‘Ode aan de grootste Bollywood zanger’ gaat naar Suriname

8

Op 3 augustus zal het uit Amsterdam Zuidoost afkomstige ‘A Tribute to Mohammed Rafi’ voor een concert afreizen naar Paramaribo. Na eerdere succesvolle concerten in onder andere de Dr Anton Philipszaal Den Haag en de Meervaart Amsterdam zal ook Suriname kennis maken met dit unieke door de organisatie Breathing geproduceerde concept.

Breathing’s artistiek leider Orville Breeveld laat al 12 jaar een breed Nederlands publiek kennis maken met klassieke niet Westerse muziek tradities. Met eerst A Tribute to Fairouz en Abdel Halim Hafez (Arabisch), A Tribute to Orfeu Negro (Braziliaans, vorig jaar nog te zien in een uitverkocht Concertgebouw) is het nu de tijd voor de Indiase variant, A Tribute to Mohammed Rafi.

Ook in Zuid Amerika is er een grote doelgroep die bekend is met het oeuvre van 30 000 liedjes van de grote Mohammed Rafi die de Bollywood op de kaart heeft gezet. Het bijzondere is dat het ensemble bestaat uit top musici en vocalisten uit alle hoeken van de wereld waaronder Roemenië, Indonesië, Afghanistan, India, Duitsland, Suriname, Nederland, Turkije en de Molukken.

Op 2 en 3 augustus vindt in het openlucht theater van hotel Torarica Suriname het Famous Music Festival plaats. Het festival geproduceerd door Rosita Leeflang verbindt internationale muziek professionals met aanstormend talent uit Suriname. A Tribute to Mohammed Rafi is op 3 augustus de grote afsluiter.


8 REACTIES

 1. Ik begrijpt zijn liedjes niet maar heb me laten vertellen, dat het om liefde,s en levenslied gaat !

  ” Maar hij heeft wel een zwoele stem, van een echte kerel ”
  Dus bepaald geen wijven stem als G.J., de homo uit Holland.


  Maak melding

 2. Ay mi Brada nanga Sisa. Deze oude Bollywood Phenomeem is bekend op de hele aardbol. Ik ben zelf een grote fan van wijlen Moh. Rafi. Die was een kanjer van een zanger in zijn tijd geweest.
  Hij was een zeer talentvolle zanger.Tot nu toe is na zijn heengaan geen enkel ander zanger met hem te vergelijken in de Bollywood clan. He was the men. Vrede zij met hem.Van mij part mag deze
  show een enorm succes boeken in Suriname op 2 en 3 aug as.


  Maak melding

 3. De gouden generatie bestond uit Rafi, Kishor Kumar, Mukesh, Manna Dei, Mahinder Kapoor m.n.

  De huidige generatie is nog niet half zo goed als deze gouden generatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.