dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLoterijbeleid districtscommissaris aan banden

Loterijbeleid districtscommissaris aan banden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jul – Minister Edward Belfort van Justitie & Politie wil afrekenen met de bandeloosheid bij het verstrekken van loterijvergunningen. Het wordt niet langer gedoogd dat districtscommissarissen toestemming verlenen voor allerlei gigantische geldloterijen.

Voortaan mag de pot niet meer dan zevenduizend Surinaamse dollar (ongeveer vijftien honderd euro) bedragen. “Dit brengt met zich mee dat de districtscommissaris niet bevoegd is om geldloterijvergunningen te verlenen”, stelt Belfort in een brief aan de districtscommissaris van Paramaribo Noord, Mohammed Kasto. Vooral Kasto maakte er een gewoonte van de regels naar zijn hand te zetten. Zo wordt voorgeschreven dat een politieagent aanwezig moet zijn bij trekkingen.

Kasto hield het op de aanwezigheid van een medewerker van zijn commissariaat. Volgens Belfort moet de wet strikt worden nageleefd. Grote bedragen mogen alleen verloot worden met toestemming van de president. Ook moet staatsbedrijf Nationale Loterij Suriname worden toegelaten als toezichthouder bij trekkingen. Zowel het bedrijf als andere loterij en gokondernemingen klagen al jaren over corruptiegevoelige chaos veroorzaakt door de districtscommissaris. Belfort dringt in zijn brief op naleving van de wet aan.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Dus Belly heeft Tanden!En dan pakt hij Kasto er mee.Kasto die het volk aanraadt om hun bezittingen aan de kinderen van MAO te verkopen.Een spannend gevecht in de lichte klasse.


  Maak melding
 2. Oh, oh, oh dus in deze kwestie komt er GEEN second opinion? En er wordt NIET opgetreden tegen deze DC, die gewoon niet het juiste pad heeft bewandeld om zaken te doen. Deze DC moet opgedonderd worden; dit is nml willens en weten de zaak bedonderen, dus exit D(om) C(ow)…..of anders gezegd Dong Cow. Belly waar is je daadkracht , als ’t niet om Ndpers gaat, bange schijtzak jij. Lul Santhoki dat joe mang, maar echt optreden tegen foefoeroemang dat ie no kang, joe zaka-zaka lagie joe. zoek de problemen die je niet zal kunnen dragen.. Beltong zou Wayne Telgt zeggen . Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 3. Reageerders, odi odi.

  @Jacobus:
  Minister Belly heeft thans alleen maar (gouden) Tanden.

  Minister Belly wil afrekenen met de bandeloosheid van Mohammed Kasto.

  Omdat Mohammed Kasto er een gewoonte van maakte, de regels naar zijn hand te zetten.

  En de journalist vroeg toen aan Belly, welke hand Kasto dan gebruikt.
  Belly dacht even na en zei toen tegen de journalist:
  Ik weet niet of het zijn (rechter- of linkerhand) is.

  Maar ik zal straks ook een voorstel doen aan het Kabinet van DADA & co, om deze Mohammed Kasto te laten reshuffelen.


  Maak melding
 4. Belfort dringt in zijn brief aan op naleving van de regels.
  Wat is dit voor een onzinnige opmerking.
  Belfort zelf of beter gezegd zijn ministerie moet controle uitoefenen op de naleving van de regels.
  Dat gebeurt veel te weinig en daarom gaat er in ons land ook zoveel fout.
  Bellie had blijkbaar te veel kauwgum tussen zijn tanden toen hij deze opmerking maakte.


  Maak melding
 5. Indien iemand de wet(ten) overtreedt, dan dient hij aangepakt te worden. Echter, Belfort pakt alleen de oppositieleden aan die mogelijk een wet overtreden. Zijn eigen coalitieleden, die heer en meester zijn in het niet naleven van de wetten, beschermt hij juist. Belfort, toon aan dat je 2 ballen hebt en niet slechts 1. Jou collega, Justice T. Beaufort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES