dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoZware rukwinden teisteren delen van Suriname

Zware rukwinden teisteren delen van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 7 jul – Meer dan 100 huizen in het district Nickerie hebben gisteren schade ondervonden van rukwinden die delen van Suriname eerder op de middag teisterden. Vier personen hebben verwondingen opgelopen en verschillende wijken kwamen zonder elektriciteit te zitten. Dat melden diverse Surinaamse nieuwssites.

Om de schade die de rukwinden veroorzaakt hebben te registreren, werd het hoofdbureau van politie in Nieuw Nickerie door districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh ingericht als crisiscentrum. Daarmaast werd een crisisteam door de DC ingesteld bestaande uit de gewestelijke politiecommandant, de brandweercommandant en vertegenwoordigers van het Nationaal Leger.

Ook in Paramaribo had men last van de rukwinden. Op Zorg & Hoop werden bomen door de harde wind ontworteld. Op sommige plaatsen kwamen omgewaaide bomen op elektriciteitsmasten terecht. Op Geyersvlijt werden daken van huizen weggerukt.

[Foto’s George Cheng Jr. – Bombelman.com: De brandweer bezig met het opruimen van een boom aan de Passiebloemstraat (Zorg & Hoop)]

wind2

wind3

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Zware rukwinden teisteren delen van Suriname.

  Ik hoop niet dat er zich ongelukken hebben plaatsgevonden tijdens deze (rukwinden).
  Maar ik hoop ook dat de eigenaars verzekerd zijn.

  Maar hebben ook (rukwinden) plaatsgevonden op de Goudvelden in het binnenland?
  Want dan is ook al het Goud door toedoen van de (rukwinden)
  weggewaaid.

  En wie of wat is de veroorzaker van deze RUKWINDEN in switie Sranan?

  Het antwoord krijgen wij straks van (paraman & pero).


  Maak melding
 2. Beste mensen, maak geen grappen met Moeder Natuur. Ik heb er zelf een staartje van meegekregen en ik kan jullie melden dat het geen sinecure is. En we weten allemaal dat 99% van de Surinamers niet tegen dit soort calamiteiten verzekerd is. Dus: de gemeenschap betaalt voor de aangerichte schade. Dat was zo, dat is zo, en dat zal zo blijven. Winti wai, lanti pai. Letterlijk.


  Maak melding
 3. Rukwinden zijn van alle tijden. Vroeger waren er ook stormen en tyfonen. Maar met meer de verdergaande ontbossing wordt het effect van de snelle windverplaatsingen erger. Er zijn nu minder hoge bomen die veel wind vangen.


  Maak melding
 4. Als ik de foto’s van de dakconstructies van bepaalde woningen met weggewaaide zinkplaten, bekijk dan vraag ik me af of deze wel correct zijn uitgevoerd.
  Zijn de gebruikte langs- en dwarsbalken in het kapplan wel van de juiste afmetingen en soort. Zijn de gebruikte nagels, spijkers of andere bevestigingsmiddelen wel van het juiste soort en type.

  Het viel mij ook op dat aan vele woningen mn in Nickerie, te zien was dat er een dakgoot ontbrak.
  Ik vermoed verder ook dat het deel tussen zinkplaat en superstructure van de woning niet goed is afgewerkt, waardoor de wind onder de zinkplaten door vrij de vliering in kan.
  Indien dit het geval is, dan ben je verloren bij een zwakke constructie van de woning.

  Bouwopzichters en bouwpolite, dus werk aan de winkel voor jullie.


  Maak melding
 5. Wordt het geen tijd dat we in dit land nagaan hoe we veel meer schade in de toekomst kunnen voorkomen? Moeten de daken niet beter verankerd worden? De balken moeten met stalen bouten aan elkaat vastgemaakt te worden.Ook de zinkplaten kunnen we liever met moerbouten vastmaken i.p.v. dakspijkers.Ik vraag mij af waarom de overheid blijft slapen.Overheid wordt wakker en kom met een plan van aanpak.


  Maak melding
 6. De gemeenten in Nederland inspecteren jaarlijks vele bomen die langs de weg staan of bij gebouwen en zouden kunnen omwaaien. Takken worden veiligheidshalve gezaagd zodat ze niet op gebouwen of auto’s of op straat kunnen vallen. Ik weet niet of zoiets in Suriname gebeurt, maar mensen kunnen ook zelf de bomen in hun buurt en rondom hun huis in de gaten houden en de verdorde of zwakke takken afzagen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES