Muziek uit Suriname op North Sea Jazz Festival Rotterdam

2

Van 11-13 juli 2014 vindt in Rotterdam het North Sea Jazz Festival plaats. In het programma is er ook aandacht voor muziek uit Suriname. In het land klinken op elke hoek van de straat klassieke, Caribische ritmes. Suriname ademt de liefde voor muziek en de authentieke stijl van het land vindt ook in Nederland gretig aftrek door haar exotische charmes.

Top Notch-baas Kees de Koning speelde daar vorig jaar handig op in: hij bracht met ‘Sranan Gowtu’ een verzamelaar uit vol liedjes die gezamenlijk een afspiegeling vormen van de Surinaamse muziek door de jaren heen. Op North Sea Jazz komt deze plaat live tot leven.

De basis van Sranan Gowtu bestaat uit nieuwe en oude leden van Trafassi waaronder Edgar ‘Bugru’ Burgos met gastoptredens van Kenny B, Oscar Harris, Typhoon, Louis Windzak, Damaru en Fit. Klassiekers, zoals Blaka Rosoe van Lieve Hugo, komen langs. Maar ook nieuwe, door Surinaamse muziek ge├»nspireerde tracks zoals Bumaye van de Zwolse rapper met Surinaamse roots Typhoon.

Sranan Gowtu is te zien op het North Sea Jazz Festival op zaterdag 12 juli 2014 van 23:45 – 00:45 in zaal Mississippi.

2 REACTIES

 1. Helaas alle 3 dgn uitverkocht!
  Mss marktplaats..
  Tip: gratuzz Jazzpret in de clubs en barretjes en op de terrasjes in Rotterdam.

  Typhoon heeft een prijs gewonnen met zijn documentaire; Lobi Da Basi.
  Vrij vertaald door mij: “Alles is Liefde ­čÖé “


  Maak melding

 2. Surinamers op het North Sea Jazz? Daar moet de NDP en Bouterse achter zitten. Waar is Henk Molenaar als je hem nodig hebt?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.