zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Ied Ul Fitr bevordert natievorming'

‘Ied Ul Fitr bevordert natievorming’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – Door het Islamitisch feest Id Ul Fitr of Suikerfeest gezamenlijk te vieren, wordt natievorming bevorderd. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormde Partij, VHP, in zijn Id Ul Fitr boodschap. Wat ook bij velen niet bekend is, is dat de Islam expliciet eenheid en broederschap aanbeveelt met andersgelovigen.

Het feest waarin moslims hun vastenmaand beëindigen heeft dus een universeel karakter.In de vastenmaand geven moslims in hoge mate aandacht aan hun verlangen tot spiritualiteit en devotie. Het is dus een maand van materiële- en immateriële onthouding. Het belangrijkste doel van het vasten is om in een zodanige staat terecht te komen, dat wij in harmonie en vrede leven met onszelf, onze omgeving en onze Schepper. Zelfopoffering, volledige overgave aan Allah, het verstevigen van de onderlinge band met familie, vrienden, buren en de gemeenschap zijn tevens van belang. Uit de vastenmaand leert de gelovige dat hij/zij steeds een beter mens moet worden.

Het is de bedoeling dat men steeds meer in vrede en harmonie gaat leven met zichzelf en met de medemensen. Het regulatieve en spirituele onderricht van Ramadan zoals innerlijke reflectie, zelfbeheersing, het verstevigen van de onderlinge relatie, en het verrichten van goede daden, heeft een universele waarde en is van eminent belang voor de ontwikkeling van onze natie. De grondbeginselen die gepaard gaan met Ramadan, zoals respect, eenheid, tolerantie, samenwerking en saamhorigheid, moeten in de samenleving van Suriname de basis vormen voor de ontwikkeling van ons land. Als wij de tijd, die aan ons is toebedeeld goed benutten, zullen wij niet alleen het doel van ons bestaan bereiken, maar ook het ware en steeds terugkerende geluk en de ware geest van Ied-ul- Fitr ervaren. Laten we bidden en besluiten om onze inspanningen te continueren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

43 REACTIES
 1. Meneer santoki, u weet niet wat u uitkraamt! De vastenmaand heeft niks te maken met wat u opnoemt. Waarom in de vastenmaand zich z.g. van alles onthouden en zodra het afgelopen is met vasten dan is het weer moorden roven en stelen en oplichten en vooral alles doen wat allah verboden heeft. In alle moslim landen is het oorlog , dood en verderf . Ik heb sinds heugenis nog nooit vrede gezien onder de islamitische bevolking.
  Met alle respect ,de honger en armoede die voel je niet zo en trouwens wie veroorzaakt deze honger en armoede op de wereld. Waar wordt er op dit moment gevochten en gemoord, zijn dat niet de islamitische landen? Santoki houdt u zich beter aan de politiek van su want u zult de komend jaren ook rekening moeten met andere bevolkingsgroepen die het beter zouden willenn hebben in su. Een gezegende ied in ieder geval


  Maak melding
 2. Dat er godsdiensten bestaan is een feit. Het is ook een feit dat de islam in Suriname een vredig samenleving bevordert.
  De Almachtige Allah heeft dat ons allen kenbaar gemaakt. Hij was diegene die het Surinaams Hezbollah proces een halt heeft aangezegd. De bedenkers weten het.
  Het is om trots te zijn hoe de leiders en belijders van deze godsdiensten vrede en saamhorigheid verkondigen. Vandaag de dag neemt de moslim de voortouw. Proficiat.

  Ied Mubarak


  Maak melding
 3. Santokhi weet alles van de bijbel, nu ook van de koran. Maar van de Gita en Ramayan weet hij niks. Hij heeft nooit een verklaring uitgegeven ten tijde van Holi, Diwali, Janamashtami, Ramnavmi, Shivratri, Navratri, Hanuman Jayanti, Guru Purnima etc.
  Waarom discrimineert hij de Hindoes?


  Maak melding
 4. Zodra moslims een bepaald percentage van de bevolking gaan uitmaken, beginnen ze te eisen: de sharia, eigen scholen, een eigen land.

  Het is dat momenteel in Suriname de moslims nog een ‘kleine’ groep zijn. 90% van de javanen is moslim en 20% van de hindoestanen is moslim. Maar hun invloed op de politiek (PL, Doekhie, Alibuks, Amirali, Rasoelbaks) is heel groot. Het gaat alleen maar groter worden.

  Wacht maar af tot Saudi Arabie op grotere schaal geld gaat beginnen te pompen in de moslimgenootschappen in Suriname. Dan wordt het pas (suiker)feest!


  Maak melding
 5. Wat hebben we aan deze zalfende woorden wanneer de werkelijkheid er anders uitziet? De surinaamse moslims worden door vele andere moslims als onvolwaardig beschouwd.Ik wijs hierbij op de vele aanvallen op mokeëen in pakistan.Het is echt geen koek en ei in de wereld.Let maar op de vele brandhaarden die op de islam zijn gestoeld.


  Maak melding
 6. hindoe moslim allemaal een pot nat .er wonen miljoenen hindoes in india meer dan honderd miljoen .india en pakistan waren een land tot op heden moorden ze elkaar .je ziet het verschil niet tussen een moslim en hindoe uiterlijk.die gasten geven die vrouwen het zelfde behandeling .de vrouwen moeten 5meter achter de mannen aan lopen en ze worden bruut behandelt .het is allemaal niet gelogen hoor .wat santhoki hier doet doen alle {leiders} die aan de macht willen komen .
  santhoki weet dat zoals hij die bosland creolen nodig heeft wanneer hij naar het binnen land gaat en mee die awasa danst hihihihi slijmen dus maar die mensen in het binnen land zijn niet dom ze weten wat zich afspeelt .het macht centrum wil santhoki meer niet .die girdjasingh is ook een mooi voorbeeld .het volk is niet achterlijk.en vergis je niet santhoki wil stemmen binnen halen .hij denkt slim te zijn maar die massa is ook slim hihihihihi


  Maak melding
 7. D VHP is de patij die haar eigen achterban verraden heeft. Daarom hebben de verstandige VHP aanhangers op de NDP gestemd na 10 jaar boeloe Randin.

  En nu proberen de ze NDP in een kwaad daglicht te stellen door steeds hun in discrediet te brengen. Na de verkiezingen van 2010 heefdt de NDP de VHP als eerste uitgenodigd. Als ik van van de VHP was zou ik voor een regering met de NDP kiezen en mijn achterban dienen. The hell met de critici. Maar de seniele leiders van deze partij hebben de kansen niet benut.ZE MOETEN ZICH SCHAMEN EN NOG EENS SCHAMEN EN EEN SARI DRAGEN om hun vette buiken en dikke baka te verbergen.

  -Onbeschoft beschuldigt de VHP de regering van grove corruptie nl. de regering zou bijv. een opdracht van 1000 srd uitgeven voor 10.000srd. De regering moet hier wel wat op zeggen.

  Radjkoemar moet zich goed gaan wassen met een emmer van dat grei uit een b…..rput. Dan wordt hij echt normaal.

  Hij gaat internationaal de tour op denk je echt echt dat ze dat zingen uit je neus van je willen horen Rdko??? Hahaha……..

  Algelopen periode scheeuwt de VHP bij Santokkie het volgende:

  -DC’s zijn jokers. Waarom komen de DC’s niet in het geweer hiertegen. De DC’s zijn de bestuurders na de regering die staan heel dicht bij het volk deze zg. jokers ahahahaha!!!!!!

  -We moeten een sterke president en een sterke VV hebben?
  Dus in de periode 200-2010 was dat niet zo. Volgens mij hebben we een sterke president nu. Dus VHP gaat n sterke p hebben.

  -Alles wordt duur in de winkels??? De VHP gaat dus alles goedkoper maken als ze aan de macht komen. HAHAHA
  waar gaan ze de valuta halen. Gaan ze het goud duur verkopen zoals bij Newmont of zeker bij de Suralco halen laat me niet lachen.

  -Onbeschoft beschuldigen ze de regering van grove corruptie nl.
  de regering zou bijv. een opdracht van 1000 srd uitgeven voor 10.000srd. De regering moet hier wel wat op zeggen.

  DE VHP SCHREEUWT HARD, EN HOLLENDE VATEN SCHREEUWEN HEEL HARD, MAAR ZE GEVEN GEEN VISIE EN GEVEN GEEN OPLOSSINGEN VOOR DE GEVEINSDE PROBLEMEN.

  Ze gaan het grote geld dienen en dat doen ze nu al met hun buitenlandse reizen.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.


  Maak melding
 8. Hoe man de VHP spreken van natievorming als Chiraqally honderden ha grond van de staat krijgt voor landbouw.

  Vervolgens verkavelen en voor 10.000 euro per kavel aan de arme Surinamer verkopen. Dit is roof en geen nativorming.

  Hahahahaha en de NDP schuld geven van problemen.


  Maak melding
 9. -Ik heb alle respect voor een ieder zijn of haar geloof en ook de manier hoe iemand het wilt beleven.

  =Jammer genoeg is er momenteel een grote ZIEKE geloofsgroep die zogenaamd de Sharia wilt invoeren op de wereld.
  Het valt mij op dat juist deze mensen GEEN respect hebben voor een ander geloof en alles willen opdragen aan een ander.

  -Als men goed na gaat dan zul je gauw merken dat velen die met het geloof bezig zijn, hun eigen belang verkondigen. Bij deze groep en nog vele anderen mag je meerdere vrouwen hebben als MAN en tegenover dat keurt men het prostitutie af.

  -Als het goed is staat vermeld “gij zult de naam des heren niet ijdel gebruiken”, maar juist bij deze groep die zeggen dat zij gelovig zijn wordt de naam Alha gepast en ongepast gebruikt.


  Maak melding
 10. @podosirie,

  Tot welke negerstam hoor jij? Masai, Bosjesman, Papoea, Aboriginal, Hutu, Tutsi, Mandinka, Zulu, Kolibrie, Twa twa, Picolet, St Bernards, tekkel, terrier en wat nog meer er is.


  Maak melding
 11. Ira, in grote lijnen ben ik ben ik het met je eens, maar ook hier in dit topic blijkt wel weer dat van de zogenaamde Surinaamse tolerenantie t.o.v. de religies weinig overblijft. Het ware geloof bestaat voor mij niet , iedereen moet maar geloven wat hij of zij wil, zullen ze mij niet over horen maar val mij er ook niet mee lastig.
  Onderzoek alles, en behoud het goede, vandaar ook dat ik de uitspraak van Sai Baba tegenkwam en het dus helemaal mee eens ben, “Of je nu Moslim, Hindoe, Boedhist, Christen of Jood bent, zorg er voor dat je een beter mens wordt” geldt dat trouwens ook niet voor de rassen. Word haat en racisme niet ingegeven en gepredikt door extremisten en andersoortige gedragsgestoorden of het nu geloof of ras betreft.
  Zou het niet zo zijn dat het de bedoeling van Santokhi zijn om op zijn manier de verschillen wat glad te strijken en ook het vooroordeel van velen dat de VHP een partij zou zijn alleen voor hindoe’s weg te nemen, dat de VHP een partij moet zijn waar iedereen zich thuis zou moeten voelen, mijn zegen heeft hij, Politiek zou niets met geloof of ras te maken moeten hebben, net als staat en kerk gescheiden zijn.


  Maak melding
 12. @podosirie, bij jou staat traditie hoger dan het geloof.
  -Toon wat respect voor het geloof van een ander.

  -De boslandcreool in het binnenland bepaalt zelfs voor wie hij gaat stemmen. Maar een ding kan ik jou vertellen en dat is het feit dat als Brunswijk president mag worden zij in hun eigen vingers zullen snijden. Zij zullen dan knielen voor de Chinezen.

  =Zie maar hoe Brunswijk mag oppassen::::een stukje tekst,

  Venezolaanse diplomaat blijft in cel op Aruba
  ORANJESTAD –

  De Venezolaanse diplomaat Hugo Carvajal, die wordt verdacht van drugshandel, blijft nog zeker het hele weekend in de cel op Aruba. Hij is in afwachting van een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten, zegt zijn advocaat Chris Lejuez.


  Maak melding
 13. VHP Suriname???
  VHP>zVishva Hindu Parishad” opgericht op 29 aug 1964 op Shri Krishna Janmashtami wat tot gevolg heeft gehad tot het vermoorden van meer dan 3000 mosliems en meer dan 10.000 gewonden bij het slopen van de Badri Madjeed in Adyodhya.
  VHP India
  De huidige voorzitter Pravin Togadia de grootste geloofs racist samen met Modi de tjamaar die beloond is door de hindoes met de hoogste stoel omdat hij in Gujarat Duizende mosliems heeft laten afmaken.
  Dus, Sardjoe de hond die een hindoe op de hoogste politieke lader geplaats heeft zonder overleg met het VHP bestuur,en al die mosliems achter de hindoe idiologie aanhuppelen.

  Het point zit hem hierin, bijna 90% van de hindoes geven aan dat zij indieers zijn en niet een geboren surinamers.
  Ik ben een geboren klote surinamer geboren in suriname. Mijn zoon is geboren in nederland dus een nederlander.

  Dus meneer santokhi probeer al die idioten en overtuigen dat zij een surinamer zijn en de surinaamse zaak dienen.


  Maak melding
 14. Inderdaad onze moslim broeders en zusters zijjn vreedzaam.
  Ze zijn tenopzichte van de HAMAS fam van bouta zeer vrediglievend,,
  Het is goed dat de moslim gemeenschap in Suriname van tijd tot tijd eraan herhinnerd wordt dat ze niet geinspireerd moeten raken door bv de Hamas aktiviteiten ,anders is strakjes alles vrede verdwenen waarmee Suriname gezegend is heden.
  Thanks meneer Santokhi,goed dat je aan een ieder denkt.


  Maak melding
 15. Khan,

  Bangladesh, 1971.
  De Pakistaanse leger verkracht enkele miljoenen Bengaalse (toendertijd Oos-Pakistan) vrouwen en vermoord enkele miljoenen mensen. India grijpt in.

  Wanneer moslims zo misdadig zijn dat ze hun eigen moslims bij miljoenen vermoorden, denk je dan soms dat ze enige respect hebben voor Hindoes?

  Wanneer moslims in India gedurende de 1000 jaar dat ze er de scepter zwaaiden, 100 miljoen Hindoes vermoord hebben, 500 miljoen Hindoes als slaven verkocht hebben, talrijke zeer onmenselijke barbaarse daden tegen Hindoes gepleegd hebben en het land van de Hindoes verdeeld hebben en Islamitisch Pakistan en Islamitisch Bangladesh voor zichzelf gecreeerd hebben en daarnaast ook nog eens met z’n 250 miljoen thans in India aanwezig zijn en de Hindoes hun eigen land misgunnen, denk je dan dat Hindoes geen reden hebben om zichzelf te verdedigen tegen de moslims en alert te zijn?

  Onder jullie moslims zijn er erg veel stinkende baardmannen die overal op de wereld onheil, dood en verderf zaaien en voor geen cent te vertrouwen zijn. In Suriname zetten ze op hun erf een bordje met erop de tekst ‘pas op voor de hond’. Ik raad ze aan om de tekst ‘pas op voor de moslimhond’ erop te plaatsen. Want de gewelddadige moslims komen eraan in Suriname, vnl uit Turkije. De Turkse premier Erdogan is een fanatieke moslim die streeft naar wereldheerschappij. Geen wonder dat de hond Aliebakas daar naar toe is gestuurd. Om Suriname te kunnen overnemen straks.


  Maak melding
 16. @Khan
  Kom jij net uit Afrika of palestina?!
  De VHP in India is een organisatie en het staat voor Vishva Hindu Parishad . Deze VHP IS GEEN politieke partij maar is een religieuze organisatie gebasseerd op het hindu geloof.
  Niet omdat wij een VHP politieke partij in Suriname hebben wil dat zeggen dat de vhp Suriname een soort van connective heeft met de VHP in India.
  Er is iets mis met je kop.
  Elk geboren hindoestaanse Surinamer zegt trots te zijn geboren te zijn geworden in Suriname. Wij zijn ook trots op onze voorvaderen uit India dat zij in Suriname beland waren ,dankzij hun hebben wij een veel beter leven dan de anderen die in India wonen.
  En please als je de naam KHAN draagt dan kmen je voorvaderen ook uit India,okay, en niet uit Afghanistan,Irak,Iran,Gaza,Turkije enz…
  Zeg alvast dank aan je voorvaderen uit India ONDANKBARE hond dat je bent!


  Maak melding
 17. @khan

  In America had je vroeger ook een NDP en staat voor National Democratic Party en die helemaal geen banden heeft met de dictatoriale NDP van Suriname.
  Ze verschillen hemelsbreed van mekaar zo ook de VHP in India en VHP in Suriname.


  Maak melding
 18. ddb grote afwezige te redi doti voor de toesprak..(wist ook niet waarover)

  hij was vergeten van morgen te snuiven zijn crake in te nemen waardoor hij niet kom komen ,,,,sorry..

  volgend jaar beter..


  Maak melding
 19. Hmmm, die Bouta laat zich omringen door moslims als Amirali, Rashied Doekhie, Alibux, Rasoelbaks, Achterbaks enz en heeft nog geen natie kunnen vormen. Integendeel, hij verdeelt de natie. Is dat wat we moeten vieren soms, een verdeelde natie?


  Maak melding
 20. @keihard,

  De Indiers in Afrika zijn op dezelfde manier daar beland als in Suriname. Ze zijn er door de Britten heengestuurd om te werken op de plantages. En later zijn er een aantal zelf gegaan. Maar die Britten hebben ze overal naar toe verscheept.


  Maak melding
 21. @ Khan
  Weet je wel waar de moskee stond? Op de fundamenten van een hindu tempel die door de onderdrukkende moslims was vernietigd. Vind je het dan zo erg dat de hindu’s hun recht opeisen in hun eigen land? Wat gebeurt met de hindu tempels in Pakistan.?Ze worden vernietigd om dieren daar te vermoorden. Khan wat vind je daarvan?


  Maak melding
 22. @keihard,

  De link van sargasso die jij hebt gezet is een christelijk propaganda verhaal. In werkelijkheid bekeren de christenen de arme mensen daar by hook and crook and in zeer grote aantallen. Bijna heel het Noord-Oosten van India is intussen christelijk. Die lui bedreigen mensen om onder dwang christen te worden, gesteund door een heleboel NGO’s die geld krijgen uit het Westen, ja zelfs van de regeringen!
  De IB (Inlichtingen Bureau) van India heeft laatst een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat Westerse regeringen, w.o. de Nederlandse, rechtstreeks NGO’s in India geld geven om de ontwikkeling van het land tot stilstand te brengen door zaken als mensenrechten, nucleaire installaties, kastensysteem etc aan te grijpen en mensen aldaar op te zetten tegen de regering en tegen ontwikkeling.
  India zelf gedraagt zich als een softe staat en slaat niet keihard terug tegen deze NGO’s en de Westerse regeringen. Dit komt omdat het land, geleid door de pro-christen Congresspartij, de laatste 10 jaar, mede door de Westerse regeringen in het zadel geholpen werd.
  Overigens zijn er 250 miljoen moslims in India. Bij volkstellingen verstoppen veel moslims zich omdat ze niet willen dat hun ware aantal bekend wordt, want dan kunnen ze subsidies mislopen.


  Maak melding
 23. FF ontopic:
  Zo ver ik weet is de Eidul Fitr feest een feest van moslims en vooral een feest voor moslims die gevast hebben.
  Hoe dit aan natievorming bijdragen in een pluriforme samenleving als die van Suriname is me dus een raadsel.
  Het hoogst haalbare is dat de saamhorigheid onder de moslims toeneemt.

  Het is zeker bijna verkiezingstijd en dan roepen politici graag van dit soort populistische dingen.

  Mensen perspectief bieden, goed bestuur en minder corruptie leidt pas tot natievorming.


  Maak melding
 24. khan’s geluid is de eerste teken dat de moslims in Suriname zich nu sterker voelen en dingen van plan zijn. Ze zitten in ieder geval dicht bij de machthebber, dus 2 groepen die tot elkaar veroordeeld zijn wordt nog wat. De ene groep wil bestraffing ontlopen, de andere wil z’n toenemende macht laten voelen. Beiden hebben een geweldsideologie. Die van de een is van praktische aard, die van de andere komt uit een middeleeuws boekje.
  Het wordt nog spannend in Suriname.


  Maak melding
 25. Hallo meneer Santhoki,

  Als je in het openbaar zegt dat je Netanyahu de grootste leider en grootste voorbeeld vind. Netanyahu die momenteel duizenden onschuldige kinderen en vrouwen aan het vermoorden is…

  Hoe kan je dan verwachten dat moslims op jou gaat stemmen…


  Maak melding
 26. paagal,

  Partijdig zijn is ook een kunst.
  Netanyahu toont in ieder geval aan dat hij de fanatieke aanvallers van zijn volk wil bestraffen. Ze bestoken Israel dagelijks met tientallen raketten en verwachten zeker dat dat land niks doet.
  Vervolgens gaan ze zich opstellen tussen de burgerbevolking om zo 2 vliegen in een klap te slaan. Indien Israel ze niet aanvalt uit angst voor burgerslachtoffers, dan kunnen ze ongehinderd voort gaan met hun misdadige aanslagen. Indien Israel wel aanvalt en er burgerslachtoffers vallen, wat onvermijdelijk is en door hen uitgelokt is, dan gaan ze zeggen dat de Joden slecht zijn en kinderen doden.

  Helaas ben jij in hun val getrapt.


  Maak melding
 27. Mujrim

  Beste. Mujrim

  Mijn politieke haat is gevoed door Ahmadali SIV en Lallmohamed van Sma.
  Deze twee honden gingen in het verleden in opdracht van de tjamaars van VHP samen op pad om het volk in de verschillende districten met leugens op hun te laten stemmen in het voordeel van de VHP.Dit is uit de tijd dat lachmon de dienst uit maakte en de 7 tjamaar families bevoordeelde verrijkte grote stukken grond gunde etc etc etc. De twee islamitische idiooten vertelden op een vergadering de volgende lul verhaal. Als jullie ( hoerenlopers landbouwers bedelaars straatvegers) op ons stemmen dan zullenwij ervoor zorgen dat de weg geasfalteerd,water en voor elektriciteit gezogd wordt.4 jaar later komen zij met dit zelde lul verhaal en al die arme sloebers maar stemmen. Lul admadali is adviseur van bouta???
  Weet ik kan een boek sschrijven dus hou ik maar op

  Tj


  Maak melding
 28. Mujrim,

  Een moslim zal nooit op de pro israelische VHP stemmen, omdat ze weten dat ze racistisch zijn. En Santokhis sympathie voor Netanyahu is daar een voorbeeld van, gelukkig heeft hij zichzelf verraden…

  En als iemand je huis en grond onteigend je land inpikt je familie vermoord en je dan in een openlucht gevangenis stopt waar je niet uit mag komen dan ga je zeker lachend toekijken…

  Ga even de geschiedenis van Israel lezen van de afgelopen 70 jaar, zelfs sommige joden walgen ervan hoe ze met de palestijnen omgaan daar… Jammer genoeg hebben de zionisten niks geleerd over de holocaust die ze nu toepassen op de onderdrukte palestijnen…

  En Santokhi is daar natuurlijk trots op, want Netanyahu is zijn grote voorbeeld….


  Maak melding
 29. Ik denk dat Suriname er beter bij zal varen onder Chinezen dan onder Indiers.

  Mijn verwachting is dat over 25 jaar Suriname een Braziliaanse staat zal zijn. De Brazilianen in Suriname organiseren een referendum, waar 90% van de kiezers hun goedkeuring zal uitspreken voor aansluiting bij Brazilie.
  Suriname is dan niet alleen Tigri kwijt, maar het hele land.
  Vervolgens kunnen we dan tot in den treuren over discusieren op waterkant.net.

  Hahaha!


  Maak melding
 30. De boodschap van Santokhi is duidelijk respect en verdraagzaamheid naar andere religies. Zoals Surinamers al jaren en eenheid met elkaar leven. Respect voor andere geloof en ras. Dat is het Suriname dat ik ken. De huidige criminele president past verdeel en heers politiek toe om zijn eigen hachje te redden. De absurde amnestie wet heeft verdeeldheid gebracht. En het beleid zorgt voor spanningen tussen bevolkingsgroepen en religies. Gelukkig heeft Santokhi de wijsheid dat we alleen in eenheid het land vooruit kunnen brengen. Ied mubarrak.


  Maak melding
 31. “Wat ook bij velen niet bekend is, is dat de Islam expliciet eenheid en broederschap aanbeveelt met andersgelovigen.”

  Beste hr. Santhoki, helemaal mee eens!
  Zie bovenstaande reacties en inderdaad bij velen niet bekend.

  Ik prijs mezelf gelukkig omdat ik vooral milde moslims ken, tsja soort zoekt soort.
  De fanatiekelingen zie ik wel eens voorbij komen op mijn media.

  Happy suikerfeest!


  Maak melding
 32. Volgens KOLIBRI. “In alle moslim landen is het oorlog , dood en verderf”.

  Wat een flauwekul. Singapore en Maleisië bijvoorbeeld zijn ook moslimlanden. En daar kunnen wij echt een puntje aan zuigen. Qua ontwikkeling lopen wij mijlenver achter op deze moslimlanden. Dus hou a.u.b. op te generaliseren. Hoe zou je het vinden als men zou beweren dat in alle Afrikaanse landen het kommer en kwel is ?.Verdiep je in de oorzaken van het kolonialisme en begrijp waarom anden zowel in Afrika als in sommige landen in het Middenoosten op achterstand staan t.o.v. westerse landen. Je stijl van redeneren is ook niet bevorderlijk voor een volwassen discussie over dit soort onderwerpen.


