‘Dissidente’ parlementariër NDP krabbelt terug

57

PARAMARIBO, 11 jul – Frits Moesafierhoesein komt terug op zijn voornemen de parlementaire fractie van de Mega Combinatie te verlaten. Het idee om een eenmansfractie te vormen verdween als sneeuw voor de zon na een gesprek met zijn partijvoorzitter Desi Bouterse.

Het kennelijke plan om met de soloactie druk uit te oefenen op de partijleiding, is dan ook niet meer dan een luchtballon. Een afgang ook voor dissidente partijleden in Saramacca, waar Moesafierhoesein gekozen is tot parlementariër. Een gesprek met de partijleider en president bleek voldoende voor een ommezwaai. “Het was een heel goed gesprek en ik heb mijn hart kunnen luchten”, zegt Moesafierhoesein tegenover de Times of Suriname.

Overigens is dat ‘luchten’ niet van vandaag. De parlementariër heeft zich vaker tegenover de media uitgelaten over foute zaken binnen NDP Saramacca. Nu speelt dit verdubbeld met de klaarblijkelijk ongewenste terugkeer van oud-parlementariër Robby Malhoe. De eenmansfractie moest het verzet symboliseren. Verzet dat nu aanmerkelijk is afgezwakt. “Wij hebben gesproken en we hopen dat er gauw een oplossing komt. We gaan de voorzitter geen mes op de keel zetten”, aldus Moesafierhoesein.


57 REACTIES

 1. Ach iedereen weet hoe het afloopt na een gesprek gehad te hebben met bouta !
  Arme Moesafierhoesein,hij moet duizenden angsten uitgestaan hebben en de dood in de ogen gezien hbben met een face to face gesprekje met bouta zijn baasje !


  Maak melding

 2. Ray:

  Je weet het wel hèh ? frédé man édé no é broko !

  En die soort lui, zijn ook al wispelturig als de Pest.

  En daarom is Su ook al naar de klote, door zulke
  politici.


  Maak melding

 3. @Law mang. Dja

  Dit is echt geen grapje hoor ,ik ben 100% zeker van dat arme Moesafierhoesein bedreigd is geworden door zijn baasje bouta.
  Als Moesafierhoesein voet bij stuk gehouden zou hebben en niet bezweken zou zij onder de druk van baasje bouta dan zouden wij het lot van Mosafierhoesein lezen rubriek Ovelijdings berichten.

  Lees even een artikeltje hier rond deze kwestie,
  Enkele personen in Saramacca die pretenderen NDP’er te zijn in hart en nieren maken misbruik van het DNA-lidmaatschap (De Nationale Assemblee) van Frits Moesafierhoesein, zegt Rashied Doekhie donderdag 10 juli 2014 in het Dagblad Suriname.

  Doekhie heeft een gesprek gehad met Moesafierhoesein en die zou te kennen hebben gegeven, dat enkele personen in Saramacca hem hebben gevraagd om een eenmansfractie te vormen in het parlement. ‘Maar ik heb geen ja en ook geen nee gezegd’, zou Moesafierhoesein tegen Doekhie hebben gezegd.

  Intussen heeft ook partijvoorzitter Desi Bouterse gesproken met Moesafierhoesein. Het Assembleelid zei, dat er helemaal niets aan de hand is. Hij zegt ook dat er nimmer een brief is gestuurd naar de partijvoorzitter dat Moesafierhoesein een eenmansfractie zal vormen. ‘We werken niet mondeling, alles moet zwart op wit. Morgen kan ook een of andere gek, die beweert NDP’er te zijn, opstaan en een brief schrijven naar de media dat Doekhie een eenmansfractie wil vormen in het parlement.’

  Volgens Doekhie betreft deze kwestie van Moesafierhoesein een opgezette zaak. ‘Je ziet wel vanuit welke hoek het komt.’

  ‘Die persoon die ermee bezig is, moet voetbal gaan spelen voor het WK, dat nu gehouden wordt. Daar gaat hij misschien scoren, want binnen de NDP gaat hij beslist niet scoren met zijn handelingen.’ Volgens Doekhie betreft het ‘dezelfde meneer’ die eens in Nickerie was om onrust te zaaien. ‘Overal waar deze man gaat, probeert hij verdeeldheid te brengen binnen de NDP. En dan noemen deze mensen zich NDP’ers.’

  Saramacca staat er bekend om, dat de NDP’ers overhoop liggen met elkaar. Met deze verwikkeling wordt het van kwaad tot erger gemaakt, betreurt Doekhie. De personen die Moesafierhoesein misbruiken, gebruiken hem ook als dekmantel. ‘Trouwens ik ken Moesafeirhoesein niet van vandaag. Ik ken hem van tientallen jaren terug toen hij nog leerkracht was in Nickerie. Los van een partijgenoot is hij een persoonlijke vriend van mij.’

  Ook de NDP-structuren van Calcutta en Tijgerkreek beweren dat er enkele personen zijn die misbruik proberen te maken van het DNA-lidmaatschap van Frits Moesafierhoesein. De NDP-structuren van Calcutta zijn het helemaal oneens met de wijze waarop gesteld wordt dat Moesafierhoesein een eenmansfractie wil vormen in het parlement. Zij vragen zich wel af waar het Assembleelid de afgelopen vier jaren was. Indien, zoals beweerd wordt door NDP-kopstuk in Saramacca Badrisein Sital, dat Moesafierhoesein terzijde werd geschoven door de partijleiding, moest eerder het besluit genomen worden voor het vormen van een eenmansfractie. ‘En niet tien maanden voor de verkiezingen’, stellen zij.
  July 10, 2014

  Overal zien doekhie de ‘president’ van nickerie en zijn baasje bouta een conspiracy theorie . Volgens hun wil een ieder een aanval op deze twee idioten plegen. Zij denkendat zij geweldig zijn, feit is dat niemand zowel in binnen als buitenland interesse heeft voor deze 2.Daarom schreeuwen deze 2 om aandacht !


  Maak melding

 4. @Jesse

  Tja , degenen die na een gesprekje met je baasje een U-turn maken ,zijn juist die mensen die nog lang willen leven al is het onder druk van je baasje.Je baasje heeft hun in zijn broekzak.
  Ze dansen naar de pijpen van je baasje!
  15 anderen die zich niet lieten misbrijken door je baasje en het resultaat ………..8 Dec 1982.


  Maak melding

 5. @Ray,

  Mijn lieve baasje. Ik ben al in dienst bij jou, Henkie en Hansje. Ga je menu ontslaan? Nee toch? Wat moet ik nou? Mij aansluiten bij paars?


  Maak melding

 6. @Jesse

  Voor jou bestaat er slechts 1 kleur en dat is PAARS.
  Ga henen Jesse en meldt je gewoon weer aan bij je paarse clubje.De Duivel zij met je…eh ik bedoel bouta heft jou nodig en jij hem.


  Maak melding

 7. Haha. Jullie hadden gehoopt dat deze president met zijn regering naar huis kon gaan, maar helaas!! Gelukkig ook niet, want het Surinaams volk zit niet op het mamoetblok te wachten van Sampeer en Chandrika Segebaai, dus jullie mogen allemaal die zeer negatieve dingen schrijven tegen de president van de Republiek Suriname DE POT OP GAAN!! Jullie zijn allemaal gefrustreerd !!


  Maak melding

 8. Zat er een postzegel op de kogelbrief….?

  Bouterse kan heel overtuigend zijn met argumenten en de arme man had geen trek om op de vlucht te worden neergeschoten.

  Suriname: de ultieme bananenrepubliek.


  Maak melding

 9. Koosje, toch. Lieve lieve koosje, hij was persoonlijk op audientie. Z’n hart is aangeraakt en z’n rikketik is nu leeg en opgelucht. Briefjes waren niet nodig. Koosje, je bent vandaag niet echt in vorm. Net als Oranje woensdag. Bolle Willem is ook al niet in vorm. Wat hebben jullie gegeten? Toch niet die roti’s van Henkie?


  Maak melding

 10. Kleine Jacobje,

  Het lijkt mij dat de heer Moesa Fier Hoessein gefrustreerd was. En nu is hij overtuigd dat alles in orde komt. Hij is blijkbaar de pot op gegaan.


  Maak melding

 11. Aldus onze revo held en pauper Jesse.

  Suriname wordt bezet door Guyana en deze zakka zakka Jesse
  verschuilt zich achter de gulp van Bouterse. Jullie zijn allemaal lafaards.


  Maak melding

 12. Koosje, ik daag je uit om een held te zijn en Tigri te gaan bevrijden. Je hoeft niet alleen te gaan. Neem Henkie en Hansje en Grietje (Ray) mee.


  Maak melding

 13. Ray en Koos, laat die Jesse toch zijn modus staat in “idioterie”, komt geen zinnig woord meer uit, ook hier zal hij te vergeefs wel stompzinnig op reageren, mag van mij hij doet zijn best maar, ik kan wel een stoot van een ezel verdragen


  Maak melding

 14. @ Henk Molenaar
  Dat’ na tori. De Nationale Liegdienst zou weer bekendmaken dat hij probeerde te vluchten toen het transport technische mangkementen had.


  Maak melding

 15. Eduard Lupson,

  Vergeet niet dat de Nationale Liegdienst 10 jaar onder Front heeft gestaan. Front had niet de wijsheid om in te zien dat deze NL 100% verschoond moest worden van de leugenaars en de leiding voor 100% uit democratisch gezinde mensen met een sterke ruggegraat moest worden gevormd. Front heeft weinig gedaan om toekomstige anti-coup maatregelen te treffen. Daarmee zeg ik niet dat Front verkeerd is geweest, wel naief, na alle eerdere ellende.

  Wanneer je als president bedreigd wordt in je democratische functioneren, dan grijp je in en schakel je de dreigende elementen uit. Alleen moet je weten hoe. Als je het zelf niet weet, kun je nog altijd advies inwinnen, her en der. Als je ook dat niet doet, dan tang frede en gun die anderen opnieuw een kans.


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar,

  Je hebt helemaal gelijk. Kan nooit de omvang hebben van een Donald Duck. Daartegen als je de Surinaamse wantoestanden in boekvorm bundelt overtref je met gemak de De Da Vinci Code van Dan Brown. Genoeg materiaal om vervolg reeksen uit te brengen inclusief een film.

  Kwam nog een filmpje tegen op youtube. De zoveelste paarse leugen.

  http://www.youtube.com/watch?v=5p0gf0E1KT8

  Het is toch triest ….


  Maak melding

 17. @Jesse

  Dan vraag ik met onmiddelijke ingang het ontslag en gevangenneming van je baasje !
  Stel je voor hij gaat lekker LUIEREN ,geef Tigri weg aan Guyana als cadeau en speelt zo onschuldig als een hondje ,en wij ,burgers die al onze handen vol hebben om ons huis,have en goed te beschermen tegen de geboeften zonder wapens nog erbij moeten nu ook nog oorlog gaan voeren tegen Guyana ?!
  You ede boro !!


  Maak melding

 18. @Jesse
  Ik zou jou willen vragen oorlog te gaan voeren met Guyana en je mag dan Jakop,dina aka dino en amnestie’held DAISY Duck bouta met je meenemen.
  Wow het zal een pracht van een strip verhaal worden,
  Dina ,Daisy en Jakop de strip helden…Whahahaahahahaaaaa…


  Maak melding

 19. @Ray,

  Wie geen oorlog wil voeren voor het goede, komt om door het kwade!
  Heb je niks geleerd van 8 december? Papieren oorlogen zijn waardeloos tegenover gewapende bendes.


  Maak melding

 20. Partijleden van Bouta, die van plan zijn om acties te ondernemen waardoor Bouterse/NDP schade kan leiden, vertellen na een gesprek onder vier ogen met hem dat ze HET LICHT hebben gezien. Mensen met een bijna doodervaring vertellen namelijk allemaal dat ze eerst doodsangsten doorstonden maar op het moment van ‘doodgaan’ een groot wit licht zagen en dat alle aardse dyugudyugu als bij toverslag niet meer belangrijk waren.


  Maak melding

 21. @ Henkes
  Toch ben ik bang dat die djoegoe djoegoe van Saramacca niet zo makkellijk op te lossen is. Ik ben geen NDP’r, maar Sital en Malhoe hebben een oude fete die zij nu proberen uit te vechten over de ruggen van anderen. Aan de andere kant zien wij dat DDB no e spang. De man vliegt lekker naar Brazilie voor een bespreking waarvan Suriname part noch deel aan heeft. Saramacca mag voor hem wel lekker stikken hoor. De dochter van Robby Malhoe wordt gewoon de volgende NDP-kandidaat voor Saramacca onder de neus van Sital en Koorndijk. Neks no fout toch!


  Maak melding

 22. HansKoosHenk om eens lekker af te geven op alles wat niet Nederlands is. Edoch, gedrieën hielden zij een ontzettende diaRay aan over.


  Maak melding

 23. als deze moesa pier nog een beetje zelfrespect heft moet hij direct bedanken
  als politicus is hij 0,00
  heft iemand hem ooit horen opkomen voor zijn achterban in het het parlement schande toch moesa pier
  jij bent echt voor spek en bonen parlementarier foei


  Maak melding

 24. Zo zie je maar weer.De tegenstanders van de succesvolle regering Bouterse brengen alleen maar valse berichten in de wereld.Het kan ze niets schelen om de heer Frits Moesafierhoesein in diskrediet te brengen.De ongeloofwaardige haters van de regering hebben alweer een blauwtje gelopen.


  Maak melding

 25. Ik mis de visie van Paraman hierop. Paraman: “Bouta heeft tegen Frits Moesafierhoesein gezegd, dat het land hem nodig heeft. Echte Surinamers doen, wat van hen gevraagd wordt”.


  Maak melding

 26. Nee hoor RobG, zowel DDB en F. Moesafierhoesein himself hebben hem in diskrediet gebracht, hij heeft zelf het besluit genomen de hakken uit de sloot te trekken, wat er in dat gesprek tussen die 2 heren gezegd is kun je alleen maar naar gissen, maar erg zuivere ko.ffie is het niet


  Maak melding

 27. Aah….dit is een poppenkast binnen de ndp clan. Laten we mekaar niet voor de gek houden. De clanleider heeft een broertje dood aan parlementariers.
  Vrijheid van meningsuiting bestaat bij hem niet. Su wordt wakker!


  Maak melding

 28. Frits Moesafierhoesein mag samen met Bouta een keer op vakantie, waar een zwemgelegenheid bevindt. Thuis mag hij dan vertellen dat hij eindelijk naar Brasil mag met Bouta. Dus Fritstje komt niet meer terrug, Waar is Fristje gebleven? Nobody Knows!!!!
  Wij kunnen het niet meer vragen aan MahadewSing. Waar is Hij?????

  Deze lot zal King Rachied ook overkomen maar niet in Brasil maar in de Nikerie River


  Maak melding

 29. @RobG
  Wie hebben een persverklaring uit gegeven (NDPers). Wie hebben elkaar uitgemaakt voor rotte vis (NDPers), Wie verklaart al jaren dat hij de problemen in Saramacca zal oplossen (de President).

  NDPers laten al jaren blijken dat ze in Saramacca niet met elkaar door de deur kunnen. En de President/ Partijleider/sterke man zit al jaren op zijn handen om het op te lossen.

  Hoe je het ook bekijkt het zijn geen regering haters die iemand in diskrediet brengen of die de vuile was buiten hangen en splitsingen in de partij tot stand brengen of erger hun partijleider en president CHANTEREN.
  Hoelang zit de partijleider al met dit probleem in zijn maag zonder OP TE TREDEN.

  Suriname heeft de regering en president die het verdient.

  Met NDP vrienden ben je geen vijanden meer nodig.


  Maak melding

 30. Ray
  Ach iedereen weet hoe het afloopt na een gesprek gehad te hebben met bouta !
  Arme Moesafierhoesein,hij moet duizenden angsten uitgestaan hebben en de dood in de ogen gezien hbben met een face to face gesprekje met bouta zijn baasje !

  RAY,
  Goedenavond Fanatieke Boomslingeraar,
  ik heb het vermoeden dat je stiekem verliefd bent op President Bouterse. Alle waterkant onderwerp haal je Bouterse bij, voor mensen zoals RAY hebben ze een naam bedacht je bent een ONLINE STALKER zonder een eigen leven. Mijn advies aan WC de boomslingeraar is ga een naar buiten voor een frisse neus pak een boom en begin te slingeren zoals je soortgenoten en slinger al je negatieve energie weg.
  Nog een fijne avond mijn favoriete KONG!


  Maak melding

 31. Ray
  @Law mang. Dja
  Dit is echt geen grapje hoor ,ik ben 100% zeker van dat arme Moesafierhoesein bedreigd is geworden door zijn baasje bouta.
  Als Moesafierhoesein voet bij stuk gehouden zou hebben en niet bezweken zou zij onder de druk van baasje bouta dan zouden wij het lot van Mosafierhoesein lezen rubriek Ovelijdings berichten.

  RAY,
  je bent in Nederland maar je weet voor 100% zeker wat er in Suriname gebeurd terwijl je niet persoonlijk aanwezig bent. Ray iemand die voor 100% zeker weet heeft voor 100% bewijs aangezien je geen bewijs heb dan moet je voor 100% een paragnost zijn en VOELT de zekerheid voor 100% in je ANUS! Ray fanatieke Boomslingeraar je bent de grootste clown op waterkant ga iets met je leven doen bijvoorbeeld BARAS verkopen op Kwakoe !


  Maak melding

 32. Koos de Jong
  Het voltallige NDP is de weg kwijt. Kwam nog een filmpje tegen een neef van Rashied Doekhie die in dit filmpje aan geeft met wat voor praktijken Doekhie bezig is en hoe hij mensen oplicht.
  Over Abrahams valt ook het nodige te zeggen.
  NDP-ers zijn rovers !

  Koos de Jong
  Over rover gesproken ik heb een link voor jou met 100% bewijs wie de echte ROVERS zijn . ik kan je 3 a4 dubbelzijdig vol links geven over de misdaden van nieuwfront. KAUW hier op
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7797:ministers-kabinet-venetiaan-kregen-elk-twee-percelen&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding

 33. Koos de Jong
  Het voltallige NDP is de weg kwijt. Kwam nog een filmpje tegen een neef van Rashied Doekhie die in dit filmpje aan geeft met wat voor praktijken Doekhie bezig is en hoe hij mensen oplicht.
  Over Abrahams valt ook het nodige te zeggen.
  NDP-ers zijn rovers !

  Koos de Jong
  link 2
  Helaas moet ik je de links 1 voor 1 geven daar heb ik geen tijd voor want die 20 links die ik in één keer stuurde is door de eerlijke moderator geblokkeerd zo krijgen de nieuwfront nog wat hulp uit een onverwachte maar een bekende hoek.
  http://dossiersantohki.blogspot.nl/2008_09_01_archive.html


  Maak melding

 34. Ray
  @Jesse
  Ik zou jou willen vragen oorlog te gaan voeren met Guyana en je mag dan Jakop,dina aka dino en amnestie’held DAISY Duck bouta met je meenemen.
  Wow het zal een pracht van een strip verhaal worden,
  Dina ,Daisy en Jakop de strip helden…Whahahaahahahaaaaa…

  RAY
  Boom slingeraar!
  een oorlog tussen GUYANA en Suriname eindig in een snelle overwinning voor Suriname.
  we weten dat Ray soort genoten net als Ray de boomslingeraar de lafheid genen bezitten. Guyana is niet instaat om een oorlog van Suriname tewinnen tenzij het Surinaamse leger alleen uit Ray soortgenoten bestaat met als commandant santhoki dan garandeer ik je het wordt een snelle overwinning voor Guyana want Ray soort genoten in Suriname en Nederland zijn nog LAFFER dan die Guyanezen. Hun dapperheid is op internet en anoniem dan komen ze het best tot hun recht., soms hebben ray soortgenoten een stimulans nodig dan kom bollywood de oppepper http://www.bollywood3.com/content/wp-content/uploads/2013/03/commando-2013-movie-hindi.jpg


  Maak melding

 35. hans

  Boze waarheid

  De held van het internet, hahaha

  aan hans
  Dankje wel hans ik weet het ,het is sarcastisch bedoelt maar ik neem het als een compliment!
  Zowel op het internet als in het dagelijks leven buig ik voor niemand, ik ben in het dagelijks leven nog nooit een dappere Hindoestaan tegen gekomen die Brutaal tegen de creolen durven te praten. Ze zijn allemaal lief en hun taal gebruik bij een FACE to FACE ontmoeting is om je handen af te likken, zo beleef zijn ze, ze noemen de creolen zelf broeders! Alleen op internet anoniem kruipen ze uit hun HOL en dat irriteert mij. Wat henkmolenaar mensen de blanken betreft vraag maar aan Henk de aanklachten bij de politie tegen de creolen door henk mensen is schrikbarend gestegen. De creolen laten ze nu BLOEDEN wanneer ze face to face dapper willen doen en wat zeggen henk mensen die Surinamers zijn agressief ze willen niet uitpraten en dat klopt we willen hun bloed zien!


  Maak melding

 36. Boze waarheid, het is de zondag van de WK, ga rustig relaxen met een paar djogo’s voor de TV. Zelfs de doctors en zusters kijken TV en je wilt zeker geen hartaanval of hersenbloeding want zelfs eerste hulp is prakties gesloten.
  No spang, alles komt terecht zei Pengel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.