Vragen bij bouwcontract met Chinees bedrijf

56

PARAMARIBO, 14 jul – Parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP) zit met een aantal vragen over een bouwcontract met bouwbedrijf Broad Homes Industrial International. Gajadien noemt het vreemd dat er geen openbare aanbesteding is gehouden.

Het bedrijf moet voor de regering honderd en vijftig woningen opzetten te Okrodam, aan de westelijke rand van Paramaribo. Gajadien heeft vragen over de wijze waarop het contract tot stand kwam en de faciliteiten die onderneming zijn toebedeeld. Hij wil dan ook zo snel mogelijk antwoord van president Desiré Bouterse. Het bevreemdt ook dat het bedrijf gratis tien hectare land krijgt. Daar moeten woningen worden opgezet tegen markprijs.

De burger heeft er dus geen enkel voordeel aan. Maar het bedrijf mag ook zijn werkmateriaal invoerrechtenvrij importeren. Bovendien maakt Broad Homes Industrial International ook nog aanspraak op een voorschot van veertig procent op de aanneemsom. Volgens de wet mag een voorschot niet boven de tien procent uitkomen. Overigens wil Gajadien ook weten hoe de regering aan het stuk land is gekomen.

56 REACTIES

 1. En dan zijn er ook nog gasten hier op de site, die het vreemd vinden dat Suriname nr 38 van de 138 staat van de meest corrupte landen van de wereld, ik hoop niet dat deze figuren model staan voor de gemiddelde Surinaamse burger, anders zal dit soort praktijken in de toekomst nog wel een poosje voortduren


  Maak melding

 2. Waar is RELYVELD nu ?!
  Waarom gaat hij geen onderzoek doen naar het GRATISLAND geschonken aan de chinezen door de NDP regering?!

  OKrodam is bovendien ook de plaats waar GRAANOOGST ,1 van de amnesialijders van Boxel hectaren aan land Eigen heeft gemaakt in de jaren 80 !!!
  Het kan zijn dat Graanoogst een paar hectaren illegal grond heeft verkocht aan de Chinese ondernemer voor BIG MONEY !!!!


  Maak melding

 3. Asiskoemar moet niet zeuren.De bouw van de huizen is conform de afspraken in het kader van de financiering.Het is meer een kwestie van jaloezie in het kamp van het NieuwFront.

  @Hans moet zijn klep dichtschroeven.Omdat Nederland een welvarend land is komt er zogenaamd geen corruptie voor in de polders.Niets is minder waard. Maar het siert Nederland om met het vingertje naar Suriname te wijzen.Hans weet bliksemgoed dat Nederland deel uitmaakt van een groot corruptief en ondemocratisch instituut, de Europese Unie.Prominente leden uit dit instituut zetten mensen aan om te gaan moorden in de Oekraine.Het gaat allemaal om geld en macht.


  Maak melding

 4. Vaderlandsliefde, liefde voor land en volk !

  Gratis land voor buitenlands Chinees bedrijf, NIET voor de eigen
  bevolking !

  Toch proberen deze NDPers het volk wijs te maken dat zij nationalistisch zijn !!

  Bovendien vinden de NDPers de communistische onderdrukking van de bevolkingen van Cuba en China, NORMAAL !!


  Maak melding

 5. @RobG

  Ja,als het gegaan is zoals jij komt vertellen produceer dan het bewijs aan ons !!
  Een bewijs dat is alles wat de heer Gajadien hier gevraagd heeft.
  Mooi met je, de surinaamse ondernemers worden overgeslagen en een aanbesteding komt China in handen als een wonder,plus krijgen ze nog voorschot betaald en zie maar iedereen in Suriname moet eerst staken om uit betaald te worden door de overheid voor gemaakte diensturen. En alsof het niet genoeg is mag China zijn Eigen bouwmaterialen etc importeren …dus China maakt winsten en de asurinamers kunnen alleen maar toekijken.Wat een corruptive bij de ndp regering. Walgelijk !


  Maak melding

 6. RobG als je voor dat je weer met ongefundeerd gebrabbel begint effe googelen , kun je er ook achter komen dat het zo door jou verfoeide 9e of 10e staat op de lijst minst corrupte landen, niet zo moeilijk hoor als je maar objectief probeert te blijven, het is toch een zooitje daar met dat stel wat voor regering doorgaat


  Maak melding

 7. je kunt eigenlijk het,,, poppenkast,, afschrijven,opdoeken,,.. heeft geen enkele waarde van betekenis..

  er is maar één persoon die bepaalt en beslist en de rest is billen-likker..

  jammer voor het stemvee,maar de waarheid is helder..


  Maak melding

 8. Onze Paars loops Teefje RobG is er weer als de kippen bij om deze corrupte deal weer goed te praten

  Haalt deze Paarse Kakkerlak Nederland en de Oekraïne er weer bij.


  Maak melding

 9. Njang is gemaakten en de buit is verdeeld. Waar zijn bellie en rely nu er corruptie te onderzoeken is? Score Staat 1vs 1Chiragali.
  Gratis land, invoerrechten vrij, 40% aanbetaling. Kan het echt slechter?


  Maak melding

 10. @RobG

  Vragen
  Gajadien legt de volgende vragen voor aan de president.
  1. Wat zijn de redenen dat het in het Huisvestingsplan onder hoofdstuk II.5 (Figuur 3), opgenomen Actieplan (waaronder het Wettelijk Kader, de Huisvestingsautoriteit, het Nationaal Woningbouwfonds, het Nationaal Garantiefonds, de Hypotheekbank, de Woningbouwcorporaties en de verzelfstandiging van de Stichting Volkshuisvesting) nog niet is gerealiseerd?
  2. Hoe vindt de staatscontrole op de aanwending van onroerend goed voor volkshuisvesting plaats?
  3. Is het waar dat de regering ten behoeve van dit project een stuk terrein ter grootte van bijkans twintig hectare te Okrodam, Weg naar Zee, heeft gekocht van een particulier? Zo ja, hoeveel is betaald voor dit terrein en onder welke condities is dit terrein verkregen?
  4. Is het waar dat conform artikel 7.2 van het contract tien hectare van dit terrein gegund wordt aan de aannemer voor o.a. het opzetten van woningen en panden voor commerciële doeleinden?
  5. Waarom is de vereiste missive van de Raad van Ministers en de bijbehorende afwijkingsresolutie ten behoeve van eerdergenoemd contract niet opgestuurd naar De Nationale Assemblee?
  6. Wat is de reden voor het afwijken van de regel voor het houden van een openbare aanbesteding van genoemd project?
  7. Waarom is de keus gevallen op de aannemer Broad Homes Industrial International Co.?
  8. Waarom wordt volgens artikel 1.7 van genoemd contract een voorschot van 40% van de aanneemsom aan de aannemer betaald, terwijl volgens de UWS 1996 een voorschot van 10% gangbaar is?
  9. Welke dekking heeft de aannemer geboden voor het ontvangen voorschot?
  10. Is het niet riskant dat de aannemer 70% van de contractsom (artikel 1.7.3 van het contract) uitbetaald krijgt zonder dat hij een woning heeft opgeleverd?
  11. Waarom is gekozen voor arbitrage in China bij eventueel dispuut tijdens de uitvoering van het contract?
  12. Is voor de financiering van dit project een lening afgesloten? Zo ja, bij welke instelling en wat zijn de leningscondities? Is de lening geregistreerd bij het Bureau voor de Staatsschuld en bij de Rekenkamer?
  13. Is het correct dat aan de aannemer vrijstelling van invoerrechten op de import van materialen/goederen wordt verleend, waarbij de waarde van de te importeren materialen/goederen de contractsom vele malen overschrijdt?
  14. Waarom worden aan de aannemer allerlei voorzieningen toegekend, zoals een voorschot van 40 % zonder bankgarantie, tien hectare terrein, vrijstelling van invoerrechten, terwijl met de aannemer marktconforme prijzen (USD 400,- per m2) voor de bouw van de woningen wordt overeengekomen?
  15. Vindt u het billijk dat lokale aannemers niet in aanmerking zijn gekomen voor de bouw van woningen onder soortgelijke condities?
  16. Wanneer gaat u de externe controle instituten, zoals de CLAD en de Rekenkamer, vragen om een onderzoek in te stellen naar de juistheid van de bestedingen en gunningen op de ministeries, in het bijzonder op het ministerie van Openbare Werken? En wanneer gaat u de gunningen en bestedingen laten toetsen aan de geldende wettelijke regels, waaronder de Comptabiliteitswet en de Begroting, om uw belofte voor een corruptievrije regering na te komen?
  Dit zijn vragendie je baasje moet beantwoorden wanneer hij terug is van zijn vakantie uit Brazilie.

  Ps je baasje is helemaal niet vereist bij te zijn tijdens de bijeenkomst van de BRICS landen !! Hij wil gewoon naast Roussef gaan zitten die lulkoek.


  Maak melding

 11. @ RobG
  Waarom woont de revolutionair en moordenaar Hardjoprajitno in Nederland? Ik dacht dat hij zijn heil zou zoeken in Noord-Korea, Nicaragua, of Noord-Vietnam. Gajadien heeft groot gelijk, en hij heeft het volste recht om vragen te stellen. Deze regering is corrupt en populistisch tot en met. Het parlement neemt een basiszorg verzekeringswet aan, maar de doktoren en andere dienstverleners worden lekker niet betaald. Wie worden op vrijdag a.s. de dupe van de staking? Niet DDB hoor, maar het arme stemvee! Voor jou en Paranam en Doekhi, is dit ook de schuld van het Front.


  Maak melding

 12. Hoe moeilijk is het om een huis te bouwen? Vroeger bouwde men zelf een degelijke (houten) huis, met behulp van buren. Wat is er mis met houten huizen?


  Maak melding

 13. Gogodong is een schreeuwer veel blabla en niets.

  Wat is zyn bydrage van 2000 2010.

  Al die schreeuwers Gogodong, Jeti, Ratko en niet te vergeten die vette advocaat hoe heeft hij nou weer, Mobo Dick Ramphaul

  Hahahahahaha hoeveel hebben zij verdiend van 2000-2010?


  Maak melding

 14. Joh, je meent het!

  Das nou dagelijks nieuws vanuit suribabwe.
  Alleen maar jattende ratten.
  De Criminele Corrupte Moorddadige Bouta Bende heeft de schatkist leeggeroofd.
  Hoofd bendeleider is nu ff op vakantie.

  Maar… a plane no broko, gaat hij met dezelfde kist, ghegheghegheghe………..


  Maak melding

 15. Als ik het artikel zo lees, dan lijkt de Surinaamse regering ontwikkelingshulp te geven aan het buitenlandse bouwbedrijf! Wat zijn ze toch rijk in Suriname!


  Maak melding

 16. Broad group is tijdens het bezoek aan China bezocht. Broad Group is het bedrijf dat in ongeveer 2 weken een hotel van 20 verdiepingen / 17.000 m2 wist te realiseren.
  Broad Group maakt op deze deal 100% winst want zij kunnen deze woningen in China voor minder dan $ 200/m2 leveren en dan worden ze achteraf betaald.
  Nu hebben ze een aanbetaling van 40% en 70% voor dat er een huis in Suriname is plus schijnbaar 10 ha grondkado.

  De kans is groot dat deze huizen eerst ergens anders gebouwd worden met financiering van Suriname. Het schip gaat steeds ergens anders naar toe.

  Als extra kadootje voor alle chinezen in Suriname kan men heel wat andere materialen invoeren zonder import.

  Suriname subsidieert China in plaats van anders om.


  Maak melding

 17. @ Jako

  ” als wij zo door gaan wordt Suriname een KOLONIE van CHINA ” !!!!!!!

  Jako het land is al een kolonie/ departement/ enclave/ depot/vuilnisbelt,of hoe je het maar wilt noemen, van CHINA.

  Paramaribo noord is behalve een Braziliaanse ” Bijenkorf ” vooral ook een Chinese ” Yunk yard “. Het wemelt van de Chinese Tradings ( alles onder een dak toko’s met spullen van inferieure kwaliteit )

  Een Chinees appartementencomplex ( huurappartementen) ben ik ook tegengekomen en er zullen méér volgen. Wanneer je als land om de haverklap geld leent of accepteert van China belandt je uiteindelijk in een stinkende Chinese WURGGREEP zonder mogelijkheid tot ontsnapping met als resultaat een pijnlijke dood door ” SUFFOCATIE ” (verstikking )

  CHAVÉZ, groet u vanuit Paramaribo. Ha det så bra !


  Maak melding

 18. @Sari

  Over welke land praat jij dan ?Al die vreemde namen die je opschrijft,zijn het mensen in jou land ergens ver weg van Suriname?!
  Ik neem aan dat jij je van land heb vergist .!


  Maak melding

 19. Is er geen moxisnesi Sranangman (half, kwart of eenachtste) die kan bouwen en die deze voordelen kan verkrijgen bij de NDP ??

  Of zijn Ronnie en Bouta in het geheim ook een pikinso sjinees, want zij hebben de sjinese strijkstokken waaraan veel blijft hangen !!

  Sari tori, Sranang srafu, un WIKI !!!

  PS :
  Nieuwe Pokoe : kleine stokjes, grote stokjes en maar lekker haaaangen ………


  Maak melding

 20. Lees hoe de corrupte NDP de bevolking omkoopt,

  Als ze geen lid van een bepaalde politieke partijen worden, zullen ze geen grond of werk krijgen. Ze worden op deze wijze onderdruk gezet om lid van een partij te worden, anders krijgen ze niets.’ Dat beweert VHP-ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh en Assembleelid vandaag, maandag 14 juli 2014, in de Ware Tijd in een reactie op berichten dat mensen zouden overlopen naar andere politieke partijen.

  ‘De mensen zeggen wel aan ons dat ze de gronden of het werk gaan nemen, maar niet op NDP zullen stemmen’, stelt de VHP-politicus.

  Een groep van ongeveer vijfenzestig mensen in Kwatta heeft zich afgelopen vrijdag gemeld bij het hoofdkwartier van de NDP (Ocer) om lid van de partij te worden.

  Volgens groepsleider Dhoerinderpersad Dwarka, voormalig ondervoorzitter van het coördinatieteam VHP-Wanica, waren veel van hen voorheen VHP’ers. De ‘overlopers’ zeggen het sociale beleid van de regering, zoals verhoging van de AOV en Kinderbijslag, te waarderen.

  Dwarka is het niet helemaal eens met Randjietsingh. Hij wijst erop, dat de regering gronden verstrekt aan burgers ongeacht hun politieke kleur. Ook is dat het geval bij het geven van werk. Vervolgens ligt het aan de mensen of ze lid willen worden van de NDP.

  ‘Ik weet dat een familie van twaalf mensen in aanmerking is gekomen voor gronden en die personen hebben nu gekozen NDP’ers te worden.’
  July 14, 2014

  Domme Dwarka niet omdat bouta gronden verstrekt aan een ieder ongeacht ras of kleur wil dat zeggen dat bouta niet corrupt bezig is.Hij probeert stemmen te winnen en hij weet dat hij stemmen moet vergaren onder alle bevolkingsgroepen,idioot, je zal wel een grond toebgewezen gekregem hebben want je woorden die riekt naar CORRUPTIE,CORRUPTE DWARKA !!!!


  Maak melding

 21. @Iedereen hier heeft gelijk wanneer ze zeggen dat Bouta ontwikkelings hulp biedt aan de chinezen in China!

  Dit noem ik ook OMKOPERIJ,je kan nu gerust zeggen dat de gehele Chinese bevolking van Suriname en China achter de corrupte bouta staan. Boi,die moordenaar weet hoor hoe hij stemmen moet vergaren,van hier tot China…hai Baja.


  Maak melding

 22. Populistisch gepraat van deze meneer Gajadien. Wanneer houdt het een keer op met deze one man shows in de DNA. iedereen schreeuwt maar wat.


  Maak melding

 23. Ray, vorig jaar nog aan een zwager uit Nickerie een VHP nest gevraagd waarom hij in godsnaam met een lidmaatschapskaart van de NDP in de zak loopt, kreeg als antwoord dat wanneer hij naar de huisarts moet hij met zijn NDP lidmaatschapskaart vrij snel geholpen word, anders kun je wachten tot je een ons weet, voorkeursbehandeling of doodordinaire corruptie door een huisarts die nog een eed gezworen heeft ook


  Maak melding

 24. Voor snel zakendoen in Surinam moet u zijn bij onze nationalistische zakelijk adviseur/sales manager :

  Dhr Bout-Tjoek-Oe

  Moro hebi o doro !!!


  Maak melding

 25. Henk Molenaar,

  Blijf mij verbazen hoe de paarse groupies keer op keer de wan toestanden van deze regering probeert te romantiseren. Over Oekraïne gesproken, Suriname was als de kippen bij om de krim te erkennen. Intussen annexeert Guyana Tigri en Bouterse houdt zich koest. Dus als de meerderheid van Nickerie morgen een referendum uitschrijft voor autonomie dan heeft Bouterse dit ook te accepteren. Bizar …


  Maak melding

 26. Esmerald
  Joh, je meent het!

  Das nou dagelijks nieuws vanuit suribabwe.
  Alleen maar jattende ratten.
  De Criminele Corrupte Moorddadige Bouta Bende heeft de schatkist leeggeroofd.
  Hoofd bendeleider is nu ff op vakantie.

  Maar… a plane no broko, gaat hij met dezelfde kist, ghegheghegheghe………..

  Esmerald,
  Je praat alweer onzin, heeft Bouterse niemand persoonlijk vermoord zoals die Santhoki die een paar kogels in iemand rug schoot. Nee. De enige die je moorddadig kan noemen is die Dalits Santhoki. je mopperde over Bouterse heeft de schatkist leeg geroofd. Waar praat jij over ben je vergeten de discussie toen Bouterse beëdig was als president waren de miljarden waar Venitiaan altijd over repte die hij gespaard had waren verdwenen de schatkist was leeg en nieuwfront regering had Bouterse verwelkom met wat openstaande rekeningen die nog betaald moesten worden . dat jij Bouterse moorddadig noemt was al fout dat jij hem beschuldig van de schatkist leegroven maak jou een super leugenaar net als al die koelies op waterkant!


  Maak melding

 27. Ray
  @Iedereen hier heeft gelijk wanneer ze zeggen dat Bouta ontwikkelings hulp biedt aan de chinezen in China!

  Dit noem ik ook OMKOPERIJ,je kan nu gerust zeggen dat de gehele Chinese bevolking van Suriname en China achter de corrupte bouta staan. Boi,die moordenaar weet hoor hoe hij stemmen moet vergaren,van hier tot China…hai Baja.

  BOOMSLINGERAAR alias Koelie Ray
  Over corrupt gesproken laten we eens naar de MEESTERS kijken
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7797:ministers-kabinet-venetiaan-kregen-elk-twee-percelen&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding

 28. Henk Molenaar

  Onze Paars loops Teefje RobG is er weer als de kippen bij om deze corrupte deal weer goed te praten

  Haalt deze Paarse Kakkerlak Nederland en de Oekraïne er weer bij.

  De grootste KONTneuker Henk molenaar doet weer die beerput klep open waar alleen maar stront uit komt. het valt niet mee om een ANUS als Mond te hebben. Dit is een surinaamse site voor Surinamer maar de Nederlandse ZWERFHOND zoekt overal onderdak het wordt tijd om hem vaarwel spuitje tegeven !


  Maak melding

 29. Koos de Jong, ik vrees dat zoiets in Nickerie zal gaan gebeuren, daar heeft Bouterse zijn waakhond R. Doekhi en de ongekroonde koning Manglie zitten die in het verleden al hele stukken grond van DDB heeft gekregen, als nu die zogenaamde Keihard de waarheid nu ook deze rijke Hindoestanen recht in hun gezicht voor dalits en meer van dat fraais uitmaakt dan laat hij in ieder geval zien dat hij een beetje meer lef heeft dan hier op deze site waar hij lekker anoniem iedereen voor rotte vis kan uitmaken, de paarse lafbek


  Maak melding

 30. Chinezen bestaan al veel langer, dan de optelsom van culturen, waaruit ons land bestaat.
  Chinezen zijn ook heel erg veel slimmer, dan Surinamers.
  Bij iedere lening, die aan ons land wordt verstrekt – en dat zijn er nogal wat – worden eisen gesteld.
  De ene keer gaat het om houtconcessies, de andere om 2.000 Chinezen, die zonder vergunning een bedrijf mogen beginnen en in weer een ander geval om gratis grond.
  Zoals gezegd: wij kunnen als Surinamers nog niet eens in de schaduw staan van de handelsvaardigheid van de Chinezen.
  Wij betalen helaas een te hoge rekening voor alle leningen.


  Maak melding

 31. @Rudinho, wie zijn “Wij”. Ik heb nooit contracten met chinezen getekend. Heb je cijfers om je argumenten te staven ? Er wonen 1.5 miljard mensen in China. Denk je dat ze allemaal zo geschoold, slim en rijk zijn. Een groepsidentiteit is symbolisch, wordt bepaald door de publieke opinie. Ik heb een beter leven dan honderden miljoenen chinezen en ik ben zwart.


  Maak melding

 32. ze hebben een groot som us$ gegeven aan die chinees en vervolgens wederom terug genomen..

  m.a.w.,,, wang njang mekie baka,,, bogo bogo..en deels komt het in de verkiezings kas n d p.. voor de komende tijd..

  aan de andere kant hoor je en lees je,,dat er grote partijen van het bekende spul in beslag zijn genomen .o.a. in Rotterdamse haven..

  dit nieuws komt uit sme zelf..


  Maak melding

 33. @Ray

  Asis Gogodong is een schreeuwer veel blabla en niets.

  Wat is zyn bydrage van 2000 2010.

  Al die schreeuwers Asis Gogodong, Mahinderkoemar Jeti, Randjit Ratko en niet te vergeten die vette advocaat hoe heeft hij nou weer, Mahinder Mobo Dick Ramphaul

  Hahahahahaha hoeveel hebben zij verdiend van 2000-2010?


  Maak melding

 34. Armando, goed gesproken.
  En als je spreekt van “wij Surinamers” en vervolgens stelt dat de Chinezen zoveel intelligenter zijn dan Surinamers, dan is je zelfbeeld ook niet zo……… Kwestie van minderwaardigheids gevoel?


  Maak melding

 35. Armand,

  Ik bedoel in overdrachtelijke zin de volksaard van de Chinezen en ben ervan uitgegaan, dat de lezers op de forum dat wel begrijpen.
  Chinezen zijn al eeuwenlang de handelaren en koopmannen van deze wereld en dat zijn wij – en dan bedoel ik de volksaard van de Surinamers – niet.
  Suriname staat daar in ieder geval niet om bekend.
  Overigens doe ik iedere dag met veel plezier zaken met “mijn” Chinees op de hoek van de straat.


  Maak melding

 36. Armand en Sweet Daddy ik ben bang dat jullie net niet slim genoeg zijn om te begrijpen wat Rudinho bedoelde, maar wat niets zegt over of je een goed of slecht mens bent, niet iedereen is, gelukkig maar een handelaar, maar een stukje zelfkennis is natuurlijk nooit weg ,weten waar je kwaliteiten liggen en waar niet.
  Chinezen hebben nu een maal de exploitatiedrang, net als in het verleden de Nederlanders, om over de hele wereld uit te zwermen en overal de mogelijkheid zien om te handelen en bedrijfjes te vestigen, je kunt geen plek op de wereld bedenken waar geen chinees zit,
  Als er een hoekpand vrij komt in Suriname , wat komt er dan in? een chinees, waarom geen Surinamer, omdat hij zich in het algemeen gesteld” het kaas van het brood laat eten, en “dat is niet slim”, maar troost je met de gedachte dat dit ook in Nl. in mindere mate aan de hand is, en niet alleen door chinezen, ook de Turkse winkels rijzen de grond uit, het makkelijkste is nu afgunstig te zijn, en te gaan mekkeren, maar je kunt ook bij jezelf gaan denken ,hoe kan dit en waarom doe ik het zelf niet


  Maak melding

 37. @ Jesse
  Waarom stel je zulke domme vragen? Wat is er mis met houten huizen? Jesse wanneer we door de chinezen houten huizen laten bouwen ,hoe moet men dan de njang maken? Begrijp je dat zonder njang te maken geen huis wordt gebouwd door China? Bovendien zal allang de hele njang al onderling verdeeld zijn.Zoiets heet toekomstige baten uit de huidige corruptie.


  Maak melding

 38. So slim is die chinees. Hij kapt al die bos, neemt hout mee naar china en in surinaam hij bouwt plestiek huis. Van chinees plestiekafval! Surinamer moet wonen in chinees plestiekafval met gifdampen die kom uit die plestiek bij hitte.
  Waar is regeering mee besig?


  Maak melding

 39. kijk maar naar het woning bouwproject te richeliue en je zult direct begrijpen dat sur staande gen…. wordt door deze parasieten van chinezen wanner staat het volk op
  hoop niet dat het dan te laat is het lijkt erop dat de chinezen binnenkort sur zullen inlijven zoals de russen met het krim hebben gedaan de toekomst voor onze kinderen ziet er erg donker uit

  VOLK WORDT WAKKER ANDERS IS HET STRAKS TE LAAT


  Maak melding

 40. @hans
  Omkoperij van het eerste uur door de ndp criminelen.
  De doktoren die zich hieraan schuldig maken moeten ook gestraft worden , Zij worden vet uitbetaald door ndp baasje en door de president van NickerieDoekhie,de oerstomme mannen en criminelen van Suriname.


  Maak melding

 41. @Keihard de Waarheid

  Maar is je baasje dan niet bezig hetzelfde te doen?Hij trekt dezelfde gronden toch in en veruild het van eigenaar? nu krigen zijn ministers toch dezelfde gronden cadeua met als bonus een goudmijn erbij?!
  Dag lid van de Boko Haram en laat de schoolmeisje vrij gaan !!!


  Maak melding

 42. @keihard de waarheid
  quote
  “Je praat alweer onzin, heeft Bouterse niemand persoonlijk vermoord zoals die Santhoki die een paar kogels in iemand rug schoot.”
  unquote
  What’s in it for you?
  Eén dalit, (of kuli zoals jij ze noemt) minder tok!
  Sinds wanneer maak jij je zorgen om Dalits?????

  Trouwens: de zaak is onderzocht en dhr Santhoki, die uit hoofde van zijn functie heeft gehandeld, is van alle blaam gezuiverd en loopt vrij rond in binnen en buitenland, dus…
  Daarentegen de in jou ogen “onschuldige”, criminele, vijftienvoudige, moordenaar wist niet hoe snel hij zich zelf amnestie moest verlenen.
  Miljoenen drugsgeld heeft hij gebruikt om die hele coalitie om te kopen.
  Was hij nou zo onschuldig als een baby’tje zoals jij beweert, dan had hij er met man & macht voor gezorgd, dat zijn naam van alle blaam werd gezuiverd, EN nu, onmiddellijk!
  Immers hij staat aan het hoofd van de suri-gemeenschap en heeft een voorbeeldfunctie.

  Maar…………het zal hem jeuken, het boeit hem niet.
  Hij heeft geen greintje fatsoen in zijn vette body.
  Schaamteloos wezen.
  Respectloos naar het suri volk en het suri rechtssysteem, door niet te verschijnen op de rechtszitting.

  En voor zo iemand neem jij het dagelijks op.
  Jij verziekt je eigen toekomst en dat van je nageslacht.


  Maak melding

 43. @keihard de waarheid
  quote
  “Waar praat jij over ben je vergeten de discussie toen Bouterse beëdig was als president waren de miljarden waar Venitiaan altijd over repte die hij gespaard had waren verdwenen de schatkist was leeg en nieuwfront regering had Bouterse verwelkom met wat openstaande rekeningen die nog betaald moesten worden .”
  Unquote

  Is dat zo?
  En wie heeft je dat wijs gemaakt, toch niet de bouta bende?

  Feitelijk bewijs zijn de financiële ‘boeken’ van suri.
  Ik daag je uit, je bent tok Surinamer, gaat naar de bank en vraag om inzage in de debet rekening, d.d 15 mei 2010.

  Maar.., ik ben je voor geweest.
  Met behulp van zeer nauwe, privé, intieme, welingelichte bronnen, whahahahahahahaha ligt het feitelijk bewijs op tafel.
  De staatskas was goed gevuld op 15 mei 2010.
  De suri dollar was stabiel.
  Het heeft vijftien lange jaren geduurd, om de kapot geschoten infrastructuur en de vernietigde economie, van het land weer stabiel te krijgen.

  En de lopende rekeningen, tsja.
  In ‘jip en janneke taal’, business is business.
  Als de Overheid contracten afsluit met ondernemers, dan lopen die gewoon door ongeacht de zittende politiek. Afspraak is afspraak.

  Feit is dat de Bouta Bende met hun kont in boter is gevallen.
  Ze hebben een goed gevulde schatkist overgenomen, nu leeg gejat.
  En ze hebben geprofiteerd van de vooraf afgesloten contracten, die helaas in deze periode resultaten opleveren.

  Tot nog toe, zijn alle projecten en beloften van de bouta bende mislukt.
  De krobia’s, anjoemara’s en kwiekwie’s zijn finito……………..Vis-ieloos!
  Er zijn alleen maar Haaibaaien over.


  Maak melding

 44. ik ben blij dat dit allemaal onder het toeziende oog gebeurt van deze moordenaars bende..,waar zij zelf voor aansprakelijk zijn..

  deze corrupte bende weet dat het de laatste keer is,dat zij aan de macht zijn en nooit zullen terug keren..

  dus graaien maar..

  na mei 2015 zal een andere wind waaien met andere nieuwe boeven schurken oplichters verkrachters met andere ideeën en het poep volk zal alles wederom accepteren..

  zo zal de vicieuze cirkel door draaien tot de dood hen schijdt..

  ook de chinees zal niks mee nemen naar elders.

  gelukkig kunnen ze de ex-kolonialisten niet meer de schuld geven,maar aan zich zelf..

  zie maar de afgelopen 38 jaar srefidinsie..

  in deze blijft het domme ongeletterde volk als slaaf voor bestaan,dan wel vrijwillig en niemand vraagt om herstel-betaling ere schuld aan de huidige regering..

  want nu worden wij letterlijk uitgebuit door onze eigen slaven houders..

  het gaat u goed..


  Maak melding

 45. Ik maak me geen zorgen om de losse flodders van het NieuwFront.Veel bombarie zonder inhoud. Dat zijn we wel gewend van het zootje ongeregeld binnen de NPS,VHP,enz.enz.De huizen worden gebouwd en weer zullen meer dan 100 gezinnen zullen gelukkig zijn.Dit zijn de harde feiten.Proficiat regering van Suriname.

  Hans,in Nederland is er veel corruptie en dat weet jij ook.Het is allemaal een pot nat.Maar ja, Hans gaat niet schijten in zijn eigen nest.


  Maak melding

 46. Chinezen bouwen huizen in Suriname. Niet nodig. Wat nodig is is dat China Airlines goedkopp naar Europa en Amerika gaat vliegen vanuit Paramaribo. Dus een goedkope Chinese reisburo hebben we nodig. Maar dat komt maar niet. Wat komt is horden Chinezen uit China met verblijfsvergunning. Wat komen ze doen en wanneer gaan ze weer weg?
  Suriname heeft niks geleerd. De Turken en Marokkanen kwamen ook als gasten, maar zijn niet weg te krijgen. De Chinezen komen ook als gasten en als niks gedaan wordt, dan zijn ook zij niet meer weg te krijgen. De huidige regering werkt aan bezetting van Suriname. Het land wordt steeds geler en blanker (Brazilianen).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.