  Maak melding
 33. Mujrim

  khan’s geluid is de eerste teken dat de moslims in Suriname zich nu sterker voelen en dingen van plan zijn. Ze zitten in ieder geval dicht bij de machthebber, dus 2 groepen die tot elkaar veroordeeld zijn wordt nog wat. De ene groep wil bestraffing ontlopen, de andere wil z’n toenemende macht laten voelen. Beiden hebben een geweldsideologie. Die van de een is van praktische aard, die van de andere komt uit een middeleeuws boekje.
  Het wordt nog spannend in Suriname.

  Wij voelen ons sterk en jij moet PIJPBEK dichthouden MASALA SLET en niet lullen over moslim. Stop maar een VLEES komkommer in je mond daar wordt je rustig van.


  Maak melding
 34. De komende 25 jaar gaat China veranderen. Het land zal veel meer Boedhistische en Hindoeistische invloed ondergaan. De Chinezen zijn het zat om goddeloos (communistisch) te zijn en smachten naar het contact met God.
  De god van de christenen en moslims spreekt hen niet aan, omdat deze goden de mensen verdelen. Deze goden zijn haatdragend tegen hen die geen god of andere goden vereren.
  Het Boedhisme en m.n. het Hindoeisme daarentegen biedt volledige keuzevrijheid in het Godsaspect (Devta genoemd) dat iemand het meest aanspreekt. Bovendien incarneert de Oer-God Zelf als mens en gebruikt Hij geen tussenpersonen zoals een zoon of een profeet. Dus niet alleen heeft een mens spiritueel contact met God, maar ook fysiek contact, dus complete contact met God Zelf, zoals gebruikelijk is in het Hindoeisme (voorbeelden: Rama, Krishna, Hanuman) en de Bodhisattva’s van het Boedhisme.
  Mijn verwachting is dan ook dat China naast de nieuwe Supermacht ook de nieuwe Spirituele macht van de wereld gaat worden. Het christendom en islam zullen een flink deel van hun invloed en aanhang verliezen. Ze hebben eigenlijk weinig te bieden. Geen kennis, alleen geloof. Niet God Zelve, maar diens zoon of profeet.


  Maak melding
 35. @Paagal,

  Helaas zijn het de moslims die niks geleerd hebben van de holocaust die ze op de Hindoes hebben toegepast (100 miljoen Hindoes vermoord, 500 miljoen Hindoes als slaaf verkocht, 500 miljoen Hindoes bekeerd, land van de Hindoes ingepikt).
  De fanatieken onder de moslims (stilzwijgend gesteund door de rest van de moslims) hebben als doel geformuleerd om Amerika, Israel en India van de wereldkaart te vegen.
  Anderzijds heeft geen enkele andere godsdienst of land ten doel de moslims of hun landen uit te roeien. Dus ga maar zelf na hoe onlogisch en leugenachtig jouw verhaal is.


  Maak melding
 36. Ben het helemaal eens met Mujrim,

  Bepaalde verzen in de koran zijn haatdragend jegens Joden en andere religieen.

  De terroristische acties jegens hen worden in de koran legitiem verklaard vandaar hun haat jegens joden dat nooit zal ophouden tenzij de koran herschreven met liefdevolle verzen jegen de mensheid.


  Maak melding
 37. Als een aantal van de reageerders op dit topic representatief voor de Surinamers moeten zijn is het triest gesteld met de eenheid in Suriname, niets nieuws dus, maar is wel nodig als er vooruitgang wil zijn, dus aan alle extremisten, racisten en godsdienstwaanzinnigen probeer een beetje normaal te doen


  Maak melding
 38. Vreest niet Hans. We gaan alle mensen uit Suriname verjagen en allemaal klonen van jou neerzetten. Al jou klonen krijgen allemaal een flinke lap grond en kunnen zich de paradijs inwerken. Ook vrouwelijke klonen van jou gaan er komen. Dan hoef jij nooit bang te zijn dat bezit uit je familie verdwijnt. Jou klonen gaan marcheren naar Tigri en de Guyanezen als bange wezels verjagen. Suriname krijgt ook een nieuwe naam, Hansoplast.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES