zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameMilitaire relatie Suriname - Frankrijk succes

Militaire relatie Suriname – Frankrijk succes

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 jul – De militaire samenwerking tussen Suriname en Frankrijk verloopt succesvol en het wordt alleen maar beter. Dit zei minister Lamure Latour van Defensie bij het afscheid van de Franse militair attaché Thierry Lopez. In de afgelopen drie is de samenwerking verinnigd. Aan beide zijden worden de voordelen gemerkt.

Legermanschappen oefenen in zowel Suriname als Frans Guyana. Dit gebeurt regelmatig. “Uw inspanningen worden zeer gewaardeerd. Dankzij uw inzet is er vooruitgang geboekt met het twinningprogramma tussen Suriname en Frans Guyana. Het komt beide landen ten goede, evenals de samenwerking met Brazilië. U bent een ware vriend van de Surinaamse defensieorganisatie”, zei Latour. Hij ziet de samenwerking verder verbeteren, nu Parijs al een nieuwe militair attaché heeft benoemd.

Lopez vindt ook dat er vooruitgang is geboekt. De Surinaamse onderscheiding die hem is toegekend, wordt dan ook gezien als ‘bewijs van een goede job.’ De trainingen en deelname van militairen aan activiteiten op elkaars nationale feestdagen onderstrepen dit. Een bijzonder moment vindt Lopez de betrokkenheid van het Surinaamse leger in juni 2012. In Frans Guyana werd toen hard opgetreden tegen illegale goudzoekers. Tijdens de operaties verloren twee Franse militairen het leven. “Wij waren tien heel blij met de steun van het Surinaamse leger bij het opsporen van de criminelen.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

26 REACTIES
 1. Ze kunnen trainen tot dat ze er dood bij neervallen maar Suriname is al voor een deel geannexeerd. Surinaamse leger bestaat uit lafaards.


  Maak melding
 2. @Jacob, eucalypta ga je paarse tanden poetsen en kruip terug naar die grot waar je vandaan komt. Jullie revo kinderen zijn allemaal lafaards. Als je een mijn veld moet oversteken stuur je zeker eerst je moeder vooruit. Zo zijn jullie beesten wel. Stel voor dat je op je ballen gaat zitten en je djogo op Frissensteijn 8 hg op drinkt. Wat mij betreft spring je daarna van de flat af.


  Maak melding
 3. De redimusus zijn wanhopig. Zij zien hun strijd tegen excellentie Bouterse verliezen. Bij aanvang van deze president zou Suriname geboycot worden. Bouterse zou gearresteerd worden. Alle doem scenario’s kwamen op tafel. Integendeel, het gaat hartstikke goed met ons land en deze president wordt alom gerespecteerd. Hoogste tijd dat deze landverraders hun strijd gaan staken. Ze zetten zichzelf maar ook onze geliefde land voor schut. Ze moeten zich kapot schamen.


  Maak melding
 4. Frankel,

  Deze president is geweldig. Hij gaat ons allemaal verlossen. Bij z’n dood komen Aliens hem ophalen en mogen we allemaal mee naar de Alienhemel. Dank zij deze president!


  Maak melding
 5. @ Frankel

  De staatskas is leeg door idiote onproductieve-uitgaven en zware NDP-corruptie ! (450.000 hectare bosgrond weggegeven aan een rechterhand van Bouta, jaarbudget OW geAbracadabriceerd) )

  Sociaal stelsel gebouwd op zwak fundament, want te weinig werkenden die belasting afdragen ! Sranang wankelt daardoor monetair en economisch !

  Chinees Huizenplan : Surinamer die het hard nodig heeft komt niet aan bod, vanwege eisen banken ! (neveneis : je moet lid zijn van de NDP-kliek ! )

  Buitenlandse politiek zwaar anti-Amerikaans, terwijl zoon pres aldaar vastzit voor zeer zware misdrijven ! Ben ik nou zo slim of zijn ………..

  Staatsreserves slinken door onnodige show-uitgaven. Dreigende tweede devaluatie ! Dwz Sranangmang gaan straks in totaal voor ongeveer 50% de boot in, door domme Chaves-Cuba-China-economische doctrines !


  Maak melding
 6. Hmmmmm Latour kan goed FRANS spreken. Soso bebauw.
  Waar heb je het over Latour. De gezamenlijke trainingen zijn om je eigen Su volk onderuit te halen. Latour deze zelfde ndp kliek had je op 25 febr 80 je je eigen sok laten (op)vreten, vandaag de dag ben je alles vergeten en zelfs bereid je eigen volk het zelfde te laten ondergaan….. hmm hmm maar Latour a naa trobie je krijgt zo weer je verdiende loon van deze zaka-zaka ndp kliek , waar je nu ook bij/toe hoort. Volk van Su blijf de ogen openen en straf de ndp af op 25 mei 2015/ eeder. Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 7. # Koos goed gezien ze verkopen zo hun moeder om de rest te bedonderen. Geinig echt geestig vond ik dit. Ik lach me krom met het gestelde van je. Zo iets zou ook uit de koker van Who Cares die ik zooooo mis komen. any way ik geniet van de rest van de kabels hier zoals, Esmerald, Ray enaaaaaaaale anderen. Odi odi bigi odiiiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 8. Frankel: ” Integendeel, het gaat hartstikke goed met ons land en deze president wordt alom gerespecteerd.”

  En Sinterklaas en de Paashaas bestaan ook echt…

  Altijd lachen met die Paarse Paupers….


  Maak melding
 9. Pardon!

  Frans Guyana is nog steeds geen Frankrijk, valt wel onder….
  Volgens mij vertikt brunswijk het om gevolg te geven aan de regels, die afgesproken zijn mbt
  de territoriale wateren… dus..
  Next!

  Kijk verder dan je neus lang is………………..paars volk!


  Maak melding
 10. WAT?!!!
  Hoeveel oorlogen heeft het surinaamse leger dan gewonnen ?!!!
  Nu ze zogenaamd oorlogrijp zijn verklaart,komt dan alsnog de oorlog tussen Guyana en Suriname over het Tigri gebied in deze eeuw?!!
  De laatste oorlog uitgevoerd door de militairen olv bouta ging tussen SURINAAMSE BROEDERS vs SURINAAMSE BROEDERS.
  De eerste oorlog uitgevoerd door de militairen olv bouta ging tussen ZESTIEN MILITAIREN vs DE REST VAN DE SURINAAMSE BEVOLKING.


  Maak melding
 11. Suriname werkt nu goed met Frankrijk omdat ze ziet dat Frans Guyana het zo goed doet. Zou het niet beter zijn als Suriname, Nederland-Guyana was gebleven, net zoals Frans-Guyana nog steeds Frans-Guyana is? Dan zou ook de samenwerking met Nederland ook beter kunnen zijn.


  Maak melding
 12. Die Fransen zijn niet gek. Ze oefenen met het SL omdat ze willen weten wie ze moeten uitschakelen wanneer dat nodig mocht zijn en omdat ze willen weten wat de capaciteiten van de officiers e.d. zijn. Ook wie ze kunnen beinvloeden. Die domme Bouta is in de val getrapt van die vieze slakvretende fransen, die alles vreten, alleen maar omdat er wijn bestaat om de vieze smaakjes weg te spoelen. Ze tanken zich vol met wijn en roepen dan hard dat ze de geweldigste minaars in de wereld zijn. Ja, geen kunst om stomdronken franse wijven te verleiden. Dat kan zelfs de bosjesman wel.


  Maak melding
 13. De Fransen hoeven niet te onderzoeken, hoe sterk het Surinaamse leger is, want dat weten ze allang.
  Ze hebben er helemaal geen belang bij, maar als ze dat zouden willen, walsen ze zo over ons heen.
  Waar ze wel in zijn geinteresseerd, zijn de drugslijnen vanuit ons land en dat is de enige reden, waarom er wordt samengewerkt.
  Waarom heeft Bouta nog nooit een bezoek gebracht aan Frans Guyana, een buur, die voor Suriname heel veel kan betekenen ?
  Waarom is Brunswijk als de dood als hij naar dat buurland zou moeten afreizen ?
  Juist, omdat ze daar allebei worden opgepakt.
  Frankrijk heeft met deze samenwerking een dubbele agenda en veel Surinamers hebben dat niet in de gaten.


  Maak melding
 14. Wijlen Surender Rambocus was de enigste Surinamer die enig verstand had om Tigrie terug te veroveren. Maar hij werd vermoord door de huidige president.


  Maak melding
 15. hahahahahahahaha ai boi

  ramsingh zegt rambocus was de enige surinamer die verstand had van tigri om het terug te veroveren .wat kunnen dit soort gasten dromen meer is niet nodig om te zeggen het blijft bij dromen .


  Maak melding
 16. @koekenbakken

  Rambocus zou het Tigri gebied dat door de huidige incompetente ndp regering aan Guyana geschonken is,weer onder beheer van Suriname brengen als hij niet onder hondse wijze afgemaakt zou zijn geworden door een Laffe landverrader als bouta.


  Maak melding
 17. @Ray,

  Rambocus maakte de fout dat hij een verrader als die Lakshman vertrouwde. Blijkbaar had hij vertrouwen in de verkeerde personen en was derhalve niet succesvol.
  Kijk daarentegen naar Bouterse. Hij vertrouwt niemand. Zelfs niet z’n hond, kat en zangvogel. Daarom lijdt hij ook aan paranoia, maar is ook niet weg te krijgen van de macht.
  De enige die Bouterse weg kan krijgen is iemand die nog gemener kan zijn dan hem en onder de wapenen zit en enige aanhang heeft. Ik zie vooralsnog niemand die daarvoor in aanmerking komt.
  Jammer dat de grond van Suriname geen goede vechtende helden weet voort te brengen. Alleen minkukels als Bouterse en Brunswijk. Vruchtbaar land, maar geen vruchtbare geest. A de so.


  Maak melding
 18. @Koekenbakker

  Daarom vind ik het ook niet erg dat deze ‘Lachman de verrader,een dood is gestorven die je je vijanden niet zo durven wensen.Misschien heeft Rambocus zijn vertrouwen in de verkeerde man gesteld maar dat kon hij vooraf niet geweten hebben gezien deze verrader niet met het etiket van VERRADER op zijn kop rond liep..
  Hahahaaaaaa….nee ik wens geen coup meer in Suriame en ,ik hoop dat er geen gemenere kwaal dan bouta bestaat. Bouta al heeft zoveel misère ,dood en verderf onder ons gebracht,ik hoop alleen maar dat bouta weggezet kan worden voor eeuwig zonder dat anderen hun leven hoeven te verliezen .


  Maak melding
 19. Ray, dan zul je moeten wachten tot Fiddie hem komt halen. Want zelfs als hij de verkiezing niet wint, zal hij greep hebben op het leger en de politie, dus op de rechtsgang.


  Maak melding
 20. @koekenbaker

  Als er iemand is die deze gefrustreerde gek bouta kan stoppen dan is het de heer Santokhi wel.Santokhi heeft eerder het risico genoimen om de Dec moorden op gang te brengen en dat werd hem niet in dank genomen door bouta..
  Santokhi werd belaagd met allerlei verwensingen en dreigementen die persoonlijk kwamen van bouta. Ook de gevangenneming en uitlevering van R.Khan heeft Santokhi op zijn rekening genomen.Had Santokhi dit niet gedaan dan zou deze khan asiel in de schoot geworpen gekregen hebben van bouta en hj zou de linker of rechter hand van bouta zijn heden.
  Echt als er 1 man bestaat die het kan opnemen tegen bouta dan is het meneer Santokhi.En dan meneer Santokhi is een man van Wet en Recht en gaa thij bouta uitschakelen met wettelijke regelgeving in acht genomen.
  Hopenlijk hebben de surinamers een betere verstand dan wat ze getentoonsteld hebben in 2010….Ik hoop alleen maar dat ze qua verstand rijpe ren wijzenlijker zijn geworden in 2015.


  Maak melding
 21. Wat stampen we hard he, zei de muis tegen de olifant toen ze over houten brug liepen,
  Dat hele Surinaamse leger stelt toch geen ene ruk voor


  Maak melding
 22. Ooit werden de surinaamse militairen ‘ padvinders ‘ genoemd .
  Heden zijn de surinaamse militairen ‘ lafaards ‘ oreert Koos de Jong
  Enfin , het zijn meningen van vreemden , revanchisten en ge-indoctrineerde Ollandse welgezinden .
  En in het ‘ Hier en Nu ‘ staat in de Ollandse dagbladen het volgende ; ‘ De Ollandse Staat is aansprakelijk voor de deportatie ( ook met de Joden gedaan tijdens de 2e WO ) van ruim 300 moslimmannen na de val van de Bosnische enclave SREBENICA ‘
  De manschappen van overste ‘ don’t shoot at the piano player ‘ Karremans kon niet meer uitrichten dan een potje op de verdompde piano hengsten en Karremans samen met Mladic zich verzopen met champagne om de killing te vieren .
  Oordelen jullie maar , jullie zijn toch ‘ the best ‘ ???
  DUTCH – BAD , juist ja !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES