Parlementariër hekelt beleid op babyvoeding

17

PARAMARIBO, 16 jul – Parlementariër Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) begrijpt niet waarom de regering de situatie rondom babyvoeding laat voor wat die is. Er wordt niets gedaan, terwijl de voeding peperduur en onbetaalbaar is voor een groot deel van de doelgroep. De subsidie blijft maar uit.

Daar schort het aan. Het geld voor de subsidies wordt niet vrijgemaakt. Schulden bij leveranciers en de distributeur lopen op. “Als je het geld betaalt aan de distributeurs, krijg je de babyvoeding. Maar daar ligt het probleem juist. Er is geen geld voor babyvoeding voor het binnenland”, zegt Wijdenbosch tegenover de Times of Suriname. Vooral in het binnenland is de schaarste aan gesubsidieerde kant-en-klare voeding merkbaar.

Door de grote afstanden is de voeding er extra duur. De subsidies compenseerden enigszins, maar die zijn al enige tijd stopgezet. Waarom precies weet niemand. Hier en daar wordt gepleit voor het geven van borstvoeding. Dat zou gezonder zijn. Wijdenbosch is voorstander, maar daar moet beleid op worden gezet. “Ik ben er wel voorstander van dat moeders borstvoeding geven. Alleen kun je dat niet abrupt gaan doorvoeren.”

17 REACTIES

 1. Het beleid m.b.t. Babyvoeding wordt door mannen gemaakt.
  Zij geven nou eenmaal geen borstvoeding en ze zijn gewend dat de Surinaamse vrouw haar eigen boontjes dopt.
  Ze vindt wel een oplossing…..denken ze.
  Geen gezeur aan ons hoofd…

  Geen geld voor baby’s???? Het kan toch niet waar zijn?


  Maak melding

 2. Geen geld voor babies maar wel voor presidentiele WK trip, gepantserde liomo’s en zelfs hulp voor Haitie.

  Mevrouw Wijdenbosch wanneer houdt u een persconferentie om al die wandaden en corruptie van deze president aan de kaak te stellen.


  Maak melding

 3. ” Er is geen geld voor babyvoeding voor het binnenland”

  Mevrouw Wijdenbosch, het geld is op. Daarom heeft deze regering de ‘selfreliance’ gedachte weer van stal gehaald. Binnenkort wordt een ‘bobi mertji’ centrale geopend, waar u uw bijdrage aan kunt leveren.


  Maak melding

 4. Als die vrouwen geen melk in hun borst hebben dan kunnen ze die babies toch aan de borst van een varken of hond of hert of olifant of zo zetten die ook net gejongd heeft. Nood breekt wet.


  Maak melding

 5. Subsidie voor babymelk?? Dat kan alleen in Sur. Een baby is duur en heb je daar geen geld voor, dan niet aan beginnen, want het wordt alleen maar duurder.


  Maak melding

 6. Babymelk? Geef die babies gewoon Red Bull en andere krachtdrankjes. Is goedkoper ook nog. Als je helemaal niks hebt, dan een glaasje alcoholvrij bier.


  Maak melding

 7. Volgens mij heeft de jeugd de toekomst, behalve in Suriname.
  Het is te triest voor woorden, dat deze regering iedere keer weer andere prioriteiten stelt en zijn eigen toekomst laat voor wat die is.
  Veel belangrijker is het voor veel parlementariers en ministers, dat zij hun eigen zakken kunnen vullen, zolang het nog kan.
  Een echt Surinaams probleem, waar wij volgens mij nog decennia te maken zullen hebben.
  Het is een groot probleem van een ontwikkelingsland.


  Maak melding

 8. Het verstrekken van babyvoeding aan binnenlands bewoners kan risico’s met zich meebrengen. In veel dorpen is de drinkwatervoorziening slecht en het mixen van babyvoeding met drinkwater van slechte kwaliteit kan heel gevaarlijk zijn voor de babies. De beste voeding voor babies is nog steeds moedermelk. Mevr. Wijdenbosch zou er goed aan doen zich beter te laten informeren.


  Maak melding

 9. Het gaat om een tweesporenbeleid : er moet ruimte zijn voor moedermelk en andere babyvoeding.
  De regering heeft de koopkracht van de gehele gemeenschap voor ongeveer 25% geplukt/verminderd door de devaluatie !

  De staat van de landsfinancien is nog altijd wazig. Er zijn nog steeds betalingsachterstanden.

  Ook de zg government-take is in het geheim blijven bestaan !

  Overheid kom met ekte cijfers en neem maatregelen voor de toekomst, dwz onder andere drastisch bezuinigen op mooi-weer-uitgaven ! Dwz onzin-uitgaven ten behoeve van politieke vrienden en kennissen !

  Voer geen niet-urgente sociale voorzieningen in die opnieuw zullen leiden tot devaluatie. Omdat zij eenvoudigweg te duur zijn, want gebaseerd op een te gering aantal werkenden !

  Sluit alle onnodige ambassades in plaats te sjoemelen met een voorziening voor babys !


  Maak melding

 10. Ruth is niet wijs toen Ruth aan de macht was kreeg niemand baby melk en nog erger vroeger kreeg jij melkpoeder via BOG dat was het en schoon drinkwater daar moest je zelf voor zorg dragen om baby melk te maken.
  Maar u ziet het zelf, NPS leert haar eigen mensen dom te denken, dom te reageren en ook zo te handelen en te gedragen in het dagelijks leven.

  In eens moet de overheid zeer grote afstanden overbruggen om baby melk rond te brengen in alle hoeken van het bos, heeft NPS dit ooit gedaan, met haar achterlijke grappen.
  Heeft NPS ooit een Surinamer geleerd of gemotiveerd om (baby) kindervoeding voor de bevolking te produceren.
  Nee toch ! maar de mond sperren en een hoop poep troep te roepen is meer om eigen mensen dommer te maken dat wat zij nu al zijn.


  Maak melding

 11. De kwalteit van het water is in het binnenland helemaal niet slecht. Mensen wonen in het binnenland, dat maakt hen niet achterlijk. Mensen geven hun kleine kinderen nooit ongekookt water, zelfs niet als het uit de kraan komt, dat zeg ik, omdat ik het weet.
  Desalniettemin vind ik dat de mensen veels te afhankelijk zijn van moderne babyvoeding en terug moeten naar hun oude gewoonten.


  Maak melding

 12. Ik houd het er maar op dat het de vloek is wegens het moorden van koeien. Zo afhankelijk zijn mensen van koeienmelk als voeding voor hun babies, toch komt het nooit bij hen op om de koeien te beschermen tot aan hun laatste adem. Nee, en ze uitmelken en ze ook nog vermoorden voor hun vlees.
  Ipv dat de regering in het binnenland de mensen melkkoeien schenkt en ze respect en liefde voor deze moeder van de mensheid bijbrengt, gaat ze babyvoeding subsidieren.
  Straks, bij de beeindiging van de Ramadan, gaan de moslims zgn barmhartig doen en o.a. rundvlees verdelen als teken van goede daad. Hoe misdadig kun je zijn? 40 dagen hebben ze gevast en o.a. geleefd op zuivelproducten en dan gaan ze massaal hun voedster, de koe en diens familie afslachten en dat als goede daad aanmerken. Schande! Schande!! Schande!!!


  Maak melding

 13. Dit toont:
  -1- Hoe onbetrouwbaar en leugenachtig deze regering is. Immers ze bloofde de subsidie te herstellen.
  -2- Hoe incompetent en dieftig deze regering is want er komt genoeg geld binnen, meer dan ooit, maar deze regering kan er veel minder mee doen dan ooit!! Hoe komt dat? Waar lekt al dat geld weg???

  Anders gezegd.
  De regering bestaat uit incompetente oplichters die alles wat los en vast zit stelen.


  Maak melding

 14. Vijay,

  als jou god niet wilde dat koeienvlees gegeten moest worden, zou hij geen koeien gemaakt hebben. Dus kierie a torie datie djaso.
  Ik ben een hindoe die koeienvlees heeft gegeten en niet is doodgevallen na het eten. Als je naar de statistieken gaat kijken zie dat India een van de grootste exporteurs van rundvee buffel vlees in Azie is.
  Dus brada zoet een andere muziek voor je viool of sitar.


  Maak melding

 15. @Ram Singh.

  God heeft ook mensen gemaakt. Eeet jij mensenvlees? Eet jij babyvlees? Als je het eten van een mens kan vermijden, kan je – zijnde een mens – het eten van koeien ook vermijden. God heeft daar niets mee te maken. Gezond verstand en compassie wel.

  Zelfs je hond en kat eet je niet op, waarom die koe, die jou, jouw kinderen en tal van generaties van jouw familie heeft gevoed, dan wel? Erg ondankbaar ben je misschien?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.