Lucky Ajax neemt het op tegen de SuriLegends

8

Lucky Ajax, een select gezelschap bestaande uit oud-voetbalspelers van de Amsterdamse club Ajax, komt tijdens de Ajax Open Dag op 31 juli uit tegen de ‘SuriLegends’. De SuriLegends is een team dat bestaat uit voormalig profvoetballers met een Surinaamse achtergrond, waarvan de meeste spelers eens zijn uitgekomen voor de Suriprofs.

Een uitstekende gelegenheid om spelers zoals Stanley Menzo, Aron Winter en Edgar Davids in actie te zien. De Suriprofs laten dus weer van zich horen, nadat ze in 2012 hun laatste benefiet wedstrijd speelden. Dit is dan ook het startsein richting de eerst volgende editie van de Suriprofs benefietwedstrijd meldt Telesur Nederland. Het bedrijf was in 2012 de hoofdsponsor van de Suriprofs.

Het duel wordt om 16:00 uur op sportcomplex de Toekomst gespeeld en duurt twee keer 35 minuten. Net als de Ajax Open Dag is ook dit duel gratis toegankelijk.

8 REACTIES

 1. Op oude fietsen kan je het leren.

  Het Surinaams voetbal was top in de jaren ’70 van de vorige eeuw. ploegen als Transvaal en Robinhood presteerden op zeer hoog niveau in het Caribischgebied, Ook in Nederland presteerden ze zeer goed met de beste eredivisieploegen oa, Ajax-Amsterdam, een ploeg dat op dat moment het beste voetbal speelde in Nederland, Europa en de wereld.

  Surinaamstalent en voetballers kwamen in de jaren 50 en 80 ook naar Nederland en enkelen speelden zelf voor het Nederlandselftal. oa Mijnals. Een andere voetballer van Surinaamse afkomst was ook Andre Kamperveen.

  Surinaamse voetballers en talent uit Suriname in de jaren 50, 60, 70 en Surineds in Nederland doen het altijd goed in Nederland. De Nederlandse eredivisie elftallen zijn er zich van bewust dat Surinamers voetbaltalent hebben. Ze worden gedrild en gevormd in de Nederlandse mentaliteit worden topvoetballers in Nederland/Europa.

  De (ex-) Suriprofs kunnen met hun netwerk bij hun oude clubs in Nederland/Europa een heel goede bijdrage leveren, om Surinaams voetbaltalent naar Nederlandse profclubs te begeleiden. De SVB en de hoofdklasse voetbalverenigingen zouden in een commissie leden hiervoor kunnen hebben en een goede plan van aanpak kunen maken. Daarom moeten Surinamers blij zijn met dit soort zaken, waarin oud-surinaamse voetballers van profclubs in Nederland/Europa samen werken met de SVB/hoofdklasse voetballers.

  Het Surinaams voetbaltalent is erin Suriname en Nederland, de oud-profvoetballlers, surinaamse voetbalmakelaars enz, zijn er ook.

  Stanley Menzo, Clearance Seedorf ea, hebben al vaker hun handen naar de SVB gestoken. De SVB en deze oud-prof moeten kijken waarom het niet van de grond komt..


  Maak melding

 2. correctie:

  80 moet zijn 60

  dus,

  Surinaamstalent en voetballers kwamen in de jaren 50 en 60 ook naar Nederland en enkelen speelden zelf voor het Nederlandselftal, oa Mijnals.


  Maak melding

 3. Suriname heeft andere sorgen op z’n hoofd dan voetbal promoten. Babies krijgen geen flesvoeding. Dat is belangrijker dan voetbal.


  Maak melding

 4. Tja, het is maar waar je prioriteiten liggen als land.
  Ik zou als de donder die 18k woningen uit de grond stampen en de diepzeehaven aanleggen.


  Maak melding

 5. Laat iedereen gewoon genieten voor Lucky Ajax en de Surilegends.
  Zien we in ieder geval nog voetbal op een beetje niveau en dat missen we al jaren in Su.


  Maak melding

 6. De clubeigenaren hebben het Surinaamse voetbal naar de “klooten” geholpen.

  Toen Clarence een poging waagde om lijn te brengen in de zaak werd hij te zwaard bestreden.

  De trend van het Surinaamse voetbal is dat sleutelspelers van tegenstanders worden gepaaid om te slabakken en of geblesseerd het strijdtoneel te verlaten.

  Het resultaat is wel dat onze kampioen(en) niet verder komen dan de Toemak Hoemak gebergte, Frans Guyana, Guyana of de Atlantische ocean.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.