Schuldeiser noemt Bouterse wanbetaler

68

PARAMARIBO, 4 jul – De burger Ramon Edward Melcherts noemt Desi Bouterse een wanbetaler. Melcherts is een rechtszaak begonnen om driehonderd en vijftig duizend Surinaamse dollar (ongeveer honderd duizend euro) terug te krijgen. Bouterse leende het geld in 2009. Melcherts dreigt een boekje open te doen.

Als ‘veiligheidsadviseur en hoofdsponsor’ van Bouterse van 2002 tot 2012 zou hij nogal wat weten over het huidige staatshoofd. “Hij kan me liever betalen. Ik ben bijzonder teleurgesteld in hem”, zegt Melcherts tegenover de Times of Suriname. Mocht Bouterse niet over de brug komen, dan komt er een website met nogal smeuïge informatie. Het liefst heeft Melcherts zijn geld terug. Het zou ongeveer zijn pensioentje zijn, maar Bouterse had geld nodig.

Afgesproken was dat het geld terug betaald zou worden na verkiezingswinst in 2010. Intussen is het vier jaar verder, maar er is niets betaald. Melcherts zegt maar liefst acht keer bij Bouterse thuis te zijn geweest. Hij kreeg steeds te horen dat hij nog even moest wachten. Maar hij zag geen rooie cent terug. is daarom een rechtszaak begonnen. Bouterse’s advocaat, Jennifer van Dijk – Silos zegt het verloop van de zaak af te wachten.

68 REACTIES

 1. Ramon Edward Melcherts… niet om wat, maar als gij ff driehonderd en vijftig duizend Surinaamse dollar kan lenen, wat is dan niet uwer werkelijke vermogen, en dan , hoe kom je er aan?


  Maak melding

 2. Hoi Ramon, gaarne achteraan in de rij aansluiten aub.
  Er zijn vele wachtenden voor u.
  Namelijk 500.000 Surinamers…………

  En de lijst wordt steeds maar langer:
  ‘playboy’ verkoper
  crimineler
  drugsdealer
  moordenaar
  wanbetaler
  snuiver
  corrupter…etc. etc…


  Maak melding

 3. Bouta na pikin ingi boi foe Casewinica, ding man dies té ding dé nuchter dé vergitie, maar té ding dring ding Kasirie/dram, dé aksi!, a no joe bing na ki mi?

  Toen DDB ea, de coup op 25 februari 1980 gepleegd hadden, maakte het Koninkrijk Der Nederlanden ook ontwikkelingsgelden over naar Suriname voor ontwikkelingsprojecten. Waar denk je dat dit geld terecht kwam?

  DDB, ik heb niemand vermoord op 8 december 1982.

  Ook ondernemingen in Suriname zijn bijna of failliet geraakt tijdens de militaire periode in de jaren 80 van de vorige eeuw. Waar kwam de gelden van deze ondernemingen allemaal terecht?

  Ruben Rozenblad, ook een van de 16 coupplegers op 25 februari 1980 en getuige in het 8 december 1982 strafproces heeft ook verklaard dat Bouta op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia aanwezig was. Bouta ontkent dat en zegt dat hij daar niet aanwezig was, maar aan de Swalmbergstraat.

  Wie gelooft Bouta tegenwoordig nog?

  zie maar enkele van de luchtkastelen van Bouta:
  Zeehaven voor de kust van Suriname;
  18000 woningen;
  vierbaansweg naar Brazilië met fly-overs;
  Treinverbinding met Brazilië
  Tramverbinding van Poelepantje naar Onverwacht;
  Brug over de Corantijnrivier naar Guyana;
  Brug over de Marowijnerivier naar Frans – Guyana;
  Graanschuur van het Caraibischgebied, maar hij spreekt niet welke producten er verbouwd zullen worden;
  Mobilietelefoons/cel voor iedere leerling van Suriname;
  Computer voor iedere leerling van Suriname;

  enz, enz, enz.

  DDB ontkent alles en noemt ze leugens

  wie houdt, wie voor de gek?

  Ramon Edward Melcherts kan naar zijn driehonderd en vijftig duizend Surinaamse dollar fluiten.

  Als de ogen van de Surinaamse kiezers nu niet open gaan, gebeurt dit nooit meer. Een su uitdrukking, dan a sranan volk dong morro zopo.

  Zelf Somo eyes kon opo, nu Bravo nog, maar die man is straks econoom.


  Maak melding

 4. Wie leent er nou geld aan Bouterse? Die man behoort tot de rijkste mannen van Suriname!
  Melcherts krijgt niks meer terug. Geld voor de verkiezingscampagne is nooit privé, maar een lening/gift aan de partij. Dus zal elke rechter hem vertellen, denk ik – ik ben geen expert – dat hij bij de partij moet zijn om het geleende geld terug te krijgen. Bovendien moet hij misschien gaan bewijzen dat Bouterse het geld voor privé doeleinden heeft gebruikt. Hoe bewijst hij dat?

  Ik begrijp trowens niet waarom Suriname een weg naar Brazilië wil bouwen. Starks komen er een miljoen Brazilianen langs deze weg naar Suriname. De smokkel gaat flink toenemen. Nog meer illegale Brazilianen in Suriname. Dus bouw die weg maar niet! Voor dat je het weet wordt Suriname een provincie van Brazilië. Suriname heeft gewoonweg het geld niet voor controle aan de grens of in het binnenland op illegalen. Laat staan geld om ze uit te zetten.


  Maak melding

 5. Beste Melcherts, hoe ik je verhaal ook tegen het licht hou, steeds wordt er op mijn netvlies geprojecteerd ‘kis Melchert moi’.

  Toen je Baas het geld leende zou je zeker niet naar Lonny geluisterd hebben, maar hij had je kunnen vertellen, dat ’te yu e nyan naga Didibri, yu forku mus langa’. Jij wilde Didibri toch geld lenen? Wel, dan moet je nu niet klagen!


  Maak melding

 6. Off topic.

  Zijn er nog echte Journalisten die weten wanneer de dino bouta case voorgaat?
  Het is muisstil, niemand die iets durft te zeggen.

  Ik lees alleen maar ‘stockholmsyndroom’ -verhalen van 150 jaar b.c. 2014.

  Wil de enige, echte, moedige Journalist(e) opstaan.


  Maak melding

 7. -De tekst zegt al genoeg hoe Bouterse of te wel hoe deze regering in elkaar zit. Vele arbeiders zijn ook tot heden niet uitbetaald voor hun verrichtte werkzaamheden.

  -Ik denk dat die man zich bezig moet gaan houden met zijn veiligheid. Een boekje opendoen van Bouterse zal alleen maar aanvullende informatie terug geven.

  -Het wordt spannende bij de eerst volgende verkiezing in Suriname. Ik hoop niet dat als Bouterse zijn zin niet krijgt hij het gedrag van zijn vriend uit Guyana zal overnemen om altijd aan de macht te blijven.

  Lees een stukje tekst hoe het volk gemanipuleerd wordt:::De waarheid is soms hard om aan te horen.

  Hardt maakte zich deze week niet geliefd bij de Guyanese regering, toen hij tijdens een seminar aangaf dat de argumenten die de regering aanvoert om de lokale verkiezingen niet te houden, niet steekhoudend zijn. “Door niet eens een datum vast te stellen, blijft de regering de lokale verkiezingen in de steeds wijkende horizon houden. Deze opzettelijke vertraging na twintig jaar zonder verkiezingen druist in tegen de grondwet en andere wetten van Guyana”, zei de Amerikaanse diplomaat.


  Maak melding

 8. Melchers je bent uitgemolken. Wie in zijn gezond verstand leent geld aan een moordenaar, veroordeelde drugsdealer. Jonge ik zou oppassen hoor, want hij gaat je een zwemles geven zoals het vele van zijn schuldenaren is overkomen. Eigenlijk a kiesie joe mooi. Ga maar nu uit de boek klappen want zodra je uit het aandachtsveld van het nieuws bent ben je dood.

  Ik hoop dat je je inkomen jaarlijks netjes hebt gedeclareerd bij de belastingen om aan zo een vermogen te komen.


  Maak melding

 9. @Esmerald, die vraag heb ik vd week ook al gesteld. Niemand weet wanneer de zaak Dino Bouterse van start gaat.

  De aanhouding blijft overigens onverminderd van kracht. De verdediging van Bouterse vroeg in maart wederom om uitstel om zich beter voor te kunnen bereiden op de zaak. Voor de 3e keer. Het OM ziet genoeg redenen om de zaak voort te zetten. Het bewijsmateriaal is onder meer gestoeld op filmopnames.
  Je moet van goede huize komen om je hier onderuit te lullen.

  Ik denk dat men zal aansturen op een schuld erkenning en wellicht wordt daar nog over onderhandeld.

  Heb een fles bubbels in de koeling liggen. En die fles gaat open zodra een echter hem veroordeeld heeft.


  Maak melding

 10. Ik denk dat ” bankier/ Sponsor / filantroop en MONI BONG ” Melcherts aan het eind van deze rechtszaak een schuld overhoudt van 3 keer het bedrag dat geclaimd wordt. Die gaat financieel worden uitgekleed/afgeslacht ( ” deng avcati smer’ moni en hij zal het merken )

  Heeft hij een kwitantie waarop staat aangegeven dat aan ” Desiderius, de leider van de PAARSE DALTONBENDE, dit astronomisch bedrag is geleend ???????????

  Vraag 2; had hij duidelijk gesteld dat het om een LENING en niet om een GIFT/ SCHENKING ging.

  Vraag 3; waren hij en ” Desiderius” NUCHTER toen deze deal gesloten werd ?????????????

  CHAVÉZ , groet u vanuit Rainville, SURMARBO !!!! Ha det så bra.


  Maak melding

 11. @ Kees de Jong.
  Volkomen met je eens. De bekende kogel gaat straks door de hersenen van de aanklager nog voordat de case de groene tafel heeft bereikt. Dit geldt ook voor mijn vriend Stanley Marica.

  Rashied Doekhie en Paranam hebben intussen een verklaring uitgegeven dat deze informatie berust op een scenario afkomstig van het Nieuw-Front. Bouterse is volgens hen een doodeerlijke, non-drugs, peaceful, en non-crime individu.


  Maak melding

 12. wederom het zoveelste bewijs dat deze beroepsleugenaar en meervoudig moordenaar mensen gebruikt en misbruikt.

  er lopen nog 500.000 slachtoffers rond in dit land van horen, zien en zwijgen.


  Maak melding

 13. Meneer Melcherts,
  een beetje voorzichtigheid hier is geboden hoor..
  Met bouta als client doen de advocaten en rechters ‘wonderen’. in Suriname !
  1 telefoon van bouta aan de rechters en de rollen zijn omgekeerd .U wordt dan verklaard als CRIMINEEL en bouta als SLACHTOFFER !!!


  Maak melding

 14. dit is precies de reden waarom die investeerders (Bouta 2010..”investeerders staan in rijen voor de deur”) wegblijven.
  Ieder weldenkend mens en zichzelf respecterend bedrijf laat zich niet oplichten door deze meervoudig moordenaar.


  Maak melding

 15. Als wij een dezer dagen Ramon Edward Melcherts levenloos met het koortje van zijn onderbroek ergens aantreffen, dan kan het niet anders, dat de president daartoe opdracht heeft gegeven. Melcherts beseft niet, dat een maffioos bij hem in het krijt staat.


  Maak melding

 16. Hoe is deze “burger” aan zoveel geld gekomen ? En ik heb slecht nieuws voor haters van de Bouterse-Ameraali regering. Brussel noch Washington kunnen bepalen welke regering er in Paramaribo aan de macht is. Suriname valt onder de invloed sfeer van onze economisch en militair machtige zuiderbuur. Op het Zuid-Amerikaans continent is Brasilia de baas. En dat weten ze in Brussel en Washington ook wel. Waarom dacht je dat President door Dilma Rousseff was uitgenodigd om voetbal te kijken?


  Maak melding

 17. @Eduard Lupson

  Leg Paraman geen woorden in de mond. Hij heeft verklaart, dat Melcherts het geld aan huurlingen uitgeleend heeft, die van plan zijn Bouterse met een coupe te verdrijven.


  Maak melding

 18. Ik heb steeds gedacht dat pres multimiljonair was maar eigenlijk is hij een arme kerkrat die bedelt en niet terug betaalt.
  Ik stem niet meer op hem, hij heeft mij niks te geven 🙂 🙂


  Maak melding

 19. zijn deze ook surinamers van welke kaste komen deze gasten
  eigenlijk stellen deze zich tentonele wat zij eigenlijk waard zijn
  heel veel waard voor een toneelstuk niets anders
  sory spelen maar geld is onder weg ………………………


  Maak melding

 20. @She-Suri

  “Ik stem niet meer op hem, hij heeft mij niks te geven”.

  Het was natuurlijk oliedom om op een psychopaat te stemmen. Of dacht je, dat Bouta geen malle moer met 8 december 1982 te maken had? Berouw komt na de zonde!


  Maak melding

 21. Hoe kan Silos van Dijk als voorzitter van het stem bureau de advocaat van de heer Bouterse (niet in functie) zijn zonder in conflict te raken met haar beroeps ethiek.

  Het lijkt mij dat de deken hier iets over moet gaan zeggen.


  Maak melding

 22. Paraman: “Waar shaw die Bawtese het dan van motte betale?”

  Paraman, Bawtese betaalt Steve zijn privé Bonuman Srd 6000,- in de maand, daarnaast betaalt hij Ingrid de tweede, die nu zijn first schatje is Srd 6000,- in de maand, dat is in 5 jaar samen 2 x 6000 x 12 x 5 = Srd 720000,-. Bawtese heeft ergens dus toegang tot een aardig potje waaruit hij die geleende Srd 350000,- van Melchers makkelijk had kunnen terugbetalen. En als dat potje intussen leeg is, dan kan Bawtese een noodbrug slaan naar het potje afkomstig van Belaste Denam, dat potje is ondergebracht bij zijn grote vriend, de bruggenrammer, Saridyu.


  Maak melding

 23. Ik dacht, dat Kanhai de advocaat van Bouta was. Blijkbaar heeft Bouta hem niet betaald. Jennifer van Dijk – Silos, ik zou alvast een deurwaarder naar het presidentieel paleis sturen om jouw honorarium te innen.


  Maak melding

 24. @ Paulus de boskabouter

  Fa wang koni koni mang leki joe no sabi sang pasa nanga Kanhai? Kanhai is momenteel in Washington DC. om de advokaten van Dino in rechtens bij te staan. Althans, dat denkt DDB, want Kanhai is hier lekker op vakantie hoor. Surinaamse advokaten hebben geen jurisdictie in the USA, mits zij door de bar hier zijn toegelaten wat haast onmogelijk is. Het omgekeerde kan ook niet hoor!


  Maak melding

 25. Koos de Jong, onderstaand de zender van de kogelbrief
  die onderweg is voor de Nationale Debiel Ramon Edward Melcherts!

  ‘PARAMARIBO/WILLEMSTAD — De Surinaamse president Desi Bouterse heeft afgelopen zaterdag tijdens zijn ‘verzoeningsbijeenkomst’ critici van zijn bewind tot ‘staatsvijanden’ bestempeld. Marcel Accord, een aanhanger van Bouterse en werkzaam als Hoofd Formatiezaken en Efficiency in het leger van Suriname, bedreigt op Facebook nu openlijk mensen.

  “Ik was er in 1982 bij ja. Ik was erbij toen die mislukkeling van een Rambocus op de vlucht gejaagd werd door de dappere strijders van het Nationaal Leger die hij middels list en bedrog op het verkeerde been had gebracht. En reken maar dat ik er weer bij ben wanneer we met gasten als jou gaan afrekenen”, aldus Accord op Facebook. Deze woorden zijn gericht aan Herbert van Genderen, die zijn profiel op Facebook ‘Geen Dictatuur’ noemt. Accord gaat verder met: “Ze moeten jouw ware identiteit zo snel mogelijk achterhalen en je een kogel dwars door je kop jagen.”’


  Maak melding

 26. Die MAmapiema Accord,
  hij noemd de landverraders,die eerder een coup gepleegd hadden zeker ‘helden’..?Deze 16 landverraders die 15 burgers van Suriname voor het vuurpeleton plaatsten ?!
  Deze Accord verdiend gewoon een kogel dwars door zijn kop en ballen!!!!!


  Maak melding

 27. esmerald en alle anderen .
  weten jullie zeker dat wat hier staat klopt ,weten jullie zeker dat bouterse gemoord heeft .als dat zo is waarom heeft santhoki en vene hem niet laten berechten in die 15 jaren dat ze aan de macht waren .er zijn vele beschuldigingen richting bouterse maar die hebben tot op heden geen stand gehouden .als je een hekel hebt op iemand vindt je altijd een stok om hem te slaan en dat doen velen .maar no spang tot op heden houdt bouterse stand en dat is belangrijk .hoe meer jullie op hem afgeven hoe meer hij in aanzien is .wij verwachten nog meer van zulke scenarios.
  ouroe gwentie voe front


  Maak melding

 28. @Pero

  WAAROM HEEFT JE BAASJE DAN AMNESTIE NODIG ALS HIJ ZO ‘ONSHULDIG DENKT TE ZIJN !!!

  Op 19 maart 2012 werd door de parlementariërs Melvin Bouva (MC), Rashied Doekhi (MC), André Misiekaba (MC), Anton Paal (MC), Ricardo Panka (MC) en Ronny Tamsiran (Pertjaja Luhur) een wetsvoorstel voor amnestie voor de Decembermoorden ingediend.[16][17] De amnestiewet zou in effect betekenen dat het lopende Decembermoordenproces ophoudt te bestaan, omdat de bedoeling van de amnestiewet is dat de daders en verdachten van de Decembermoorden gevrijwaard worden van strafrechtelijke vervolging.

  Domme pero,
  Venetiaan is de rechter niet , zijn taak is niet om de criminelen gevangenisstraffen op te leggen.Dat moeten de rechters en advocaten uitvechten in de rechtszaal !Dat de rechters de moied en durf niet hebbn ,hebben wij zelf moeten ervaren,het bouta amnestie is het bewijs van de lafheid van de rechters !
  Wat moest Santokhi dan doen?!Een situatie creeren a la dec 1982 en feb 1980 stijl!?
  Meneer Santokhi is een man van WET EN RECHT !
  Wat denlk jij dat je baasje zich zou overgeven zonder een gevecht te leveren!!!
  Neen bedankt zo een situatie willen wij niet wij willen geen herhaling van 1980 en 1982 !
  Gelukkig dat Amerika je baasje in de gaten houdt zo verkomen wij nog vele moorden die je baasje graag zou willen plegen !!!


  Maak melding

 29. De heer Melcherts heeft geld geleend,met het doel om waarschijnlijk het dubbele terug te krijgen of een top functie.En aangezien de rit bijna uitgereden is en hij weet dat er niets meer zal komen is hij boos en zeer verbitterd.In het surinaams zou men zeggen ” a las sapakara a las lanser”


  Maak melding

 30. Daarom moet je DDB kiezen als President kiezen, Want dit zij enkele voorbeelden van wat je van Zo’n President kan leren of verwachten:
  • Hoe je moet inbreken bij hardwerkenede Hindoestanen; • Hoe je allerlei concessies moet krijgen; • Hoe de boel moet manupuleren; • Hoe een echte Dealer moet worden; • Hoe je Ronnie’s Aanhang moet gebruiken om het land te ontwrichten,• Roven en doen als of het land veilig is.
  Jongens dure Amerikaanse advocaten werken voor DDB allleen als de bankgaranties met echte poeder is onderstreept. Anders zeggen zij dan ook: This is The real American Dream No money no Cure. Bye Bye Mister……


  Maak melding

 31. koos de jong: heb geduld alles komt terecht,als bharara bezig is met een zaak komt niemand tussenin denk aan bnp paribas zelfs obama en de franse pres.kon niks doen dus fout is fout of het nu om geheime filmopnamen gaat of afluisteren, en dank de heer dat zo iemand bestaat in deze tijd.(neks no fout).


  Maak melding

 32. 05 juli 2014

  Geld ‘lenen’ aan om zo mee te helpen de verkiezingen te winnen, is gelijk aan het geld weggeven met de verwachting na de verkiezingsoverwinning een politieke positie, een grote lap grond of een ‘soort lekkers’ te mogen krijgen of te ontvangen.

  Srika noemt dit ‘geld beleggen in de niet voorspelbare en controleerbare politieke beurs’.

  Ramon Edward Melcherts is een topman binnen de NDP en had dat moeten weten. De realiteit in de politiek is, dat je geen geld kan uitlenen aan de politiek om een verkiezing te winnen. In principe doneer je dat geld aan de politiek en hoopt als donateur economische of politieke voordelen uit te halen. En net als bij de beurs is er geen garantie op succes.

  Ook zegt deze Melcherts, volgens dit nieuwsbericht, veel af te weten van Bouterse.

  Interessant ! Is dit de eerste verbrokkeling binnen de NDP?

  Srika zal deze rechtsgang met interesse volgen.
  Srika


  Maak melding

 33. @Pero
  Vene en Santohki hebben Bouterse niet berecht omdat zij zich aan de wet houden en de Trias Politica in stand houden.
  Zij hebben een justitieel onderzoek gedaan, dat is een aanklacht geworden op basis waarvan de verdachte voor de Krijgsraad gedaagd is. Dat proces loopt nog dankzij allerlei rare vertragingsacties en de weigering van de verdachte te verschijnen op zijn proces.
  Daarom Pero.

  Daarnaast houden Vene en Santohki rekening met maatschappelijke omstandigheden en emoties en de schade die daar uit voort kan vloeien voor Suriname.
  Ik reed na 25 november 2007 per ongeluk de parkeerplaats van het kantoor van Vene op ( ik moest aan de ander kant zijn). Achter elk klapperboom om mij heen stond een goed getrainde bewaker met een goed geoliede mini Kalashnikof (echte pro’s) goed gericht. Zo nerveus was men toen.
  Torarica leek wel een kazerne van het vreemdelingen legioen en Nederlandse mariniers (die daarna allemaal rustig verdwenen het binnenland in).

  Pero dat is het effect dat de heer Bouterse had op de rechtstaat.

  Hij heeft niet voor niets met stoom en kokend water amnestie geregeld toen een van zijn maten begon te verklaren voor de krijgsraad.
  Ook dit gedoe met Melcherts zal best een staartje krijgen maar niet ten goede van de rechtstaat.


  Maak melding

 34. Laten we geld bij elkaar zetten voor .Melcherts. Dan kan hij die website alsnog openen, ik ben namelijk razend benieuwd naar wat ie te vertellen heeft.

  Melcherts heeft trouwens ook geen jéjé om geld te lenen aan iemand over wie hij “smeuïge” verhalen heeft. Snapt ie niet dat ie ook slachtoffer kan worden?

  Heeft ie wel medeleven (empathie) met de ECHTE slachtoffer?

  Een vriend van me vertelde me dat toen hij jong was, hij altijd bleef kijken wanneer twee meisjes vochten, omdat hij daarna goud kon gaan zoeken waar er gevochten was.

  Ik hoop dat er ook uit dit gevecht goud komt.


  Maak melding

 35. @ Srika:

  “De politiek” is geen natuurlijke persoon en ook geen bedrijf. Het kan dus niet zelfstandig handelingen verrichten, dus ook geen geld lenen. dat geld is dus niet geleend aan “de politiek”.

  Wacht even ….. Melcherts?? Is dat niet die kerel die dat voetbalveld had op ….. ??

  Die zat toch ver over zijn oren in de ………. ?

  Je moet dan echt dikhatie hebben om zo op te springen!!


  Maak melding

 36. Melkert is geen slachtoffer. Het is net zo een rasopportunist als Dada, alleen de laatste is gewoon beter. Een ton in euro’s uitlenen aan een rijke man met rekeningen hier en daar en overal. Melkert dacht na de verkiezingen zelf beter te worden en dat gebeurde niet. Dus hesi pasa en ga je wonden likken loser.


  Maak melding

 37. @Paulus de boskabouter
  @She-Suri

  “Ik stem niet meer op hem, hij heeft mij niks te geven”.

  Het was natuurlijk oliedom om op een psychopaat te stemmen. Of dacht je, dat Bouta geen malle moer met 8 december 1982 te maken had? Berouw komt na de zonde!

  Hallo Paulus,
  Geen gevoel voor humor? Neem je alles zo serieus? Geen wonder!
  Lees mijn posting nog eens, maar nu met een knipoog.


  Maak melding

 38. WATERKANT NIEUWS WAT EEN GRENSELOOS DEMOCRATIE WAT IN SURINAME AAN HET GEBEUREN IS KAN ALLEEN IN SURINAME 1 VOORBEELD KOGELS JAGEN DOOR IEMANDS HOOFT GA ZO DOOR IS ER WEL EEN REGERING IN SURINAME VOLGENS MIJ NIET EEN BURGER OORLOG IS KOMENDE HIER WORD DUIDELIJK DAT DEZE MENSEN EEN GEVAAR VOOR ZICHZELFE EN DE REST VAN SURINAMERS VORMEN
  BURGEROORLOG IS NIET MEER TE VERMIJDEN DE TIJD IS VOORBIJ GEGAAN HET WORD MIDDENOOTEN MOORDEN MAAR VERGEET DIT STRAKS NIET OORLOG


  Maak melding

 39. @JoJo,

  Heb je gehoord van Heer Krishna?
  Om recht te herstellen mag je zelfs oneigenlijke middelen geb ruiken, zegt Heer Krishna. Want anders komt recht er nooit!

  “Vinaashaaya cha dushkritaan”, zegt Heer Krishna. Wat betekent “ter vernietiging van de evil people”. Hij legt uit dat Hij incarneert om de Dharma (spirituele waarden), de Heiligen en de beschaafde maatschappij te beschermen tegen de demonen die Hij eerst een kans geeft om bij te draaien en de slechterik die niet bijdraait vernietigt Hij.

  Dus als je alleen op democratie vertrouwt, dan kun je wachten tot de dood van de daders. Met daarna de kans dat een nieuwe generatie daders het bestuur overneemt.

  Dus ik vertrouw meer op de Wijsheid van Heer Krishna dan op een of ander democratische protocol die verhindert dat daders gestraft kunnen worden. Wanneer de democratie niet tijdig voor bestraffing kan zorgen, hoeveel waarde heeft het dan? Is het dan niet zelf tot tool van de demoon verworden en dient het vervolgens als bestraffing en onderdrukking van de slachtoffers?


  Maak melding

 40. Ik hoop dat Nederland verstandig genoeg is om niet deel te nemen aan schade vergoeding na arbeid aan deze teroristen die zich nog zogenaamd slaaf voellen maar eigenlijk teroristen zijn in schaaps kletren en een burger oorlog ontketenen in suriname


  Maak melding

 41. Hahaha, haaahahhaaaa, hahaha.

  Ik lach me de buikpijn, echt waar. Die Melcherts en Bouterse zijn 2 handen op 1 buik. Om de tegenstanders zand in de ogen te strooien, komt hij met een verklaring. Vervolgens komt er een website waarop alleen laster over Santokhi op komt te staan en verheerlijking van de ex-legerofficier.
  Ongelovelijk dat zoveel mensen in trappen in dit bericht en hun ‘kritisch denkvermogen’ even uitschakelen. Bouterse stuurt iedereen die binnen z’n invloedssfeer valt. Dat dat nog niet duidelijk is.


  Maak melding

 42. Alles gaat democraties zelf oorlogen zijn democraties
  zonder dat kan de wereld niet om heen vergeet niet zelf doden en de oorlog die democraties al gaande is door Waterkant en de soldaten let op mijn woorden

  1 sadam hoesein kosten 1 miljoen doden alles democraties
  sory geen commentaar aub geven niet democraties


  Maak melding

 43. De landverrader en massamoordenaar van ons volk kennen wij intussen allemaal (alleen Pero niet) :

  Pleegde een laffe coup (de holland-sergeantencoup) in opdracht en met adviezen van zijn Ned bazen, dhr Bouta !!

  Daarom alle documenten uit de coup-tijd achter slot en grendel !


  Maak melding

 44. Zal DiDiBrie deze keer voor de rechter verschijnen om nu met zijn eigen mond te verklaren dat hij mekka niet kennnt/ moet betalen. Want we weten nog dat deze zelfde DiDiBrie had gezegd dat hij DiDiBrie dus, Ronnie brunswijk niet kende als te zijn, z’n lijfwachter(hahahaaaa) straks horen we dat hij Mekka (eigenaar van voetbalclub DEGO) hahahaaaaa niet kent, ma wacht’ns ffe Mekka verdiende je als lijfie zoveel geld dat je jouw liefhebbende DiDiBrie zoveel geld kon/moest lenen? San na a torie echt?????? Mevr Silos wacht in bikini gekleed op je bij de rechter hahahaaa. Mekka hoop niet dat DiDiBrie tegen je zegt dat dat geld bij wijlen Glenn Nelom is, want zgn a DiDiBrie bing gie Nelom a monie foe gie joe(zie verhalen in 8 dec moordkwestie nu Bhagwandas er niet meer is krijgt ie de schuld van bijna alles)Odiiiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 45. Rashied Doekhie: ‘Melcherts mag naar zijn moer lopen’
  05-07- 2014

  President Desi Bouterse heeft een rechtszaak tegen zich aangespannen gekregen door Ramon Melcherts. Melcherts, die aangeeft dat hij van 2002 tot en met 2010 hoofdsponsor en tevens veiligheidsadviseur van Bouterse is geweest, beweert dat het staatshoofd hem een bedrag van SRD 350.000 verschuldigd is. Betaalt hij dat niet, dan zal Melcherts een website openen, waarin hij zaken over Bouterse gaat blootleggen. NDP-parlementariër Rashied Doekhie geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij nooit van de eiser Melcherts heeft gehoord. De NDP-topper geeft aan dat hij de president al dertig jaren kent. Indien hetgeen Melcherts naar voren haalt waar zou zijn, zou het bedrag al betaald zijn. Daarnaast moet volgens de NDP-er gekeken worden of deze man niet psychologisch behandeld moet worden. ‘Ik zit in de partij, de organisatie, en weet ik niet waarover deze man praat. Melcherts is geestelijk gestoord. Hij kan naar zijn moer lopen. Nog beter, indien Melcherts de authentieke bewijzen op tafel kan leggen, dan zorg ik, Rashied Doekhie, ervoor dat die man zijn geld krijgt’, aldus Doekhie.

  Iedereen pleegt een aanval op Bouterse
  ‘President Bouterse is in de afgelopen jaren steeds het doelwit geweest van verschillende beschuldigingen. Wie heeft in deze wereld deze president nog niet blootgelegd? De top van de wereld vanaf de Federal Bureau of Investigation (FBI), Central Intelligence Agency (CIA), Nederland, Interpol en VHP-voorzitter Chadrikapersad Santokhi. Dit steeds voor politiek gewin’, zegt Doekhie. ‘Wat gaat Melcherts nog meer kunnen zeggen? Zijn naam is Melcherts, misschien moet hij gaan melken. Dat gaat hem ook niet lukken.’ De president is volgens Doekhie een obstakel voor vele partijen. Dit is de voornaamste reden waarom de aanvallen steeds op hem worden gericht. De eiser geeft de president nog een kans om voor 17 juli het geld terug te betalen. Op 17 juli mag de advocaat van president Bouterse, Jennifer van Dijk-Silos, antwoorden.

  Aldus de waardeloze kontenlikker uit nickerie


  Maak melding

 46. Allemaal opgezet spel om sympathie voor Bouterse op te wekken. Maar wel erg doorzichtig.
  Doekhie zegt Bouterse al 30 jaar te kennen. Dan moeten we ernstige twijfel hebben aan de capaciteiten van Doekhie, immers als je na 30 jaar nog niet door hebt dat iemand een wolf in schaapskleren is, dan is er toch iets mis met je.
  Wie – binnen die kring – durft Bouterse tegen te spreken? Ze lopen allemaal met luiers rond.
  Wat doet die Abrahams trouwens, tegenwoordig? Is hij hard bezig uit te zoeken waar Abraham de mosterd vandaan haalde? Wel, kijk eens in de luier van Bouta. Daar zit je mosterd, Abrahams!


  Maak melding

 47. BOUTA KAN VOOR DE KOMENDE VERKIEZINGEN INPAKKEN IN HOE VERE IK HET ZIE, JAMMER MAAR EEN DIEF BLIJFT EEN DIEF. IK WAS ALTIJD VOOR DE KLEUR PAARS MAAR ER WORDT HEEL ONEERLIJK GEWERKT MET DE MENSEN DIE JUIST DE PARTY DE ONDERSTEUNING HEEFT GEGEVEN, DE MOTOR ACHTER DE VOORUITGANG. MENEER RAMON IK ZAL UITKIJKEN NAAR DIE WEBSITE WANT IK HEB OOK EEN AANTAL OM BIJ TE ZETTEN.


  Maak melding

 48. Wat heeft Doekhie allemaal te zeggen? Doekhie kan zich bezig houden met die minderjarigen en zijn mond houden want hij is niet minder. Ik ken bouterse al 30jaren zegt Doekhie, wat wilt hij hiermee zeggen??? Weet je wanneer bouterse naar toilet gaat of wat hij allemaal in de kamer met zijn vrouw doet???? Hou je buiten hor Doekhie want je bent ook èen van ze. Je hebt die nikerianen ook leeg gezogen om tickets voor je te betalen om op vakantie te gaan met jonge meisjes, wij weten heel veel over jou dus rustig aan. Wat je allemaal in regency hotel en casino doet!


  Maak melding

 49. Boeriekie Doekie je maak je zelf heel erg belackkkkelijk met dit lulverhaal. Jij bent de eeeeenike die mekka niet kent. Het zou beter zijn als je DiDiBrie op het hart drukt om te betalen, want als je zegt Mekka niet te kennen zou ik zeggen ok, mmmmaar die verhalen zullen wel als muziek(bekende)in je oor/oren klinken joe zaka-zaka joe; joe o vvvvaat. Mekka e kong. Let wel heropening van de 8 decembermoorden staat voor de deur a boeng dang. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

 50. @ Glenn P.

  Rustig mang,Doekhie is echt een Nickeriaan en een kontenlikker. Normaal gesproken houden Hindoestaanse Nickerianen niet van Negers,maar Doekhie is een uitzondering !!!!!


  Maak melding

 51. @Law mang,Dja
  N0 spang ik ben rus rus rus rustig en lach me in een deuk met/om die zaka-zaka beesten van de ndp. Koning Nickerie laat ze(negers) denken dat hij ze lief heeft. Famirie die zaka-zaka
  DiDiBrie is geen neger, hij is de kleine ingi-boi van Cassiwinica. Vraag voor de rest aan de jeugdparlementariër Dors van Nickeriet hoeveel/hoezeer Boeriekie Dongkie,Donkey Doekie van hem houdttttt, alo bing full speed zonder rem. A lobing dat hij Dorst het moest uit gillen in de pers. Dors was de beschuldigingen aan zijn adres zat. Dors lichtte toen een tipje van de sluier en zei enkele nare dingen over deze Donkey Doekie. Door dat gedrag van deze domme Doekie zal de ndp zetels verliezen in Nickerie…. hahaa daag negerlover. Odii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.