‘Overheid en ondernemers communiceren te weinig’

7

PARAMARIBO, 5 jul – Overheid en bedrijfsleven communiceren te weinig met elkaar. Dit zegt minister Andy Rusland van Financiën. Hij vindt de opening van de United Business beurs een mooie gelegenheid voor beterschap. De publieke en private sector moeten het van elkaar hebben.

Het is een voorwaarde voor ontwikkeling die veel te weinig uit de verf komt. “Samenwerking tussen de publieke en de private sector is van groot belang om het bbp omhoog te brengen, evenals het exportvolume. Dit moet een stevige basis helpen vormen voor een gezond bedrijfsleven. Ik denk dat het van belang is de huidige samenwerking opnieuw te definiëren. We moeten wat doen met dit moment”, zei Rusland bij de opening van de beurs. Er zal meer en intenser gecommuniceerd moeten worden om doelen te halen.

De samenwerking met het buitenland gaat al in de gewenste richting. In economisch opzicht heeft vooral China zich een waardige partner getoond. Op de beurs is ook flink wat plek ingeruimd voor Chinese ondernemers. Rusland ziet het als bevestiging van de groeiende economische relaties. “De banden met China zijn goed, maar mogen nog beter. Beide landen hebben voordelen te bieden. Als we deze combineren, zullen we versteld staan van wat het kan worden. We zijn gereed om het sterker en beter te maken”, aldus Rusland.

7 REACTIES

 1. “Samenwerking tussen de publieke en de private sector is van groot belang om het bbp omhoog te brengen, evenals het exportvolume. Dit moet een stevige basis helpen vormen voor een gezond bedrijfsleven. Ik denk dat het van belang is de huidige samenwerking opnieuw te definiëren. We moeten wat doen met dit moment”

  Er is sprake van eenrichtingsverkeer. De overheid communiceert belastingaanslagen naar het bedrijfsleven, terwijl zij adviezen aan haar over haar spilzucht in de wind slaat. Al die onrendabele luchtkastelen van Bouta zullen tot in lengte van jaren middels onderhoud en exploitatietekorten op de begroting van de staat drukken. Daar mag de belastingbetaler – dat is ook het bedrijfsleven – voor opdraaien. Een verstandige overheid zegt juist: “Wij besturen, omdat wij van ondernemen geen kaas gegeten hebben”.


  Maak melding

 2. Was het niet deze regering die ons transparantie had beloofd? Nou deze openheid van zaken betekent in deze ook communiceren met het volk en soema no e takie met dat Su volk na a regering diesie ; a DiDiBrie en steel-dief-foefoeroe c
  kompanen foe ing. Alle vragen worden door geschoven naar die of die, dus wat deze mini jongen van financiën zegt is pure nonsens. Als deze mini jongen zegt dat wat er nu gebeurt beiden landen(Su en China) ten goede komt is onjuist; wat juist is, is dat China hiervan ’t meest profiteert. En voor de rest profiteert alleen de DiDiBrie kliek, mmmaaaaaarrrr a Su volk dat no mag sabie notie en a Su volk no e njang. Dank je wel DiDiBrie en Co. Dank voor alles dat dit Su volk meer in de pinarie brengt. Dank je wel DiDiBrie en Co voor al het weggeven van onze goederen(grondstoffen} aan vreemden. Dank je wel DiDiBrie en Co voor het niet bewaken van onze rijkdommen, zoals beloofd voor de verkiezingen in mei 2010. Volk van Su opo joe ai op 25 mei 2015 en stem ding zaka-zaka ndp DiDiBrie dies weg. DiDiBrie en Co doet heel veel zonder ’t volk van Su te informeren, maar toch dus voor jou als volk ja ja a no mooi dan; da hoe dang? Odiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 3. Ameer-ali,…de grote man van Kamer van Koophandel en Fabrieken, vandaag 4,5 jaar vice president heeft het niet kunnen realiseren!!!!

  jij, een overloper van pakweg een paar maanden in dienst komt met deze “”scherpe”” uitvinding v/h wiel.

  ai boi……knap hoor!


  Maak melding

 4. Het gros van dit ondernemers gilde vult liever zijn eigen zakken. Maatschappelijke betrokkenheid en toekomstvisie ontbreekt. Het zal lastig worden om deze “hosselaars” te wijzen dat ze ook een maatschappelijk verantwoordelijkheid hebben als ondernemer.


  Maak melding

 5. Misgien moet overheid staatsbedreif opzetten, zoals staatsolie, staatsbanaan, staatskassave, staatspom. Dan altijd zal sein kommunikasie met overheid.


  Maak melding

 6. 06 juli 2014

  Politiek gezien zijn het de ondernemers in Suriname die de overheid controleren en of beheren.

  Wat is dan nog het argument voor gezamenlijke communicatie?
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.