dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomie'Suralco blijft in Suriname'

‘Suralco blijft in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jul – Alcoa en dochtermaatschappij Suralco blijven in Suriname. Dit zegt Dilip Sardjoe, ondernemer en voorzitter van het onderhandelingsteam van de regering. Beide partijen zien mogelijkheden voor het voortzetten van de bijna honderdjarige bauxietonderneming in Suriname. De atmosfeer is sterk verbeterd.

Sinds de multinational een reeks peperdure voorwaarden op tafel legde, is veel veranderd. Er is in eerste fase onderhandeld en Alcoa heeft bedenktijd gevraagd. Over enkele maanden wordt verder gesproken. “De sfeer was goed”, zei Sardjoe tijdens een persconferentie van president Desiré Bouterse. De multinational ziet mogelijkheden voor verder ondernemen in Suriname. Sardjoe wilde niet al te veel kwijt. Hij wil eerst het parlement informeren. “Ons parlement heeft zich nationaal opgesteld en dat stellen we zeer op prijs”, zei Bouterse.

Volgens Sardjoe is de opstelling bij de multinational positief: “Het ziet er heel goed uit voor Suriname. We hebben unaniem besloten dat Suralco verder gaat in Suriname.” Het Surinaamse onderhandelingsteam bestond verder uit directeur Marc Waaldijk van Staatsolie en Gilmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname. Volgens Bouterse heeft de regering zich goed voorbereid op de onderhandelingen. Alcoa vindt vooral de energiekosten te hoog en wil alternatieven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Alcoa vindt de energiekosten te hoog en wil alternatieven.
  Dat Staatsolie erbij zat zegt veel. Alcoa is mogelijk van plan te investeren in Staatsolie of misschien willen ze een deel opkopen of overnemen. In ieder geval hebben ze Staatsolie op het oog.


  Maak melding
 2. Sardjoe weet van alles, hij wist zeker dat de mensen die op hem gestemd hebben zonder meer samen met hem opgaan in de NDP, nu weet hij zelfs wat de Alcoa in de toekomst gaat doen in Suriname, hij weet alleen niet wanneer hij de, door zijn schuit met dronken kapitein, kapot gevaren brug te Carolina gaat vergoeden.


  Maak melding
 3. Gemiste kans!
  We hadden de kans om de Amerikaanse ROVERS uit ons land teschoppen en op nieuw te beginnen, desnoods met een Chinese bedrijf. Nu worden de Amerikanen sterker, machtiger en brutaler. straks gaan ze de Surinamers vertellen dat ze een suralco-man als president moeten kiezen anders gaan ze weg. Geschiedenis leert ons wanneer de CHANTEUR wint de deuren van PANDORA wagen wijd openstaat en niet meer gesloten kunnen worden!


  Maak melding
 4. Natuurlijk blijft Alcoa in Suriname.
  Dit is het enigste hoop van moordenaar bouta dat dinootje alsnog vrij komt.
  Bouta kan geen NO zeggen tegen Amerika want hij is de enige die schade zal lijden.
  En dan heb je Dilip,met bouta weg zal ook zijn illegaal verkregen vergunningen vervallen,dus doet hij hard zijjn best baasje in het zadel te houden.


  Maak melding
 5. Ik wil eerst de beslissing van Suralco wel eens afwachten.
  Ik geloof namelijk weinig van de woorden van Sardjoe.
  Daarvoor heeft hij in het verleden teveel gekke dingen gezegd en gedaan.
  Als Suralco of Alcao, want dat is 1 pot nat, niet tegen betere condities kan delven in de toekomst, dan behoort de bauxietwinning in ons land tot het verleden.
  Read my lips, mind my words.
  Er is maar 1 partij, die belang heeft bij het bij het voortzetten van de onderhandelingen en dat is de Surinaamse regering.
  Volgens mij hebben ze alleen een beetje (te) laat gereageerd.


  Maak melding
 6. wat een laf-aard,hij zou de suralco toch zelf weg-jagen en de i am gold..
  nu loopt hij zelf te kruipen voor die wit-mangs..

  waar blijven de beloftes..


  Maak melding
 7. Suralco gaat nergens naar toe.Bouterse wilt de Surinamers bang maken met zijn mededelingen.Suriname zal bevrijd zijn als Bouterse geen president meer is van het land.Zulke domkoppen heeft Suriname niet nodig want samen met Brunswijk heeft hij geen economische kennis om Suriname vooruit te brengen.Ze vullen alleen maar hun zakken met hun familie.Dat is mijn mening.


  Maak melding
 8. @Ray,

  Ik lees de berichten van de anderen en kan iets uit hun verhaal halen, maar zoals eerder tegen je is gezegd, je kraait alleen maar stronterij uit je bek. Volgens mij zit je hoofd vol met schijt en geen hersenen.
  Dinges die totaal geen hout snijden lul je. Ga je beter in zaken verdiepen zodat je een zinnig bijdrage kan leveren.
  Echt jongen geen één keer kan ik zeggen ja je hebt iets zinnigs hier vermeld staan op de site.

  1 woord ‘Zielig gesteld met je’.


  Maak melding
 9. Marlon, last van vocabulaire diaree?

  “Zielig gesteld met je” zijn trouwens vier woorden, voor de posting van jou is trouwens wel 1 woord genoeg nl. ” Bullshit”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES