‘Het is wit, maar de rechter zegt het is zwart’

9

PARAMARIBO, 6 jul – “Het is wit, maar de rechter zegt het is zwart.” Dit zegt Ramsoender Jhauw over een recent vonnis, waarin zijn bedrijf in het ongelijk is gesteld. Met de levering van brandweermateriaal die aan Jhauw voorbij ging, zou er niets aan de hand zijn.

Het bedrijf, Surishopping, levert al jaren materiaal voor het Korps Brandweer Suriname. De regering besloot echter een ander bieder de voorkeur te geven tijdens een recente publieke aanbesteding. Jhauw ervaart het besluit als corrupt en hetzelfde etiket krijgt nu een ‘deel van de rechterlijke macht opgeplakt. Het kan er bij de ondernemer niet in dat de rechter niet Surishopping de opdracht gunt.

Het bedrijf dat de opdracht in de wacht sleepte, schreef voor ruim tweemaal meer in. “Dit kan niet, er is honderd procent sprake van corruptie. Een deel van de rechters is corrupt. Ik vind het onrechtvaardig. Het gaat om dezelfde spullen waar eerder geen problemen mee waren”, zegt Jhauw. Ondanks wantrouwen, wendt hij zich toch weer tot het gerecht. Binnenkort begint een bodemprocedure.

9 REACTIES

 1. ” Een deel van de rechters is corrupt.”

  Misschien is niet angst, maar corruptie de reden, dat de rechters Bouta voor de zwaarste misdaden uit de geschiedenis van de republiek Suriname niet willen veroordelen.


  Maak melding

 2. Eerder beweerde minister Rusland dat de communicatie met het bedrijfsleven beter moet. Misschien kan hij verklaren waarom de regering bereid is 100% meer te betalen aan een andere bedrijf dan die van Jhauw (voor exact dezelfde spullen van hetzelfde merk)? De Surinaamse regering speelt voor Sinterklaas en voor Zwarte Piet?
  De boodschap aan het bedrijfsleven is duidelijk: wil je geen steekpenning betalen of meewerken aan fraude (witwassen e.d.), dan wordt je geen overheidsopdrachten gegund!


  Maak melding

 3. En zo euthanaseerd de paarse rechter met zijn hamer deze krankzinnige vonnis. Iedereen weet dat in zaak veel smeergeld is betaald. In bananenrepubliek Suriname kan alles.


  Maak melding

 4. De rechters in Suriname zijn IDIOTEN !!

  Klopt wat de heer R.Jhauw allemaal zegt hier.
  Er is een zaak gaande waarbij de de FRAUDERENDE familie , beweert dat MONDELING aan hun door de familie die zij slachtoffer gemaakt hebben eerder, gezegd werd dat zij de zegen hadden van de slachtoffers om hun van honderden duizenden gulden op te lichten !
  En raadt maar wiens zijde de rechter kiest,JUIST JA VAN DE FRAUDEURS !!!!!!
  De rechters weten niet eens dat MONDELINGE beweringen geen BEWIJS zijn !!!! Een afspraak gemaakt en getekend tussen 2 partijen op papier , dat is BEWIJS !!!
  De rechters in Suriname vragen niet eens aan de FRAUDERENDE FAMILIE of zij over zo een schriftelijk bewijs beschikken om aan te tonen dat idd de slachtoffers met de fraudeurs een overeenkomst had getekend om OPGELICHT te worden door deze fraudueze familie !!!!!!

  De domste advocaten en rechters vindj je alleen in Suriname !


  Maak melding

 5. ‘Het is wit, maar de rechter zegt het is zwart’

  Dan lopen wij als Surinaamse burgers, gewoon op een ZEBRAPAD om Hoger Beroep aan te tekenen toch!


  Maak melding

 6. @ Ray.

  Mijn zalige zwager zei altijd : where money walk, bullshit talk !
  Dus het kan wel kloppen !!!!!!

  FER.E

  Over zebrapad gesproken :
  Als wij over de zebrapad lopen, worden wij gezien als we op de witte gedeelte zijn,en daarna niet !
  We zijn tog soewart ??????


  Maak melding

 7. Een bodemprocedure. In Sur hebben de putten tegenwoordig geen bodem, dus je komt bedrogen uit.
  Bole Willem heeft echter tripple bodem.
  Bodem 1: Deutsche Frauen, deutsche Treue,
  deutscher Wein und deutscher Sang! Einigkeit und Recht und Freiheit für das deutsche Vaterland!
  Bodem 2: Oid mortales! el grito sagrado: Libertad, Libertad, Libertad! Oid el ruido de rotas cadenas: Ved en trono a la noble Igualdad.
  Bodem 3: Na ’t zuur zal ik ontvangen van God mijn Heer dat zoet (Bolle hoopt eindelijk een voetbalfinale te kunnen winnen),
  daarna zo doet verlangen mijn vorstelijk gemoed: dat is, dat ik mag sterven met eren in dat veld (vandaar dat hij altijd het veld opstormt), een eeuwig rijk verwerven als een getrouwen held (een standbeeld voor hemzelf in een stadion als de supersupporter).


  Maak melding

 8. Op basis van onduidelijke feiten en slecht onderbouwde rechtsgrond spreken deze incapabele rechters hun vonnis. Er moet maar snel een wet komen om deze prutsers te onslaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.