Surinaamse voetbalbond mikt op WK

85

PARAMARIBO, 12 jul – Als het even mee zit, neemt Suriname al over vier jaar deel aan het wereldkampioenschap voetbal. De Surinaamse Voetbalbond, SVB, is hevig gevat door de geest van het WK in Brazilië. Bij het parlement is meteen een compleet wetsvoorstel ingediend.

De bedoeling is een wet te produceren die het bezitten van twee nationaliteiten mogelijk maakt. Dit dan als oplossing voor het problemen met de Surinaamse nationaliteitswet. Deze verbiedt het hebben van een andere nationaliteit naast de Surinaamse. Volgens de Ware Tijd wil de SVB de deur wijd openzetten voor buitenlandse voetballers van Surinaamse afkomst. “Suriname heeft, gezien het plaatsingssysteem voor deze regio (Caribisch gebied en Centraal Amerika, red.) en het grote aantal topvoetballers met Surinaamse roots, een reële kans om vertegenwoordigd te zijn bij het volgende WK.”

Dit stelt SVB-voorzitter John Krishnadath in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Met de steun van voetballers uit de diaspora mag het WK niet langer een droom blijven. De SVB is extra geïnspireerd door het succes van onder meer Algerije. Dit land nam deel met zeventien voetballers die in Frankrijk zijn geboren. De zogenaamde dubbele nationaliteit moet het ook voor Suriname kunnen doen. “Algerije was het meest sprekende voorbeeld, een team waar zeventien van de drieën twintig spelers naast de Algerijnse, ook over de Franse nationaliteiten beschikken.”, aldus Krishnadath.

85 REACTIES

 1. Hij is voorzitter maar heeft die man verstand van voetbal.
  Hij moet niet denken dat de dingen zomaar gaan
  Al haalt hij een heel elftal uit het buitenland het werkt niet zo, dus hij verkoopt lucht.


  Maak melding

 2. Gaan ze Gullit, Seedorf, Davids en Brunslijk opstellen. De top zal altijd hopen voor Nederland te spelen.

  Het is dan ook zinvol even over het kostenplaatje na te denken. Die spelers moeten voor een wedstrijd 2 maal een hele dag reizen met alle gevolgen vandien voor hun carrière.
  Wat te denken over een echt professionele staf die Europees beloond moet worden. Alle trips om de selectie in het oog te houden. Trainingskampen in Hoenderloo (NL)

  Eind ronde premies, het zijn immers profs.
  Organisatie/Logistiek/Materiaal/Verblijf in Rusland het kost miljoenen en na 1 ronde is men weer thuis. Costa Rica heeft het heel goed gedaan maar dat is een land met 7 maal meer inwoners als Suriname een land met een professionele eigen competitie en geen FC Brunslijk.


  Maak melding

 3. We worden eindelijk wakker ! De jongens die nu in su spelen kun je bij het grofvuil zetten. Daar ga je de oorlog niet mee winnen. Begin eerst Menzo of Seedorf aan te stellen als coach. Er zijn genoeg jongens die uit willen komen voor su.


  Maak melding

 4. Zolang de paspoortkwestie blijft spelen, is dit een utopie.
  Nederlanders met Surinaamse roots leveren hun Nederlandse paspoort nooit in.
  Je ziet dat aan Gullit, Seedorf, Davids, enz. enz. allemaal jongens, die voor het Nederlands elftal zijn uitgekomen, maar die hun paspoort nooit hebben verruild voor een Surinaams paspoort.
  Hetzelfde geldt nu voor Wijnaldum en Lens.
  Omdat de faciliteiten voor topvoetballers veel beter zijn in Nederland, dan in Suriname, komen deze jongens echt niet terug.
  Bovendien kan ons land deze spelers helemaal niet betalen, want ze verdienen miljoenen per jaar.
  Ik ben van mening, dat je dat geld veel beter kunt steken in de verbetering van de sport in het algemeen in Suriname.
  Tenslotte nog een laatste opmerking: de vergelijking met Algerije gaat aan alle kanten mank, omdat dat land heeeeel erg veel meer inwoners heeft, dan ons landje en datzelfde geldt voor Marokko.
  Een mooie gedachte, maar tegelijk een volstrekte utopie.


  Maak melding

 5. Brunswijk wordt de bondscoach. Het ultieme voorbeeld van fair play. Hopelijk heeft de SVB dan een speciaal potje voor de boetes die de FIFA zal opleggen.


  Maak melding

 6. Als het even mee zit, neemt Suriname al over vier jaar deel aan het wereldkampioenschap voetbal. De Surinaamse Voetbalbond, SVB, is hevig gevat door de geest van het WK in Brazilië. Bij het parlement is meteen een compleet wetsvoorstel ingediend.

  wat een comedy, weer zo;n luchtballon.

  wie houdt, wie voor de gek?

  zonder een goed plan ( van aanpak)
  Zonder geld
  zonder de diverse specialisten die hiervoor nodig zijn
  zonder heel veel geld
  zonder de juiste mentaliteit
  zonder discipline,
  zonder karakter
  zonder optijd op afspraken komen en je hieraan te houden
  zonder een professionele voetbal infrastructuur

  Suri’s worden weer voor de gek gehouden.

  Triest dat het Su-volk zich zo laat beetnemen.

  moro de doro.

  vergot it

  wedden dat Suriname niet op het wk 2018 in Rusland is.

  wie houdt, wie voor de gek?


  Maak melding

 7. 12 juli 2014

  Weer een ‘karu wiwirie faya’ !

  Voordat de SVB over een eindronde WK droomt, zal eerst de mentaliteit in denken en doen bij sportbesturen in Suriname, en de sporters zelf, moeten veranderen.

  Die droom is in de toekomst best te verwezenlijken, maar om emotioneel nu te roepen dat Suriname over vier jaren aan de eindronde WK-VOETBAL zal meedoen is een lachertje.

  Er moet nog heel veel gebeuren om deze roep tot vlees te maken. Zelf in de politiek van Suriname is er niet voldoende steun.
  Srika


  Maak melding

 8. wij moeten aller eerst leren op tijd ergens aankomen,dus goede afspraken maken met de juiste instelling,diccepliene..,normen waarde..

  vooral geen crieminelen in de directe omgeving..of te wel veroordeelden ..

  je weet wel..


  Maak melding

 9. ” CHAVÉZ ” zal dan erg benieuwd zijn naar de volgende ontmoetingen .

  1. SURINAME – NEDERLAND ( vanwege de dubbele nationaliteit van de spelers en de vrij duidelijke aanhang van Nederland in Suriname tijdens wedstrijden )
  Zullen de talrijke SURINEDS hun orange t-shirtjes/ kostuum trots blijven dragen bij ’t Vat en in de straten van SURMARBO ???

  2. De wedstrijd SURINAME – BRAZILIË ( vanwege het GROTE aantal supporters voor Brazilië onder de Surinamers).

  3. De wedstrijd SURINAME – ARGENTINIË ( vanwege het opvallend aantal Surinaamse HINDOESTANEN die dit Zuid-Amerikaans land op voetbal gebied haast verafgoden ) .

  Zullen deze supportersgroepen vasthouden aan hun oude voetbal liefde óf zullen zij overstappen en massaal HÚN geboorte land ondersteunen ?????????

  CHAVÉZ, groet u vanuit Paramaribo Noord, ” Little Fortaleza” !


  Maak melding

 10. @JoJo

  De gegarandeerde startpremie voor deelnemem aan dit WK is 5, 8 miljoen euro. Tel daarbij op de recettes van de thuiswedstrijden, die aan het eindtoernooi voorafgaan. De Surinaamse ploeg moet wel een goede sponsor als Staatsolie in de armen nemen om de kosten in het voortraject te kunnen dekken. Maar daar krijgt Staastolie veel ‘exposure’ in de Concacaf zone, het gebied wat voor haar marktaandeel interessant is, voor terug. Surinam Airways zou rekening met het vervoer van de selectie vanuit Nederland naar Suriname kunnen houden en de bond in ruil voor exposure goedkoop kunnen laten vliegen. Reizen is voor de goed getrainde sportman geen probleem. Nu al reizen Australiers en Zuid-Amerikanen minstens een etmaal naar de plek waar hun voetbalselectie bijeenkomt. Verder denk ik, dat de Surinamers, die het Nederlands elftal niet halen, enorm blij zullen zijn met de mogelijkheid een WK, het hoogst haalbare voor een voetballer, via een omweg toch te kunnen spelen en daarom hun financiele eisen zullen matigen. Al met al is een WK voor Suriname financieel haalbaar, mits aan de bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan.


  Maak melding

 11. @Paulus de Boskabouter
  Allemaal goed en wel voordat de startpremie geïncasseerd kan worden moet een veelvoud geïnvesteerd worden.
  Staatsolie heeft geen exposure of markt aandeel nodig die 16.000 barrels per dag (druppel op een gloeiende plaat) raakt men altijd wel kwijt. SLM is elke $ nodig om te overleven.

  Natuurlijk zal het neefje van Eddy Jozefzoon appetroost zijn maar hoe denkt men onder ongeveer 900.000 surinamers rond de hele wereld voldoende draagkracht, kapitaal en talent te verzamelen. Trinidad en Tobago zijn volgens mij het enige echt kleine land wat een keer in de eindronde kwam. Alle andere landen hebben een veelvoud aan inwoners.


  Maak melding

 12. @JoJo

  “Allemaal goed en wel voordat de startpremie geïncasseerd kan worden moet een veelvoud geïnvesteerd worden.”

  Dat is onzin. De kosten voor deelname aan het eindtoernooi zijn geen veelvoud van 5,8 miljoen euro. Vergeet niet, dat het Trinidad & Tobago gelukt is om aan het WK 2006 mee te doen. Stel er gaat een delegatie van 30 man naar het WK in Rusland. Als ieder een kamer van 200 euro dertig dagen bezet houdt – als Suriname de finale haalt – is men een kleine twee ton kwijt. Ik denk, dat de totale kosten voor WK deelname de 5,8 miljoen euro bij lange na niet halen. Misschien ben je twee tot drie ton kwijt aan kosten voor verblijf en overnachting gedurende de kwalificatiereeks. Tot nu toe is dat geen probleem gebleken, want de Surinaamse bond heeft deze kosten altijd kunnen ophoesten. Ik zeg niet, dat aan deelname van het WK geen kosten zijn verbonden, maar dat de startpremie deze verre overschrijdt. Wat wel kostbaar is, zijn de verzekeringspremies, die de Surinaamse bond voor de door de clubs uitgeleende spelers zal moeten betalen. Maar ook dat zal uiteindelijk meevallen, omdat onder de Surinaamse spelers geen een waarde van 100 miljoen zal hebben, zoals Barcelona dat voor Suarez betaald heeft.


  Maak melding

 13. @Paulus de Boskabouter.
  Het is niet alleen het eindtoernooi maar 4 jaar of langer, als het de eerste keer niet lukt, een organisatie in leven houden met allerlei specialisten (15 tot 20 mensen), extra reizen van profs uit de hele wereld, verzekering.
  Trinidad en Tobago hebben Beenhakker en een setje assistenten ook ingevlogen dat kost alleen al $ 1 a 2 miljoen/jaar. Na Beenhakker is Rijsbergen nog een poosje actief gebleven voor een nieuwe stunt. De ingevlogen mensen hebben een meer dan redelijk salaris, een meer dan redelijk huis, een auto,etc. als mede een goede afvloeiingsregeling.

  Een WK team zit niet in een hotel voor euro 200/nacht er moeten ook trainingsfaciliteiten, bussen etc. geregeld worden.

  Een Nationaal team op top niveau kost enige miljoenen dollars per jaar, en dat jaren en jaren.
  Het is niet alleen een aantal weken verblijf op het eindtoernooi maar ook de voorbereidingsperiode.


  Maak melding

 14. De holland haters staan wederom met lege handen. Brazilie heeft een 3-0 pakslaag gekregen van Oranje. Ik heb genoten van oranje, was een mooie wk.


  Maak melding

 15. Reageerders, odi odi.

  Over 4 jaar (2018): Wederom WK-voetbal.

  Als het even mee zit, neemt Suriname al over vier jaar deel aan het wereldkampioenschap voetbal.

  Dit stelt SVB-voorzitter John Krishnadath in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons.

  Heeft deze SVB-voorzitter soms een vroege Owroe Jari switi watra wasie van Miss Elly Purperhart gehad?

  Misschien zullen wij (Paraman & pero) eindelijk in het Nationaal voetbal elftal van Suriname op de WK van 2018 zien schitteren.
  (Paraman) in het doel & (pero) in spits.

  Kan iemand mij vertellen waarom geen voetbalwedstrijden worden gespeeld in het Seedorf Stadion in SU.?

  Maar ik heb gisteravond toch genoten van Brazilië tegen Nederland. Uitslag: 0 – 3
  De Oranje boys hebben ook goed gespeeld.
  De Brazilianen hebben geluk gehad, dat ze in eigen huis niet met 5 – 0 werden verslagen door de Oranje boys.


  Maak melding

 16. zo 13 jul 2014, 00:15
  BILD: Holland laat Neymar huilen
  Van onze Telesportredactie

  Het Nederlands elftal heeft met een uitstekende wedstrijd tegen Brazilië indruk gemaakt op de wereld.
  In de strijd om het brons wonnen de mannen van bondscoach Louis van Gaal met 3-0.

  “Holland laat Neymar huilen”, kopt het Duitse Bild. Onze oosterburen waren zelf in de halve finale al met 7-1 te sterk voor Brazilië.
  Ook toen vloeiden de tranen rijkelijk in het Zuid-Amerikaanse kamp.

  “Gastland weer vernederd”, kopt de Engelse Daily Mail.
  “Van Persie, Blind en Wijnaldum dompelen Brazilië verder in rouw.” en “Van Gaal’s Dutch Destroyers”

  “Ook Holland vernedert Brazilië”, koppen de Spaanse kranten.


  Maak melding

 17. Maar dan wel Bouta als bondscoach! Brunsie neemt alle penalty’s en de afvallers uit Nederland van Surinaamse afkomst als DE spelers. Neem Rayston als voorbeeld wier nergen aan de bak kon en kan!!! minister Lailes als keepers trainer!!

  Hmmmm…. daar zit er wat in!!! ha haaaa!!!


  Maak melding

 18. Oooo, dan komt ooit SU tegen NL. Ik wil het heel graag zien!! in de finale! Nederland tegen Suriname!! een oefenduel op vriendschappelijke basis, lijkt mij eerst een ideale testing!!! one’s again and never again!!


  Maak melding

 19. Suriname op een WK? Hoop doet leven, maar gezien het voetbalklimaat in Suriname, met amper 140 toeschouwers bij een eersteklassewedstrijd, denk ik dat het een utopie is voor de komende tientallen jaren. Suriname is nog lang niet toe aan deelname aan een WK. Eerst maar eens winnen van b.v. de Dominicaanse Republiek (waar voetbal helemaal not done is) of St. Kitts & Nevis (of all places). Komt nog bij de miljoenen die geïnvesteerd dienen te worden. Nee jongens, ondanks alle goede wil, de nummer 164 van de wereld heeft daar niets te zoeken.


  Maak melding

 20. Even voor de goede orde: Ik denk dat meneer Krisnadath een iets te grote broek aan heeft. Als je ziet welke voetballers er aan het WK hebben deelgenomen, multimiljonairs uit de beste competities whereever, dan nog, mocht het zo zijn dan er voetballers uit de diaspora mogen deelnemen aan het Surinaamse nationale elftal, dan zal er een coach, een begeleidingsteam, medisch team, sportfysiologen, en noem maar op nodig zijn om een team aan een Wk deel te laten nemen. Suriname is daar nog lang niet aan toe. Hoeveel internationale wedstrijden speelt Natio jaarlijks? Jullie hebben allemaal tijdens de WK gezien wat er nodig is om spelers klaar te stomen voor een WERELDwedstrijd. Wie gaat mij vertellen of Suriname daar over vier jaar klaar voor is? Dit is niet negatief bedoeld maar realiteit: nooit, never, nunca, nimmer, mal chance. Ik zou zeggen: Keep on dreaming SVB!!!!


  Maak melding

 21. Wat zou ik trots zijn als onze zonen een keertje op het WK zouden schitteren,maar toch ben ik bang dat de krabbenmentaliteit veel goede voornemens zal doen stranden.


  Maak melding

 22. Nederland droogt Brazilië af met 3-0

  Waar zijn nu al die azijnzeikers van afgelopen week die bij de Nederland tegen Argentinië al hun onderbuik gevoelens ten toon spreidde?

  Onze Dario de Jesus bijvoorbeeld. Stil aan de overkant

  Nederland heeft een wereldprestatie geleverd. en daar is de hele wereld het over eens behalve die paar Oranje haters die de slavernij er weer bij moesten halen.


  Maak melding

 23. Goedplan! Reden voor meee chinezen en arme brazilianen en hatianen in het land , want de echte surinamees die gaan ecccht niet werken om een stadion te bouwen hoor. bovendien ik zie dit nooit gebeuren hoor. Een speedboat race organiseren lukt al niet,terwijl alles er al is (suriname rivier) laatstaan een wk.


  Maak melding

 24. En ik hoop Suriname ook nog eens te zien schitteren op een WK maar door alle ego’s, gebrek aan wedstrijdmentaliteit en corruptie zie ik dit nooit gebeuren


  Maak melding

 25. nou, ok, ik lees wat jullie schrijven; samengevat: svb bedoelt, net als wat een van ons zei 2044, en niet 2018. hij heeft alleen de eerste stap genoemd. maar er zijn nog minstens 100 stappen te nemen en die zijn hier voor een groot deel genoemd: mentaliteit; meer geld, meer seedorf, meer leiding, minder corruptie, meer continuiteit, meer saamhorigheid, meer geloof in eigen kunnen, minder: doordat de andere dit deed, kon ik dat niet doen.

  nog korter: paspoort; mentaliteit, saamhorigheid, geld, continuiteit en nog een paar meer ……


  Maak melding

 26. Suri WK 2018 in Rusland…

  10.000 meereizende Surinaamse krakers & 11 duizend asielaanvragen!

  ai boi… die stoute dromen tog

  Fer. E. odi odi


  Maak melding

 27. Het is Sur gegund, maar wat een rasopportunist. Gast, zo werkt dat niet, ook niet voor Algerije en Marokko. Deze twee landen maken niet vanwege voetbal het dubbele nationaliteit mogelijk, gast laat je opleiden.Het is een mooie bijkomstigheid, maar niet hun doel.
  Deze jongens hebben een hechte band met het land van hun ouders. Het zou ooit kunnen dat de jongens voor Sur uitkomen, maar dat heb je niet in 4 jaar geregeld, dus houd op lucht te verkopen. Dit kun je alleen voor elkaar krijgen als je
  1. eigen voetballers gaat opleiden/trainen
  2. Ze gescout worden door een topclub en
  3. Ze bij vertrek aangeven graag hun nationaliteit te behouden, dat is makkelijker, omdat zij een emotionele band hebben met het vaderland.

  Dat doe je niet door
  1. Jongens die er helemaal niet zijn geboren/getogen zomaar Sur te maken
  2. Hopen dat zij obv hun ras(afkomst) voor Sur kiezen.
  De Algerijnen en Marokkanen hebben dubbele nationaliteiten vanwege het geloof, ga je geloof in Sur ook als reden inzetten?

  Laat ook maar…


  Maak melding

 28. de deur wijd openzetten voor buitenlandse voetballers van Surinaamse afkomst.

  Hopelijk hebben deze spelers een olifantenhuid, en daarnaast moeten ze bekend zijn met de mentaliteit van sommige Surinamers.

  Bij het maken van fouten of missen van een penalty zullen ze worden verketterd en worden uitgemaakt voor landverraders.


  Maak melding

 29. Er zal heel wat moeten veranderen(mentaliteit en dicipline ),en degenen die het serieus doen stimuleren,,jullie zijn er nog lang niet aan toe…


  Maak melding

 30. 13 JULI 2014

  Srika volgt Letitia Vriesde (atletiek), sinds haar terugkeer naar Suriname, nauwlettend.

  Kijk maar hoeveel problemen Letitia Vriesde – al jaren – moet overwinnen om alleen duidelijk te maken dat internationale deelneming (in eigen regio) aan atletiekwedstrijden professioneel aangepakt moet worden en dat er een beter structuur voor de atletiekbond moet komen.

  Ja, velen zitten in sportorganisaties alleen maar om de status, maar hebben op een redelijk niveau geen kaas gegeten van het internationale sportdenken binnen hun eigen bedoelde sportorganisatie.

  Ja, succes voor Letitia Vriesde om de Surinaamse atletiek(bond) op een hoger niveau te krijgen zal voor Srika een afgeleide zijn te kunnen denken dat het dan ook mogelijk zal zijn bij de SVB (voetbal) in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 31. @Charley
  Verandering van mentaliteit is een waarheid als een Koe.

  Surinaamse jongens met talent in de Nederlandse competitie gaan overal en wereldwijd. Zelfs Royston Drenthe is overal geweest.
  Surinaamse jongens met talent in de Surinaamse competitie gaan nergens of alleen naar feestjes.


  Maak melding

 32. John Krishnadath moet beter zijn huiswerk doen, dit kan aleen voor spelers die nog nooit een oficiele interland voor een Nederland hebben gespeeld en bereid zijn de Nederlandse nationaliteit op te geven. De Nederlandse wetgeving staat geen dubbele nationaliteit toe.


  Maak melding

 33. beste mensen dit is erg mooi dat suriname nu pas in zie dat hun de surinaams geboren spelers in nederland nodig heb en de trainers van hier maar het word een moeilijk keuze voor de spelers die in nederland geboren zijn met bloed surinaams ouders want ze hou van nederland en suriname denk dat meesten toch voor nederland zal uitkomen maar ik vind dat ze zelf moeten weten ik ben voor alle twee landen en ooit waren we 1 land maar door onavankelijk is alles weg maar wil graag suriname op wk zien en als dit uit kom dan zijn we samen heel sterk groetjes


  Maak melding

 34. Is een lachertje, eerst moeten ze hun bijnaam “natio” vergeten. Is belachelijk om het elftal zo te gaan noemen (beschamend) terwijl ze makkelijk van de Jupiler League uit de Nederlandse competitie kunnen verliezen. Surinaamse elftal stelt niks voor, ik zelf ben verbonden aan recreatie voetbal zou ik geen nee zeggen om een oefenwedstrijd tegen hun te willen spelen, trouwens welke professionele voetballer uit de Nederlandse competitie gaat willen toevoegen aan de Surinaamse elftal. Alle top spelers van de 3 top verenigingen van Nederland die spelen voor de jeugd en het Nederlandse elftal. Wk 2018 Rusland moet voor Suriname slechts een sprookje voorstellen. Ga eerst de competitie in je eigen land opschroeven en het macho gedrag van de spelers veranderen. Wanneer ze in de hoofdklasse spelen denken ze dat ze voor Barca of Real spelen, John k. let op het elftal kan liever volley gaan spelen. Vergooid geld!!!!


  Maak melding

 35. nu ik lees dat Suriname mee gaat doen vind ik verschrikkelijk positief,
  Suriname heb al te veel goede spelers verspeeld aan andere landen, ik hoop dan ook van harte dat er veel positieve spelers van Surinaamse afkomst zich melden, ik zal dan zeker de Surinaamse vlag als Nederlander buiten hangen en hopen dat ze kampioen worden.
  ciao Wim.


  Maak melding

 36. Hallo,meneer de molen.

  Alleen de eerste plaats telt de derde plaats telt niet.
  Holland is al 40 jaar bezig om wereld kampioen te worden maar dat lukt maar niet.
  Hoe komt dat eigenlijk omdat zij geen kaas gegeten hebben van voetbal.
  Holland had vanaf het begin uit het toernooi moeten gaan,maar de
  scheidsrechter heeft ze op de been geholpen.
  Iemand die zich een grote voetballer noemt gaat geen zweefduik maken om een doelpunt gratis te krijgen.
  Dus waar lul je nou over.


  Maak melding

 37. Sjang
  Van welke planeet komt u. Nog nooit een voetbal wedstrijd gezien of zijn uw anti ogen zo voorgeprogrammeerd dat u de zweefduiken van anderen niet ziet.

  Om op dat niveau te komen moet men veel in z’n mars hebben en kan de bal wel eens goed en wel eens verkeerd rollen. Voor Nederland is hij goed gerold tegen Costa Rica en fout tegen Argenitinie. Beide ploegen stonden er niet om te voetballen maar om te ontregelen en tegen te houden. Petje af zoals het uitgepakt heeft voor Argentinie.
  Zodra er ruimte op het veld ontstaat en de andere partij niet alleen aan tegenhouden en ontregelen denkt en zelf wil winnen op eigen kracht ontstaat er een heel andere wedstrijd.

  Ik ben geen voetbal fan maar ere wie ere toekomt met zoveel beperkingen ongeslagen het Wereldkampioenschap verlaten is een dikke pluim waard.


  Maak melding

 38. De wk geest heeft deze Krishnadath hevig gepakt.!
  Wat een illusie van deze man.Hopenlijk dat het wk geest bij hem gauw verdwijnen zal en kan hij dan liever nuchtig gaan nadenken over de hedendaagse situatie gewoon in Suriname zelf of kan hij zich gaan aansluiten bij de rij van fly -overs,vierbanenweg,trein richting nergens,weg naar brazilie,,,enz..enz….

  Ps
  heb ergens gelezen dat de amerikanen telkenswanneer ze een wedstrijd gewonnen hadden in deze wk ronde het commentaar altijd luidde’;;..

  ‘KIJK EEN GROEP DUITSERS HEEFT HET WK WEDSTRIJD VOOR ONS GEWONNEN’.


  Maak melding

 39. Voorzitter John Krishnadath van de Surinaamse voetbalbond mikt op WK in het jaar 2018!

  En waarom mikt de voorzitter niet over twee jaar (2016) voor de Olympische spelen in Brazilie?

  Want zelfs de voorronden (Olympisch-voetbal) halen wij momenteel niet.
  En dan nog vervolgens de voorronde voor WK in het jaar 2018.

  Raadpleeg maar een stuk geschiedenis over het niet plaatsen voor een eindronde (WK & Olympische spelen) door SVB.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Surinaams_voetbalelftal

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Surinaams_olympisch_voetbalelftal

  Tijd: om 12:13 uur, om 13:05 uur om 15:05 uur en 16:53 uur


  Maak melding

 40. Ondertussen is het 2043 en ik lees in de krant…

  Suriname weet zich op het nippertje weer niet te kwalificeren.
  In de verlening geeft Caribische eiland St. Luke (3200 inwoners), natio de genade klap door in het laatste minuut te scoren.
  Weer plaatst natio zich niet voor de eind ronde.
  Misschien lukt het in 2084.

  St. Luke is fictieve eiland, Maar zo zal het bericht ongeveer klinken.


  Maak melding

 41. Voordat men de WK voetbal wil en kan spelen, moet men eerst zien te kwalificeren. Suriname zal in de eerste ronde al de pineut zijn,geen kwestie van niet kunnen voetballen, maar puur uit egoisme zal de oorzaak zijn ! Veel landgenoten hebben geen dicipline en laat komen is onze specialiteit. Trainen ho mar, wat ze denken in de trant van : mi sab prei bal,san édé mi musu fu go train ?. Ik heb het hier over de Surinamer die in Sranan wonen hoor, de gene die in Europa wonen hebben een andere instelling. Moet wel,want de Bakra trainer”s zijn keihard en gediciplineerd . Dus laat John Krisnadath maar lekker dromen en hij komt wel eens achter, dat zijn droom een nachtmerrie wordt !.


  Maak melding

 42. Jammer dat de meeste Surinamers weer zo negatief reageren op dit bericht. Het heeft niets te maken met beloftes aan ht volk, het is een probeersel. En vele van de Surinaamse Voetballers willen graag kosteloos voor Su spelen, alleen reiskosten vergoeding. Ook al gaan ze de eerste ronde eruit als ze eenmaal hebben geroken aan een WK doen ze zeker hun best voor de volgende. En zo een WK is een geweldig podium voor de Surinaamse Voetballers om zich te tonen en ontwikkelen.


  Maak melding

 43. Sjang,

  Wij mochten willen, dat we derde werden op een WK, maar dat zit er helaas nog decennia niet in, want infrastructuur is niet goed in ons land en dan druk ik mij zachtjes uit.
  Surinamers, die ooit iets hebben gepresteerd op sportgebied zijn in het buitenland (VS en Nederland) daarvoor in de gelegenheid gesteld.
  Je bent een Holland-hater en dat mag je zijn zonder enig probleem, maar zeg niet, dat een derde plaats op het WK niets voorstelt.
  Je hebt je posting geschreven op een moment, dat je of zat was of te veel hebt gesnoven.


  Maak melding

 44. 14 juli 2014

  Beste mensen, Srika heeft eerder in dit item aangegeven dat het meedoen aan een eindronde WK, door Suriname, mogelijk is, maar dat eerst aan het zelfbeeld van sportminnend Suriname gewerkt zal worden.

  Kaapverdië is recent het beste voorbeeld van internationaal voetbalsucces. Eerder nooit gehoord van Kaapverdië als voetballand!!

  Wat heeft de politiek en de voetbalorganisatie van Kaapverdië gedaan?

  Overal in de wereld, USA, Frankrijk, Portugal, Spanje etc.,heeft de voetbalorganisatie van Kaapverdië goede voetballers van Kaapverdische komaf – vaak ook met een andere nationaliteit – gevraagd voor het land van hun ouders te willen spelen.

  Kaapverdië is geen rijk land – een eilandengroep van vulkanische oorsprong – , maar kon toch de diaspora interesseren en mobiliseren voor Kaapverdië uit te komen.

  Nu, in deze korte tijd behoort dit land tot de beste 6 voetballende landen van Afrika. Vergeet niet, dat Kaapverdië zich voor de eindronde WK in Brazilië geplaatst had, maar door het opstellen van een speler, in hun laatste wedstrijd, die bij de FIFA niet bekend stond ook de Kaapverdische Nationaliteit te bezitten, kregen zij drie punten in mindering en kon Kameroen zich toch plaatsen.

  Waarom zou zo een concept niet voor Suriname werken?
  Voorwaarde is wel een goed haalbaar plan opzetten, het zelfbeeld verzetten, de politiek erbij halen en de diaspora mobiliseren en motiveren en zorgvuldigheid.
  Srika


  Maak melding

 45. Waarom denken een X aantal figuren zo negatief.Ik ben blij dat ik geen relatie heb met deze figuranten.Hun leven zal er ook uitzien als hun gedachte.
  Goede zaak mr Krishnadath.
  Ma tog mi sa beki gi un baja.

  odi odi ,Mundo


  Maak melding

 46. Geen 1 buitenlanders of dat beter weten mogen zich mee bekommeren met het W.K van 2018,heb de W.K van 2014 bijna niet bij gestaan!
  Tegenwoordig bestaan geen authentieke voetballers,het is meer miljoenen als loon verwerven,waardoor een ieder zijn zoon wordt gedwongen om te participeren op jonge leeftijd in een club verband en ditt vooral in Holland het wordt meestal een onbereikbare droom!
  Een goede voetballers,zanger,bokser of een goede filmster en etc,etc,al voor dit moet je ervoor geboren zijn!

  V.H.P. soso lobie nanga bri bi….


  Maak melding

 47. @Srika

  Hallo Srika Kaapverdie heeft zowel Afrikaanse als PORTUGESE invloed. Geen verassing hier dus dat de kaapverdiers kunnen voetbalen.
  Vergeet niet dat de overige afrikaanse landen ook enige nederlandse en franse invloeden kennen.
  Ze nemen voetballen serieus op en werken hard om mee te doen aan wk wedstrijden.

  Nu lijkt het alsof men in Suriname VOETBAL voor het eerst heft ontdekt.
  Hallo Srika bij ons is voetbal gewoon een HOBBY !
  Voor de rest van de wereld betekent het MONEY,BIG BUSINESS dus.
  Het gaat dus echt niet om een rijk of arm land zijn of een groot of klein land of gewoon een eiland,,vereiste is dat je moet kunnen voetballen !
  om te kunnen voetballen moet je trainen en ,zwaar ook, en dit juist ontbreekt in Suriname.Je kan niet alleen naar een voetbal wedstrijd op tv zien en denken ik kan het ook doen of ik kan het veel beter doen !


  Maak melding

 48. als meneer krishnadath dit ook had kunnen bedenken toen seedorf het voorstelde, dan had dit een volkomen legitiem plan geleken. want wie moet er dan over 4 jaar daar staan? vraag ik me af? welke club gaat zijn duurbetaalde spelers laten gaan? moeten wij niet veel langer nadenken over dingen? wij willen alles snel en direct gedaan hebben. zonder nadenken en naderhand komen met een sjitsmoes van wij hadden dit niet kunnen weten, wij hadden dat niet kunnen voorzien. maar dat had juist wel gekund, wanneer je iets langer nadenkt en specialisten vraagt om mee te denken.

  niemand wil slechte resultaten voor suriname, maar de manier waarop je dingen aanpakt kun je alleen maar falen.


  Maak melding

 49. Inter moengotapu kan beter voor Suriname uitkomen als het nationale efltal van Suriname.
  Vergeet niet dat de eigenaar van Moengotapu met dollars liep te strooien. Dus geen geldgebrek voor dure hotels en vliegtickets. Ben alleen bang dat na de uitschakeling hij niet meer terug keert naar Suriname maar een 5 sterren hotel met hoge muren eromheen.


  Maak melding

 50. Ik snap niet helemaal hoe dit gaat werken, maar begrijp ik goed dat Suriname wil gaan profiteren van Nederlandse training? Surinamers worden in Nederland opgeleid om vervolgens voor Suriname te spelen?


  Maak melding

 51. Een ervaren voetballer kun je vergeten, die kun je niet betalen.

  Een onervaren voetballer, kan zijn toekomstige carrière vergeten, als hij onder het juk van bouta en brunswijk gaat spelen.

  Begin met goede sportvelden aan te leggen en gratis voetballes voor de kleintjes.

  Mss over 50jr.


  Maak melding

 52. Voor de Nederlandse spelers van Surinaamse afkomst die Oranje niet halen is uitkomen voor Suriname juist een goede gelegenheid om internationaal op te vallen. Met interlands achter je naam ben je juist als voetballer interessanter voor diverse clubs. Bovendien kunnen de clubs hen niet verbieden voor Suriname uit te komen, in geval het allemaal zo ver mocht komen.
  Wat betaling betreft: ze kunnen van de staat een lap grond krijgen.


  Maak melding

 53. Mensen afgelopen dagen hebben kinderen en oma`s zitten huilen in Holland! heel triest,net op rand uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap!Nederlanders praten heel veel onnodig en daarom krijg je al dit!De begeleiders hebben hun zakken hierdoor ook goed gevuld!
  Ze nemen voor niemendal een Kanonnier mee! en hebben verkeerd gebruik van hem gemaakt!Hoe kunnen ze van zo`n foutje begaan!
  Een kind is met eene kleinigheid spoedig tevreden!
  V.H.P. op tijd correctie nanga soso lobi!!!
  We laten swieti sranang dit niet overkomen! Unu teng e dooro safri!


  Maak melding

 54. @ Jesse:
  Waarom wil men de nationaliteit ‘verkopen’? Is niks meer heilg tegenwoordig?

  Goede vraag Jesse. Deze vraag moet je stellen aan de corrupte ambtenaren die de de Surinaamse nationaliteit voor een habbekrats ‘verkopen’
  20 Euro tjoekoe en je hebt een Surinaams paspoort.


  Maak melding

 55. bhaai

  Mensen afgelopen dagen hebben kinderen en oma`s zitten huilen in Holland! heel triest,net op rand uitgeschakeld voor het wereldkampioenschap!Nederlanders praten heel veel onnodig en daarom krijg je al dit!De begeleiders hebben hun zakken hierdoor ook goed gevuld!
  Ze nemen voor niemendal een Kanonnier mee! en hebben verkeerd gebruik van hem gemaakt!Hoe kunnen ze van zo`n foutje begaan!
  Een kind is met eene kleinigheid spoedig tevreden!
  V.H.P. op tijd correctie nanga soso lobi!!!
  We laten swieti sranang dit niet overkomen! Unu teng e dooro safri!

  Byebye
  Jouw tijd komt zeker in India waar je net als je ouders kan wennen aan je DALITS bestaan voor jouw en je soortgenoten is er geen tijd of plaats in Suriname ga lekker een boom beklimmen, je landgenoot in India toont hoe het moet.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html


  Maak melding

 56. Al hadden alle voetballers van de Braziliaanse selectie ook de Surinaamse nationaliteit gehad, en waren ze i.p.v. voor Brazilie voor Suriname uitgekomen, dan nog had Suriname het niet gered (ze hadden namelijk met 7 – 1 verloren van Duitsland). Er is geen korte weg naar het W.K., of we tillen in eigen land het voetbal en alles wat daarmee samenhangt op en rond het voetbalveld op een hoger niveau (geen spugende clubeigenaren die arbiters bedreigen, gedisciplineerde, niet corrupte officials en gedisciplineerde, gemotiveerde voetballers enz. enz.) of we kunnen het vergeten dat we ooit eens meedoen met het W.K..

  Een Surinamer met de Surinaamse en de Nederlandse nationaliteit moet wel gek zijn om voor het Surinaamse i.p.v. het Nederlandse elftal uit te komen als beide landen hem willen hebben, in Suriname zullen we hem betalen in duizenden SRD’s in Nederland zullen ze hem in miljoenen Euro’s uitbetalen, het is volgens mij dan ook niet zo moeilijk om te voorspellen voor welk land hij zal kiezen, al zou hij bij wijze van spreken Dino B. heten. Alleen als hij niet interessant is voor Nederland zal hij kiezen voor Suriname en dat wil zeggen dat hij een mindere voetballer is dan zijn collega’s die wel voor Nederland kiezen, als we het dan samen met Nederland tot de finale schoppen, dan verliezen we het van Nederland en dat is, zoals we het laatst konden zien, nog pijnlijker dan de troostfinale winnen.

  De mensen die gaan roepen dat je voor ‘je’ land moet kiezen net als Spong en Ristie, en niet voor het geld, vergeten dat Spong en Ristie bij Glory even veel verdienen of ze nu voor Suriname, Nederland of Timboektoe uitkomen, voor voetballers gaat die vlieger zeker niet op, het maakt daar wel degelijk een enorm groot verschil of je nu voor een arm of voor een rijk land uitkomt en een voetballer die met enig geluk tot zijn 35ste jaar meekan, zal wel gek zijn om voor minder geld te gaan spelen voor een arm land alleen voor de eer en glorie van ‘zijn’ eigen land.


  Maak melding

 57. Is wel leuk profvoetballers uit Europa voor Su te laten spelen.
  MAAR wie gaan de miljoenen uitbetalen aan de spelers?
  Ik neem aan de dat ze niet gratis komen voetballen…


  Maak melding

 58. Jeetje wat een negativiteit lees ik hier zeg! Vind je het gek dat er nooit wat van de grond komt! Hoezo zou SU dit niet kunnen klaarspelen? Er is nu een idee, dus nu moeten ze van dat idee een plan van aanpak maken. Hoezo moeten het hele elftal bestaan uit surinamers uit andere landen? Als een land als afrika dit klaar kan spelen waarom Suriname niet? Er zijn zat jongens in Suriname zelf die vol talent zitten. In zo een groot land ga je mij niet vertellen dat er geen talentvolle jonge manenn zijn! En een goede bondscoach is altijd wel te vinden. En weet je, als je de eerste keer niet door de kwartfinales komt so what!! Je hebt je land op de kaart gezet! Je hebt kansen gecreeerd om door te gaan, als landen als portugal, spanje, italie etc dit jaar in de kwart finales uitgeschakeld waren met al hun TOP spelers, waar landen als Costa Rica etc door waren dat zegt toch genoeg wat je met goede wil, daadkracht en geloof kunt bereiken.


  Maak melding

 59. Keihard de Waarheid,

  Odie,odie

  U of jouw reactie slaat nergens op,de gene die zo reageren hebben in hun leven zeker weten heel veel ,zoals het cruciale natuurkundige begrippen of hoofdomstandigheden nagelaten of niet getroffen! Opvoeding!!!Ik vind dat zulke debielen nog een kans voor hun leven moeten aanvaarden om alsnog zich te laten verplegen of te heropvoeden, wantie fu deng soortu wan die deng schrufu lusu a mu fu taai baka!Hahahahahaaa….neks no fout!Een tijdje geleden had ik nog een heel fenomenale voorstel naar voren aangerukt voor dit soort getiktelingen en dat toen zeker tijdelijk nog niet slecht gemanipuleerd had!


  Maak melding

 60. Wel jammer dat we generaties van topvoetballers aan ons voorbij hebben laten gaan. Alleen door een Koloniale kronkel in onze denken.. Hopelijk is dit de eerste stap die onze nationalistische gevoel vergroot.. Suriname en Surinamers zijn tot veeel meer in staat dan tot nu toe geetaleerd word..


  Maak melding

 61. Bhaai, een goed bedoeld advies, reageer niet meer op Keihard de waarheid, hoe moeilijk soms ook, de kakkerlak van deze site schept er een genoegen in de mensen die wel serieus reageren te stangen, een kakkerlak is een vervelend irritant beest, dat wanneer je hem kapot trapt er alleen maar smerigheid, de kakkerlak hier komt levend, alleen maar smerigheid uit, maar dan uit zijn mond, dus bespaar je de moeite


  Maak melding

 62. Met de Suriprofs had Suriname al 20 jaar geleden kunnen deelnemen aan de WK…

  Er zijn genoeg topvoetballers van Surinaamse komaf…

  Deze zijn opgeleid in misschien wel de beste voetbal opleidingsinstituut ter wereld…


  Maak melding

 63. 15 juni 2014

  Maar als de Surinaamse politiek geen interesse heeft en dus hiervoor (nog) niet openstaat, mag de droom om Suriname spoedig in een eindtoernooi van wk-voetbal te zien spelen nu al vergeten worden.

  Eerst zien hoe de politiek in Suriname, geschraagd door haar aangenomen PSA , zelf hierover denkt. De oprechtheid van die PSA zal hieruit ook blijken!!
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.