dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHomolevenspartner? Parlement laat zich niet pakken

Homolevenspartner? Parlement laat zich niet pakken

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 jul – De kritiek op het functioneren van het parlement mag dan niet van de lucht zijn, de dames en heren blijken niet te pakken met ‘sluipwetgeving’. Het laatste is de term die menigmaal viel tijdens de debatten over de sociale wetgeving. En levenspartner, daar verstaan we man en vrouw onder.

Dus moet er overal waar ‘levenspartner’ staat vermeld, tussen haakjes ‘man en vrouw’ worden toegevoegd. Jawel. Het Surinaamse parlement leent zich niet voor het introduceren van gelegaliseerde levenspartnerschappen ‘buiten het traditionele’. Dus de kritiek ten spijt, het parlement waakt over de hoge morele standaarden van de Surinaamse samenleving. “Ik wil geen voedingsbodem scheppen”, zei Ronnie Asabina (BEP) over de vage beschrijving van het begrip levenspartner.

Ook andere parlementariërs vinden dat ‘man en vrouw’ per se vermeld moeten worden. De vrees dat de goed bedoelde introductie van sociale wetgeving verwordt tot een debat over seksualiteit bleek uit de volgende uitspraak: “We moeten niet stiekem dingen toelaten die mensen willen. We gaan niet toestaan dat wetten insluipen die op verschillende manieren kunnen worden uitgelegd.” Aan de andere kant is er een Shailendra Girjasing met: De tijd is voorbij dat we uitsluitend denken in termen van man en vrouw.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

40 REACTIES
 1. Suriname is hard op weg een 2e rusland of uganda te worden. Pure discriminatie jegens de holebi gemeenschap. De int. gemeenschap moet dit niet pikken, desnoods suriname boycotten. Deze regering heeft discriminatie hoog op de agenda staan in een negatieve zin. Bouterse zou toch de president van alle surinamers zijn ? Hij liegt dat hij barst, wat een misselijke kerel.


  Maak melding
 2. @Ryan V

  Hahahaaaaaaaa…………..

  Natuurlijk heeft hij gelogen hoe anders zou hij AMNESTIE voor mekaar gedaan krijgen?! Liegen en bedriegen is wat deze vent bouta het beste kan doen.


  Maak melding
 3. Shailendra Girjasing : De tijd is voorbij dat we uitsluitend denken in termen van man en vrouw.” Onrealistisch gepraat van deze mevrouw. Er is geen land ter wereld waar er voldoende draagvlak is voor Homowetgeving. En politici’s beseffen dat ook.


  Maak melding
 4. In een land waar de synagoge en de moskee vredig op één terrein, naast elkaar staan (toppunt van tolerantie) verwacht men niet dat er weerstand bestaat in het parlement tegen mensen die seksueel anders geaard zijn.
  Toch is het zo.
  Jammer!


  Maak melding
 5. “De tijd is voorbij dat we uitsluitend denken in termen van man en vrouw.”

  Paraman is zijn tijd ver vooruit. Op deze website heeft hij ons vele keren zijn onvoorwaardelijke liefde voor Bouta getoond. Hij heeft er geen enkel probleem mee als Bouta zijn homolevenspartner zou worden.


  Maak melding
 6. Dus wacht’ns ffe soboeng gay(man/vrouw) a no libiesma???? Weer zo iets van enkele niet al te wijze Su parlementariërs . Over het algemeen hoor je ze niet spreken, velen van ze kunnen we niet eens aan hun stem herkennen want zo weinig ding takkie in het parlement. En meneer Asiebana jij hoeft niet van een man te houden, maar iemand anders kan/wil dat wel so be it. Ik ben 100.000% hetro(fiel). Maar mie no e haat ding sma die anders zijn en zich voelen. Van mij mogen ze er zijn. Asabina je stelt teleur; liever weet je bijtijds dat je met een homo/lesbische te maken hebt dan jaren na getrouwd te zijn en er kinderen geboren zijn. Dit zal KNAP lastig worden voor je kinderen. En als ik een broer of zus zou hebben die geen hetro is, maar op zijn eigen soort valt(man/vrouw) wel wel ik zou net zoveel van hem/haar houden, want dies na ding zaak. Ik zou deze broer/zus/zoon en of dochter niet verstoten. En tenslotte alla sma no e njang poor en tingie mittie, maar de enkelen die dat wel doen worden niet door niemand verstoten en of verbannen naar of dieper het oerrrrrw………. in. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 7. Het parlement waakt over de hoge morele standaarden van de Surinaamsde samenleving !
  Laat me niet lachen.
  Ik kan zo een aantal voorbeelden opnoemen, waarin dezelfde politici alle morele standaarden aan hun laars lappen.
  Wat dacht je waarom Bouta nu president van ons land is en waarom de Amnestiewet is aangenomen en de anticorruptiewet nog niet.
  Omdat onze politici waken over de morele standaarden van onze samenleving.
  Zo lust ik er nog wel tien.
  Wat een ontzettende huichelarij van Asabina.
  Doorspoelen die man !!!


  Maak melding
 8. Haha, leuk dat de mensen zo scherp reageren, alleen het komt toch echt de neusgaten uit hoe de Nederlanders en de Nep Surineds denken en bemoeien met Suriname. In eigen Nederland hebben ze het niet eens voor mekaar. Kijken jullie eens eerst naar jullie ouderen in Nederland hoe zij tegenwoordig in de nesten zitten en jullie Wilders regering hun niet tegemoet wilt komen. Alleen maar geld weghalen bij een ieder zodat ze kunnen pinaren. Maar bemoeien met Suriname en Surinaamse aangelegenheden dat kunnen de Bakra’s heel goed. Als het maar gaat over homo’s dan hoor je ze wel. Ik heb nergens gelezen dat een homo relatie niet mag in Suriname, mensen beter lezen.


  Maak melding
 9. @Suri:”Ik heb nergens gelezen dat een homo relatie niet mag in Suriname, mensen beter lezen.”

  Beste Suri,
  Omdat het er niet staat daarom kun je het ook niet lezen!
  Er staat dat homostellen geen gebruik mogen maken van de sociale wetgeving die betrekking heeft op partnerschap!
  M.a.w. Homopartnerschap wordt niet erkend bij de wet.
  Dat staat er! Lees jíj beter!


  Maak melding
 10. De parlementariërs die tegen zijn, zijn niet heterofiel of homofiel, ze zijn gewoon moneyfiel, ze willen het hele volk ver@#$%en, of het nu gaat om hetero’s, homo’s, moeders, vaders, jongens, meisjes, ze willen ze allemaal pakken om zo veel mogelijk geld in hun eigen zak te houden, op alles en iedereen willen ze bezuinigen, behalve op hun eigen schadeloosstelling, ze willen zelfs de subsidie op babymelk stopzetten en dan zullen ze de pensioengelden voor een homopartner wel willen betalen? Dit is weer een van de toneelstukjes dat ze opvoeren in ’s Lands poppenkast i.p.v. meteen toe te geven dat ze geen geld hebben, komen ze met een hele show.


  Maak melding
 11. “het parlement waakt over de hoge morele standaarden van de Surinaamse samenleving” zegt het leeghoofd Asabina.

  Waar waren deze mensen met hoge morele standaarden, toen een grondwettelijk VERBOD opzij werd gezet voor een NEP-amnestiewet ?? De prive belangen van een massamoordenaar wogen zwaarder dan de Grondwet !

  Waar zijn deze lui wannneer vier ongewapende verdachten van roof, in koelen bloede worden neergemaaid door CTU en
  politie ??

  Waar zijn deze lui wanneer er ongeveer 400 000 HECTARE bosgrond wordt weggeven aan een adviseur vd president ??

  Waar is de hoge morele standaard wanneer Dino misdrijven pleegt tegen de Suri-bevolking en tegen de Republiek Suriname ??

  Sranang wil sociale wetgeving/stelsels bouwen die leunen op een te kleine groep formele werkenden. Brengt mislukking en zeer zware lasten voor iedereen in de samenleving ! (zie de grote werkloosheid in bijvoorbeeld Sipaliwini etc)

  Moet een deel van de arbeiders wel gaan bijdragen aan sociale stelsels, terwijl zij uitgesloten worden van de daaruit voortvloeiende rechten ??

  Waarom kennen deze DNAers niet de ongewapende 8 dec slachtoffers en de ongewapende Moiwana slachtoffers ?? Deze moralisten houden de DADERS van deze zware misdaden buiten de bajes !


  Maak melding
 12. 09 juli 2014

  “Het Surinaamse parlement leent zich niet voor het introduceren van gelegaliseerde levenspartnerschappen ‘buiten het traditionele’. Dus de kritiek ten spijt, het parlement waakt over de hoge morele standaarden van de Surinaamse samenleving. “Ik wil geen voedingsbodem scheppen”, zei Ronnie Asabina (BEP) over de vage beschrijving van het begrip levenspartner.”(Bron: item)

  Wat bedoeld Ronnie Asabina met “het traditionele”?

  Bedoeld hij hier te zeggen zijn eigen leefwijze, volgens zijn traditionele en culturele beleving?

  Ronnie Asabina, hoeveel ‘faka mujes’ heb je naast je wettige vrouw ook een “pangie” gegeven? En durft deze ”awari domrie” te praten over hoge morele standaarden van de Surinaamse samenleving.

  Breek Srika de bek niet open!!
  Srika


  Maak melding
 13. @geflikflooi ??? God een gruwel ???

  Inderdaad MENSENRECHTEN Surinamers zijn totaal weggevaagd !
  Elk mens heeft dezelfde rechten ! Alleen GOD velt oordelen !

  Iedere man drie buitenvrouwen en idem kinderen, waar niet naar wordt uitgekeken sociaal-financieel, ja geflikflooi ! (erfenis van de slavernij, tok !)

  Ongestrafte massamoorden in Sranang, geflikflooi, een gruwel Gods !

  Zelfs vakbonden worden door topambtenaren onnodig gevonden, moeten verdwijnen !

  Leve de morele standaard :
  iedereen moet bijdragen/betalen aan het sociale stelsel, niet iedereen krijgt dezelfde rechten die daarbij horen, dan hoe dan ??

  DictatorMassamoordenaarsGruwel !!!


  Maak melding
 14. Paraman,, hoezoo, het geflikvlooi is God tot een gruwel?

  Speel je nu ook al een beetje voor god?

  De echte god heeft toch alle mensen lief, ongeacht ras, kleur of sexe, jong of oud


  Maak melding
 15. Hansi,

  In de techniek zou ook een heleboel niet meer kloppen als gelijknamige polen elkaar niet meer zullen afstoten en ongelijknamige polen elkaar nier meer zullen aantrekken.
  Weg stofzuiger;
  Weg ruitenwisser;
  Weg startermotor;
  Weg centrale portiervergrendeling;
  Weg aandrijving van alle compressoren;
  Fawaka?


  Maak melding
 16. Asabina: levenspartner = man of vrouw.
  Maar door wie is Jezus dan verwekt, heer Asabina? Niet door Jozef, de man van Maria. Althans, volgens de bijbel.
  Volgens de bijbel had Maria haar zaakje gewassen met water uit een vijvertje waar net daarvoor een man gemasturbeerd had. Zo kon het zaad kruipen waar het niet gaan kan.
  Dus dames, pas op met wat voor water je je wast. Wie zegt mij dat kraanwater veilg is voor onze tienermaagden?


  Maak melding
 17. Paranam,

  Ik heb jaren geleden gestudeerd voor een technische opleiding, maar ik kan mij niet herinneren, dat techniek en sexuele geaardheid iets met elkaar te maken hebben.
  Je vergelijkt een appel met een konijn.


  Maak melding
 18. Iedere vorm van boelisme zou strafbaar moeten worden gesteld.
  Wij willen onze natie clean houden. In suriname is er geen plaats voor poepenstampers.


  Maak melding
 19. Homolevenspartners mogen niet stiekem genieten van sociale wetgeving !

  De 2% van de bevolking van Sranang die homo is geboren, mag wel meebetalen aan het sociale stelsel maar wordt buitengesloten van de daaruti voortvloeiende rechten !
  Omdat de natie hoge morele standaarden heeft !

  Volgens diverse parlementsleden is deze “ziekte” besmettelijk” ! Dus uitsluiten deze onmensen ! Gevaar voor “onze” hoge morele standaarden !

  Door de hoge morele standaarden in Srananag zijn er massale aantallen tienerzwangerschappen en massale aantallen moeders met vijf kinderen van vijf verschillende vaders en een enorm aantal mannen met zeven buitenvrouwen !

  Deze moreel hoogstaande samenleving wordt vervolmaakt met een MEGA-MEGA-MEGA-CORRUPTIE ! (elke brug of weg wordt driemaal gebouwd en viermaal betaald volgens de Abrahamaanse DOCTRINE !)

  Een MEGA-sociaal-rechtvaardige , menslievende samenleving. Een samenleving met zeer hoge morele standaarden !

  MAAR let wel, NIET IEDEREEN telt mee ! En deze hoogstaande morele samenleving is onderdeel van de rijke slavernij-erfenis, dus w’e wakti deng herstelbetalingen !

  Door de hoge morele standaard in Sranang tellen de massamoorden op de ongewapende Surinaamse staatsburgers niet !
  We kennen geen 8 december, geen Moiwana , geen neergemaaide (vermoord in koelen bloede) ongewapende verdachten van roof ! Wij kennen ook niet een honderdtal burgers die zonnesteek hebben gekregen, of zijn verdronken of door onbekenden zijn geliquideerd tijdens de “militiare periode”, pardon, de militaire DICTATUUR ! (Geschiedenisboeken worden zonodig verbrand, er komen nieuwe die aangepast zijn aan interpretatie van de Dictator)

  Deng “hoge standaarden” e wini baja !


  Maak melding
 20. Ik heb sterk het vermoeden dat deze A sa bini samen met castelen zich samen hebben verscholen in een van de toiletten van het parlement. Vandaar dat ze soms samen niet opdagen voor vergaderingen. Denk maar aan die anti homo senator in de USA die werd opgepakt in een toilet omdat hij een andere man probeerde af te zuigen. Dus castelen en A sa bini het zal wel moeilijk zijn om een man te versieren (niet een ieder is mooi uitgevallen). Maar het gaat ook voor jullie eens lukken.


  Maak melding
 21. Laten we de aandacht afwenden van het feit dat we geen moer presteren en beginnen over homo’s, dacht Asabina. zo valt misschien minder op dat we een stel nitwits zijn. Moraal, in Sur, yeah right. Of je nou homo’s wel of niet kunt uitstaan, mensen betalen hun eigen pensioen.


  Maak melding
 22. Ik denk dat ik een soort tussenoplossing heb. Dat is de regeling voor gewetensbezwaarden. Kijk, ik vind het oneerlijk dat homo’s etc. wel moeten meebetalen voor de sociale voorzieningen, maar daarop geen rechten hebben.
  De regeling gewetensbezwaarden houdt in dat iemand afstand mag doen van een bepaalde voorziening, maar dat die persoon ook niet hoef te betalen voor die voorzieningen. Hierdoor verleg je de oplossing van het probleem. Hetero’s moeten het probleem van de homo’s niet oplossen, dat moeten de homo’s zelf doen. Door deze ruimte in de wet te creeren verleg je het probleem over de homoseksualiteit etc. Wedden dat alle homo ’s etc., die geen rechten hebben op een uitkering, zeker zullen opteren voor deze regeling?


  Maak melding
 23. John, er is helemaal geen probleem, dat maken kortzichtige mensen er van, wel de mond vol hebben over discriminatie maar niet kunnen/willen accepteren dat er ook nog iets anders bestaat dan in hun bekrompen wereldje mogelijk is, eigenlijk triest,. de 1 houdt van vrouwen de ander van mannen, anderen van allebei, laat ze gelukkig zijn. Wie gaat er op de plaats van God zitten en bepaalt wat goed en wat fout is, de domme arrogantie zul je maar hebben


  Maak melding
 24. Het is geen wonder dat die melaatsen hier komen klagen en homofiel gedrag proberen te promoten. Straks willen die melaatsen ook nog een pedo partij beginnen net als in eigen land. Het is allemaal de schuld van Bouta!


  Maak melding
 25. Paranam,

  Ik heb in ieder geval gestudeerd en dat kun je volgens mij niet van jou zeggen.
  Je mag uiteraard tegen homo’s en lesbiennes zijn, geeen enkel punt van discussie, maar kleineer niet mensen, die veel meer in hun mars hebben, dan jij !!!


  Maak melding
 26. 10 juli 2014

  Grondwet van Suriname: Artikel 8

  Allen die zich op het grondgebied van Suriname bevinden hebben gelijke aanspraak op bescherming van personen en goederen.

  Niemand mag op grond van zijn geboorte, geslacht, ras, taal, godsdienst, afkomst, educatie, politieke overtuiging, economische positie of sociale omstandigheden of enige andere status gediscrimineerd worden.

  Srika


  Maak melding
 27. @Rudinho

  “Ik heb in ieder geval gestudeerd en dat kun je volgens mij niet van jou zeggen.”

  Nou, nou, nou! Paraman is gepromoveerd in de ‘Billenlikkenkunde’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES