Somohardjo wil snelle formalisering oppositieblok

24

PARAMARIBO, 7 jul – Het samenwerkingsverband tussen de partijen die nu in de oppositie zitten, moet zo snel mogelijk geformaliseerd worden. Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. De onlangs getekende intentieverklaring is slechts een basis naar de verkiezingen toe. Weliswaar ziet PL samenwerking voor het binnenhalen van parlementszetels niet zitten.

De voorkeur gaat naar samenwerken op het niveau van districts- en ressortraden. Bij het verkiezen van een president kunnen deze raden de doorslag geven. PL houdt binnenkort een massameeting om deze samenwerking op regionaal niveau goed te keuren. “In principe is het al goedgekeurd op regionaal niveau. Voorlopig denken we daaraan. In de toekomst zien we wel”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Wat het parlement betreft, daar is de spoeling dunner.

De districts- en ressortraden zijn goed voor ruim vijfhonderd zetels. Het parlement telt maar een en vijftig. Hoe groter een blok van politieke partijen, hoe minder er per kop wordt overgehouden. Somohardjo zelf heeft steeds gezegd dat zijn partij voor minimaal tien parlementszetels gaat. De samenwerking met onder meer het Nieuw Front moet vooral het presidentschap veiligstellen. “We moeten kijken wat ons voordeel is samen”, aldus Somohardjo.

24 REACTIES

 1. Hallo Somo,pindaman,waarom zo een haast ?!
  Wil je in de oppositie zitten dan met je werken volgens de regels van de oppositie. Het is geen vrij gevochten boel als bij de ndp ,je ex-partner,okay !!


  Maak melding

 2. Somo heeft haast. Hij denkt al aan het presidentschap. Somo vindt die presidentspaleis zo mooi. En het ligt zo mooi centraal. ’s Nachts kan hij zich vermaken in Palmentuin, overdag kan hij naar de Centrale Markt en de winkels, in de namiddag kan hij genieten van de steiger bij DNA. ’s Avonds kan hij wandelen aan de Waterkant. Zondags kan hij voetballen op de Onafhankelijkheidsplein. Eens per maand kan hij zo de DNA binnenlopen. Alles is binnen loopafstand. Goed gepland, voor een bejaarde.


  Maak melding

 3. @Jesse
  Wel,somo vond het presidentspaleis ook mooi tijdens zijn huwelijk met de ndp !
  Maar toen beloonde je baasje bouta hem met DJAKARTA, achter gesloten deuren met brunsie voor het plegen van verraad jegens de bevolking van Suriname !


  Maak melding

 4. @Jesse

  Bouta mijn oom?!
  Uit welke planeet reageer jij dan ?!
  Zeker niet planeet Aarde anders had je het beter geweten bouta de crimineel voor mijn oompje te verklaren.
  Of ben je pas hier op waterkant beland ?!


  Maak melding

 5. ““We moeten kijken wat ons voordeel is samen”, aldus Somohardjo.”

  Hier gaat de samenwerking al fout. Niet ‘ons voordeel’ moet de inzet van de komende verkiezingen zijn, maar ‘herstel van de rechtsstaat Suriname’.


  Maak melding

 6. Beste Ray,

  Jesse is een Bouterse adept dus die doet dan hartelijk mee met met het verspreiden van de paarse evangelie. De zoveelste revo kindje die hier voorbij komt. Aai baja, zijn bullshit zullen we maar met een korreltje zout nemen. Mijn advies, deze idioot links laten liggen, daar valt niet mee te discussiëren. Jesse is een light versie van die andere bobo jantje Pero.


  Maak melding

 7. jullie kunnen zelfs de hulp inroepen van een bonoemang pandiet of wie dan ook .wij gaan voor bouterse ,wij gaan voor een rechtvaardig suriname waar wij niet in hokjes regeren .ik pero herhaal creolen wordt wakker .die vhp en pl roepen hun achterban op dus wees bewust waar op je gaat stemmen .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ,herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  wat deze regering tot op heden doet heeft nog geen front nog geen vhp nog geen ktpi of pl kunnen doen .suriname moet vooruit .zat gisteren in mijn auto en reed de weg van dijkveld naar domburg .wat ik daar zag op de weg was niet normaal .die bermen waren nog geen 24 uur gemaaid of er lagen zakken vol afval midden op de weg .triest om dat te moeten zien .ik vindt dat velen hun mentaliteit moeten gaan veranderen . ik weet echt niet als het politieke motieven zijn maar para is een van de schoonste districten en ik snap niet dat sommigen niet verder denken .
  maar goed ,wij gaan voor een schoon suriname en de ndp is de hoop .


  Maak melding

 8. Is Jesse de reincarnatie van Niets dan de waarheid, het is net of ik flash backs krijg, het zelfde geleuter over de slavernij, hetzelfde verdedigen van DDB, verpacht in een oeverloos gezwam


  Maak melding

 9. pfff, hebben ze ook nog een partij programma of zijn ze gewoon tegen. Er zijn hier meer politieke partijen dan kiezers.
  gelukkig hebben ze het allemaal over eerlijk verdelen onde de (eigen) armen. Wanneer komt er eens een partij die investeerders gaat aantrekken buiten China. Die investeren niet maar verplaatsten kapitaal, goederen en arbeiders.


  Maak melding

 10. Rasdieven zijn rasdieven en moeten rasdieven blijven. Voor de verdure rest hebben wij geen boodschap aan grondrovers en pedofielen!


  Maak melding

 11. Paraman, jullie paarse paupers hebben wel boodschap aan massamoordenaars, drugsdealers en het faciliteren van terroristen. Het is maar waar je trots op bent.


  Maak melding

 12. @Armand,

  Wordt het niet eens tijd dat bejaarde politici in Suriname met pensioen gaan ongeacht van welke politieke partij dan ook. Het is toch te zot voor woorden dat er mensen meer dan 30 jaar op het pluche blijven zitten.

  Suriname is toe aan nieuwe leiders met een andere opzet van partijen en verkiezingen. Het land telt minders inwoners dan een stad als Rotterdam en toch heeft het idioot veel partijen.

  1) laat de jongeren het overnemen
  2) werken met een kiesdrempel is een noodzaak om een wildgroei van partijen tegen te gaan

  Zodra de oude garde het voor het zeggen hebben komt Suriname geen stap verder want laten we nu eerlijk zijn het land staat al jaren stil.


  Maak melding

 13. @Koos de Jong, Je hebt wel een punt. Deze mensen hadden 30 jaar geleden misschien oprechte goede idieen, maar de tijd heeft ze ingehaald.


  Maak melding

 14. @Koos de Jong,

  De jongeren van Suriname zijn nog erg nat achter hun oren.
  Suriname is een multiraciale samenleving dus heeft iedere bevolkingsgroep recht op een eigen partij.
  Eigenlijk heeft Suriname niks aan een democratie, maar meer behoefte aan een politburo met een geplande economie, zoals in China. Chinezen kunnen goed plannen en de targets behalen.
  Mogelijk dat de Chinezen Suriname op de goede weg kunnen helpen. Ze zijn in ieder geval de toekomstige hoop voor Suriname.


  Maak melding

 15. @Yang Ka Chin, Individuele vrijheid is voor de Surinamer heel belangrijk. Een overheid die gaat bepalen, hoeveel je mag verdienen, welke luxe goederen je wel en niet mag kopen, welke kranten je mag lezen of naar welke muziek je mag luisteren is niks voor de Surinamer. Dan zijn ze nog liever ongeorganiseerd, maar wel vrij om te leven hoe ze zelf willen.


  Maak melding

 16. @Armand,

  De mensen in China hebben een veel grotere vrijheid dan jij schetst. De planeconomie zou heel goed zijn voor Suriname. De regeringen zouden dan gedwongen worden plannen op tafel te leggen en dus serieus aan ontwikkeling te denken en de plannen ook uit te voeren. Natuurlijk, ook in China komt veel corruptie voor, maar dat is moeilijker te controleren met 200 miljoen ambtenaren. In Suriname, met een kleine ambtenarenapparaat, zouden schuldigen aan corruptie toch makkelijk aangepakt moeten kunnen worden. Blijkbaar dekt men elkaar op vele lagen waardoor er zelden veroordelingen volgen. In welk geval Suriname dus een grote maffia familie is.

  Wanneer zelfs rechters betrokken zijn bij oneerlijke handelingen, dan kan alleen een sterke wilskrachtige eensgezinde orgaan (politburo) grip krijgen op die mensen en ze uit de machtspositie zetten.
  Aan de eerstvolgende verkiezing na die van 2015, gaat er een sterke Chinese partij deelnemen en die gaat ook samen met anderen de regering vormen. Ik kijk er naar uit.


  Maak melding

 17. het probleem is,,,dat wij suri’s zitten met een slaven / kontract arbeiders verleden en komen maar niet boven op..

  deze trauma vervolgt ons diep heel diep tot verder dan ons graf en wij komen máár niet uit..

  die hebie blijven we dragen..

  de laatste twee en dertig jaren komt nog een andere hebie bij,namelijk de december moorden 1982 die maar niet tot een oplossing wordt gebracht..

  ieder zit ermee


  Maak melding

 18. Gelukkig zijn Bouta en Somo niet moeders jongsten, ze zouden al lang met pensioen zijn, maar zoals we allemaal weten, komt ook aan het langste touw ooit een eind. We zullen nog maar even door deze twee rotte, pooiplooi, zure appels heen moeten bijten. Het is te hopen dat we daarna nooit meer opgescheept zitten met oneerlijke, corrupte, luchtkastelen belovende en chanterende politici en breekt er eindelijk een goede tijd voor Suriname aan. Voor mij is het waarschijnlijk te laat maar ik gun het de komende generaties van harte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.