donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVakbeweging furieus om uitspraken topambtenaar

Vakbeweging furieus om uitspraken topambtenaar

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 jul – De vakbeweging is niet te spreken over uitlatingen van topambtenaar Delinquentenzorg Paulus Pinas. In een brief aan president Desiré Bouterse wordt om correctie gevraagd. Pinas zou een vijandige houding tegenover vakbond van gevangenisbewaarders aannemen.

Die houding kwam tot uiting tijdens een ontmoeting onlangs met gevangenispersoneel. Pinas zei ronduit dat de ambtenaren uit hun vakbond moeten treden. Ook maatregelen tegen actievoerders worden veroordeeld door de Raad voor Vakcentrales in Suriname, Ravaksur. In de brief wordt gevraagd om Pinas terug te fluiten. Gebeurt dit niet, dan schroomt Ravaksur er niet voor ‘verdere stappen te ondernemen.’

Onder regie van Pinas is het actievoerders en bestuursleden van de vakbond verboden overuren te maken. Bij korpsen als de politie en het gevangeniswezen zijn overuren veelal middel om rond te komen. Volgens Ravaksur is het personeelsbeleid bij het gevangeniswezen ook een aangelegenheid van de regering. Daarom moet op worden toegezien dat de wet niet wordt overtreden, “meer nog, het hele systeem van arbeidsverhoudingen op springen wordt gezet.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
 1. Hai Baja,
  hoe gaat bouta een vakbond geschil oplossen dan ?!
  Hij heeft eerder ook een leider van de VAKBOND geexecuteerd !
  Hoe gaat bouta dan kunnen helpen ?!


  Maak melding
 2. Aan alle sribi srafu’s

  De Grondwet is in ernstige mate geschonden via een nep-amnestiewet !

  De onafhankelijkheid van de rechterlijke macht is in het geding omdat de DNA de Grondwet heeft vertrapt !

  Vier ONGEWAPENDE VERDACHTEN van roofoverval worden bij daglicht neergemaaid en vermoord door de politie en de CTU ! Onderzoek is niet gedaan, nabestaanden zijn geen MENSEN !

  Presidentszoon pleegt ernstige misdaden tegen de staat Sranang, geen onderzoek, PG en OM slapen !

  Top-ambtenaar van Bouta/Bellie tracht openlijk vakbonden te VERNIETIGEN !

  Sranang–sribi-srafu o ting yu o wiki ??

  Moro hebi o doro !!!


  Maak melding
 3. Dit krijg je als het volk het regeren van een land in handen leg van een stelletje leeghoofden die nog heel veel moeten leren, vooral COMMUNICEREN. Tyouwens dat voorbeeld dat Pinas krijgt van tigri barba, Lonnie en DiDiBrie is niet anders dan wat Pinas tentoonstelt. Mie godo soso kolder mang. Niemand van dit 4tal deugd. Sarie torie. In dat nieuw schooljaar moet niet alleen Lonnie verder de schoolbanken bezoeken, maar ook de rest van dit 4tal, want dies no kang. Deze DiDiBrie en Co zaka-zaka’s zijn altijd op het oorlogspad met Suries als zichzelf. Optreden tegen de Brazilianen, Chinezen, Guyanezen of wie dan ook is(altijd) ho maar, maar hebben geen stijl om netjes met Suries als zichzelf te dealen. Pinas pas maar op met dit gedrag, want morgen kun je op[genomen worden/zijn in het ziekenhuis en dan zal het personeel daar bepalen hoe of wat verder met u. Vandaag weet je waar je staat/zit, maar tamara ie no sabie pe joe o fadong. Pinas met deze houding zal je niet ver komen. A vakbeweging slap in Su, maar als je zo doorgaat Pinas ding mang atie kan brong, dan kunt u een groot probleem hebben, go so doro; he heeeee mie baar joe DiDiBrie bo takie. plobleem Odiiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding
 4. Dilma zal zich tegoed doen aan de coke die Bouta meeneemt voor haar en in de roes zal zij wel een oplossing aandragen: huur Braziliaanse gevangenismanagers in.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES