donderdag, februari 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse uitgenodigd voor BRICS-top

Bouterse uitgenodigd voor BRICS-top

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 jul – President Desiré Bouterse is uitgenodigd voor de komende top van de BRICS-landen in Brazilië. De uitnodiging komt de Braziliaanse president Dilma Roussef.

Met Bouterse worden ook de andere presidenten van Zuid-Amerika verwacht. De BRICS, Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika hebben zwaarwichtige agenda in elkaar gezet. Onder meer zal gesproken worden over nauwere economische samenwerking. De staatshoofden zullen naar verwachting de oprichting aankondigen van de BRICS Bank. De Indiase premier Narendra Modi zal deze top bijwonen, die gehouden wordt van vijftien tot en met zeventien juli.

Bouterse en de andere Zuid-Amerikaanse leiders mogen als waarnemers aanzitten bij de zesde top van BRICS. Op zestien juli is er een bijeenkomst tussen de leiders van de BRICS en die van Zuid-Amerika. De BRICS-landen zien samenwerking met ontwikkelingslanden als één van hun prioriteiten. De top wordt gehouden in Fortaleza onder het thema Inclusieve groei, duurzame oplossingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

72 REACTIES
 1. De BRICS landen hebben zowel op economisch als cultureel gebied geen band met elkaar. Het feit, dat Bouta door Rousseff wordt uitgenodigd, geeft het belang van deze landen aardig weer. Misschien is Bouta in de wandelgangen van de laatste UNASUR conferentie een buitenechtelijke affaire met Rousseff begonnen. 😉


  Maak melding
 2. wedden dat hij naar brazilie gaat die lafaard hij doet alleen het zuiden maar midden of noorden amerika durft hij niet vuile klootzak.


  Maak melding
 3. Natuurlijk is Bouterse erbij. Njang dringi priserie en vertier met de dames van lichte zeden. Zal me niets verbazen als Bouterse na 0:00 u een kamer bezoekje krijgt van Dilma. Die 2 zijn zo close, begint eng te worden.


  Maak melding
 4. Ik denk dat Suriname als toehoorder zal fuctioneren.Ander inbreng zal ons land dan zetelverwarmer niet hebben.Wel moeten we als volk weer met 400.000 USD inkomen


  Maak melding
 5. Hahahaaaaaaaaa…ik denk ook dat Bouta een affaire heeft met deze Roussef.

  Natuurlijk gaat bouta daar als niemendaaltje !!
  Stel je voor toen India zei laten wij een olie palm bedrijf opzetten in Suriname toen zei de dictator van Suriname …NEE !
  Zo waarom gaat hij dan..zeker niet om zaken te doen want daar heeft hij geen verstand van. Hij gaat gewoon met vakantie daar en om zijn liefje Roussef te ontmoeten !
  Soort zoekt sort !
  Roussef heeft 11 biljoen dollars weggegooid voor een WK.
  Die 11 biljoen dollars zou ze juist bested moeten hebben aan de arme bevolking van haar. Bij ons heel veel geld weggegooid voor een Carifesta show en we zijn nog niet klaar met de berekeningen van deze Ramp.


  Maak melding
 6. ik vraag me echt af he?
  Toen Bouterse in 2010 aantrad als president waren het velen het mee eens dat Bouterse geïsoleerd zou raken en niet verder zou kunnen reizen dan naar zijn buitenverblijf in het binnenland van Suriname. Zodra hij een voet buiten Suriname zou zetten zou hij op basis van het arrestatie bevel van Nederland in zijn kraag worden gevat en uitgeleverd worden aan Nederland.
  Wij zijn 4 jaar verder en zijn de buitenlandse reizen van Bouterse bijna ontelbaar geworden.
  Ja, ook naar landen waarmee Nederland warme en vriendschapsbanden heeft. Landen zoals Amerika, China,
  Zuid Afrika, Brazilië, zijn landen waar Bouterse gewoon naar toe reist dat terwijl Nederland een arrestatie bevel op zak heeft.
  Waar ligt het aan dat Nederland dat arrestatie bevel niet ten uitvoer kan brengen? Stelt dat arrestatiebevel van Nederland dan feitelijk niks voor of ligt het aan het feit dat Bouterse diplomatiek onschendbaar is?
  Als Nederland Bouterse zo graag in het gevang wil hebben dan kunnen ze hun ‘machtpositie’ in de wereld toch aanwenden om dat voor elkaar te krijgen? Kennelijk niet.
  Nu ook weer : Bouterse gaat naar Brazilië en Nederland ziet het kijkt er naar en onderneemt totaal geen aktie.
  Is dit het zoveelste bewijs dat Nederland in feite niks tegen Bouterse kan ondernemen?
  Ik vrees dat het arrestatiebevel van Nederland inderdaad van nul en generlei waarde is omdat Nederland zich dient te houden aan vedragen en bepalingen die landen onder elkaar hebben;
  mensen die nog de hoop hebben dat Bouterse tijdens zijn presidentsschap nog ooit gerearesteerd wordt moeten het onderstaande maar goed tot zich laten doordringen;

  ”De hoogste VN-rechters van het Internationaal Gerechtshof in het Haagse Vredespaleis bepaalden in 2002 dat een land geen arrestatiebevel mag uitvaardigen tegen het staatshoofd of een andere hoge regeringsfunctionaris van een ander land. Dat is in strijd met de immuniteit van die ambtsdrager die vrij moet kunnen reizen in het belang van de internationale betrekkingen..”

  En daarom begrijp ik nu waarom Nederland geen moeite doet
  om andere landen te dwingen om Bouterse te arresteren en uit te leveren. Het zou een vergeefse poging worden. Nederland zou gewoon gezichtsverlies leiden. En dat wil Nederland natuurlijk niet.
  Begrijpelijk.


  Maak melding
 7. @ik vraag me af

  Je hebt helemaal gelijk ;die mensen die denken dat Bouterse tijdens een van zijn Buitenlandse reizen wordt gearresteerd, zijn waarschijnlijk de verklaring van Nederland vergeten bij de aantreding van Bouterse als president in 2010.
  De verklaring van Nederland was destijds al volgt;

  “We kunnen niet van tafel vegen dat Bouterse in Nederland tot elf jaar is veroordeeld wegens drugshandel”, aldus minister Verhagen van Buitenlandse Zaken in een reactie. “Hij is niet welkom in Nederland anders dan om zijn gevangenisstraf uit te zitten.”
  Maar Bouterse kan de komende jaren gewoon naar het buitenland reizen ondanks zijn veroordeling van drugssmokkel. Nederland zal zijn onschendbaarheid respecteren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring dat zij de democratische verkiezingen in Suriname en de keuze van het parlement respecteert.


  Maak melding
 8. Geweldig ! Dilma Roussef nodigt alle staatshoofden van haar continent uit om te laten zien dat zij de baas is op het Zuid-Amerikaans continent.


  Maak melding
 9. een simpel vraagje dan aan “ik vraag me af en/of Henkie” waarom heeft DDB nog geen bezoek gebracht aan Europa of aan de V.S. om zij zoontje te bezoeken


  Maak melding
 10. Die Bouterse toch!
  Hij heeft het goed voor elkaar hoor; eerst werd hij op uitnodiging van Roussef als VIP opgehaald om de de opening van de WK mee te maken waarbij Bouterse frontaal in beeld werd gebracht tijdens de uitzending. En nu ook weer om als special guest van Roussef aanwezig te zijn.
  De nobele heren uit Den Haag zullen dit knarsetandend gadeslaan.


  Maak melding
 11. @ik vraag me af

  Ik hoop dat je begrijpt waarom je boutaatje Amnestie nodig achte voor hemzelf. Amnesie geeft je immuniteit.Dan kan je reizen overal naar toe. Voor je boutaatje komt amnestie met beperkingen. Hij reist niet naar de europese landen maar alleen naar landen waar men eerder of heden nog met dictators kent.Beter nog Nederland zegt aan je boutaatje dat hij vrij is om naar Nederland te reizen maar je boutaatje durft het maar niet. Zie maar hij kan zjjn criminele zoontje niet eens gaan bezoeken in Alcatraz,Amerika.Ook met zijn amnestie titel durft hij het niet.Om de haverklap is je boutaatje uitlandig ,wat leveren zijn vele reizen Suriname op ?!
  Niks, je boutaatje geniet zolang hij nog genieten kan . 32 jaren geleden durfde hij niet op reis te gaan sinds zijn amnestie lijkt hij meer een tourist te zijn in Suriname ,
  Oorlog schepen en bommenwerpers of een invasive is niet nodig voor je boutaatje om hem gevangen te nemen.Zoveel interesse bestaat niet voor hem in de wereld. Op je boutaatje wordt gewoon gewacht alleen moet hij durven gewoon op reis te gaan naar Nederland of Amerika zonder eerst op een uitnodiging te wachten. Gaat hij bv naar 1 van deze 2 landen zonder een uitnodiging van de regeringen aldaar dan is het zeker dat hij de terugkeer naar Suriname niet gaat maken. Denk jij dat Amerika je boutaatje eerst een uitnodiging moet sturen om dinootje te gaan bezoeken ?! Boutaatje kan toch zelf daarnaar toe gaan zonder een invitatie ?!
  Oh,en niet omdat je boutraatje Amnestie en immunisatie geniet wil dat zeggen dat hij GEEN CRIMINEEL meer is !


  Maak melding
 12. @Hoezo geisoleerd?

  Ik denk dat de Nobele heren in Den Haag juist medelijden hebben metzowel Suriname als Brazilie.
  Ze vragen zich af netals de rest van ons waaraan het te danken valt dat Suriname de NIET NOBELE bouta als lijder verdiend heeft en Brazilie NIET NOBELE Roussef.
  Wow als Roussef bouta laat ophalen dan er is meer aan de hand….there is more to this story than meets the eye !


  Maak melding
 13. @Armand

  Straks moet je Roussef aan het volk uitleggen waarom ze 11 bilioen dollars heeft vermorst aan een verloren WK .
  Laat je Roussef eerst de armoede in haar land proberen te oplossen ,okay.


  Maak melding
 14. Hans
  heel simpel antwoord.
  Bouterse wordt niet uitgenodigd om in Europa (europese unie deel) of de VS iets officieels als President bij te komen wonen.
  Om ergens als President aan te schuiven zal de minister van Buitenlandse zaken eerst een uitnodiging en een agenda moeten afstemmen met het ontvangende land.

  Als Bouterse zonder formeel doel ergens gaat dan reist hij als Prive persoon en geniet hij formeel gezien zijn onschendbaarheid niet of in mindere mate. Een bezoekje aan Dino zal hij zeker niet als president kunnen doen tenzij de verdediging of de aanklager hem in die functie oproept om vanuit die functie iets te verklaren.

  Voor officiële reizen kan Bouterse gewoon door Nederland gaan. Hij zal gezien de uitspraken van Verhagen niet officieel worden ontvangen.

  En dan voor zij die denken dat de President zoveel reist. Dat valt na het eerste jaar aardig tegen. Cuba (voor detox), Haiti, 1 maal VN in New York), equiatoriaal Guinee, Zuid Afrika ( in de bagage ruimte van Rousneff), China, Brazilie, Chili, Venezuela en Guyana en dan houdt het op.
  Na augustus vorig jaar zit de president veel op zijn Veranda en weinig in een vliegtuig.


  Maak melding
 15. Djinippi of Lackij mogen hun koffers pakken, Baas gaat namelijk niet, hij heeft geen zin om naar ‘moeilijke’ dingen te luisteren, hij snapt er namelijk niets van, in eigen land bezoekt hij de poppenkast waar er gediscussieerd wordt niet, dan zal hij naar een circus met ‘bigi dagu’ gaan? Als het om voetbal, carnaval, of cabaretvoorstellingen als ‘Des for Pres’ gaat, waar hij slechts in zijn handjes hoeft te klappen of een paar danspasjes hoeft te maken, dan is hij er als de kippen bij, voor de rest ‘den man no mus wer en ede’.


  Maak melding
 16. Hans,

  Het is zeer te begrijpen dat jij vanuit
  bepaalde overtuiging of bepaalde zienswijze het niet wenselijk acht dat Bouterse (gezien zijn veroordeling) vrijelijk de wereld rond mag reizen.
  Logisch. Dat vind ik ook overigens. Helaas zijn het niet jij en en ik die regels en verdragen vaststellen mbt diplomatieke onschendbaarheid. Daar moeten we gewoon realistisch in zijn.

  De hoogste VN-rechters zijn daar eenduidig in; ”De hoogste VN-rechters van het Internationaal Gerechtshof in het Haagse Vredespaleis bepaalden in 2002 dat een land geen arrestatiebevel mag uitvaardigen tegen het staatshoofd of een andere hoge regeringsfunctionaris van een ander land. Dat is in strijd met de immuniteit van die ambtsdrager die vrij moet kunnen reizen in het belang van de internationale betrekkingen..”

  Dat jij en ik mogelijk een andere mening zijn toegedaan is mogelijk maar volgens mij is de bepaling van de VN rechters daar meer dan duidelijk in.
  Jij denkt toch niet dat Nederland gezichtverlies wil lijden om ondanks de bepaling van de VN rechters een verzoek om uitlevering gaat indienen tegen Bouterse?

  Hans, het enige waar ik je misschien gelijk in kan geven is dat Bouterse in Nederland niet welkom is. Maar dan nog zou Nederland vanwege de VN-bepaling Bouterse niet kunnen arresteren. Mogelijk zou Nederland Bouterse wel een visum kunnen weigeren om Nederland in te komen.
  Maar dat is puur giswerk.

  Wat wel feitelijk is dat de bepaling van de VN-rechters daar ligt en daar dient Nederland zich aan te houden om geen gezichtverlies te lijden.

  tja Hans, het is nou eenmaal niet anders…Ik heb het niet bedacht..

  Soms zijn er bepalingen, regels en wetten die zich tegen ons keren en waar we totaal niks tegen kunnen doen;
  Een paar maanden geleden las ik het volgende in de krant;
  Tijdens een inbraak in een woning ergens in Nederland werd de inbreker door de inwoner betrapt en werd de inbreker in elkaar geslagen.
  gerechtigheid zou je zeggen; niet volgens de wet! Omdat de inbreker niks had meegenomen werd de inbreker dezelfde avond vrijgelaten en de inwoner werd geboeid afgevoerd en moest de nacht in een cel doorbrengen. De inwoner werd daarna veroordeeld tot een taakstraf.

  Hans, wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat bepaalde regels en wetten de verkeerde mensen beschermen en waar wij niks tegen kunnen doen omdat nou eenmaal is vastgelegd. Hoezeer je het ook anders zou willen zien.


  Maak melding
 17. @Ray, Brazilie doet wel degelijk veel aan armoede bestrijding. Dit kost alleen heel veel tijd. La Bolsa Familia is een uniek programma.


  Maak melding
 18. @Armand’

  ‘We zijn de corruptie zat”, zegt een jongen met op beide wangen een Braziliaanse vlag geschminkt. “De staat geeft miljoenen weg aan het WK onder het mom van investering in de stad,Onderwijs en gezondheidszorg, daar moet geld naartoe. Bovendien leven er in Brazilië nog miljoenen mensen in armoede.” Onlangs waarschuwde de VN dat de Braziliaanse regering de rechten schendt van de naar schatting 200.000 mensen die uit hun huis gezet zijn om plaats te maken voor aan het WK (2014) en de Olympische Spelen (2016) gerelateerde bouwprojecten.”

  Nergens ter wereld zijn de tegenstellingen tussen arm en rijk zo groot en ook zo duidelijk zichtbaar als in Brazilië. Een karakteristiek beeld hiervan zijn de sloppen- of krottenwijken die je in alle grote steden aantreft. In Brazilië worden deze wijken favela’s genoemd. Een favela is een verzameling door de bewoners zelfgebouwde, vaak illegale huizen. De bewoners hebben daar gedwongen door armoede en een disfunctionerende overheid zelf hun huizen gebouwd en basisvoorzieningen opgezet. Sommige favela’s zijn voorzien van alle basisvoorzieningen, in andere is het armoe troef en leeft men onder erbarmelijke omstandigheden
  .


  Maak melding
 19. @ik vraag me af

  Dat een Crimineel als bouta beschermd wordt door internationale regels en wetten en daarom mag/kan reizen
  wil nog niet zeggen dat wij de hoop moeten opgeven om deze crimineel alsnog gestraft te zien worden!
  Bovendien zeggen diezelfde internationale wetten en regels ons niet dat bouta NIET gestraft mag worden in Suriname zelf. Zijn Amnestie is overbodig voor het reizen naar het buitenland. Hij geniet eenmaal immunisatie automatisch net als andere niet criminele leiders in de wereld.
  Maar zijn Amnestie is bedoeld voor gebruik in Suriname en niet zo zeer voor het buitenland.hij weet bliksems goed dat zijn immunisatie niet in Suriname gaat gelden dus dan maar Amnestie erbij halen.Als er wetten en regels zijn die criminelen zoals bouta beschermen ,waar zijn dan de wetten en regels die ons tegen bouta moeten beschermen ?! Degenen die de POWER hebben zo te doen zijn bangerikken en lafaards,dan heb ik het over de rechters in Suriname !


  Maak melding
 20. Bouterse uitgenodigd voor BRICS-top.

  Dus (DADA) heeft een persoonlijke uitnodiging gekregen van
  de Braziliaanse president Dilma Roussef.

  http://www.zapaday.com/event/207056/5/BRICS+leaders+discuss+social+inclusion+and+sustainable+development+during+Summit.html

  BRICS leaders discuss social inclusion and sustainable development during Summit 2014

  Last updated: 7 Jul 2014

  National leaders of Brazil, Russia, India, China and South Africa gather for the annual BRICS Summit. Main topics on the agenda of the summit are possible reforms of the UN Security Council, the priorities of the BRICS development bank and climate change.

  The leaders of Argentina, Chile, Colombia and Peru have been invited to meet the BRICS leaders and hold bilateral meetings during the summit.

  Brazilian President Dilma Rousseff, Indian Prime Minister Narendra Modi, Chinese President Xi Jinping, Russian President Vladimir Putin and South African President Jacob Zuma all attend the three-day summit held in Fortaleza and Brasilia.

  Maar de naam van Suriname is niet vermeld!


  Maak melding
 21. Ik vraag de halve zolen met hun idiote reacties eens in hun grijze massa te kijken voor ze hun mond roeren.

  Amerika zit al 80 jaar in Suriname. Wat voor ontwikkeling heeft het gebracht?

  Alle srafus die nu in Ned zitten en hun bijstand als zekerheid hebben en schreeuwen. Kunnen jullie een land opbouwen? Je hebt niet eens een eigen tuin van 10m2.

  En jullie zitten je zelf te verheerlijken ik ben blij dat mijn grootouders naar Suriname zijn gekomen.

  Hebben jullie weleens nagedacht hoeveel deze mensen geleden hebben voor ze een keer invalide en vrij waren??


  Maak melding
 22. Het lijkt mij verstandiger dat DDB lekker thuis blijft om die BRICK in Saramacca op te lossen. Ik heb altijd gedacht dat revolutionairen bloed brothers waren. Ik bedoel Sital en DDB. Heeft Doekhi niet verklaaard dat alles in de NDP koek en ei is?


  Maak melding
 23. Beste Anti-Baasjes,

  Kunnen jullie het nog niet verkroppen dat Bouterse president en is en dat de kans groot is dat hij weer wordt herkozen. Waar zijn al die mensen die toendertijd hun bek uitschreeuwden dat Suriname geisoleerd zou worden als Bouterse president zou worden. Waren ze niet op de hoogte van internationale regels. Juist ja, angst inzoomen op de bevolking. Het Surinaams volk is lang passief, afwachtend en naief geweest. Jarenlang is ons geleerd dat wij niets kunnen zonder buitenlands hulp. Dat wij perse met internationale hulp kunnen leven en overleven. Welke regering heeft het SAP programma in Suriname geintroduceerd. Enige kennis hiervan zeg ons hoe destructief dit programma is. Het Surinaamse volk werd lange tijd als domoren en schapen gehouden.Echt, de einge focus was Nederland. Hier op de forum zijn er zoveel experts die van alles beweren te weten.
  Ik zeg niet dat Bouterse all-perfect is, maar hij heeft ons tenminste tenminste ruimer laten denken.
  Voor degene die praten over een veroordeelde crimineel; wat weet je van de Stellendam zaak?
  En over drugs gesproken. De koning van Nederland en hele familie zou gearresteerd moeten worden. Hun hadden jaren geleden een cocaine fabriek. Letterlijk cocaine fabriek produceren en verhandel. En Engeland dan? De opium oorlog?
  En voor degene die praten Dino. Hier een link https://www.youtube.com/watch?v=0YEXbktIdAY
  Wie niet kon inzien dat Bouterse de Brics route loop was blind.
  Die mensen die nog in de koloniale tijd leven. West Europa, Amerika zijn niet meer de grootste economien. Wake up. De grootste landen zijn verenigd in Brics. Qua mensen en economie en militaire macht. Waarom denk je dat Bouterse is uitgenogd?
  Betere vraag, Welke landen in Zuid Amerika zitten te springen op Amerikaanse hulp?
  Nu je weet dat Bouterse plannen heeft met brics weet je waarom Santokie loop te paraderen in Amerika alsof hij al president is. God behoede Suriname.


  Maak melding
 24. beste Nero

  “West Europa, Amerika zijn niet meer de grootste economien. Wake up”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landen_naar_bnp

  zie aub in geplakte link met betrekking tot de omvang van de grootste economieën. Droom daarna verder.

  Als de groei zo door gaat als nu zal China de VS en Europa ooit eens in halen. Maar beseft u dat economie een spelletje van actie en reactie is. Groei gaat op een bepaald moment naar mate men groter wordt vertragen omdat het steeds moeilijker wordt om te groeien.
  Een kleine economie kan door omstandigheden (grondstoffen, goedkope arbeid, etc) explosief groeien maar als het groter wordt neemt de groei af. Groei is niet heilig en groei is eindig.

  Droom verder Nero.


  Maak melding
 25. @FER. E,

  Brazilian President Dilma Rousseff has invited leaders of South American nations including those from Argentina, Bolivia, Ecuador, Paraguay, Uruguay, Venezuala and Suriname for the summit following the footsteps of South Africa which had invited African nations to the last year’s summit in Durban.

  Vladimir Putin , Narendra Modi , Dilma Roussef, Xi Jinping , Desiré Bouterse, enz, enz.

  Een indrukwekkend rijtje of niet ?


  Maak melding
 26. “Ik vraag mij af”, mooi lang verhaal wel, maar dat is nog steeds geen antwoord op mijn simpele vraag, waarom DDB, nog steeds geen bezoek aan Europa, in het bijzonder Nederland, en de V.S. gebracht heeft, ondanks alle wetjes en beschermende regeltjes, zoals vermeld in jou epistel, als goede vader zou hij toch minstens wel 1 keertje zijn bloedeigen zoon willen bezoeken en al zijn adepten/NDP aanhangers in Nederland, moet toch geen probleem zijn volgens jou verhaal

  .


  Maak melding
 27. @ Nero…..

  dat ruimer denken dat jullie nu doen dankzij de meervoudig moordenaar, is te danken aan het feit dat je teveel wit in je neus hebt.


  Maak melding
 28. @hans, De President heeft niks te zoeken in de VS en EU. Je President Rutte gaat ook alleen naar Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Saba en St.-Eustatius. En Obama is ook nooit in Suriname geweest, omdat hij niks heeft te zoeken.


  Maak melding
 29. Armand, Bouterse heeft inderdaad niets te zoeken in EU en de V.S. daar hebben ze geen kapitaal en al helemaal geen know how, Bouterse wist dat je daarvoor in Equatoriaal Guinee moet zijn, daarom was een van zijn eerste uitstapjes naar dat land. Daar plukken we nu nog volop de vruchten van, die vruchten bestaan allemaal uit gebakken lucht, daar kan Bouterse nog een heleboel luchtkastelen van bouwen in de hoop dat hij weer gekozen wordt. Armand wat denk je van dit luchtkasteel: “met grote tankschepen water uit de van Sommelsdijck kreek exporteren naar Equatoriaal Guinee”. President Obiang heeft daar vast wel miljoenen olie dollars voor over.

  Wel een beetje dom van Bouterse dat hij bij zijn aantreden als president nog dacht dat Parijs de poort naar de EU zou worden, gelukkig horen we tegenwoordig niets meer van onze ambassade te Parijs, de EU is volgens Armand toch alleen maar ‘las ten’.


  Maak melding
 30. Gewoon emailen naar amnestie international in Brazil dat onze crimineel komt bezoeken. Doe de details in als coup, 8 December moorden etc en hij gaat niet meer naar Brazilie.

  Email:
  [email protected]

  Amnesty International Brazil


  Maak melding
 31. Ook al is hij staatshoofd Bouterse kan alleen naar een beperkt aantal landen reizen.
  In de meeste westerse landen wordt hij gearresteerd, niet alleen in Nederland of de VS, ook in Frankrijk, Engeland, Spanje, Portugal, Italie, Noorwegen, Zweden, Finland, Canada, Australie enz.
  Waarom reist hij nooit naar Frans Guyana, een buurman die heel veel voor ons land kan betekenen.
  Precies, omdat hij als de dood is, dat hij wordt opgepakt.
  En op zo’n president moeten we trots zijn ????
  Weg met deze opa en tijd voor nieuw bloed !!


  Maak melding
 32. Beste Hans,

  Hoe en wanneer Bouterse zijn zoon wil opzoeken zijn mijn zaken niet. Om eerlijk te zijn zal het mij echt een worst wezen of hij wel of niet zijn zoon wil opzoeken. Dat zijn mijn zaken niet omdat het wat mij betreft puur een prive-aangelegenheid is.
  Bovendien ben ik geen woordvoerder van Bouterse.

  Beste Hans, als jij zo enorm geïnteresseerd bent in de prive-aangelegenheden van Bouterse dan zou ik je toch willen adviseren om langs andere wegen die prive-informatie te halen.
  Helaas kan ik jou daarmee niet helpen.

  Waar ik jou wel enigszins wegwijs kan maken zijn feitelijkheden
  die betrekking hebben op de diplomatieke onschendbaarheid van de president van Suriname.
  Maar kennelijk ben jij niet in die soort feitelijkheden geïnteresseerd omdat dit niet in jouw straatje past.

  Beste Hans, je mag van mij zeker wel een soort van struisvogelpolitiek spelen door te doen alsof die feitelijkheden mbt tot de onschendbaarheid van Bouterse niet ter zake doen, maar je bent intelligent genoeg (mag ik aannemen) om te beseffen dat die diplomatieke onschendbaarheid van Bouterse wel degelijk van cruciaal belang is voor het reizen naar het buitenland van Bouterse. Waar ook ter wereld.
  Zonder die diplomatieke onschendbaarheid op zak zou het Bouterse nimmer lukken om al die verre reizen te maken.
  En dat weet je ook wel Hans. En uiteraard staat het jouw vrij om daartegen te ageren en geen voorstander daarvan te zijn, maar
  zo staat dat nou eenmaal vastgelegd.

  Hans en nog een tip ; mocht je via de ‘normale wegen’ geen antwoord op jouw vraag kunnen krijgen dan zou je eventueel op de site van Mamjo terecht kunnen waar men prive-zaken van van alles en iedereen schijnt te weten. Er zal vast wel iemand op die forum zijn die op jouw brandende vraag antwoord zal kunnen geven.
  Een waarschuwing; op die site zijn ze niet zo vriendelijk als
  op de site van Waterkant.

  Nogmaals beste Hans, over feitelijkheden mbt de veroordeling en diplomatieke onschendbaarheid van Bouterse wil ik heel graag met jou in discussie gaan maar verwacht niet dat ik antwoord weet op vragen die betrekking hebben op prive-zaken van Bouterse. Nogmaals daar heb je andere wegen voor.

  De groetjes.


  Maak melding
 33. Gelukkig hebben JoJo en Rudinho wel een antwoord kunnen formuleren, zonder er een ellenlang verhaal zonder allerlei herhalingen om heen te breien, en zonder aanbevelingen en waarschuwingen


  Maak melding
 34. Beste Hans,

  Wat jij wilt jongen. ik vind het allemaal best.
  meningen zijn puur persoonlijk en dat respecteer ik.
  Ik ben ook geenszins van plan mijn mening te wijzigen omdat jij toevallig is iets ander vind. Uiteraard geldt dat ook voor jou.
  Mensen die een eigen mening hebben kunnen geen ongelijk hebben totdat het tegendeel wordt bewezen.
  Mogelijk wordt jouw gelijk ooit bewezen wanneer Bouterse ooit wordt aangehouden , maar misschien ook niet.
  We zullen zien.
  Ik ben wel blij voor je dat je toch je antwoord op jouw vraag heb gekregen. Doe er je voordeel mee.

  Voor nu de groetjes en veel plezier bij het voetballen.
  over en sluiten.
  We gaan nu voor oranje ‘kraken’!


  Maak melding
 35. Beste Hans,

  de werkelijkheid is dat Nederland over 4 minuten tegen Argentinië gaat spelen. En in die werkelijkheid geloof ik.

  nogmaals veel plezier!


  Maak melding
 36. Nero

  Beste Anti-Baasjes,

  Kunnen jullie het nog niet verkroppen dat Bouterse president en is en dat de kans groot is dat hij weer wordt herkozen. Waar zijn al die mensen die toendertijd hun bek uitschreeuwden dat Suriname geisoleerd zou worden als Bouterse president zou worden. Waren ze niet op de hoogte van internationale regels. Juist ja, angst inzoomen op de bevolking. Het Surinaams volk is lang passief, afwachtend en naief geweest. Jarenlang is ons geleerd dat wij niets kunnen zonder buitenlands hulp. Dat wij perse met internationale hulp kunnen leven en overleven. Welke regering heeft het SAP programma in Suriname geintroduceerd. Enige kennis hiervan zeg ons hoe destructief dit programma is. Het Surinaamse volk werd lange tijd als domoren en schapen gehouden.Echt, de einge focus was Nederland. Hier op de forum zijn er zoveel experts die van alles beweren te weten.
  Ik zeg niet dat Bouterse all-perfect is, maar hij heeft ons tenminste tenminste ruimer laten denken.
  Voor degene die praten over een veroordeelde crimineel; wat weet je van de Stellendam zaak?
  En over drugs gesproken. De koning van Nederland en hele familie zou gearresteerd moeten worden. Hun hadden jaren geleden een cocaine fabriek. Letterlijk cocaine fabriek produceren en verhandel. En Engeland dan? De opium oorlog?
  En voor degene die praten Dino. Hier een link https://www.youtube.com/watch?v=0YEXbktIdAY
  Wie niet kon inzien dat Bouterse de Brics route loop was blind.
  Die mensen die nog in de koloniale tijd leven. West Europa, Amerika zijn niet meer de grootste economien. Wake up. De grootste landen zijn verenigd in Brics. Qua mensen en economie en militaire macht. Waarom denk je dat Bouterse is uitgenogd?
  Betere vraag, Welke landen in Zuid Amerika zitten te springen op Amerikaanse hulp?
  Nu je weet dat Bouterse plannen heeft met brics weet je waarom Santokie loop te paraderen in Amerika alsof hij al president is. God behoede Suriname.
  Aanvulling@JoJo
  Dat lijstje van wikipedia moet je aub niet meer bijhouden. Kom met een andere bron. Aub!!!!!!
  China is VS al voorbij gestreef als grootste economie. India ook zo met Engeland. Italie, spanje griekenland allang bankroet alsook Frankrijk. Duitsland is de enige die de boel bij mekaar probeer te houden. En ook de laatste tijden( afgelopen maanden is er breuk te bespeuren tussen Europa en VS; denk aan bnp Paribas, Ukraine (fuck theEU).
  In Europa is er niets meer te zoeken behalve ellende. Zo waarom zou Bouterse perse naar Europa komen om zich president te noemen? Waarom Vs? Aan wie moet hij wat bewijzen? Hij hoeft niets te bewijzen. Suriname heeft veel meer baat als hij de weg bewandeld met de BrICS landen. Het westen kan dat niet verkroppen vandaar de zoveel anti-bouterse. Zuid Amerika is de achtertuin van VS en dat willen ze zo houden.


  Maak melding
 37. Kop van het artikel is enigzins misleidend. Had moeten zijn: president van Suriname uitgenodigd voor BRICS-top.

  Als je zegt dat Bouterse is uitgenodigd voor die top, dan kan dat ook zijn Bouterse als privé persoon. Dat is niet het geval.


  Maak melding
 38. @Nero

  Je baasje heeft heel veel te bewijzen. Zo kan hij ons bv bewijzen dat hij moedig is en geen lafaard en dinootje een bezoekje gaat brengen in Alcatraz,hij mag voor ons part zijn amnestie meeslepen hoor….want kijk zonder amnestie gaat hij 101% zeker niet,
  hij mag ons verder bewijzen dat hij durft een reis naar Nederland te maken , hier ook mag hij amnestie in zijn baggage meenemen of neen liever een amnestie tatoeage op zijn voorkop,
  Hij hoeft ons helemaal niet te bewijzen dat hij kan reizen naar 1 of ander ARME unasur,caricom,acp of caricom land.Zijn plezier reisjes naar deze landen interesseren ons helemaal niet,,,en ahum…hij vliegt om de haverklap naar brazilie..begrijpelijk eigenlijk hey want liefje Roussef kan niet zonder hem en laat hem halen..
  Hallo Santokhi die beweegt zich vrijelijk in Amerika en als je dit kan doen als LEIDER van een ander land in Amerika en dat nog erbij zonder Amnestie ben je een heel bijzonder persoon,GEWELDIG zeg ik,en zo een persoon is Santokhi.
  Laat je baasje bouta Santokhi nadoen laat hem bewijzen dat hij net als Santokhi zich kan verplaatsen in Amerika zonder de INTERPOL en FBI achter hem aan.
  Je baasje is middels verraad gekozen door ,2 landverraders waaronder een pedofiel Somo en de ander een oorlogscrimineel en bankrover Brunsie,zogenaamd in naam van de bevolking !!
  In de wereld is je baasje de enige LIJDER die het RECORD van reizen verbroken heeft.
  Wat kan die crimineel dan anders doen..werken doet hij niet,lekker lui leven met amnestie aan je zijde en een keine domme aanhang achter zich wat rest hem anders te doen dan reizen en nogmaals reizen !!?


  Maak melding
 39. Beste mensen,

  Men, daarmee bedoel ik de westerse landen met de VS aan het hoofd, wilden de arme landen onderwerpen aan hun “WIL”.

  De IMF, die bepaalde vroeger(en nu in mindere mate) voor de armste landen hoe zij moesten ademen en hoe zij moesten leven. Denk aan landen zoals Bangladesh etc.

  De IMF ging voor middelgrote landen bepalen hoe zij hun leven moesten inrichten om een lening te kunnen krijgen, denk aan landen zoals India. etc etc.

  De IMF ging voor een continent als AFRIKA bepalen hoe zij moesten leven en ademen. Nog erger zij gingen de Afrikaanse staten doelbewust boycotten, want een ander woord heb ik er niet voor. Producten uit Afrika mochten niet aan wersterse landen verkocht worden maar onderling in Afrika verhandeld worden. Terwijl men gewoon vrij en blij hun producten op de Afrikaanse markten mochten dumpen.

  De BRICS landen hebben gezien hoe de IMF te werk ging en hoe deze lieden hun(BRICS landen) onder druk gingen/wilden zetten.

  Ga goed na, hoe vaak hoor je tegenwoordig de naam IMF vallen? Antwoord is: minder dan vroeger.

  Waarom denk je dat de BRICS landen een eigen bank(systeem) willen opzetten? Omdat de BRICS-leden, de andere landen die een beroep op de IMF willen doen, juist willen behoeden voor een ‘disaster’.

  Dat de heer Bouterse niet naar Nederland komt heeft niets met bang zijn gearresteerd te worden, hij heeft belangrijkere zaken te doen dan hier een bakje koffie te moeten komen zuipen met de slijmballen en ellendelingen die zogenaamd zaken willen doen.

  Het is afgelopen met de westerse landen en hun VS als baas.
  Kijk naar de Afrikaanse landen die als afval werd gezien, hoe vaak nu de minister van Handel mevrouw Ploumen heen en weer vliegt om zaken te gaan doen in bepaalde van de Afrikaanse landen. Waarom?
  Men heeft gezien dat deze landen in Afrika een enorme gas- en olie voorraad hebben gevonden. Dus willen zij nu zaken mee gaan doen zodat zij ook daar te lande de baas kunnen gaan spelen.
  De Afrikaanse landen beginnen nu uit het juk van deze mensen te komen. Dus vandaar dat de BRICS landen een eigen Banksysteem willen op poten zetten.

  Het was Nederland die de grootste bek op had, toen China op stond en de arme Afrikaanse landen te hulp ging schieten. Het was de Nederlandse regering die toen ging zeggen waar bemoeit China zich mee om de Afrikanen te gaan helpen.

  China heeft het lef om goederen bij de afrikanen af te nemen en ze daarvoor ook geld voor terug te geven.
  Europa die ging het gewoon daar wegnemen omdat het allemaal van HUN was. Dus mochten die arme zielige afrikanen hun wensenlijstje maar indienen om wat te vreten te krijgen van ze(de Europeanen). Zo werkte het. Maar kijk hoe de rollen zich nu keren.

  Ik zeg het hier nogmaals, ik ben GEEN voorstaander van meneer Bouterse, maar zolang hij iets voor het land SURINAME mag betekenen. Dan mag hij van mij daar blijven zitten.
  Het is meneer BOUTERSE die de Surinamers heeft doen inzien dat zij VOLWAARDIGE mensen zijn en niet de onderkruipsels zijn van het westers systeem.

  Waarom is men nu in Nederland bezig om zijn veroordeling te herzien? Waarom doet Nederland niet meer moeilijk op dat punt? Het antwoord mogen de HATERS zelf gaan opzoeken. Want dan hebben ze iets om te doen, dan alleen die man hier alsmaar met jullie negativiteiten vet te mesten.

  Fijne dag verder en sorry dat het land van Maxima ‘Argentinië’ de Arrogante Oranjes hebben verslagen..
  .


  Maak melding
 40. @ Ray.

  Volgens mij weet je geen eens waarover jij lult. Mensen komen met feiten, je lult en brabbelt er om heen. Ga je beter in de materie verdiepen zodat je een volwassen gesprek aan kan gaan met wat er geschreven wordt.
  Je lult over Santhoki dat hij een leider is, waarom gaat hij niet meer in de buurten in Suriname om zieltjes te winnen? HIj komt er niet meer omdat hij daar gewoon weg gejouwd word. Hij dacht door die negertjes en die domme indiaantjes met een paar pakjes masala te kunnen paaien.
  Hij is nooit voor de anderen geweest die niet op hem lijken geweest en nu wilt hij op de bres komen voor ze.
  Santhoki kan het op zijn buik schrijven dat hij PRES gaat worden. Dromen zijn altijd mooi. Dus die van hem ook.
  Hij waant zich nu in Amerika, hmmm wat is hij daar gaan doen. Kwam er nooit maar sinds Dino moet hij zogenaamd daar inkopen gaan doen!!

  Mijn advies aan jou ga je iets meer verdiepen in zaken die jou sterker maken dan alleen maar gebrabbel, bereik je niets mee.
  Ook aan jou een fijne dag.


  Maak melding
 41. @Nero
  Je vraag is waarom bouta je baasje is uitgenodigd ?
  Dat vraag ik mij ook af.
  Waarom is hij uitgenodigd?!
  Natuurlijk gewoon voor SPEK en Bonen !
  Of gewoon omdat Roussef en bouta mekaar missen.
  Met de grote landen wordt hier bedoeld,,,de landen met een GROOT aantal in Bevolking !!
  Ik vraag me dan ook af hoe Suriname in dit rijtje past !Met ons aantal van 400 000 inwoners zijn we slechts een district in een klein district van China of India ergens.
  Hai boi wat LIEFDE allemaal doen kan !
  Voor mijn part mag je baasje VOORGOED naar Braziile verdwijnen, en zijn aanhang die mag verdwijnen met hem.Jullie zullen niet gemist worden. door NIEMAND.


  Maak melding
 42. Dit is geen persoonsgebonden uitnodiging, maar een uitnodiging gericht aan de voorzitter van Unasur.
  Voor de rest stelt dit geen ene malle moer voor.

  Hij zal voor de rest van zijn leven bekend staan als:
  drop-out sport sergeantje, die vieze blaadjes verkocht.
  crimineel
  vijtienvoudige moordenaar.
  drugsdealer
  snuiver
  corrupteling
  wanbetaler
  misleider

  Zo zal hij de geschiedenis ingaan, en zo zal de mensheid, zich hem herinneren.

  Basta!


  Maak melding
 43. @ Ray,

  Ray

  Voor mijn part mag je baasje VOORGOED naar Braziile verdwijnen, en zijn aanhang die mag verdwijnen met hem.Jullie zullen niet gemist worden. door NIEMAND.

  Ik vraag me af of jij geschoold bent.

  Vergeet 1 belangrijk ding niet, Meneer Bouterse is een inheemse kind van Suriname, betekend dat hij een oorspronkelijke bewoner is.
  Jouw voorouders zijn te lande geraakt omdat hun kracht daar nodig was.
  Dus wie heeft meer recht om in Suriname te mogen zijn?

  Daarom heb ik je al eerder geschreven dat je alleen maar brabbelt en onzin uitkraait.

  Als jouw voorouders uit Afrika komen, voornamelijk uit Ghana dan zou ik zeggen zoek JIJ daar je roots op.
  Als jouw voorouders uit India komen ga je roots dan daar opzoeken en jij jezelf onder de laatste ‘kaste’ begeven. Want die staan daar toch te boek als schijt opruimers.
  Als je voorouders uit een ander land komen dan hiervoor genoemd dan zoek je roots daar maar op.

  Dan heb jij helemaal geen last of ergernis meer van meneer Bouterse en zijn gevolg.

  Gwe boy.


  Maak melding
 44. @ Marlon

  Je baasje is een half inheemse kind van Suriname.

  Het is niet duidelijk wat de precieze etniciteit is van Bouterse, maar zijn oma van vaders zijde was Indiaans en zijn oma van moeders zijde was Creools..

  Kom dus geen nonsens vertellen okay. Bouta heeft dogla haar en geen indianen haar.
  En als hij een inheemse kind was geeft hem dan het recht moorden te plegen,coups te plegen,amnestie eigenhandig te maken kogelbrieven te versturen enz….

  Hallo het land Suriname is niet van de indianen. Kunnen zij mij een document tonen waarop staat dat de indianen heer en meester en eigenaar zijn van Suriname?!
  Je moet niet in Mythe’s blijven geloven en indianenverhaaltjes. Wij zijn geboren en getogen surinamers,ik heb het recht om in Suriname te wonen,dit noemen wij het geboorte recht !
  Nu over brazilie en je baasje,
  je baasje lijkt meer een tourist in Suriname te zijn,je kan zeggen om de zoveel weken komt hij Suriname bezoeken en dat ook letterlijk !
  Nu met zijn aanhang weg en hem ,je baasje dus wordt Suriname alleen maar beter van.Je baasje is een UTZONDERLIJK geval, in de wereld is hij de enige LIJDER met AMNESTIE !!Troost je ,dit is ook een sort record alleen is het wel van de negatieve kant.
  Mijn voorouders komen misschien uit de laagste kasten die er bestaan,toch neem ik het hun dit niet kwalijk. Ik ga mijn roots niet verraden.Juist ben ik hun zeer dankbaar dat zij de overtocht gedurft hebben te maken naar Suriname. Dankzij hun heb ik een beter leven in Suriname,dus dank je wel Baba en Mai.Met crimineel bouta en zijn slaafse volgelingen weg uit Suriname zal Suriname bevrijdt zijn van alle KWAAD.
  Mars gwe,ga weg ,laat Suriname met rust en neem je baasje mee !!
  .


  Maak melding
 45. @Marlon

  Zeg maar dat bouta en aanhang staan te beven als over meneer Santokhi gepraat wordt. De vreemdste pols worden uitgebracht die zogenaamd moeten aantonen dat je baasje op de eerste plaats prijkt !Alleen wordt de bron niet vermeld wie allemaal ondrvraagd zijn geworden, Dat zegt heel veel.
  Je baasje zijn zoon zit gevangen,en geen 1 keer heeft je baasje de moed getoond hem te gaan bezoeken dinootje is toch zijn zoon ?! En dan heb je meneer Santokhi onbevreesd komt en gaat hij naar Amerika.Probeer eens lid te worden van de VHP.
  koeterwaals gebabbel komen helpt je helemaal niet.

  Hahahaaaaaaaaa…je zou denken dat het juist je baasje moest zijn die naar Amerika zou moeten reizen vanwege dinootje. Maar nee hoor je baasje vermijdt Amerika als de pest en vliegt 1×24 uur naar de meest armste landen in de wereld, BOBOJANTJE bouta. hij zegt gewoon dinootje ..wie dinootje,wat dinootje…..
  Dat je baasje eeuwig uitlandig is kan ook betekenen dat hij zijn verdriet ergens anders gaat uithuilen zodat wij niet kunnnen zien hoe hij aan het lijden is,,,,
  What goes around,comes around.
  Het prachtige beeld dat jij van je baasje hebt,wel zo prachtig is je baasje helemaal niet.Hij is een KILLER !!!


  Maak melding
 46. Beste Nero
  u bent een grappenmaker. laat wikipedia niet actueel zijn (2011).
  wellicht wilt u de moeite nemen de onder vermelde link te bezoeken.

  http://www.indexmundi.com/

  Ik wil u graag op een paar dingen wijzen. Grote groei over weinig steelt niet zoveel voor. Een beetje groei over heel veel zet meer zoden aan de dijk.

  De economie van de europese unie is meer dan 5 keer groter dan die van China. 1% groei in europese unie komt overeen met 5% groei in China. De Chinese groeicijfers zijn echter niet echt hard. Ofwel het duurt nog minimaal 100 jaar voor dat China in de buurt is van de Europese unie om in uw overdrijving te spreken.
  Alle Bricslanden bij elkaar zijn nog niet de helft van de Europese unie als u alles op telt.
  Wat echter belangrijker is indien men het BNP deelt door het aantal inwoners dan zie je pas echt het verschil.
  ongeveer 500. miljoen mensen de $ 16.000 miljard met elkaar verdien (30% van de hele wereld economie) versus 3.000 miljoen mensen de $ 8.000.miljard bij elkaar harken ofwel het verschil tussen het Europa dat er volgens u niet meer toe doet is je het naar menselijke schaal brengt BRICS inwoner 1 Europese unie inwoner 12. Ofwel bij 10% groei per jaar in de BRICS en nul procent Groei in Europa duurt het nog 80 jaar voor dat men gelijk is.

  Beste Nero rekenen is belangrijk in het doorgronden van hoe de wereld in elkaar zit. Suriname leeft helaas op basis van de mondkrant en niet bij de feiten.
  Dat is heel jammer want daardoor is het geld steeds op.


  Maak melding
 47. @ Ray,

  ga beter je les leren dan kom je praten.
  You fucking dombo, wie heeft hem aangezet tot het plegen van die staatsgreep? Heb ik het gedaan heb jij het gedaan.

  Jij lag op zijn moeder om te weten wie/wat zijn vader is.
  Ook al is hij half inheems noch heeft hij het recht daar in Suriname te wonen. Heb jij het recht daar te zij.
  Ik zou jouw soort gewoon op een korjaaltje zetten midden op de Atlantische oceaan en peddels. Roei maar terug naar waar je voorouders vandaan komt.

  Geeft het ook Santhoki het recht om zonder reden een onschuldig kind dood te schieten? heb je dat ook onderzocht?
  Bouterse heeft gemoord, dat weet de hele wereld reeds. Het is geen publiek geheim meer. Tot in de VN weet men dat. Ondanks dat alles is hij gewoon in het huis van de VN uitgenodigd. Niemand die hem een strobreed in de weg heeft gelegd.
  Wat kom jij praten idioot, het zijn mensen zoals jij die man lopen te kruisigen en toch nog naast hem aan tafel te schuiven. Schaamteloos.
  Nogmaals ik ben geen voorstander van Bouterse, maar wat heeft die achterlijke vorige president van Suriname voor het land en volk gedaan. Het enige dat hij kan zeggen is ik heb het land verkwanselt aan de hindoestanen die grote lappen land hebben genomen omdat ik zo graag als neger president wilde zijn. Hij heeft het land verkwanselt aan de Somohardjo. Was het niet dezelfde Somo die tegen de vorige president in zijn gezicht schreeuwde ik ben je BAAS.
  Waarom heeft die grote bek Somo niet tegen Bouterse staan schreeuwen ik ben je BAAS? Is het niet Bouterse die hem de laan heeft uitgestuurd? Wat kom je praten jongen.
  Wees bewust van dat het deze president is die de Surinamers in Suriname waarde heeft geleerd.
  Als het je niet zint hoe hij de president functioneert, hoepel dan gewoon op. Zulke figuren als jij hebben ze daar niet nodig in het land.

  Met onwillige honden is het slecht hazen vangen. (=het is moeilijk om samen te werken met mensen die niet willen).
  Definitie heb ik meteen erbij gedaan voor je.

  Als jij met je onzin komt dat indianen papieren moeten komen bewijzen dan betekend het in mijn ogen dat je veel in je leven hebt gemist. Ik vraag me af wat je deed tijdens de lessen die jou konden onderwijzen om zulke stommiteiten te uiten.
  Had nederland ook aan jouw of je voorouders papieren overlegd dat Suriname van hun was? Gozer ga weer naar school hoor,want je kraait alleen maar stronterij hier uit.
  Waar staat op papier dat bijvoorbeeld ten tijde van Indonesie dat de kaaskoppen gewoon binnen zijn getrokken en zijn gaan bepalen dat Indonesie vanaf dat moment van hun is en dat de indonesiers niet de oorspronkelijke bewoners zijn.

  Nogmaals als het je niet zint hoe het land word bestuurd, dan heb je het recht om het land ook te verlaten, een enkeltje India of Nederland.

  Mijn baasje heb ik totaal geen moeite mee hoor. Jij bent degene die slapeloze nachten van krijg. Dat je wekelijks bij de arts langs moet om kalmerings- slaappillen te halen. Ik slaap gewoon als een roos.


  Maak melding
 48. @ Ray,

  Wat Bouterse wilt doen of niet wilt doen om zijn zoon op te zoeken dan wel niet op zoeken zijn prive zaken. Ik diek niet in een ander zijn/haar achterwerk, want als je dat doet krijg je schijt aan je vingers en aangezien ik dat niet aan miijn vingers wil doe ik het niet.
  Jij blijkbaar wel. Maar ik zie dat die poepgat van Bouterse en zijn zoon jou goed doen vandaar dat je je mee bezig houd.

  Verder wens ik je een fijne dag.


  Maak melding
 49. Marlon, dat je voor de Indianen opkomt vind ik prima. Zij wonen het langst in Suriname en hebben op z’n minst net zo veel rechten als ieder ander.

  Maar pas op met Bouterse. Het is kwaad kersen eten met die man. Hij heeft maar een ideologie: iedereen die in mijn weg komt, stop ik het liefst onder de grond. Morgen kun jij net zo goed z’n slachtoffer zijn. Die man kent geen nationalisme of patriotisme omdat het eigenbelang bij hem op Nr 1 staat.

  Indien hij werkelijk van Suriname houdt, hoe kan hij dan toestaan dat er zoveel corruptie is binnen zijn regering en dat niemand gestraft wordt en een ontslagen minister als staatsadviseur benoemd wordt? Zelfs jij moet aan het denken gaan hierover.

  Ik ben niet pro-Bouterse en ook niet anti-Bouterse. Daarom kan ik ook goed inzien dat die man niet goed is voor Suriname en de Surinamers. Gewoonweg omdat hij bedreiging, chantage en intimidatie niet schuwt. Wees op je hoede!


  Maak melding
 50. Nero,

  Bouterse is een geisoleerde president, alleen wil jij dat niet inzien.
  Hij kan maar naar een beperkt aantal landen reizen.
  Er is geen enkel ander beschaafd land in de wereld – en ons land pretendeert ook tot die landen te behoren – waar een drugscrimineel en moordenaar president is.
  Dat zegt al heel veel.
  En dat gelul over het koningshuis van Nederland slaat toch helemaal nergens op mang.
  We zijn al 34 jaar vrij van dat kikkerlandje aan de Noordzee en jij begint er iedere keer weer over.
  We zijn zelfstandig en hebben helemaal niets meet met Nederland te maken.
  Het enige, maar daarover zou jij heel positief moeten zijn, is, dat SuriNeds ieder jaar tientallen miljoenen euro’s overmaken naar familieleden in ons land.
  Om die reden kunnen heel veel Surinamersvan wat ruimer leven, want bijna ieder gezin in ons land heeft wel familie in Nederland, maar blijkbaar is dat ontzettend lastig voor jou !!!


  Maak melding
 51. beste Marlon
  heel veel van de koloniale ontwikkeling in indonesie is in goed overleg met de lokale heersers tot stand gekomen middels soort samenwerkings en handels contracten.
  Jan Pieterzn Coen is wel stout geweest in een deel van de Molukken waar hij in 2 delen zaken kon doen met lokale heersers kwam hij in het laatste deel mensen tegen met een vorm van zelfbestuur en kon hij niet met een locale leider zaken doen. Die eilanden heeft hij uitgeroeid op een paar kenners van de kruidnagelcultuur na. Het voordeel was daarna dat de VOC maar op de deur hoefde te kloppen en men was bereid tot handel of erger men heeft de voor de VOC aantrekkelijke gewassen vernietigd zodat er geen reden was voor de VOC om langs te komen.

  Natuurlijk waren er machtsverschillen maar de lokale vorsten leven in indonesie nog steeds in hun Kraton. Zelfs met de Javaanse contractarbeiders zijn Prinsen mee gereisd als afgezant van het traditionele gezag. Naast de locale regent functioneerde de resident (VOC ambassadeur of bestuurder).
  In die tijd waren er relatief weinig Hollanders in Indonesië ze zwermden voor hun handel door heel ZO Azië onder de noemer je kunt beter handel drijven dan oorlog voeren. Behalve als ze hun punt wilden maken dan waren ze uiterst wreed met behulp van lokale bondgenoten. De Hollanders vochten nooit zelf ze kochten wel een tijdelijk leger .

  Pas vanaf 1900 is Nederland Indonesie echt gaan besturen als een land.

  Alles is genuanceerder dan men wil doen geloven.


  Maak melding
 52. @ Suykerbuik,

  Je stelt mij de vraag over corruptie en minister die ontslagen is en nog word benoemd tot staatsadviseur.

  Noch Bouterse, noch een ander land kan het eerste steen gooien.

  Wijs mij aan in welk land geen corruptie plaats vind, noem mij een land waar er geen vriendjes politiek wordt bedreven!!!.

  Neem Frankrijk als voorbeeld, de oude president Sarkousi is vorig week opgepakt, niet omdat hij zo lief was voor Frankrijk, maar meer gedacht hebbende aan zijn eigen broekzak/portemonnee.
  Ondanks dat alles is die man president geweest.

  In Nederland worden dagelijks corruptieve zaken gebezigd, ik verneem nergens dat het bestraft wordt of dat men op de bres springt.
  Neem de bouwfraude van enkele jaren geleden, wie is hierin bestraft? Juist ja op het moment dat de kluikenluider zijn bek open trok is die meteen aan het galg gehangen. Omdat dit niet mocht gezegd/verteld worden.
  Vestia, wordt nu een parlementaire enquête over gehouden. Afloop zal een boekwerk opleveren maar geen veroordeelde. De veroorzaker van die hele debacle zit lekker in zijn masaretti te scheuren. Het zijn de huurders die voor opdraaien. Rochdale hetzelfde in Amsterdam. En zo kan ik nog doorgaan.

  Engeland/Ierland hebben ze jaren geleden babies en hun moeder in de kerken dood laten gaan (meer dan 800 lijken gevonden). Dat mag omdat het om een instituut gaat.

  Ik ben eentje die van rechtvaardigheid houd en niet met twee maten meten.

  Ik praat het niet goed voor Bouterse of voor wie dan ook.

  Als hij en zijn gevolg het land en volk niet goed behandeld, dan zijn er volgend jaar mei 2015 verkiezingen. Of het moet zo zijn dat het volk in opstand komt, anders dat zijn regering uit elkaar valt.
  Hier in Nederland is men ook opgescheept met een regering die als ik voor het zeggen had naar huis had gestuurd. Kijk wat de VVD allemaal uit vreet, wat bepaalde figuren in deze partij uitvreten maar hoor nergens dat er iets tegen wordt gedaan.
  Ik kan door blijven gaan met voorbeelden aanhalen.

  Fijne dag verder.


  Maak melding
 53. Marlon,

  Je schrijft wel, dat je niet voor of tegen Bouta bent, maar daar geloof ik helemaal niets van als ik je postings lees.
  Het kan ook zijn, dat jezelf niet in de gaten hebt, dat je Bouta van alle kanten verdedigt.
  Dat is overigens je goed recht.
  Wat voor mij reden is om te reageren op je postings is, dat je zo ongeveer de halve wereld erbij haalt om je gelijk te krijgen.
  Wij leven in Su en hebben te maken met het leven van alledag in Su met alle positieve en negatieve aspecten.
  Dat is al moeilijk genoeg, niet alleen voor mij, maar voor heel veel Surinamers.


  Maak melding
 54. Geef bouta een sjene, hij kan makkelijk uit brazilie weggehouden worden schrijf amnestie international brazilie met email in the topic moordenaar en dictator bezoekt brazilie.

  Gewoon emailen naar amnestie international in Brazil dat onze crimineel komt bezoeken. Doe de details in als coup, 8 December moorden etc en hij gaat niet meer naar Brazilie.

  Email naar:

  [email protected]

  Amnesty International Brazil


  Maak melding
 55. Wauw !!!
  De surinaamse volks-president wordt uitgenodigd voor het bijwonen van BRICS – top en zie posting , wauw !!!
  Doel en aanleiding , betrekkinghebbende met 08 dec. 1982 is vervat in ” Dossier Suriname ” .
  Wellicht !!!
  Recht en Waarheid maken vrij
  Dossier Suriname vrij


  Maak melding
 56. Marlon, als jij graag de corruptie in en van andere landen aan de kaak stelt, onder het mom van in Suriname valt het wel mee, wees dan wel zo goed om er dan ook cijfers bij, is wel zo reeel. op de diverse lijsten van 2013, van meest corruptieve landen staat van de 138 landen Suriname op de 38 plaats en het grote bevriende land van SU Venezuala bij de top 10, Bouterse heeft een goede leermeester, Nederland daar tegenover op de 9e plaats van “minst” corrupte landen, toch wel een aardig verschil als je een vergelijk wilt maken.
  En als jij de President van Frankrijk van erbij wilt halen prima, maar in Frankrijk op ze dus wel het lef om hem nu aan te pakken, ik zal Italie, met zijn Berlusconi ook maar mij halen, hoef jij dat niet te doen, hebben ze ook aan gepakt, ik moet dat nog zien gebeuren in Suriname.
  De klokkenluider in Nederland hebben ze niet zo netjes behandeld klopt, maar wordt nog niet naar het leven gestaan, maar liquidatie is niet iets nieuws in Suriname.
  Als je iets wilt vergelijken houdt het dan wel zuiver


  Maak melding
 57. @Hans ,
  Heel ff liet jij mijn persoon terug denken aan de tragische gevolgen van het optreden van de voorzitter van de IRT-affaire , wijlen van Traa .
  Ben jij van een ander mening toegedaan ???
  Benne benieuwd !!!


  Maak melding
 58. @ hans ,
  Wij surinamers hebben geleerd dat de Wijzen uit het Oosten komen en de Meesters uit het Westen !!!
  Wij houden ons momenteel bezig met het Oosten cq. de Wijzen .
  Dat het niet gewaardeerd wordt door het Westen cq. de Meesters , ervaren wij dat dag en nacht !!!
  En een dezer dagen wordt naar verwachting de surinaamse volks-president met alle egards verwelkomt in een van de grote bevriende land .


  Maak melding
 59. Sempa, in onderzoeken van politie is nergens van opzet gebleken en is het een ongeval geweest veroorzaakt door te hard rijden, verder mag jij er van denken wat je wilt


  Maak melding
 60. Sempa als jij met dit dubieuze voorbeeld, aan wilt tonen dat Nederland in verhouding corrupter zou zijn dan Suriname, vergeefse moeite, de keiharde cijfers wijzen anders uit, ook het Brazilie, waar je baasje uitgenodigd is weet wel van wanten op het gebied van corruptie, gezien het laatste nieuws met de fraude door hoge functionarissen met de W.K toegangskaarten, krijgt DDB daar nog een bijscholingscursus. en voor jou informatie Nederland ligt oostelijk van Suriname


  Maak melding
 61. hans ,
  Corrupt is corrupt , maar het verschil ligt in de omvang / cijfers .
  In SU gaat het hoogsten om enkele miljoenen maar in Olland gaat het om miljaaaardennn en dat maakt het verschil , zeker in cijfers !!!
  Mag ik van jou verwachten dat jij een dezer dagen de straat opgaat om hiertegen ( corruptie ) te protesteren ??
  Bye the way , bij jullie heet het geen corruptie maar ” loon voor goede diensten “.


  Maak melding
 62. Sempa , je leest kennelijk slecht of selectief ik heb geschreven in verhouding, dus de cijfers van de diverse onderzoekers, wiizen duidelijk uit dat Suriname in V E R H O U D I N G corrupter is dan meer dan 2/3e van de andere landen, waaronder Nederland die bij de onderste 10 hoort, van mij mag je dit proberen te weerleggen hoor, en ter geruststelling van jou, via de SP in NL. voeren wij wel terdege actie tegen deze praktijken


  Maak melding
 63. President ?Moordenaar, drugsbaron en crimineel zullen jullie wel bedoelen. Laat me toch niet niet lachen.Wat heeft deze man anders dan zn zakken vullen ooit voor Suriname gedaan ? Noem maar op.Het enige wat me is bijgebleven is dat Su in de jaren 80 in bittere armoede leefde.Kijk maar naar zoonlief Dino 1 en al schande. Sluiten jullie je ogen daar maar voor.Scheldpartijen mijn richting zijn van harte welkom. LOSERS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES