Nederland niet naar finale van het WK in Brazilië

149

Nederland is de finale van het WK in Brazilië misgelopen. Na 120 minuten voetballen moesten strafschoppen de uitkomst brengen. De eerste penalty van Ron Vlaar werd direct gestopt. Hij schoot vanaf 11 meter tegen doelman Sergio Romero op en leidde daarmee de ondergang van Oranje in.

Kort daarna miste ook Wesley Sneijder. De Argentijnen faalden niet en wonnen de strafschoppenreeks met 4-2. Ook in Suriname werd de wedstrijd op diverse plaatsen door grote groepen mensen gevolgd. De teleurstelling en verbazing na de eerste gemiste penalty was van de gezichten af te lezen.

fans

Wat

Traan

droevig

149 REACTIES

 1. Fantastisch gedaan Oranje! Jammer dat de finale is misgelopen, maar desondanks een prachtige WK 2014 eindronde gespeeld.

  Euro 2016 is er weer een kans op een hoofdprijs. Dan lukt het zeker om na 1988 wederom een hoofdprijs te pakken.

  Jammer dat onze aanvoerder Robin van Persie wederom in een grote wedstrijd laat afweten. Als hij niet was gewisseld, dan had Tim Krul wederom in kunnen vallen voor de penalties.

  Onze keeper Cillissen was in feite de zwakste schakel in het elftal, onervaren met slechts een handvol wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, slechte uittrappen en geen penalty killer als Tim Krul.

  Ook diverse voetbal-analisten snappen in hun commentaren niet waarom de bondscoach vasthield aan Cillissen in het doel voor een WK halve finale, waarvan vooraf in het algemeen werd aangenomen dat het op penalties zou uitdraaien. Van Gaal had van hen vanaf het begin met Krul als keeper aan deze wedstrijd moeten beginnen. Krul is een topkeeper in de Engelse competitie en bovendien de penalty killer van Oranje. Alom vragen hierover.

  Toch overheerst bij mij de trots dat Oranje tot de top 4 beste landen van de wereld behoort ! Hulde aan de groep van 23 spelers, begeleiders, KNVB en technische staf van Oranje.


  Maak melding

 2. Gelukkig is het WK bijna afgelopen, dat gezeik over voetbal begint me de keel uit te hangen, als het WK langer zou duren konden we de hele tent opdoeken; wanneer landen waar Suriname in het dagelijks leven alleen maar last van heeft, de pest aan heeft of verder geen enkele band mee heeft, moeten spelen, vormen coalitie en oppositie een eenheid en gaan de vergaderingen van onze poppenkast niet door.


  Maak melding

 3. Verder gaan via strafschoppen en weer uitgeschakeld worden door strafschoppen. Het blijft een tos.
  Hopelijk mogen beide teams in de troostfinale vrijuit voetballen en wordt het de beste wedstrijd van het toernooi.

  Zo zie je maar dat de dribbelaars de smaakmakers van het voetbal zijn. Zonder hen of wanneer ze een slechte dag hebben, is er niks aan.

  Die Scolari heeft goeie aanvallers, maar is een angsthaas die vooral niet wil verliezen. Van Gaal heeft alleen Robben, de rest bakt er in aanvallend opzicht weinig van. Met een below-average team is Nederland toch nog ver gekomen.

  De finale wordt een Zuid-Amerikaans – Europese confrontatie. Zou leuk zijn als de traditie bewaard blijft (zoals ook de Zwarte Piet traditie) en Europa opnieuw niet kan winnen in Zuid-Amerika in de finale.


  Maak melding

 4. Oranje heeft alles gedaan om te winnen , helaas net niet genoeg. De argentijnen hebben gemakkelijk gewonnen met de penalties.
  Oranje is voor mij ook een beetje winnaar. Ze hebben i ieder geval geen blunder ondergaan als de brazilianen.


  Maak melding

 5. Moet je nagaan. Ooit waren spelers als Cruijff en Gullit het boegbeeld van het Nederlandse voetbal. Nu is dat Ron Vlaar! Ik denk dat Oranje definitief heeft afgedaan als de smaakmaker, na de laatste 2 WK’s.


  Maak melding

 6. En zo hoort het ook, ER UIT!!!
  Nederland heeft terecht verloren aangezien op de wedstrijd tegen Spanje na, heel matig tot slecht werd gevoetbald. Ook maakte Nederland tijdens het hele WK, de meeste overtredingen. Vaak op de overbekende achterbakse Hollandse manier.

  Oranje heeft bovendien een groot mentaal probleem. Als het er op aan komt, geven de Hollanders nooit thuis.
  Hollanders gaven zich bijvoorbeeld tijdens WO11 al na 3 dagen over aan de nazi’s terwijl bijvoorbeeld België heeft doorgevochten en pas na 4 maanden capituleerde.

  Ook hebben de Hollanders (Dutchbat) de moorden op 8.000 Bosniërs op hun geweten in Srebrenica in 1995.
  Als kievieten kozen de laffe Hollanders het hazenpad toen de Servische generaal Mladic in aantocht was. De arme Bosniërs achterlatend die moesten worden verdedigd door de Hollanders.

  Ik hoor het al: wat heeft dit met de WK 2014 te maken? Antwoord: ALLES!
  De mentale gesteldheid en de eeuwige lafheid van deze Hollandse lafbekken is werkelijk stuitend.
  Met hun grote muilen, want die hebben de Hollanders wel, zouden zij eventjes de wereldbeker gaan ophalen in Brazilië, waar of niet?

  Gelukkig staan ze nu met lege handen en kunnen gelukkig afdruipen naar hun racistisch plekje aan de Noordzee. Weer volop de tijd om de gekleurde medemens, dagelijks het leven zuur te maken middels hun geveinsde superioriteit.

  Nederland zal gelukkig nooit wereldkampioen voetbal worden. Wereldkampioen RACISME (slavernij, apartheid en dagelijks vernederen van gekleurd Nederland) is Nederland al eeuwen!!!


  Maak melding

 7. Danny Blind, Kuyt, Martens-Indi en Sneijder speelden een heel erg ongelukkige wedstrijd. Wijnaldum kwam hooguit 1 keer het strafschopgebied van de tegenstander in, De Jong zelfs nul keer. Van Persie kreeg kansloze ballen en Robben kreeg geen ruimte om te dribbelen. Niemand die een schot afvuurde op keeper Romero.
  Messi aapt de teckel Messi na (ouderdomsverschijnselen) en verder deed er geen enkele Einstein mee.
  De enige spanning die er was was of er gescoord zou worden en door wie. Maar zelfs daar leek het al lang niet meer op, dus hebben we een loterij-winnaar via penaltieschieten.
  Slagen de Nazivluchtelingen, aangevoerd door Messi erin de echte Nazis te verslaan zondag? Only Hitler knows.


  Maak melding

 8. Dario de Jesus: Hoe ziek in je geest moet je zijn om na de uitschakeling van Oranje weer gaan lopen zeiken over ” RACISME (slavernij, apartheid

  Hoe ziek moet je zijn in je bekrompen geest om Nederland te bestempelen als ‘ mensen die hun gekleurde medemens, dagelijks het leven zuur te maken middels hun geveinsde superioriteit.

  Dario de Jesus ik heb diep medelijden met jou dat je zo vol van haat zit om na een nederlaag van het fantastisch presterende Oranje zo je minderwaardigheids complex te etaleren.

  Hollanders laf? Weet je de 2 dunste boekjes ter wereld: “Surinaamse Helden” en “Overzicht van Surinaamse sportsuccessen”


  Maak melding

 9. Henk,

  Tegen racisten als Dario heeft het weinig zin te posten.
  Ze zijn narrow minded en vervuld van haat.
  Ze vergeten bovendien gemakshalve, dat hetzelfde Nederland en/of de SuriNeds jaarlijks wel tientallen miljoenen euros overmaken naar ons land, zodat veel van onze mensen nog een beetje leven hebben.
  Haat heeft de wereld nog nooit iets goeds gebracht en datzelfde geldt voor Dario.


  Maak melding

 10. Dario de Jesus

  Oranje heeft bovendien een groot mentaal probleem. Als het er op aan komt, geven de Hollanders nooit thuis.
  Hollanders gaven zich bijvoorbeeld tijdens WO11 al na 3 dagen over aan de nazi’s terwijl bijvoorbeeld België heeft doorgevochten en pas na 4 maanden capituleerde.

  Belgie capituleerde na 3 dagen ipv 3 maanden vreselijke oetlul

  Noem jij eens 1 Surinaamse militair die geschoten heeft op een vijandelijke militair ipv ongewapende burgers.

  Nederlanders hebben een 1/4 van de wereld veroverd dus welk mentaal probleem hebben wij.

  Dat jij een minderwaardigheidscomplex heb een een racistische inslag is wel duidelijk.


  Maak melding

 11. @Dario de Malloot,

  Volgens mij ben jij de weg goed kwijt. Heb zo een flauw vermoeden dat je paarse luier toe is aan vervanging. Je bent de zoveelste revo baby die langs komt anti nederland retoriek.

  @Henk Molenaar, als je de surinaamse sucessen gaat samenvatten dan kom je niet verder dan de omvang van een Donald Duck. Gros van de historie bestaat alleen uit eten, drinken, feesten, roven en moorden. En mark my words stel dat nederland over gaat tot herstelbetaling dan nog blijven wij deze geleuter aan horen tot in de eeuwige nadagen. Het zijn allemaal azijnpissers van ergste soort.


  Maak melding

 12. Henk Molenaartje,

  Ga eens op bezoek bij een RIAGG dan kom je er wel achter welk mentaal probleem de Nederlanders hebben.

  De Nederlanders hebben 1/4 van de wereld veroverd, toen die arme mensen alleen een pijl en boog hadden en de Hollanders met hun geweren en kanonnen aankwamen. Ga nu maar eens proberen zelfs 1/16 van de wereld te veroveren, dan kom je wel achter hoe het zit.

  Die Surinaamse militairen die op landgenoten schoten waren allemaal opgeleid door de Nederlanders. Dus dat zegt genoeg.

  Sporters in Nederland maken ook gebruik van pschychologen. Misschien jij ook, wie weet? Jij kan het vertellen.


  Maak melding

 13. Molenaar/ Rudinho,

  Hoe ziek moeten jullie als zwarten in Nederland zijn om slechts door jullie uitkering van de sociale dienst, zo blind achter Olland te blijven aanlopen?
  Een lagere eigendunk is bijna niet te etaleren.
  En over haat zaaien gesproken? Aan welk land verdient Olland het meest en dat al decennia lang? Worden de inwoners van dat land niet nog steeds gehaat door die “fijne” Ollanders die jullie zo aanbidden? Het is echt treurig gesteld met uitschot zoals jullie twee. Eigenlijk en schande voor de mensheid. Over latent aanwezige minderwaardigheid gesproken…..

  Maar anyway: behalve de wereldbeker voor Racisme, zal Olland nooit wereldkampioen voetbal worden. Of dat jullie bevalt of niet, de werkelijkheid is nu eenmaal onomkeerbaar net zoals jullie meer dan lage eigenwaarde.


  Maak melding

 14. molenaar je moet mensen in hun waarden laten .iedereen heeft zijn mening en leer dat te respecteren .jij molenaar bent nog meer bekrompen dan de jezus met jou achterlijke haat tegen de regering bouterse die democratisch gekozen is .jij probeert anderen de les voor te lezen maar kijk eerst naar je eigen mie mang .


  Maak melding

 15. Pero: onze Bouterse slaafje heeft het over meningen respecteren….

  Zijn baasje heeft iedereen met een eigen kritische mening op de vlucht als honden neergeknald


  Maak melding

 16. Jesse : “Die Surinaamse militairen die op landgenoten schoten waren allemaal opgeleid door de Nederlanders. Dus dat zegt genoeg”

  Met Surinamers met het verstand van Jesse, Pero en Dario de Jesus blijft Suriname een achterlijke corrupt amorele bananenrepubliek met haat tegen de Hollanders als voedingsbodem.

  Ik kan nu blind aangeven tot welke bevolkingsgroep deze Paarse Kakkerlakken behoren.


  Maak melding

 17. Beste Rodinho en Koos,

  Gezien het tijdstip waarop deze Paarse Kakkerlakken reageren zitten ze in Amsterdam Zuid Oost nu hun uitkering te innen als voorschot op hun herstelbetalingen vanwege hun syndroom.


  Maak melding

 18. Cees, helemaal mee eens met een 1 uitzondering nl. Kuyt, die ook vooruit wilde, Danny Blind had zijn modus ingesteld door van Gaal waarschijnlijk alleen op terugspelen staan waardoor hij steeds op links de snelheid eruit haalde, ik heb niet kunnen genieten van mooi snel voetbal, jammer dat ze eruit liggen, maar met dit soort voetbal hadden ze dus ook niet van Duitsland kunnen voetballen, die wel de modus op vooruit spelen heeft staan


  Maak melding

 19. Het azijnzeiken over slavernij, racisme, en terugbetalingen over en weer is weer begonnen, alleen in het verkeerde topic, slecht geslapen dames?, of inderdaad azijn gedronken i.p.v. een kopje slapje thee


  Maak melding

 20. Molenaartje, jij loopt rond met haat, vooroordelen en gebrek aan kennis. Ik loop niet rond met haat, maar mag zeker mijn waarheid uiten. Jij vent alleen maar vooroordelen, zoals 98% van de blanke Nederlanders dat doen. In jullie ogen deugt geen enkele niet-blanke, tenzij hij slaafs de Nederlandse/Europese/Amerikaanse lijn en opvattingen volgt. Keer op keer geef jij daar blijk van. In al jouw commentaren geef je een sneer naar m.n. de zwarten. Hoezo. Lust je geen pom soms? Of ben je ooit verkracht door een geile Asabina? Is dat de oorzaak van jou haat, jou racisme, vooroordelen en discriminatoire opmerkingen? Zoek een pschychiater op. Misschien kan @pero jou wel helpen.


  Maak melding

 21. Beste Hans,

  Zelfs een item over borstvoeding zullen deze ongelofelijke losers gebruiken om hun stokpaardjes ” slavernij, racisme, en terugbetalingen” van stal te halen.

  Te ziek voor woorden.


  Maak melding

 22. Ach henk. je moet maar denken, ze lullen naar dat ze (voor zo ver nog intact) verstand hebben, gezien de inhoud en tokkietaal van hun postings


  Maak melding

 23. Jesse
  Molenaartje, jij loopt rond met haat, vooroordelen en gebrek aan kennis. Ik loop niet rond met haat, maar mag zeker mijn waarheid uiten. Jij vent alleen maar vooroordelen, zoals 98% van de blanke Nederlanders dat doen

  Jou waarheid is dat 98% van de blanke Nederlanders met vooroordelen rondlopen..

  Wake up call: “98 procent van de blanke Nederlanders is niet gedesinteresseerd in Suriname. Het zijn types zoals jij die dag en nacht rondlopen met racistische frustraties,.

  How is that working for you so far?


  Maak melding

 24. Het gaat hier om voetbal.
  Toch lukt het de zelfde mensen steeds weer om elk topic omzetten in gescheld, veroordeling, elkaar of een heel volk te vernederen etc.
  Proberen het gelijk te halen zonder daarbij zinnige argumenten aan te dragen. Wat is jullie doel?


  Maak melding

 25. Ik vind het jammer dat Ned: de finale niet heeft gehaald !!!
  Als troost hoop ik maar, dat ze 3de plaats halen !!!!!

  Jamme`rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


  Maak melding

 26. Reageerders, odi odi.
  @pasew nanga @Law mang.Dja, fawaka mang?

  Jammer: Oranje na strafschoppen uitgeschakeld door Argentinië.
  Ik had op een finale tegen Duitsland gehoopt.

  Maar natuurlijk krijgt één persoon straks de schuld door de zogenaamde (deskundigen) in de media en vooral op de TV.

  Wie dat is mogen onze (reageerders) zelf invullen.

  En laten wij het op bovengenoemd artikel houden.
  SPORT: Voetbal!

  Dus zondag a.s. wordt het Argentinië – Duitsland.
  Wie als winnaar uit de bus zal komen weet ik niet.

  Maar ik hoop dat het een leuke en aantrekkelijke pot wordt.
  Dan kunnen de toeschouwers & kijkers ook genieten.

  Maar ook zaterdag a.s. is er nog een wedstrijd tussen Brazilië – Nederland.
  Misschien krijgen de overige reserve spelers de kans om alsnog hun kunsten op het veld te laten zien.

  En nogmaals: Laten wij het op bovengenoemd artikel houden.
  SPORT: Voetbal!


  Maak melding

 27. Nee, Molenaartje, maar 98% van de Nederlanders is wel min of geheel racistisch. Alsof racisme alleen op Surinamers betrekking moet hebben. Wake up, Molenaar you fool. Laat de zonnecellen in je racistische hersencellen doordringen. Volgens mij leef jij van haat en vooroordelen. Geen enkele kans laat je voorbijgaan om weer eens zwarten neer te sabelen. Lees je eigen commentaren er maar op na. Tenminste, als je maar voor een moment helder kunt denken, want het gevaar is groot dat je een kick krijgt van je eerdere negatieve hersenspinsels.


  Maak melding

 28. @Fer. E.,

  Waarom huichel je en noem je het beestje niet bij z’n naampje? Als je dat niet wil doen, waarom kom je dan met suggesties? En zwartmakerij? Voor wie ben je bang? Voor Bolle Willem?


  Maak melding

 29. Molenaar,

  Aangezien je een volwaardige oetlul bent, moet ik jou het volgende melden.
  Je hebt het steeds over “paars”. Ik snap wel wat je hiermee bedoelt aangezien ik voorheen weleens jouw vele gezwets en bullshit op deze site tot me nam.
  Maar ik heb nieuws voor je.
  Ik ben helemaal geen Surinamer en heb behalve een aantal goede Surinaamse vrienden, helemaal niets met dat land. Het IQ van deze vrienden is beduidend hoger dan yours. Ook woon ik bewust al een aantal jaren niet meer in racistisch Nederland.
  Blijkbaar moet iedereen die op deze site reageert, conform jouw verwrongen brein, een relatie hebben met Suriname of met het huidige regiem aldaar. Wat mij betreft verklaart dit de vele overspannen reacties van jou naar anderen toe op deze site.
  Dat je naast een diep minderwaardigheidsgevoel hebt, blijkt dat je tevens oliedom bent. Dit getuige de vraag aan mij, aan welk land Olland al decennia lang het meeste geld verdient. Maar goed, een groot Surinaams dichter/schrijver zei ooit: “Djie alla soortoe sikie dresie de, soso dong no habie dresie”. Deze uitspraak slaat wat mij betreft voor 100% op nobodies zoals jij. Overigens luidt het antwoord op je vraag: de nieuwe wereldkampioen voetbal 2014 vanaf 13 juli a.s. oftewel DUITSLAND!!! Het land en volk dat Ollanders zo haten, toch? Maar schrale troost voor jou en andere figuren van jouw allooi: Olland blijft ook wereldkampioen: RACISME!

  En ga nu maar rustig verder met het likken van je vele wonden!


  Maak melding

 30. Dario de Jesus

  Maar ik heb nieuws voor je.
  Ik ben helemaal geen Surinamer en heb behalve een aantal goede Surinaamse vrienden, helemaal niets met dat land.

  Welkom, u bent te gast op het grootste en meest actieve netwerk voor en door Surinamers op Internet. Dit netwerk biedt Surinamers en anderen die affiniteit hebben met Suriname de mogelijkheid elkaar te informeren en met elkaar te interacteren op verschillende gebieden. Waterkant.

  Beste Dario de Jesus

  wat doe je hier dan?

  I rest my case


  Maak melding

 31. Henk Bedelaar is door Dario de Jesus op zijn plaatst gezet. hahahaa. Net goed voor die racist en pedofiel. Zijn kruistocht tegen de zwarte bevolking heeft al jaren geleden verloren. Deze lawman realiseert zich niet dat ook Olland over de brug moet komen dus Henk ga je spaarpot alvast maar omkeren. Wij komen alles bij je halen tot de laatste cent.


  Maak melding

 32. @Dario de Jesus

  Wat heeft WK voetbal 2014 te maken met slavernij ,bosnie en al het andere die je hebt opgesomd en dat heeft plaatsgevonden 4 eeuwen terug?!!
  Nu weet ik echt niet meer of ik medelijden moet hebben met de slachtoffers van toen of met jou!!
  Pietlul,je left in 2014, prober je aan te passen aan de situatie van heden !
  Praat over je baasje bouta,die schotvrij rondloopt met amnestie voor het schenden van mensenrechten in deze eeuw !!!
  En ja een ieder die het niet wil toegeven dat bouta een crimineel is is een boutaliefhebber zoals jij. !!
  Je komt zeiken over zaken die jij nooit heb gemaakt maar alleen gelezen heb in de geschiedenisboeken . Warom praat je niet over de gruwelijkheden die bouta in deze EEUW heeft gepleegd tegen het volk van Suriname ?!


  Maak melding

 33. @Dagoebalsing

  Dario wie??!! Dario die alles haat die oranje gekleurd is of gewoon Darius de Holland hater ?!!
  Hey dagoe geeft je ouders je dan geen zakgeld?
  Ga leren werken en sparen dagoebal en for the love of God,
  doe toch wat aan die begie-begie mentaliteit van je !!
  Na 4 eeuwen ,de slavernij is afgeschaft,bouta heeft coup gepleegd, dec 1982,Moiwana slachtingen,bouta amnestie,kogelbrief,….ja dit alles heeft na 4 eeuwen plaatsgehad maar die begie -begie mentaliteit van jou is NOOIIIT veranderd !!


  Maak melding

 34. De Nederlanders waren zo hard bezig het bal uit het eigen doel te schoppen dat ze niet meer wisten hoe de bal in het doel (van de tegenstander) te schoppen. Wat een armzalige team. Op Robben na hebben ze geen enkele speler die de bal voor 20 seconden vast kan houden. Allemaal balverlieslijders. Met zulke kneuzen is het knap dat ze nog zo ver zijn geraakt. Zaterdag worden ze afgeslacht door een furieuze Brazilie. Dan is de internationale aanzien van het Nederlandse voetbal definitief voorbij!


  Maak melding

 35. Hahahaha, wat ben ik blij dat die arrogante kwallen verloren hebben. Vooral die zogenaamde wereldster/speler Robben. Die gozer heeft meer de vallende ziekte/epilepsie dan dat hij voetbalt. Kijk naar de beelden van afgelopen wedstrijd toen ze voor de camera stonden te wachten om het veld op te lopen. Meneer staat daar van kijk me hierzo, ik ga die kleine indiaantjes effe een morres leren. Wij gaan de Duitsers evenaren. De indiaantjes gaan we met 10 – 0 naar huis sturen, per speler 1 punt geven.

  Maar vergat 1 belangrijk iets dat de bal rond is en niet vierkant.

  Argentinië ga er voor. Laat aan de duitsers zien dat jullie je casaba met warang fisie hebben gegeten en een lekkere koude beker kasierie.

  Oranje jullie droom is uit elkaar gespat. Dankzij die ARROGANTIE.


  Maak melding

 36. Triest om te zien dat alle Paarse Kakkerlakken weer uit het riool kruipen. Of zijn Marlon,Klootmans,Dagoebalsing en Dario één en dezelfde gefrustreerde persoon….


  Maak melding

 37. Oranje heeft een goede wk-voetbaltoernooi gespeeld en alle Nederlanders en supporters over de hele wereld mogen tros zijn op Oranje en Louis van Gaal. Nederland behoort tot de beste voetballanden in de wereld en dat is weer bewezen. De SVB en de ploegen van de hoofdklasse van de SBV zouden met KNVB, met de Suri-profs en voetbalverenigingen in Nederland nader moeten samenwerken, om trainers op te laten leiden, jonge spelers stage te laten lopen bij Nederlandse elftallen aan de hand van een plan van aanpak. Tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Suriname bestaat er een historische band, de SVB en KNVB kennen elkaar, Suri-profs enz en toch levert dit geen voordelen op voor SVB en het Surinaamsvoetbal.

  Worden er nog voetbaltrainers van de hoofdklasse van de SBV opgeleid door de KBVB? ja en hoeveel? nee! en waarom niet?

  Hebben de SVB en KNVB nog contacten met elkaar en waar zijn ze mee bezig en wat zijn de resultaten? Trainers, jong talenten bij clubs in Nederland te krijgen, scheidsrechters, enz, enz.

  De hoogste tijd dat de SVB en hoofdklaase verenigignen met de KNVB en prof-verenigingen in Nederland, Suri-profs, voetbalmakelaars van Surinaamse afkomst gaan praten, waardoor een plan van aanpak tot het Surinaams voetbal op een hogere level komt. Suriname heeft genoeg talent. Als prof-clubs in Nederland en Europa zelf in Afrika verenigingen en internaten hebben en talent naar Nederland/Europa halen, moet dit voor Suriname ook mogelijk zijn. De Suri-profs ea zouden hierin ondersteunend kunnen werken voor de SVB en de hoofdklasse SVB.

  Er zijn genoeg Surinaamse trainers van de KNVB, die trainers zijn bij (prof)clubs in Nederland.

  Oranje en Louis van Gaal gefeliciteerd met het behaalde resultaat.


  Maak melding

 38. ..Dagoebalsing
  .
  Deze lawman realiseert zich niet dat ook Olland over de brug moet komen dus Henk ga je spaarpot alvast maar omkeren. Wij komen alles bij je halen tot de laatste cent.

  Weer je handje ophouden als een bedelaar zonder eergevoel….?

  Te triest voor woorden.


  Maak melding

 39. Het wordt nooit een tien voor het Nederlands elftal. Omdat Nederlanders altijd al trots en tevreden zijn met een zesjescultuur. Ze zijn gewend om te stranden in het zicht van de haven.


  Maak melding

 40. Resultaatvoetbal past niet bij Nederland. Het is weer eens gebleken. Niemand is trots op het spel. Iedereen is alleen trots op het resultaat. Want het vertoonde spel blijft langer in het geheugen van de mensen hangen dan het resultaat. Zaterdag krijgt de goodwill uit het verleden de definitieve genadeslag.

  Er is geen enkele team dat echt geweldig speelde. Ook de Duitsers niet. De Duitsers zijn erg efficient, maar speel tegen ze zoals Algerije speelde en ze zijn ook heel kwetsbaar.
  Argentinie zal goed bestuderen hoe Algerije en de VS speelden tegen de bloedverwanten van Bolle Willem. Vooral geen goal tegenkrijgen in de eerste 20 minuten, dan kun je de Duitsers verslaan!

  Ten huize Bolle Willem zal het dubbel feest zijn: zij komen er hoe dan ook als winnaars uit!
  De 3 demoontjes Akalia, Azalia en Ahalia zullen op de linkerwang het Zwart-Rood-Wit en op de rechterwang het Blauw-Wit-Blauw verven. Overgrootvader was kind aan huis in beide landen, dus groot feest voor de kindertjes.


  Maak melding

 41. Over 4 jaar laat ik een paar homo´s selecteren,ik zal maar geen namen noemen. Allemaal, stuk voor stuk( Man dekkers. )
  Voor de variaties ook een paar pedo´s, we hebben er genoeg in Holland.


  Maak melding

 42. Henkie Penkie, dit heeft niets met bedelen te maken. Die hide and seek games van je kunnen on gestolen worden. Jullie Hollanders hebben ons land leeggeroofd en uitgebuit. Wij eisen compensatie zo simpel is het.

  Als jij morgen wordt aangereden en je hebt forse schade dan wil je dat ook gecompenseerd zien.

  Tot op de dag van vandaag plukken jullie de voordelen van ING, ABN AMRO en Shell. Deze bedrijven zijn met bloedgeld groot geworden. Wij vragen niet veel alleen slechts wat van ons is.


  Maak melding

 43. De bal is rond, en niet vierkant!
  W.K is geen koek en ei!
  Mensen met geld en zonder kennis hebben het meestal te zeggen en bepalen op dit kleine wereld!

  V.H.P. soso lobie nanga luku a fesie!!!


  Maak melding

 44. Gisteravond leek het wel Oudejaarsavond in Paramaribo!
  Overal waren de pagara’s en bombels en vuurwerk te horen en te zien!
  De nederlaag van Oranje is hier in de ex-kolonie groots gevierd!


  Maak melding

 45. Jammer!

  Leuke spannende periode geweest.
  Oranje boys, gefeliciteerd, toch nog ‘Messi’ tegengehouden.
  Zaterdag een leuke vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië.

  Nederland in de top 4 van 205 voetballende landen en 52 deelnemende WK-landen.
  Relativeren is een kunst!

  Altijd winst voor Ned, want wint Argentinië, dan zijn we blij voor Queen Maxima.
  En wint Duitsland, dan is er iets met bloed volgens mij…..

  Maar…………de saus is er af.
  Zonder Nederland, een saaie WK…

  Ole, Ole, ole, oleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhh


  Maak melding

 46. Henk Molenaar, met je eerste commentaar op wat Dario de Jesus geschreven heeft, ben ik het volkomen mee eens, tot het punt dat je het begint te hebben over de twee dunste boekjes van de wereld, daarmee verlaag je jezelf tot het niveau van Dario; het is terecht dat je Dario aanvalt over de onzin die hij verkondigt over Nederland, maar dat jij daarom ook gaat afgeven op Suriname is niet terecht. Bovendien hebben we maar een half miljoen Surinamers, het zou toch vreemd zijn als we even veel helden en sportsuccessen zouden hebben als Nederland met 15+ miljoen inwoners of China met meer dan een miljard? Als je het procentueel ging uitdrukken kreeg je een ander beeld, die ene gouden medaille van Anthony Nesty staat gelijk aan 30 Nederlandse en 2000 Chinese en misschien wel meer als je je realiseert dat we in heel Suriname niet één olympisch zwembad hebben.


  Maak melding

 47. @ Henk,

  Volgens mij ben je de kluts helemaal kwijt.

  Triest om te zien dat alle Paarse Kakkerlakken weer uit het riool kruipen. Of zijn Marlon,Klootmans,Dagoebalsing en Dario één en dezelfde gefrustreerde persoon….

  Jammer dat ze het moeten gaan doen met een derde of vierde plaats en waarom?

  Doet onwijs pijn om JOUW bel uit elkaar te zien spatten. Over 4 jaar mogen ze het opnieuw proberen.


  Maak melding

 48. @Henk Molenaar

  Dario heeft gelijk want jullie zijn inderdaad een stelletje lafbekken. Nog nooit hebben jullie een oorlog gewonnen en jullie zullen ook nooit een WK winnen. Alleen moedige volkeren zijn daar toe in staat en geen schreeuwende lafbekken als jullie. Get a life pedootje.


  Maak melding

 49. Over onderbuikgevoelens gesproken…..

  Wat een niveau weer.

  De afgelopen weken toen Nederland al zijn wedstrijden won hield men zich hier stil.

  Nederland verliest en de haat en jaloersheid wordt weer eens gemixt met een enorme minderwaardigheidscomplex


  Maak melding

 50. Suzie Q: “Dario heeft gelijk want jullie zijn inderdaad een stelletje lafbekken. Nog nooit hebben jullie een oorlog gewonnen”

  We hebben genoeg oorlogen gewonnen anders hadden we niet zo enorme hoeveelheid koloniën veroverd.

  Noem jij eens een Surinaamse militair die op een gewapende militair uit een ander land heeft geschoten in plaats van onschuldigen ongewapende Surinaamse mannen, vrouwen en kinderen.

  Over lafbekken gesproken…..

  Wanneer gaan jullie het gebied heroveren dat Guyana van jullie geeft afgepikt…..?


  Maak melding

 51. @Molenaar:”We hebben genoeg oorlogen gewonnen anders hadden we niet zo enorme hoeveelheid koloniën veroverd.”

  Molenaar, jullie zijn de koloniën zonder oorlog te hoeven voeren binnen gedrongen. De volkeren aldaar leefden vreedzaam met elkaar totdat jullie kwamen met jullie kannonnen en geweren.
  Lafbekken om weerloze mensen aan te vallen, hun eigendommen en land in bezit te nemen en ze te martelen honderden jaren lang.
  Dat jullie de WK NOOIT zullen winnen komt door de Karma die op jullie rust. Zeg sorry, betuig spijt en trek het recht, dan maken jullie een kans misschien.


  Maak melding

 52. Henk Molenaar, ik ben het soms niet eens met je (soms dus wel), maar in één opzicht ben ik het altijd eens met je; er zijn geen smerigere kakkerlakken op deze wereld te vinden dan de paarse soort.


  Maak melding

 53. @ Henk de broodbakker,

  Wanneer gaan jullie het gebied heroveren dat Guyana van jullie geeft afgepikt…..?

  Het laat aan jou zien dat wij de Surinamers ondanks een stukje bezet aarde, geen oorlog over hoeven te voeren.
  In jouw ogen en dat van de mislukte producten zoals jij, was het meteen de HS Piet Heijn Fregat met lange afstandsraketten aanvallen.

  Via diplomatieke kanalen willen de Surinamers het stukje bezet aarde terug krijgen. De Guyanezen en de Surinamers weten bliksems goed dat we naast elkaar leven en geen oorlog willen.

  Als je dat lafbekken wilt noemen is aan jouw bekrompen geest. Want jullie kunnen en willen alles op geweldadige manier oplossen.


  Maak melding

 54. @Henk Molenaar

  Je gedraagt je zoals altijd weer als een grote kleuter en masochist. Je lust geen Surinamers maar je wilt wel altijd het hoogste (racistische) woord hier voeren. Stormfront blijft op je wachten stuk onbenul.


  Maak melding

 55. SANG…….
  Hahahaaaaaaa…..als het om een schilder wedstrijd zou gaan da zou de paarsen het contest gewonnen hebben
  De favoriete kleur van dep aarsen is ROOD.
  Mijn God mang,snappen ze dan niet dat ze zichzelve belachelijk maken hier?!
  Sjeesjes ze haasten zich zo om minnetjes te plaatsen, Rustig aan paarsen jullie hebben een heledag zo te doen…
  Whahahaaaaaaaa…whaaaa…whaooo….
  Wel hmmmm…ik geloof best wel dat bepaalde namen hier de paarsen ROOD laat zien,de kleuren blinde paarsen….
  Whahahaaaahhaaaaaa…
  wiezegt dat je niet kan lachen om de oerstomme streekjes van de paarsen..
  Haahahaaaaaa…..bepaalde namen hier hebben het effect op de paarsen als of de paarsen ,een stelletjke stieren,net een rode lapje is voorgehouden….en ze gaan hopeloos in de aanval …whahahaaaaaaaa…..hai boi paarsen….


  Maak melding

 56. eindelijk, … eindelijk,…. de paarse gangers hebben weer plezier, geniet ervan, want straks staat suriname ook in de achtste finale en dan zien wij ze wel verder gaan dan waar oranje ooit gebleven is, .. . ha ha ha…. ha haha


  Maak melding

 57. Ik hoop dat de finale uitdraait op een verlenging en dat er een verlenging komt op de verlenging en daarop weer een verlenging en een verlenging op de strafschappen. Dat iedereen z’n strafschoppen steeds raak schiet en dat we pas klaar zijn om 06:00 uur.


  Maak melding

 58. Sommige idioten hier zijn doorgedraaid door het verlies van de door hun aanbeden orange ploeg, het geweldige team van loeis geniaal
  alias ti-ta toverheks.
  In 3014 nogmaals proberen.Hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  woei


  Maak melding

 59. @Kau Lo zegt:
  “De Nederlandse vrouwen daarentegen zijn een stuk krasser. Ding krassie!!! Ze winnen vaak van de Duitse vrouwen en anderen. In bed domineren ze ook!!!”

  Heb je weleens een Hollandse in bed gehad?
  Het enige waarin ze kampioen zijn is p..pen.
  Dat kan ik weten gezien mijn ervaringen met de stagiaires in Su.


  Maak melding

 60. Nederland speelde als een kip zonder kop. Doorgaans zoals Afrikaanse landen plegen te spelen. Zelfs een Louis van Gaal van een kip geen arend maken!


  Maak melding

 61. Al die coke-snuivende randdebielen en dorpsidioten uit dat narco-staatje, die nu ineens een mening over voetbal hebben en Nederland trachten te beschimpen. Weet dat Nederland al 40 jaar toonaangevend is op velerlei sportgebied.
  Wat hebben jullie ooit gepresteerd behalve het martelen, verminken en standrechterlijk vermoorden van 15 onschuldige landgenoten.
  Kijk hoe de voorzitter/eigenaar/speler van dat amateurclubje uit Moengo en tevens parlementarier Brunswijk zich gedraagt op het veld. Bedreigen met wapens, slaan van tegenstander en spugen naar de scheidsrechter. Dat zijn de waarden en fatsoensnormen van de bovengenoemde randdebielen.


  Maak melding

 62. Ik dacht dat deze forum bedoeld was, om van gedachten te kunnen wisselen en niet,om een ander te kleineren en te beledigen.” Sari tori mang “


  Maak melding

 63. She-Suri
  Hallo Molenaar,

  Suriname heeft nooit een zeerover tot held uitgeroepen, mede daardoor dat dunne heldenboekje!

  Ik vroeg dus: Heeft een Surinaamse militair ooit geschoten op een andere gewapende militair ipv op ongewapende onschuldige Surinaamse vrouwen en kinderen.?

  Graag een antwoord.


  Maak melding

 64. Dino Penotti: “Heb je weleens een Hollandse in bed gehad?
  Het enige waarin ze kampioen zijn is p..pen.
  Dat kan ik weten gezien mijn ervaringen met de stagiaires in Su.”

  Beste Dino: Lekker hé die natte dromen.


  Maak melding

 65. Marlon: “Via diplomatieke kanalen willen de Surinamers het stukje bezet aarde terug krijgen. De Guyanezen en de Surinamers weten bliksems goed dat we naast elkaar leven en geen oorlog willen.”

  Met andere woorden: dat gebied zijn jullie kwijt want de Guyanezen gaat het NOOIT teruggeven……


  Maak melding

 66. Nederland verdient het niet om naar de finale van het WK te gaan.Ze spelen gewoon slecht.Het spel van Orange was niet om aan te zien.Als liefhebber van het voetbal krijg je pijn aan je ogen.
  Ik ben blij dat ze zijn uitgeschakeld met al hun arrogantie.Sneijder en v.Persie waren de slechtste bij Orange. Ook Brazilië bakte niets van.Terecht dat de Duitsers hun een pak slaag gegeven heeft.Alle spelers krijgen een dikke onvoldoende van mij een 0 inclusief die trainers.


  Maak melding

 67. Een heel simpele vraag aan alle anti Nederland posters.
  Wat heeft Suriname ooit gepresteerd op sportgebied ?
  Nesty was een product van de Amerikaanse zwemschool, Lethitia Vriese een product van de Nederlandse atletiekschool.
  Ze hebben of hadden beiden de Surinaamse nationaliteit, maar zijn nooit in ons land groot geworden.
  Op voetbalgebied is Suriname een dwerg, niet meer en minder.
  Wij zullen nooit zover komen, dat wij ons kwalificeren voor een WK, want daarvoor is het sportklimaat in ons land veel te slecht en dat zal ook nog heel lang zo blijven als het ooit al mocht veranderen.
  Veel van onze Suri’s hebben onder andere door het voetbal in Nederland een heel goed bestaan kunnen opbouwen.
  Het zijn teveel namen om op te noemen.
  Het zal mij een worst zijn wie wereldkampioen wordt, maar van al die negatieve reacties over het Nederlands team begrijp ik niets.
  Als een van onze (ex)landgenoten Nederland naar de finale had geschoten, was het volgens mij een heel ander verhaal geweest, maar helaas spelen er geen Suries meer in het Nederlands team.
  Ik post dit om even aan te geven, hoe dicht adoratie en verkettering bij elkaar liggen.
  Als op welk ander vlak ook een (ex)Suri iets presteert in Nederland wordt dat in ons land de hemel ingeprezen, want wij zijn trots op sporters met Surinaamse roots.
  Een Nederlands team zonder Suries is blijkbaar een heel ander verhaal.


  Maak melding

 68. @ Rudinho,

  het zijn allemaal Nederlanders als ze winnen voor NEDERLAND, maar buitenlanders als ze een verkeerde stap maken.
  Think about that.


  Maak melding

 69. Als je er werk van maakt om op een of andere manier een bijdrage van een forumlid binnen een kwartier van 40 minnetjes te voorzien, dan is er iets niet in orde met jou. Ben je het niet eens met wat iemand gepost heeft dan moet je dat niet met tientalle minnetjes duidelijk maken, maar met goede argumenten het die persoon duidelijk maken dat hij ongelijk heeft.

  Dit onderwerp zou eigenlijk over het voetbalspel moeten gaan, ik heb niet veel verstand van voetbal, maar kunnen de mensen die er wel verstand van hebben mij uitleggen waarom er een buitenspel regel is, bij andere takken van sport komt de belachelijke buitenspelregel, waar het soms om millimeters gaat, niet voor. Kan men me ook uitleggen waarom je slechts bij de bal over de doellijn punten krijgt? Zou het het spel niet ten goede komen als je b.v. voor een bal over de doellijn 3 punten krijgt, een bal tegen de paal of tegen de lat 1 punt, bij een corner een half punt enz. , krijg je een gele kaart dan trekt men 1 punt af, krijg je een rode kaart na 2 gele dan verlies je 2 punten, krijg je direct een rode kaart dan verliest je ploeg 3 punten en zo zouden we een winnaar kunnen bepalen in plaats van zoals het nu eraan toegaat, waardoor we na verlenging, als de stand nog steeds gelijk is, de wedstrijd laten beslissen door strafschoppen, wat altijd onbevredigend is, want zelfs een ploeg uit Moengotapu met Brunswijk in het doel kan met strafschoppen winnen van Barcelona met Krul in het doel.
  Misschien verkondig ik onzin, maar door de manier waarop het nu eraan toegaat heb ik niet veel zin om naar voetbal te kijken, maar ik weet ook dat het niet belangrijk is of ik wel of niet kijk, maar ik zag een Amerikaan op t.v. beweren dat voetbal nooit echt populair zal worden in de V.S. omdat er te weinig gescoord wordt bij dit spel in vergelijking met andere takken van sport die wel populair zijn in de V.S., men hoeft geen rekening te houden met wat Henkes vindt, maar wat het Amerikaanse publiek vindt daar kan de FIFA best wel rekening mee houden al was het alleen maar voor het extra geld dat ze daarmee in het laadje kunnen krijgen.


  Maak melding

 70. Hans en Henk M,
  De wereld is voor jullie zwart of wit.
  Daartussen bestaat er niets.
  Als je tegen Nederland bent, dan ben je vóór Bouterse, dus een paarse pauper.
  Komt het niet bij jullie op dat er nog -tig andere mogelijkheden zijn?
  Bijvoorbeeld tegen de politiek van Nederland en ook tégen het huidige bewind in Suriname?
  Jaaaaa, henkes en hannes, dat is ook een mogelijkheid!!

  Antwoord op je vraag van die gewapende militair:
  Ja dat is gebeurd en nooit goed te praten maar niet in vergelijk met wat al dat gewapende tuig uit Europa met de Indianen, de Afrikanen, de Indonesiers, de Japanners enz enz heeft gedaan: Genocide!!!


  Maak melding

 71. Henkes, voetbal interesseert mij ook maar weinig, komt waarschijnlijk dat ik ca. 15 jaar rugby heb gespeeld, waar het “play always fair”,veel hoger in het vaandel staat dan bij voetbal, maar ook daar heb je een buitenspelregel, wel heb je meer mogelijkheden om te scoren, 1, de try, dat is de bal achter de achterlijk tegen de grond drukken. 2, de conversie dat is na een geslaagde try de bal vanaf een bepaald punt tussen de palen te schieten en als laatste de dropkick dat is al lopend de bal te laten stuiten en dan de bal tussen de palen door te schieten,. komedie hoef je bij deze sport niet te maken, want dan laat je eigen Rugby behoorlijk harder maar veel eerlijker aanvoerder je er bij de pauze of de volgende wedstrijd wel uit. Ben je in de gelegenheid ga eens kijken en laat je de regels uitleggen, het is in ieder geval geen sport voor mietjes


  Maak melding

 72. Bounty Rudinho,
  “maar helaas spelen er geen Suries meer in het Nederlands team”

  Wat dacht je van Jeremain Lens en Georginio Wijnaldum.
  Een nog simpelere vraag aan jou:
  Waarom praat je nog in de wij-vorm als je zo ontiegelijk negatief bent over Surinamers en het land Suriname?

  Proboscis aap Henkie Molenaap,
  “Beste Dino: Lekker hé die natte dromen.”

  Jij weet maar weinig over het gedrag die jouw vrouwelijke soortgenoten – zogenaamde stagiaires – in Suriname tentoon spreiden (bewuste woordkeuze ‘spreiden’).
  Ergo, veelal wordt aan het einde van hun stagetraject moederlief uit Olland overgehaald voor een paar weken f.ckantie.
  Jonge jonge jonge, wat heb ik toch genoten; Dino Pinotti twee potties aan mijn stokkie.


  Maak melding

 73. Dino Penotti,

  Ik ben niet anti Surinaams, integendeel, alleen begrijp als Carribian Surinamer soms niets van de Surinaamse mentaliteit.
  Blijkbaar mag dat van jou niet.
  Blijkbaar mag ik van jou helemaal geen kritiek hebben op Suriname.
  Ik spreek inderdaad in de wijvorm, omdat ik Surinamer ben en veel Surinamers het met mij eens en soms ook oneens zijn en dat moet kunnen, geen probleem.
  Overigens zijn Lens en Wijnaldum geboren Nederlanders en geen Surinamers, maar dit terzijde.


  Maak melding

 74. She -Suri,, trek jij geen conclusies die er wel eens behoorlijk naast konden zitten, 1 je zit in het verkeerde topic, 2 over het algemeen staat alles wat met Surinamers, Suriname en Surinaamse zaken aan de orde en de aan Suriname gerelateerde onderwerpen, ook al gezien de subtitel van deze site, dat je tegen de politiek in Nl. bent is je goed recht dat ben ik ook tegen de huidige regering en helemaal tegen figuren als een G. Wilders, maar dat laat ik wel weten via andere fora, ik ben niet tegen Suriname, integendeel, maar tegen de huidige regering en zijn regeringsleider, als je tegen Nl. bent ben je voor Bouterse, is natuurlijk onzin, maar jij stelt het zo, niet ik, ik geloof dat jij ook niet helemaal zonder voor oordelen bent en conclusies terket die toch ook wel eens bezijden de waarheid konden zijn


  Maak melding

 75. Rudinho,
  Natuurlijk mag je van mij kritiek hebben op Suriname; dat heb ik ongetwijfeld ook.
  Maar probeer jij als rechtgeaarde Surinamer ook wat opbouwende kritiek te leveren; kritiek waar wij Surinamers wat aan hebben.
  Aan oeverloze discussies die meestal ontaarden in racistische scheldpartijen hebben wij nou eenmaal niets. Met wij bedoel ik unu sranangman onderling.

  By the way; Jeremain en Georginio zijn idd geboren Nederlanders van Surinaamse ouders en derhalve – volgens de Nederlandse wetgeving – nog altijd allochtoon.


  Maak melding

 76. @Henk Molenaar,

  Denk je dat het mij boeit of het terug gegeven word of niet. 1 ding weet ik van mezelf ik vecht om niets hier op aarde want zo meteen lig ik tussen 6 planken en alles waar ik voor gevochten heb blijft hier achter.
  Wie oorlog wilt voeren om iets hier op aarde moet het zelf weten, nog steeds is dat niet mijn hoofdpijn.
  Ik hoop dat je hiermee kan leven.


  Maak melding

 77. Laat Nederland aan de kant.Wat hebben wij als volk gepresteerd op dit gebied? Nu hoor ik al een heleboel mensen zeggen :Nederland heeft veel geld en wij niet.Maar hoe kan Costa Rica dat alleen leeft van koffie,ananas en bacoven toch heel goed kunnen presteren? Waarom zijn de inwoners van dat land de gelukkigste burgers op aarde? Wij herbben veel delfstoffen zoals bauxiet en vooral goud.Waar blijft alle rijkdom die uit de bodem wordt gehaald? Costa Rica heeft geen leger; is dat misschien wat ons veel ellende heeft gebracht?Wordt misschien de rijkdom niet op een eerlijke wijze verdeeld?Laat het duidelijk zijn:ik ben tegen de mentaliteit die sommigen hebben om al slapend rijk te worden.De regering moet echter de mogelijkheid scheppen voor hard werkende burgers om een fatsoenlik bestaan op te bouwen.


  Maak melding

 78. Dino Penotti,

  Als jij mij een beetje zou hebben gevolgd op dit forum weet je, dat ik altijd probeer opbouwende kritiek te leveren, hoe moeilijk dat soms is al het gaat om politieke items.
  Wat ik in mijn omgeving veel tegenkom en hoor, is dat er vaak ongefundeerde kritiek wordt geuit op van alles en nog wat.
  Ik probeer dat voorzover ik dat kan zo goed mogelijk te weerleggen met argumenten, maar dat is voor Surinamers lastig.
  Je bent bv. voor Bouta en anti Nederland of de VS of omgekeerd en dat werkt in alles door, ook in de sport en dat is jammer.
  In ons land is weinig ruimte voor grijs, alles is zwart of wit.
  Ik heb jaren in de Carribic gewoond en daar zijn de mensen toch meer genuanceerd en staan ze heel anders tegenover hun vroegere kolonisator en tegenover zwart, wit of bruin.
  Toen ik naar Suriname kwam, was dat voor mij wennen en dat is het eigenlijk nog steeds.
  Hoewel ik Surinamer ben, snap ik soms niets van de manier van denken van Surinamers, maar dat zal wel met mijn opvoeding te maken hebben.

  .


  Maak melding

 79. @hans
  “She-Suri, maar Suriname wel een moordenaar als president”

  Hans,
  Is deze comment van jou niet behoorlijk off-topic??
  Je verwijt een ander voor iets dat je zelf veelvuldig doet!

  Jij en Henk M maken elk één die iets negatiefs zegt over Nederland meteen uit voor paarse pauper.
  Ik verzin het niet, lees jullie eigen comments maar na.


  Maak melding

 80. Hans :

  Zo dus je hebt rugby speler geweest, dus m.a.w. zijn voetballers
  mietjes, ga lekker buiten spelen man. Okè je hebt misschien gelijk,sommige voetballers gedragen zich als mietjes,maar dat is misschien ook een mietje. Scheidsrechter J.Blankestein en Van Swieten waren ook Mietjes. ( Dat weet ik, want ik was ook Scheids geweest. ) Maar door mijn kleur ben ik niet door gedrongen tot het betaald voetbal. Maar no hard feelings,dat is nou eenmaal het beleid van de KNVB.


  Maak melding

 81. Rectificatie :

  Ik vind juist een vent die niet van voetballen houdt, een Mietje !!!!!! Maar hang me niet op,dat is mijn mening,en ik leef in een democratische wereld dus ik mag mijn mening kenbaar maken.


  Maak melding

 82. ” APARTHEID ” is een uitvinding van Olland en is een ” puur Ollandse woord ” .
  Kan niet vertaald of geschreven worden in een ander wereld taal .
  En Olland is meester in het bedrijven van ” APARTHEID ” !!!
  Maar toch hebben zij het gore left (en staat ook als voorste in de rij ) om de huidige surinaamse volks-president te betichten van het schenden van de rechten van de mens .
  Ironisch he , de wereld op zijn kop !!!
  Recht en Waarheid maken vrij
  Dossier Suriname vrij

  PS ; Alle tv-schotels in het binnenland hebben goede ontvangst , doen het uitstekend en de binnenland bewoners mogen de briljante penalty’s ook live aanschouwen
  PRACHTIG !!!


  Maak melding

 83. Het is echt te zielig voor woorden dat alle Paarse Paupers zich de afgelopen weken stil hebben gehouden toen Oranje de ene na de andere wedstrijd won en nu over elkaar heen kruipen om hun onderbuikgevoelens ten toon te spreiden… Walgelijk gewoon.

  Nederland zit bij de 4 beste voetballanden ter wereld. Een unieke prestatie voor een klein landje.

  Brazilië 220 miljoen inwoners, Argentinië 120 miljoen inwoners en Duitsland 90 miljoen inwoners.

  Ook Paarse Kakkerlak Sempa komt weer even uit zijn rioolput vandaan om uit te leggen dat Apartheid een Hollands woord is.

  Hoe zieligkun je zijn.


  Maak melding

 84. Whahahahahaha
  @Dino Penotti,
  Y’e kier mi… proboscis aap Henkie Molenaap.

  Ik hoop wel dat hij weet wat voor soort aap een proboscis is.
  Zoniet, raadpleeg google.


  Maak melding

 85. Law mang.Dja: “( Dat weet ik, want ik was ook Scheids geweest. ) Maar door mijn kleur ben ik niet door gedrongen tot het betaald voetbal. Maar no hard feelings,dat is nou eenmaal het beleid van de KNVB.”

  handig he zo’n kleurtje als je nergens voor slaagt. Is nooit je eigen onkunde of onwetendheid. Altijd de schuld van je kleur.

  Tragisch.


  Maak melding

 86. Hans:

  Het is zo, heb je weleens een donkere scheids gezien in het betaald voetbal ?

  Henk M.

  Voor jou een vraag en voor mij een weet !!!

  Dus je hoeft niet te geloven,vind ik ook niet erg.


  Maak melding

 87. Het door CoolCat uitgebrachte shirt past uitstekend bij figuren van het allooi HENK MOLENAAR.
  Let op: Deze creep/griezel zal er dozijnen van afnemen omdat het wordt uitgebracht door een Hollands bedrijf, dat volgens zijn vele kronkels in de bovenkamer nooit fout bezig is.
  Volgens Molenaar is alles wat uit Olland komt en doet, altijd prima. Omwille van behoud van zijn sociale dienstuitkering, is hij steeds bereid zichzelf te verloochenen. “DONG NO HABIE DRESIE”.

  Eigenlijk zou het betreffende woord speciaal voor Molenaar moeten zijn, het Surinaamse woord: DOTIE ALATTA oftewel VUILE RAT!

  Have a nice vuile RAT!


  Maak melding

 88. Dario de Jesus: “Eigenlijk zou het betreffende woord speciaal voor Molenaar moeten zijn, het Surinaamse woord: DOTIE ALATTA oftewel VUILE RAT!

  Have a nice vuile RAT!

  Telkens al ik denk dat Dario niet nog later in de beerput zakt, lukt het hem weer.

  De man die vloeiend Surinaamse schrijft maar volgens hem zelf geen Surinamer is en niets met Suriname geeft,..

  Wat een joker.


  Maak melding

 89. Hallo Molenaar.

  Dat je ook zeer narrow-minded bent, naast je vaker geuite overspannen en zwaar getraumatiseerde reacties naar velen op deze site, verklaart je opmerking dat iemand die geen Surinamer is, toch instaat is om bijna feilloos Surinaamse woorden en uitdrukkingen te kennen en te gebruiken. In tegenstelling tot jou, heb ik bijv. een stel goede en vooral degelijke Surinaamse vrienden en kennissen waar ik vaak mee optrek. Iets dat je waarschijnlijk niet zal begrijpen aangezien jij zeer waarschijnlijk helemaal geen vrienden hebt, dit gelet op je bijna dagelijkse expressie naar anderen op deze site. Nitwit, je leeft echt onder een grote steen of moet ik eerder zeggen een riool anno 2014????????

  Voorts:
  Je gebruikt te pas en te onpas bij jouw reacties naar anderen op deze site: “PAARSE KAKKERLAKKEN KOMEN UIT HUN RIOOL”.
  Ik heb trouwens de volgende vraag aan jou, Molenaar.
  Heb je ooit een paarse kakkerlak gezien?
  Volgens mij hebben alle kakkerlakken dezelfde kleur als jij. Ze hebben (bijna) altijd dezelfde kleur die een rioolrat als jij, hebt. En van riolen weet je natuurlijk alles af als gevestigde rioolrat. Jij Molenaar, komt er n.l. zelf vandaan!
  Advies aan je Molenaar: doe je niet voor alsof je beter bent dan de rest van je criticasters, je bent n.l. geen haar beter dan je vaak genoemde paarse kakkerlakken. Je komt anders gezegd uit hetzelfde riool.


  Maak melding

 90. juist ja,, en nu moet het surinaams elftal op staan na maandag a.s. en beginnen met zijn eigen tournooi met de wereld kampioen schappen..

  dan zijn wij vroeg genoeg om over vier jaar wereld kampioen te worden,met onze voorman voorin..

  verder niet lullen,maar werken..

  succes.


  Maak melding

 91. Oranje was zoals gewoonlijk niet goed genoeg en de uitschakeling is meer dan terecht. Daar kunnen die witte bavianen Hansje en Molenaartje helemaal niks aan doen.


  Maak melding

 92. Marion
  Oranje was zoals gewoonlijk niet goed genoeg en de uitschakeling is meer dan terecht. Daar kunnen die witte bavianen Hansje en Molenaartje helemaal niks aan doen.

  Als wij nu zeggen :”zwarte bavianen” zijn wij zeker weer racistisch?


  Maak melding

 93. Marion, heb je een Broodje Morjon te veel genuttigd? Die 3 zielige monstertjes Akalia, Azalia en Ahalia hebben de hele nacht gehuild na de uitschakeling van Ollanda. Ik heb medelijden met ze. Jij niet dan? Ze mochten al voor een keertje op tot 01:00 uur en dan gelijk zo’n kater! Dat vergeten ze nooit meer. Maar ze hebben wel een troostprijs. Ze zijn uitgeschakeld door hun derde vaderland.


  Maak melding

 94. Als wij nu zeggen :”zwarte bavianen” zijn wij zeker weer racistisch?

  Nou? Ben je racistisch? Even checken bij Hans en Ray.

  Hans, Ray, is Henkie racistisch?


  Maak melding

 95. Henkie, je begint wijs te worden. Maar je bent er nog lang niet. Je bent nog steeds ziek en vermoeid na de uitschakeling van oranje, dat begrijp ik. Dus doe het rustig aan. Neem je tijd om te recupereren en blijf desnoods enkele dagen af van internet. En eet je roti’s op tijd en neem ook je medicijnen op tijd in. Health is Wealth, Henkie. Doe het morgen ook rustig aan. Misschien volgt er weer een nederlaag, misschien ook niet. Laten we zeggen dat 4 meer is dan 3, dus als je vierde eindigt, dan heb je meer toch?


  Maak melding

 96. Nederland had een record aantal gouden medailles op de laatste Olympische Spelen en was 2de op WK in Zuid Afrika en behoort nu tot de 3 beste voetballanden van de wereld….

  Nu jij…


  Maak melding

 97. Goed zo Henk. Ik zie dat je weer energie hebt. Doet me deugd.
  De Surinaamse regering doet geen ene mallemoer voor de ontwikkeling van sport. Ze hebben gewoon geen geld en ook geen kunde en vinden het waarschijnlijk niet belangrijk genoeg.

  Nederland daarentegen, heeft ingezien dat sport een prima promotiecampagne kan zijn voor het land, het de bevolking gezonder houdt, er banen mee gecreeerd kunnen worden, het land sympathie en invloed krijgt internationaal en het ook geld in het laatje brengt (prijzen en trainers die leders gaan werken) en het voert dus een actief sportbeleid waarvoor ze veel geld uittrekken. Ze hebben ook het geld, dat scheelt.

  Het is dus unfair om Suriname te vergelijken met Nederland. Anderzijds, een kleine economie (t.o.v. NL) als Kenia of Ethiopie, met minder middelen voor sport, wint weer veel meer prijzen op het gebied van lange afstandslopen dan Nederland.

  Jamaica levert wereldkampioenen 100 m sprint en de VS met al z’n sporters en faciliteiten niet, de laatste jaren. Dus alleen aan geld en management ligt het ook niet.
  Nederland wint bijna alles op schaatsgebied en in korfbal. Omdat er nauwelijks concurrenten zijn. In deTour de France winnen ze dan weer weinig, ondanks een sterke Raboploeg en enkele andere ploegen.

  Dus ja, geef Suriname geld, faciliteiten en goed management en ook daar kunnen de talenten zich ontwikkelen en prijzen winnen. Elke kampioen stimuleert tot nieuwe potentiele kampioenen.
  Hindoestanen in Suriname of Nederland doen nauwelijks aan topsport. Geen enkele volbloed Hindoestaanse eredivisie voetballer bij een grote club in Nederland te vinden, ondanks de mogelijkheden. Dus ook de cultuur van een land of volk speelt een rol.

  Nederland heeft het natuurlijk prima voor elkaar in tal van takken in de sport. Bovendien zijn er hier veel (amateur)clubs waarin de prestatiecultuur wordt geleerd. In Suriname, nada.
  Ook zie je dat mensen van Surinaamse (of andere) afkomst met talent het goed doen wanneer ze in een stimulerende en faciliterende omgeving terecht komen.

  Dus geld, bestuur, drive, motivatie, enthousiasme, talent, faciliteiten, expertise, begeleiding, hoog niveau, competitie, beleid enz. zijn hier aanwezig en in Suriname niet.
  De Nederlandse bonden kunnen het betalen om sporters naar toplanden te sturen voor training/stage. Scheelt ook weer.


  Maak melding

 98. Wanneer is Suriname aan de beurt om het kampioenschap van een groot toernooi mis te lopen? Als ik naar al die Surinaamse commentatoren luister op radio en TV mag Suriname worden gerekend tot een van de grootste voetbal landen ter wereld.
  Geef uitgerekend aan deze gasten een team onder hun hoede en zij raken die hele club kwijt.


  Maak melding

 99. Zo, wat een leuk gesprek hier. Het gaat alleen maar over racisme, oorlogen, slavernij enzovoort. Kunnen jullie geen eens normaal praten over voetbal. Kom op zeg @dario de jesus , @ henk molenaar en de rest. Jullie noemen elkaar pedofielen en schelden elkaar uit, maar vergeten dat voetbal ook landen samen brengt. Oorlogen en slavernij hebben daar niks mee te maken, dat is verleden tijd. Dus alsjeblieft gedraag je een beetje. Van Gaal maakt domme keuzes, hij had inderdaad beter krul kunnen opstellen en van Persie er uit kunnen laten. Dit heeft niks te maken met het verleden, en vooral niet het verleden waar jullie het over hebben. Er is maar een iemand Die dit snapt en dat is @ray.

  Groetjes, een kind van 15 uit NEDERLAND!!!


  Maak melding

 100. Beste Surinamers,

  Hou voetbal en politiek aub gescheiden en steun jullie boys die in het Nederlands elftal spelen (De Jong, Wijnaldum, Lens, Vorm)
  Niet iedereen hoeft van voetbal te houden ,maar je bent dom bezig wanneer je een land support dat geen enkele connectie met Su heeft. (Brazilie, Argentinie)

  ,groeten van een halve bakra uit Holland


  Maak melding

 101. ik wil nederlands elftal bedanken voor mooi momenten in brasil wk 2014 samen eenheid ons mooi kleurrijk team die kon wereld beker pakken maar had van gaal tim in gezet en klaas huntelaar op tijd dan had we gewonnen wereld beker in brasil maar elke keer de domme fout in finale maar toch na 4 jaar worden wij wereld kampioen mij hart huil nog steeds maar over nog 3 uur vliegen over de grote antlantis oceaan is onze jongens terug ben trots op deze elftal en de elftal van 4 jaar terug verder bedank ik ook de stuun van suriname dat ze ook in suriname achter nederland elftal stond dit moet nederland ook laten weten op tv want er speelden ook surinaams bloed in elftal en keek niet waar we vandaan komen maar speelde met hart voor ons mooi land nederland en van binnen trots voor suriname ook groetjes


  Maak melding

 102. beste mensen waarom al die drukte maar iedereen geef zijn mening maar als suriname naar de wk wil in 2018 dan moet suriname eerst moeten winnen in zuidamerika en de buurlanden en dan moet suriname flink geld hebben en goede staf en trainers en spelers en veel meer maar dit heb suriname niet en dan zal suriname nooit op wk komen nooit ook moet suriname geen hulp vragen aan surinaams spelers die in nederland zijn geboren om voor suriname te voetballen deze spelers zul dit nooit doen omdat nederland hun land is en ze zijn gewend hier en woon hier en werk hier en ook zijn alle blanke spelers hun broeders en samen in holand met zoo veel kleur rijk volk van alle landen en generatie die nog na 4 jaar in wk staat een heel gemix elftal met moluks bloed surinaams marokaans turks dominicaans en brasil en veel meer deze jongens gaan nooit voor hun voor ouders land spelen de beste spelers dan nooit want hun gaan nooit nederland in de steek laten waar hun de kans heb gekregen om wat in sport te maken en dit gaf nederland maar alle respek voor suriname doe het maar met de spelers die in suriname geboren zijn en wel weet ik dat suriname zelf geen klasse spelers hebben nederland knvb steek veel aandacht in voetbal en geld en veel meer en als het wk kom dan staan ze er klaar voor geld voor hotel en grote dokters die mee gaan voor de elftal en technis staf en trainers en zighooloog arts en veel meer kan suriname dit nee want ze hebben de geld er niet voor en mensen jullie denken dat je zoo op wk kom er speel meer dingens dan voetbal als robben persie depay meer denk suriname moet les nemen van nederland en ook eerst moet de land suriname met regering goed worden en dan pas aan wk denken groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.