woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameMet veiling bedreigde ondernemer verwijt staat

Met veiling bedreigde ondernemer verwijt staat

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 jul – Oemar Chiragally, ondernemer en politicus (Nationale Partij Suriname), verwijt de overheid als ‘stoorzender’ op te treden. Zijn relaties met de Hakrinbank dreigen zuur te raken, nu de bank overweegt een stuk land te veilen. De bank kiest voor zekerheid.

Die zekerheid valt weg, nu de ondernemer voor de rechter wordt gesleept. De staat wil een stuk land van bijna dertig hectare terug. De rechter in kort geding wees die eis van de hand. Maar minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer laat het niet blauwblauw. Er komen meer rechtszaken. “Koppigheid. Nu wil de bank haar geld, want als het perceel niet meer van mij is, kan zij niet meer vorderen”, zegt Chiragally tegenover de Ware Tijd.

Dus komt het land waarschijnlijk op de veiling terecht. “Het is allemaal niet zo plezierig wat er nu gebeurt”, aldus Chiragally. Hij leende twee miljoen dollar van de Hakrinbank. Het geld is ontwikkeling van het perceel gestopt. Volgens Chiragally is de twee miljoen maar een deel van wat er is geïnvesteerd. Hij voelt zich in een hoek gedrukt. “Als de staat zich bij de beslissing van de kortgedingrechter had neergelegd, was deze situatie niet ontstaan.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. De ‘staat’ zal selectief te werk gaan bij het terugvorderen van toegekend land. Vooral VHP’ers (oppositieleden) zullen worden aangeschreven ter terugvordering. De ‘staat’ moet niet doen aan politiek.

  De staat ben ik. Wie zei dat?


  Maak melding
 2. Hmmmmm…..heeft Relyveld onlangs ook een gesprekje gehad met zijn baas bouta.?
  Is Relyveld bang dat hjj strakjes niet meer op het podium zal verschijnen met baasje om te zingen als hij baasje zijn opdracht niet uitvoerd ?!

  Een zingende minister Steven Relyveld die samen met de president, zijn collega ministers en enkele assembleeleden voor een onvergetelijke en daverende Carifesta XI afsluiting hebben gezorgd. Tijdens dit immens Caraibisch festiviteit heeft de Surinaamse regering getoond veel talent in huis te hebben. Met de overhandiging van de Carifesta batton door president Desire Bouterse aan de president van Haiti, Michel Martelly is Carifesta XI op zondag 25 augustus officieel afgesloten


  Maak melding
 3. Wie met de staat gaat vechten voor rechten zal hem/haar dat overkomen. Ipv dat mensen op een nederige manier met de staat gaan onderhandelen om aan een goede/redelijke/vreedzame beslissing te komen, NEE, maar ze gaan met de staat vechten/voor de rechter slepen, ondanks dat de staat de eigenaar/de Baas is van huur percelen.


  Maak melding
 4. ” nu de bank overweegt een stuk land te veilen” Kan de bank een stuk land veilen wat eigendom van de staat is? Kan de Hakrinbank deze ondernemer niet in gebreke te stellen en beslag leggen op zijn bezittingen.


  Maak melding
 5. Radjkoemar Rajaram,

  Waarom onderhandelen met de staat wanneer je in je recht staat en de staat het bij het verkeerde eind heeft? Het is toch ook de staat die dat recht gemaakt heeft? Moet de staat dan zijn eigen gemaakte rechten (op rechten van burgers) vertrappen? Wat voor toestanden krijgen wij dan? Straks pakken ze jouw grond zomaar af. Ga jij dan onderhandelen? Of een rechtszaak aanspannen?


  Maak melding
 6. @Jesse, deze man heeft niet volgens de regels gehandeld. Ik gun de beste man deze situatie ook niet. Maar we kunnen ons niet eeuwig laten meeslepen door emoties. Regels zijn regels en om in dit land vooruit te laten komen moeten we deze regels ook naleven.


  Maak melding
 7. @Armand,

  Het gaat mij er niet om of die man gelijk of ongelijk heeft. Het gaat erom dat hij het recht heeft de staat aan te klagen indien hij meent in zijn recht te staan. De rechter mag dan een eerlijke oordeel vellen en de regering er ook op wijzen dat men niet op politieke gronden mensen moet aanschrijven.
  Bovendien heeft die man investeringen gepleegd (zegt hij). Dat was toch ook de bedoeling?


  Maak melding
 8. @Jesse, natuurlijk heeft deze ondernemer het recht om de staat aan te klagen (staat in de grondwet), maar dat de er investeringen zijn gedaan of dat regering op politieke gronden heeft gehandeld is geen argument. De wetten zijn in de eerste instantie niet nageleefd. Steven Relyveld moet eventuele gaten in de wetgeving laten aanpassen om toekomstige zaken als deze voor te zijn. Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn.


  Maak melding
 9. Ik weet niet wie Chiragally probeert te bedonderen, dit soort domme dingen moet hij niet aan de gemeenschap komen vertellen.
  Geld maken als water maar wanneer het niet meer kan dan moet de gemeenschap het zielig vinden of voor de slimmerik opkomen.
  Waar de gemeenschap vooraf geen moer van afwist.


  Maak melding
 10. @ Armand

  Regels zijn regels ???

  Begin eerst maar de strafwet konsekwent toe te passen op ALLE SURINAMERS, ook op de president !

  Vooral als er zeer ernstige verdenking is van massamoorden !!

  Dus ” regels zijn regels ” aub in ALLE gevallen toepassen !!

  Dan pas zal Sranang stabiel en welvarender worden !


  Maak melding
 11. Mijnheer Chiragally, u heeft al een uitspraak van de kortgedingrechter in uw voordeel. Als minister Relyveld verder wil procederen, dan legt u uw eis van onbehoorlijk bestuur op het bordje van de minister. Zolang het perceel in uw handen is, heeft de Hakrinbank geen enkel onderpand van u te vorderen. ‘Bankieren is iets anders dan speculeren’ dient uw antwoord aan deze bank te zijn.


  Maak melding
 12. Chiragalie is een bedrieger die is bedrogen. De man heft landbouwgrond ontvangen en wilt nu gaan verkavelen zonder ooit een tomaat op te planten. Maar wilt nu grof aan verdienen zonder aan de afspraken te houden.

  De bank is ook zwaar fout hoe kunnen ze geld lenen tegen een eigendom zonder dat de geweizigde bestemmingsplan zwart op wit was getekend? Chiragalie is een NPS’er die alles onder de front kon doen.

  Natuurlijk gaan ze naar de rechter en dat gaat net zo lang duren tot de nieuwe front variatie komt en Chiragalie het land mag houden. Deze onetiese zakkenvuller krijgt zijn betaaldag wel in de toekomst maar moet nog even wachten.


  Maak melding
 13. @ Ram Singh

  Recht en orde moeten er zijn ! En dan ook voor elke Surinamer !

  Niet alleen babbelen over Chiragalie, omdat hij NPSer zou zijn ?

  Waarom neemt de staat de eigendommen die weggegeven zijn/gestolen zijn in de zg militaire periode, de periode van de dictatuur, niet terug ?

  Het is ons hout en ons goud, onze grondrijkdom etc !

  Onlangs is de gehele houtconcessie van voormalig Bruynzeel , door deze regering WEGGEGEVEN aan adviseur van Bouta ! Gaat om ongeveer 400 000 HECTARE bosgrond, en u babbelt alleen over de grond van Chiragalie ??

  Open your eyes !

  Al deze zaken behoren toe aan de gehele bevolking, stop ALLE roof hiervan, stop gebabbel over lidmaatschap politieke partijen, sluit ALLE DADERS op !!!!


  Maak melding
 14. Srafu die 400.000 ha was natuurlijk aan een stro(nt)man van bouta gegeven zonder enige garantie. Al die coupmilitairen zijn inmiddels miljonair, of hun miljoenen buit verpatst.
  Die militairen hebben zichzelf grote lappen grond gegeven in o.a. Commewijne, aan de Weg naar Zee etc. Maar niemand durft iets tegen ze te zeggen want de consequentie kan zijn dat je een les waterlopen of onderbroek trapeze gaat krijgen van de bende aan de macht.
  In Januarie was ik in Apoera, daar heeft Prof Dr Ir Mr Drs Ing Abrahams een miljoenen complex gebouwd lijkt meer op een fort van een drugskartel. Op de weg daar werden wij door een paar zwaar bewapende mensen in burgerkleding vriendelijk verzocht snel terug te keren. En die vliegveld in Apoera is natuurlijk een cocaine drop off plaats. Ik ben benieuwd hoeveel land de militairen en hun handlangers zichzelf in Sipaliwine hebben gegeven.
  Zou jij en wie meer wat over weten?


  Maak melding
 15. @ Srafu
  Begin eerst maar de strafwet konsekwent toe te passen op ALLE SURINAMERS, ook op de president !

  De president geeft zichzelf amnestie

  Nu wat?


  Maak melding
 16. De uitspraken van Mr O.C voor de verkiezing van 2010 waren; Als de NDP aan de macht komt pak ik mijn koffer en vertrek naar Amerika. Dus, daarom, omdat hij wist wat hem te wachten stond. In het begin had hij wel aan landbouw gedaan, maar het was geen winst gevend, waardoor hij overgestapt was om te verkavelen en te verkopen eventueel met een huis erop. Mensen in SU zijn zo slim dat ze gronden aanvragen voor Landbouw, veeteelt en visserij , maar daarna wordt het verkaveld en verkocht om snel rijk te worden. Dit soort zaken moeten verboden worden dmv strenge wetten maken.


  Maak melding
 17. Ik vraag mij soms in gemoede af of het sommigen pas goed is wanneer het grote geld hen uit alle hoeken en gaten, die zij rijk zijn SPUIT? Wanneer wij gaan gaat er niets mee!


  Maak melding
 18. ik heb geen idee wie er meer gelijk heeft. maar ik vind wel dat, wanneer het land in grondhuur verkregen is, en de eigenlijke bestemming vervalt, dan zou het teruggegeven moeten worden aan de staat. en opnieuw een aanvraag worden ingediend voor grondhuur met een andere bestemming. ik vind het bedenkelijk dat deze ondernemer zegt 2 mio usd te hebben geleend bij de bank voor dit stuk land. wat een zelfvertrouwen.

  en ik vind dat dit het eerste proces moet zijn van alle anderen die op onrechtmatige wijze grond hebben gekregen en de grond voor woekerprijzen verkopen terwijl zij er geen geld aan hebben uitgegeven. en dat geld voor kleine schurken en grote schurken, echte schurken en valse schurken. ook voor schurken van domburg.


  Maak melding
 19. DEZE MAN HEEFT DAT STUK GROND GRATIS GEKREGEN VAN DE STAAT OM LANDBOUW TE DOEN, NU HIJ IN GEBREKE IS OM DAT TE DOEN, EN DE STAAT ZIJN GRATIS GEGEVEN GROND TERUG WILT HEBBEN, GAAT MENEER DE STAAT VOOR HET GERECHT DAGEN, EN 50 MILJOEN EISEN VAN DE STAAT. DAN MOET DEZE HEBBERIGE MAN ZELF VOOR ZIJN CONSEQUENTIE,S STAAN…

  DEZE MAN IS RIJK GEWORDEN DANKZIJ DE STAAT SURINAME VIA DE NPS.


  Maak melding
 20. Domme sribi srafu,

  ALLE grond die gestolen is en niet wordt benut waarvoor die is uitgegeven moet terug naar het VOLK,de Surinaamse staat !

  Naast door “NPS”, alle militaire diefstallen en alle NDP of weet ik wat voor “partij” die gronden heeft afgegeven/weggegeven aan vrienden, partijbonzen en sponsors !

  Allemaal dienen direct te worden aangepakt ! Suriname moet zware straffen zetten op deze volksoplichterij !

  Door de MEGA-corruptie in Su gaan gewone burgers zelf ook percelen/eigendommen van anderen verkopen met VALSE volmachten en akten !!


  Maak melding
 21. ik ben het volledig eens met allen die zeggen dat grondroof hard gestraft dient te worden.

  meneer chiragally heeft dit stuk land gekregen voor landbouw. hij had van tevoren kunnen weten of dit land wel of niet geschikt is voor landbouw. is hij ondernemer of landbouw ondernemer?

  ik vind dat meneer chiragally moet hangen en dat er nog veel meer hangers moeten worden gemaakt voor allen die in zijn schoenen passen. ik mis de tijd waarin corruptie echt voor de rechter kwam, eind zeventiger jaren. mooi was die tijd. ….


  Maak melding
 22. Deze Chiraqally denkt dat hij als god in Frankrijk kan leven.

  Hij heeft duizenden en duizenden ha in Suriname “gekregen”

  Maikoedam 250 ha. wat moet hij hier mee????

  Al die schreeuwers Gajadien, Jogi, Radjkoemar en niet te vergeten die vette advocaat hoe heeft hij nou weer, Mobo Dick Ramphaul

  Haha hahahahahaha afpakken als niet aan uitgifte voorwaarden worden voldaan.


  Maak melding
 23. @racistsische NDPer :

  Vorder ALLE gestolen land terug, begin bij rechterhand van Bouta Gopi, honderduizenden hectare !!

  Vorder ook bij mini-ster Abracadabra-OW De TOTAAL VERDWENEN-OW-BEGROTINGSPOT op !

  Vorder doodstraf voor ALLEN die ongewapende burgers hebben DOODGEMAAID ! oa 8 decemberMOORDEN en MoiwananMOORDEN !!

  Begin bij de huidige TOP te VORDEREN, sribi srafu !!!


  Maak melding
 24. Ik heb geen probleem dat ali baba,zijn land kan behouden, maar hij moet de staat vergoeden met 50% van de opbrengsten van zijn perceel verkopen of 50% gaat naar volkswoningbouw waar gewone mensen een perceel met of zonder huis in surinaamse dollars kunnen kopen

  Dat moet ook gebeuren met alle land dat de overheid heeft gegeven aan wie dan ook. In de toekomst moet de staat ook geen land gratis meer geven. Wie land wilt moet betalen. Ik weet dat de minister overal ronddraaft een percelen en land gratis geeft. Die mensen gaan het weer verkopen in de volgende paar jaren en hopen dat ze weer een perceel kan krijgen. En zeker niet eerlijk tegen anderen die sparen dan kopen.

  Het is toch belachelijk dat deze man, land gratis kan krijgen, een 2 miljoen US$ onderpand tegen op kan nemen en een hotel mee bouwen. Dat heeft hij al ingepakt, dus als hij zelfs zijn land kwijt is heeft hij al 2 miljoen op de bank.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES