Minder bezoekers voor Hindoestaans Milan festival

25

Afgelopen weekend vond het Hindoestaans Milan festival in Den Haag voor de 30ste keer plaats. Ongeveer 15.000 mensen kwamen op het evenement op het veld in het Zuiderpark af. Volgens de organisatie is dat een stuk minder dan voorgaande jaren.

Gemiddeld kwamen er 50.000 mensen per jaar naar het festival dat drie dagen, van vrijdag tot en met zondag, duurt. Op vrijdag en zaterdag waren er belangrijke voetbalwedstrijden van het WK2014. Wellicht dat veel mensen daarom wegbleven.

Zondag, meestal de drukste dag van het event, heeft het behoorlijk geregend waardoor veel mensen thuis bleven. Ondanks de lage opkomst was de sfeer op het grootste Hindoestaanse festival van Europa wel goed. “We zijn blij dat er toch mensen zijn gekomen. Alles is goed verlopen” aldus de organisatie.(Foto: Roy Ramnewash)

25 REACTIES

 1. Het is nogal logisch dat er weinig mensen zijn gekomen,er was voetbal op tv. En vroeger was dit evenement gratis, en er was meer te zien.Nu moet je 4 € betalen om naar mensen te kijken
  want, er valt geen f.ck te zien een blik bier kost 2.50 € zelf nog duurder dan in het café, en het regende pijpe stelen.
  Milan betekent in het Hindoestaan ontmoeting,nou ik ontmoet mijn vrienden wel in het Café, en het bier kost goedkoper en ik zit lekker droog !!!!!


  Maak melding

 2. Mijn vrouw en ik hebben ons zaterdag prima vermaakt onder een meestal aanwezig zonnetje, oude bekenden tegengekomen, naar de prestaties gekeken van een nichtje bij het dansoptreden en lekker gegeten, en ’s avonds zaten we om 22.00 weer voor de T.V. voor het W.K.
  Het is maar net wat je er zelf van maakt.


  Maak melding

 3. De commercie slaat overal toe. De mensheid heeft er een nieuwe vijand bij: commercie.
  Je ziet dat mensen zich steeds als uitbuiters gaan gedragen. Immers, uitbuiten (commercie, marketing, economie) is nu de nieuwe god en het antwoord van de educatiesysteem op de problemen van de mensheid. Probeer maar eens onbaatzuchtig te zijn tegenwoordig. Je wordt voor gek versleten en ook nog eens opgelicht.
  Al die organisaties die geld ophalen voor het zgn ‘goede’ doel zijn allemaal commercieel bezig. Directeuren die tonnen verdienen. De Kerk die miljarden bezit en misbruikt voor bekeringen van armen in ontwikkelingslanden. Moslims die in het oliegeld zwemmen en van gekkigheid voetbalstadions met airco gaan bouwen terwijl ze niet eens voor fatsoenlijke werkomstandigheden en een goede loon voor de arbeiders zorgen.
  Milan en Kwakoe doen lekker mee in deze circus. Mensen mogen elkaar niet meer gratis ontmoeten, nee enkelen moeten er vet aan verdienen.


  Maak melding

 4. Het wordt eentonig en is bovendien a-money-making-bussiness.Ik ben blij dat de bezoekers nu inzien dat ze elke keer weer voor de gek worden gehouden.Met de organisatoren hoeven we geen medelijden te hebben ,want die hebben in de loop der jaren al meer dan genoeg verdiend.


  Maak melding

 5. waar het hier omgaat is dat een ieder zijn/haar sociale invulling
  zelf een inhoud aan geeft . .
  wat een andere leuk vindt ,hoeft voor een ieder niet zo te zijn
  verder dwaalt men af van de essentie van het onderwerp

  milan was dit jaar niet druk bezocht …..


  Maak melding

 6. Hans:

  Dus jij maakt dat uit,het is geen kwestie van niet kunnen betalen, het gaat hier om principiele redenen !
  Vroeger kreeg de organisatoren subsidie van de Gemeente Den Haag, wat gebeurt er toen dan ?????
  Juist de standhouders moesten flink betalen om daar voor die 3 dagen zijn waar te kunnen slijten.Het geld werd in de zakken van de organisatoren gestoken. Toen heeft de Gemeente DH de kraan dicht gedraaid,nu betalen de standhouders nog steeds veel geld om daar te kunnen staan.


  Maak melding

 7. Law mang.Dja, het enigste wat ik uitmaak is dat ik voor me zelf bepaal of ik ergens geld voor over heb of niet, net zo goed bepaal jij dat voor jezelf of jij de 4 euro wilt betalen
  Zo gauw ik het idee krijg dat ik onnodig getild word blijf ik weg, tot u toe heb ik dat niet dat gevoel, en ik niet alleen gezien het aantal bezoekers op de zonnige zaterdagmiddag en vooravond


  Maak melding

 8. Zal ook deels met de economische crisis te maken hebben, naast het weer, het voetbal, de entreegelden, het niet mogen meenemen van eigen consumptie en drank en de parkeergelegenheid. Overal zijn parkeertarieven omhoog gegaan. De gemeente Den Haag doet belachelijk met betaald parkeren tot 23:59 uur.


  Maak melding

 9. Hans:

  Hans: dat is het ´m juist, ik voel me getild het is maar 4€, maar dat vind ik te veel van het goeie.Oké een ieder moet zelf weten wat hij doet,ik heb heerlijk met vrienden voetballen zitten kijken.
  Relatief heeft het mij meer gekost,maar dat heb voor over voor mijn vrienden !

  gr.

  Law man dja.


  Maak melding

 10. Behalve dat de kaartjes duurder worden, de hapjes en drankjes ook duurder worden en bovendien betaald parkeren is. Is het niet echt leuk meer en eentonig, tenzij je het leuk vind om betaald, hindoestanen te gaan bezichtigen, met je gezin. In ieder geval goedkoper dan Blijdorp…

  Nee, ik ben blij dat ik gratis naar de kwartfinale heb mogen kijken, heb erg genoten en zelfs kip gegrild. Deze prachtige avond heeft me minder dan 5 euro gekost…

  In deze crisistijd probeer ik zo goedkoop mogelijk te doen en toch erg naar me zin te hebben, het leven is al duur genoeg, alles wordt duurder en duurder en houd maar niet op…


  Maak melding

 11. Milan hoort niet meer elk jaar in Den Haag plaats te vinden. Laat ze ook naar de provincies gaan. Limburg, Groningen, Utrecht, Brabant, Zeeland enz. De Hagenezen zijn al erg verwend. Bovendien hebben ze er nu minder belangstelling voor en kunnen ze bezoekers niet eens fatsoenlijke en gratis parkeerplaatsen aanbieden.


  Maak melding

 12. 08 juli 2014

  Wat een kronkel!!!

  Die mensen hebben, als gevolg van de economische situatie in Nederland, gewoon minder te besteden. En dan is het Milan Festival voorlopig geen prioriteit.
  Srika


  Maak melding

 13. Srika :

  De meeste mensen gaan niet naar Milan vanwege het economische crisis,maar het is ieder jaar het zelfde.
  Er is geen variëteit meer: erger nog, het wordt ééntonig !!!


  Maak melding

 14. Chandar, ik vrees dat wanneer de Milan naar een andere plaats dan Den Haag verplaatst er veel minder bezoekers naar dit evenement zullen komen, aangezien de grootste concentratie Hindoestanen in de randstad, in het bijzonder Den Haag woont en dus vandaar de meeste bezoekers zal trekken, ik geloof nl. niet dat wanneer zoiets dergelijks in bijv. Nijmegen georganiseerd worden, de mensen uit de randstad in grote getale de moeite nemen daar naar toe te rijden, bovendien als je de illusie hebt dat er alleen in Den Haag parkeergeld moet betalen, kan ik je die illusie wel ontnemen, in praktisch alle gemeentes hebben ze deze bron van inkomsten wel ontdekt.


  Maak melding

 15. als je dit soort activiteiten wil maken tot een volks feest,,dan moet je geen entree heffen..

  vooral geen € 4,– je weet toch hoe het gaat met onze mensen..

  die tent houders betalen al een fiks behoorlijk bedrag..


  Maak melding

 16. Mensen zijn melkkoeien geworden niet alleen auto’s…

  Kijk in je eigen omgeving naar de prijzen, vergeleken in de guldentijd. Sommige gemeentelijke heffingen en ziekenfonds is vervijfvoudigd. Diesel was 80 cent(is E0,36 cent) is nu 1,50 euro.

  De salarissen zijn in vergelijking met de guldentijd maar hooguit verdubbeld. Vraag me echt af hoelang dit nog zo doorgaat. Op den duur hou je eind van de maand ook al werk je, niets meer over.

  Het kapitalisme zal ooit harder gaan crashen dan welk bankencrisis ooit heeft gecrasht… Het is een kwestie van tijd…


  Maak melding

 17. Paagal.

  Leef in het heden, en niet in het verleden oké ?????????

  Niks gaat Craschen, en dat moet ook niet gebeuren !!!!!

  Odi odi.


  Maak melding

 18. Law mang.Dja
  Hans:
  Dus jij maakt dat uit,het is geen kwestie van niet kunnen betalen, het gaat hier om principiele redenen !
  Vroeger kreeg de organisatoren subsidie van de Gemeente Den Haag, wat gebeurt er toen dan ?????
  Juist de standhouders moesten flink betalen om daar voor die 3 dagen zijn waar te kunnen slijten.Het geld werd in de zakken van de organisatoren gestoken. Toen heeft de Gemeente DH de kraan dicht gedraaid,nu betalen de standhouders nog steeds veel geld om daar te kunnen staan.

  Vind je het gek , het is algemeen bekend dat deze mensen de grootste schurken zijn en stelen van elkaar doen ze voor de eer. De Nederlanders zijn niet dom vandaan ze de subsidie kraan hebben dicht gedraaid. Suriname gaat economisch kapot van die rovers dankzij de Creolen en Bouterse december wachtwisseling is Suriname niet geëindigd als GUYANA waar de ROVERS Bende HEERST


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.