zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBaby’s aan de borst dankzij verlate subsidies

Baby’s aan de borst dankzij verlate subsidies

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 jul – Zuigelingen zullen het dezer dagen van de moederborst moeten hebben. Vooral in het binnenland zal te merken zijn dan de overheid weer eens te laat is met de subsidies voor flesvoeding. Op het ministerie van Volksgezondheid wassen ze de handen in onschuld.

De papierenwinkel was op tijd af. Aan de administratieve voorbereiding kan het dus niet gelegen zijn. “Alle stukken over deze kwestie liggen bij de minister van Volksgezondheid en de ministerraad”, zegt topambtenaar Martelise Eersel tegenover de Times of Suriname. Waar het stuitert is bij het subsidiëren van de Regionale Gezondheidsdienst, RGD. Deze medische hulpdienst van de overheid is belast met de distributie van gesubsidieerde flesvoeding.

Maar door het uitblijven van de subsidies voor de RGD kan deze geen nieuwe voorraden inkopen. Overigens adviseert Volksgezondheid moeders om zoveel en zo lang mogelijk borstvoeding te geven. “Borstmelk is hygiënisch en het is gratis”, aldus Eersel. Veel moeders kiezen voor het gemak. Vooral in het binnenland is de afhankelijkheid van flesvoeding gaan groeien. In het parlement is onlangs er toch voor gepleit de subsidies voor flesvoeding te blijven geven.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Nog even en ze maken een oversteek met roeiboten richting de Noord Zee en dit alles voor een stukje droog brood. En dan met droge zeggen dat Bouterse the best men for the job is. 1 ding is zeker tijdens Brics ligt Desi aan de boop van Dilma. Dit alles gesubsidieerd door Brazilië.


  Maak melding
 2. Nog even en ze maken een oversteek met roeiboten richting de Noord Zee en dit alles voor een stukje droog brood. En dan met droge zeggen dat Bouterse the best men for the job is. 1 ding is zeker tijdens Brics ligt Desi aan de boop van Dilma. Dit alles gesubsidieerd door Brazilie


  Maak melding
 3. Zo zie je maar weer, een mens is nooit te oud om iets nieuws te leren; ik dacht voorheen altijd dat een zogende moeder heel gezond moest eten voordat ze genoeg melk kon produceren voor haar baby. Maar nu komt deze hooggeleerde Martelise Eersel ons vertellen dat moedermelk gratis is, m.a.w. je hoeft als moeder ’s morgens je mond slechts open te doen voor de wind, je hoeft niets te eten en te drinken en je produceert op wonderbaarlijke wijze gratis en voor niets genoeg melk voor je baby.


  Maak melding
 4. -Sommige moeders hebben gewoon geen of niet voldoende borstvoeding. De baby is dan aangewezen op flesvoeding om te overleven.
  -Sommige moeders moeten werken na de zesde week van hun bevalling.
  De baby is dan aangewezen op flesvoeding om te overleven.
  – een moeder die door omstandigheden overgestapt is op flesvoeding heeft al heel snel geen moedermelk meer. De productie stopt vanzelf omdat het niet op gang gehouden is.

  Baby’s die vallen binnen deze categorieën, hebben door hun kwetsbaarheid een groot probleem.
  De overheid mag niet sollen met baby’s en ouderen als ze het sterftecijfer laag wil houden.
  Schande!


  Maak melding
 5. Echt alles in het arme land draait om subsidies. Vroeger waren en geen subsidies en toch was het een welvarend land.

  Als babymelk wordt gesubsidieerd, dan zijn er geen prikkels meer bij de jongeren om aan veilige sex te doen. Jonge meiden worden nu op de middelbare school zwanger en de overheid stimuleert dit ongewenst gedrag met het subsidies voor melk en kinderbijslag.

  Ophouden met deze onzin, er valt niet meer tegen te werken. Waarvan wil men dit tot in lengte van jaren blijven subsidieren?


  Maak melding
 6. Dir artikel maakt nog eens weer duidelijk, dat wij nog steeds een ontwikkelingsland zijn.
  Er worden geen subsidies uitbetaald, omdat er bij teveel mensen teveel geld aan de strijkstok blijft hangen.
  Waar subsidies in het spel zijn, moeten Surinamers hun graantje meepikken, want zo zitten wij in elkaar.
  De gezondheidszorg in ons land drijft vooral op buitenlandse artsen en expertise.
  Het is goed dat dat gebeurt, maar eigenlijk is het een bloody shame.


  Maak melding
 7. Ik denk dat de regering het aantal babys in het binnenland niet meer kan bijbenen.Weet de regering dan niet dat Bokito alleen meer dan 200 kinderen heeft? Hoeveel Bokitos telt ons binnenland? Ik denk dat de verhoging van de kinderbijslag een flinke boost heeft gegeven aan de groei in het binnenland.Een vrouw met 10 kinderen kan toch heel wat aan uitkering vangen.


  Maak melding
 8. Het aantal moeders dat geen borstvoeding kan geven om medische redenen is heel kein. Vroeger (ja vroeger) gaf men de kinderen kokori en als ze jonger waren dunne rijstmeelpap. De overheden, ook de vorige, zijn hier bedet aan. De mensen wordt vaak geleerd om hun oude gewoonten overboord te gooien en hun kinderen babyvoeding (flesvoeding) te geven. Ik heb het geluk om ver te kunnen reizen en overal in ontwikkelingslanden zie je dit probleem ontstaan. Mensen denken dat modern hetzelfde betekent als ontwikkeld, gezond en dus goed. Daardoor ontstaat er een afhankelijkheid die weinig goeds voorspelt; terwijl men juist in het westen hiervan af probeert te komen. Leer moeders om terug te gaan naar hun oude gewoonten, leer hen desnoods kolven.


  Maak melding
 9. @Jako

  Helemaal eens met je !!

  Dinootje alleen al, heeft 14 kinderen !!!
  Bouta schenkt ze TV’s dankzij ons de belasting betalers van Suriname,wat zij juist nodig hebben is Condooms en heel veel ook,de PIL en Familyplanning lessen !!!


  Maak melding
 10. Vraag. Waarom lukt het in Suriname niet om iets goed te organiseren? De organisatie rondom de poedermelk hoeft toch geen probleem te zijn?
  En als de Surinamers niet in staat zijn om deze kleine en simpele dingen te organiseren rijst bij mij de vraag of zij in staat zullen zijn om moeilijke problemen op te lossen. Ja, jongens het wordt tijd om aan onze potentiele politici een minimale opleiding als voorwaarde te stellen ter voorkoming dat alleen stommelingen in de regering komen.


  Maak melding
 11. “. “Borstmelk is hygiënisch en het is gratis”, aldus Eersel. ”

  Martelise Eersel vergat het volgende te noemen:
  – Daarnaast is borstmelk altijd op de juiste temperatuur.
  – De “verpakking” is ook verpakking is ook mooi en aantrekkelijk.
  – Naast zuigelingen is er ook een ander doelgroep die ervan houden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 12. “. “Borstmelk is hygiënisch en het is gratis”, aldus Eersel. ”

  Martelise Eersel vergat het volgende te noemen:
  – Daarnaast is borstmelk altijd op de juiste temperatuur.
  – De “verpakking” is ook mooi en aantrekkelijk.
  – Naast zuigelingen is er ook een ander doelgroep die ervan houden.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding
 13. De barmhartige Henkie Mol, die beslist niet racistisch is, heeft besloten flesvoeding te doneren op de kortst mogelijke termijn. Zijn sympathie voor de binnenlandse bevolking is heel groot. Hij is al een hulpactie begonnen, zoals een goede blanke betaamt en volgens berichten heeft hij al gulle donaties ontvangen van ene Ray en ene Hans, voor deze nobele zaak. Binnenkort overhandigt Henkie Mol zelf de hulpgoederen.
  Henkie Mol heeft wel een voorwaarde: alle kindertjes moeten zich laten dopen en de bijbel uit het hoofd leren, later. Ook moeten ze alle coupletten van het Wilhelmus kennen en voetballen voor het Nederlands elftal. Want het schijnt dat het Nederlands elftal zonder inbreng van kleurlingen, niks kan winnen. Eerder had men Bokito gepolst om in de spits te spelen in Oranje, maar tot groot verdriet van Henkie Mol had Bokito geen interesse. Henkie wijt de uitschakeling van Oranje voor de finale aan het ontbreken van Bokito. Bokito’s collega, de Neanderthaler Kuyt kon in z’n eentje het tij niet keren. In afwezigheid van Bokito maakte hij fout na fout en leverde de bal vaak bij de tegenstander in. De rest van het team volgde het voorbeeld van deze oermens. Tot groot ongenoegen van Henkie. Henkie heeft al de scouts Ray en Hans de binnenlanden van Suriname ingestuurd om talent op te sporen. In 2018 wil Henkie een Nederlands elftal waarin minimaal 7 spelers afkomstig zijn uit de binnenlanden van Suriname. Volgens Henkie is dat een garantie voor succes, want deze spelers zijn niet lui en ook heel erg slim. Bovendien werken ze heel hard itt de blanke collega’s.


  Maak melding
 14. @Jesse

  Ode aan je breed fantasie vermogen.

  Als ik ooit een elftal moet beginnen is er dan absoluut geen ruimte voor HANGMAAT SLAPERS in mijn ploeg.
  In mijn selectie wil ik spelers die weten wat werken is en die bovendien ook belasting betalen..


  Maak melding
 15. Jesse,

  Wat heeft voetbal in hemelsnaam te maken met babyvoeding ?
  Waarom hebben Nederlanders, waarvan we al 34 jaar vrij zijn, in godsnaam te maken met babyvoeding ?
  Hou je nu eindelijk eens aan de inhoud van het artikel en probeer – en dat zal voor jou heel lastig zijn – eens niet te discrimineren in je postings.
  Er bestaan meer landen op de wereld, dan alleen Suriname en Nederland.
  Ik begrijp niet, waarom je nog steeds zo hyper bent als het gaat om Nederland.
  We zijn al 34 jaar onafhankelijk mang !!!


  Maak melding
 16. Ook (Ronnie Asa bi na) is wederom aan de Borstvoeding.
  Dankzij verlate subsidies.

  Maar het gebeurt natuurlijk in een (geheime) hut te Asidon hopo.
  En dit gaat hij natuurlijk niet in het DNA vertellen.


  Maak melding
 17. Blijkbaar hebben niet alleen die babies hun melk niet gehad, Henkie Mol heeft ook z’n roti’s nog niet gehad. Vandaar dat hij alles wat wazig en paarsig ziet. Ga eerst wat eten, Henkie. Je kunt toch even naar Roopram lopen?


  Maak melding
 18. “Dus als je kinderen maakt moet de regering voor deze kinderen zorgen???”

  Deels wel. In Nederland heet dat kinderbijslag. Een regering heeft er baat bij dat mensen kinderen maken, want anders vergrijst de bevolking en moet men werknemers importeren, wat weer tot jaloezie en scheve verhoudingen kan leiden en een tikkende tijdbom kan zijn voor (raciale/culturele/religieuze) onlusten.
  Soms geven regeringen zelfs premies voor het maken van kinderen, juist hierom.


  Maak melding
 19. @perko,

  Man, je wilt toch niet dat de bananen voor andere dingen dan consumptie gebruikt worden? Wat moeten die arme eenzame Belgische vrouwen dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES