Lid politieke partij Bouterse uit coalitie

19

PARAMARIBO, 8 jul – Parlementariër Frits Moesafierhoesein treedt uit de coalitiefractie. De niet bepaald spraakzame politicus kan zich niet verenigen met besluiten binnen zijn politieke partij NDP.

Moesafierhoesein kiest voor de dissidente groep in het district Saramacca. De groep geleid door onder anderen ex-militair Badrissein Sital is het niet eens met de terugkeer van voormalig parlementariër en rijstmagnaat Ronny Malhoe. In de mindere tijden van de NDP had Malhoe de politiek de rug to e gekeerd en vaarwel gezegd. Nu wil hij terug als verkiezings coördinator voor Saramacca. Malhoe maakt er geen geheim van dat hij zijn dochter kandidaat wil stellen voor het parlement. Bouterse zelf wekt niet de indruk bezwaar te hebben.

Deze houding steekt de groep Sital met nu als voorlopige weerslag het vertrek van Moesafierhoesein uit de coalitiefractie. Die heeft nu maar vijf en twintig leden, dat neerkomt op een minderheid. In een persverklaring van de groep Sital staat dat het besluit van de parlementariër ‘unaniem’ ondersteund wordt door de partijstructuren van Saramacca. Bouterse heeft aangekondigd te zullen bemiddelen, maar lijkt daar geen haast mee te maken. Volgens Moesafierhoesein zal hij een onafhankelijke fractie vormen in het parlement.

19 REACTIES

 1. ojee…je weet hoe dat gaat met dissidenten (staatsvijanden) van de meervoudig moordenaar.
  Kogelbrieven en bedreigingen zijn onderweg…..


  Maak melding

 2. al die minis-ters onder minis-ter zitten voor spek en bonen,

  al die parlement leden poppenkast zitten voor niks

  al die leden van het cabinet van de pres.,zitten voor niks

  al die commissarissen zitten voor jan joker mooi boy te spelen

  al die rr-dr leden zakken vulers,geen waarde van betekenis

  zo kun je door gaan tot de dakloze landloze niks nutigers

  sme waarheen..

  wanneer o wanneer komt er verbetering beterschap voor land en volk..

  wie kan ons helpen..


  Maak melding

 3. Pinas
  Het is wel weer de zoveelste blunder van de grote roerganger. Maar gezien de uitspraken van het geachte assemblee lid blijft hij de regering gewoon steunen zodat men in verdeeldheid en met wat chantage verder kan. Ook Sital is het chanteren meester. Wie volgt.
  Het wordt heel leuk bij het indienen van de kieslijsten. Silos van Dijk kan al beginnen aan een listenlijst.

  Het is wel het zoveelste bewijs dat een president die zijn eigen coalitie, zijn eigen partij combinatie en zijn eigen partij niet weet te besturen de macht over het land niet echt verdiend.
  De president geeft geen enkele leiding en laat opportunisten binnen zijn eigen partij hun gang gaan en de problemen door zieken.

  Het wordt een heel nieuw verhaal als de ex BEP mensen hun achter ban weer gaan op zoeken en Brunslijk in de gaten krijgt hoe smal zijn basis en dat hij met US dollars geen zetels kan kopen.

  Het geeft aan dat de NDP haar bestaansrecht als grootste partij verliest. Dat kan heel hard gaan als de Hindoestanen met spijt terugkeren en het kader in de gaten krijgt dat men geen basis meer heeft om nog eens 5 jaar te kunnen roven en baantjes verdelen.

  In oktober zal de krijgsraad wellicht een nieuw bommetje plaatsen onder de president.

  Interessante tijden. Heel binnen kort zal er ook wel nieuws komen uit New York en zal het gat in de schatkist zichtbaar worden.


  Maak melding

 4. Alleen de ratten die nog hoop hebben dat er na de verkiezingen uit baas zijn dikke darm nog iets te likken overblijft, verlaten het zinkende schip nog niet. Persoonlijk denk ik dat baas zijn colon na de verkiezingen alleen nog maar van nut zal zijn voor de langdurig gestraften in Santo Boma.


  Maak melding

 5. Greetings,
  Is dit het begin van het einde of het einde van het begin van de NDP-Powerplay. Wie herinnert zich de stoere woorden van Ramon Abrahams: “We hebben 36 zetels.” Weet u, voor een partij die zoveel te vertellen heeft met zoveel machtsvertoon is deze affaire een nationale schande! Maar Doekhie en Paranam zullen weer aangeven dat dit een Front stunt is opgezet door Venetiaan en Sardjoe. Tje potiii!


  Maak melding

 6. Volgend jaar gaat de NDP de verkiezingen verliezen. Maar misschien wint de NDP wel de Indian Curry Duck competitie. 😉


  Maak melding

 7. Dit is de zoveelste scheur in de NDP, en daar is Suriname heel erg blij mee!

  Dit is het begin van het einde van de NDP, mooi, heel erg mooi!
  Bouterse, trek je lering hieruit en toon jezelf de grote verliezer.
  Schrijf nu maar nieuwe verkiezingen uit, dan doe je nog iets goed voor ons mooie land!


  Maak melding

 8. Ik ben geen fan van de NDP maar weet wel dat alles wat Generaal Sital aanraakt eventueel doodgaat Bacoven, rijst etc . Zo Generaal Sital de NDP met beide handen en voeten aanpakken.


  Maak melding

 9. ” De niet bepaald SPRAAKZAME politicus…. ”

  No big deal !!!! Niet spraakzaam, ongeschoold, zakkenvuller, mongool, zuiplap, vuilbek, raddraaier, bankrover, hoerenloper , sjoemelaar, sukkel of weet ik veel tot wat voor omlaag gevallen individu je in het Surinaams parlement behoort het maakt allemaal niet uit in SURMARBO en want……. ” Neks no fout ” !!!!

  ” CHAVÉZ ” had vandaag een discussie met een naaste familielid ( een BELASTINGBETALER/Ambtenaar ) omtrent het feit dat het Surinaams parlement VRIJAF genomen had om de achtste finales van de WK te kunnen volgen de vorige week.

  Jezus Christus !!!!!!! Dat is toch BAGGER en zuivere zakkenvullerij omdat BELASTINGGELD op deze wijze openlijk en grof wordt verspild volgens mij.

  De reactie van het familielid was doodeenvoudig…… ” die parlementariërs hebben toch ook ontspanning nodig ” !!!!

  Dus een niet spraakzame parlementariër in het Suriname wie in SU let daarop ?????

  CHAVÉZ, groet u vanuit Paramaribo. Ha det så bra !


  Maak melding

 10. In DWTonline verscheen er een artikel over deze zaak;

  http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2014/07/09/panka-onkent-uittreden-moesafierhoesein/

  Panka ontkent dus dat Moesafierhoesein uitgetreden is, volgens Panka is er NIETS AAN DE HAND, Moesafierhoesein, Doekhie en Bouterse hebben wel een gesprek gehad op het kabinet van de president, maar ze hebben het HELEMAAL NIET gehad over het uittreden van Moesafierhoesein, ze hebben SLECHTS gesproken over zaken de Moslimgemeenschap rakende. Volgens Sital weet Panka al vanaf 30 juni dat Moesafierhoesein uitgetreden is”.

  Panka en Doekhie beweren dus iets anders dan Sital, het is volgens mij, de cultuur van de NDP kennende, niet zo moeilijk om te concluderen dat Panka en Doekhie degenen zijn die staan te LIEGEN alsof het gedrukt staat. Als Moesafierhoesein blijft volhouden dat hij uitgetreden is, moet hij Allah niet 5 maar 10 keer per dag bidden dat hij er zonder kleerscheuren vanaf komt, verhoort Allah zijn gebeden niet, dan mag hij slechts hopen dat Doekhie bij een volgend gesprek met hem en Bouterse ook een doekje voor het bloeden heeft meegenomen.


  Maak melding

 11. Ding ndp jongens no e broeja, no wang sma foe ndp e paniek, de ndp doet gewoon, alsof er niets aan de hand is. .De ndp zal de zelfde strategie toepassen als wat de ndp had toegepast, toen Somo, DiDiBrie uit het parlement van Su had getrapt bij veelvuldig verzuim. Tegenwoordig kennen de ndp hun leus niet meer “neks no fout”. NDP e potie en poeroe ma notie no e gebeur. Waar is de vooruitgang die de ndp regering Su heeft gebracht. Wij kijken uit wie deze Moesafierhoesein zal vervangen, want deze ndp regering MMMMMMOET Su naar grooooootere hoogte(s)brengen. Vene no bing boeng, Vene no bing boeng. Volk zie wat jullie hebben gedaan op 25 mei 2010 door te stemmen op deze zaka-zakas van de ndp, zie ook wat jullie ervoor terug gekregen hebben, niets maar dan ook niets. Soso pina/armoe(de) Odiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 12. Het begin van het einde begint altijd met weglopers.
  Moesafierhoessein is de eerste in de NDP, waar heel veel onvrede heerst over de manier, waarop hun baas met hen omgaat.
  Als er 1 schaap over de dam is, volgen er meer en moeten of nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven of Bouta moet per decreet gaan regeren.
  Ik denk, dat hij zal kiezen voor het laatste.
  Hij wil kost wat het kost zijn politieke onschendbaarheid behouden, want anders kan hij nergens meer naar toe in het buitenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.