Suriname op lijst van te bespioneren landen

29

PARAMARIBO, 3 jul – Suriname behoort tot de landen die voor de Verenigde Staten van Amerika van ‘spionagebelang’ zijn. Dit blijkt uit een artikel in het Amerikaanse dagblad Washington Post. Volgens de Post kreeg de National Security Agency van Amerika in 2010 ‘toestemming’.

Die toestemming kwam van een rechter in Washington. De National Security Agency mag maar liefst ruim honderd en negentig landen bespioneren. Niet duidelijk is of er ook echt gespioneerd wordt. “of zij ons nu wel of niet bespioneren en ongeacht de beweegredenen, het blijft onbehoorlijk dat de VS een bevriende natie als Suriname bespioneert”, zegt Melvin Linscheer, hoofd Bureau Nationale Veiligheid, tegenover de Ware Tijd.

Overigens vindt hij het weinig zin hebben te protesteren als land. De Amerikanen zouden dan hun verontschuldigingen aanbieden en dan is de kous af. “Als land moeten we ons weerbaar maken om dit zoveel mogelijk te voorkomen, wat op zich niet makkelijk is. In elk geval moeten wij onze strategische informatie goed beveiligen”, aldus Linscheer. President Desiré Bouterse zei onlangs dat landen als Suriname vrij machteloos staan tegenover de Amerikaanse praktijken.

29 REACTIES

 1. De amerikanen hebben hun redenen om Suriname te bespioneren.Stel je voor d lijder bouta gaat naar de VN conferenties en daar weten ze allemaal wat deze bouta in werkelijkheid is.
  De Beul van Suriname Linscheer gaat niet protesteren hoor,nee hij gaat wijselijk zijn snavel dicht houden. Hij is ook een person of interest voor de amerikanen. Hij neemt ook een plaasje op de Interpol lijst. .
  Nu ,bang dat zij het gaan verpesten voor dinootje daar,gaan ze zwijgen….HOREN …ZIEN …EN ZWIJGEN !!!!!


  Maak melding

 2. Ray,

  De Amerikanen hebben hun spionageapparaat zo verfijnd dat ze met hun satellieten zelfs een roentgenfoto van jou kunnen maken wanneer je buiten op je stoeltje ligt.
  Waar is dat nou goed voor?
  Ik voorspel dat de volgende grote oorlog juist om spionage-geschillen (data-gathering) zal worden uitgevochten.
  De VS beschuldigt China van cyber- en anderssoortige spionage, terwijl ze zelf alles doet wat verboden is.
  Het hek is nu van de dam.


  Maak melding

 3. @Jesse

  Als je geen kwaad doet dan hoef je ook niet bang te zijn bespioneerd te worden !
  Dankzij de amerikanen zit dinootje heden opsloten en de ‘machtigste’ vader in Suriname bouta is bang om een PIEP te maken !
  Kom mij niet vertellen dat het bespioneren van bepaalde mensen in Suriname nadelen heeft okay !
  Wat Suriname nooit zou durven doen dat hebben de Amerikanen voor ons gedaan,namenlijk dinootje in gevang en papaatje die geen poot buiten kan zetten zonder zijn Amnestie !!!Je denkt toch niet dat bouta amnestie nodig had om zich te beschermen tegen de surinamers die hem gevangen zou willen zetten ??!!! Neen hij heeft idioten zoals jij in zijn broekzak,,die amnestie heeft hij nodig om zich te beschermen tegen de amerikanen,de nederlanders , zeg maar bescherming tegen de landen die toevallig niet behoren tot de arme acp,unasur,of caricomlanden.
  Als de amerikanen jou gaan ontdekken in je nakie in je tuin denk ik niet dat ze geinterrreseerd zullen raken bij het zien van jou exemplaar.


  Maak melding

 4. USA heeft genoeg redenen, waarom zij de Republiek Suriname op de lijst plaatsen om bespioneerd te mogen worden.

  Enkele redenen zijn:
  1.- de huidige president van de Republiek Suriname is een verdachte van drugsgerelateerde zaken naar de USA;
  2.- mensensmokkel vindt ook plaats via Suriname naar andere landen;
  3.- Suriname landsgrenzen die niet goed beveiligd en controleerbaar is door het nationaal leger, douane, enz, enz.
  4. ook de noordgrens van Suriname is niet goed controleerbaar, zie maar de illegale Guyanese, Braziliaanse, Japanse vissers en smokkel zaken van Guyana naar Suriname en omgekeerd, andere criminele zaken, oa drugs die in dit stukje noordgrens van Suriname plaats vinden.

  5.- Suriname is een doorvoerland van drugscriminaliteit, mensenhandel oa Chinezen, Haitianen, Afrikanen, enz.

  De satellieten draaien een maal 24 uur boven suriname en de Amerikaanse Ambassade en het de US-armie, marine, vloot in het Caribischgebied, de Fransen idem, want ook die ondervinden last van de drugs uit Brazilie en van Guyana via Suriname, mensen smokkel oa uit Haitie en China naar hun land en andere bestemmingen in de wereld.

  Surinamers sluiten jullie je ogen niet, want de criminaliteit van drugs en mensenhandel via de Republiek Suriname is enorm groot. Ook de Afrikanen, Turken, Chinezen, enz, hebben Suriname ontdekt als doorvoerland of als overmakingen van Casinogelden/drugsgelden naar belastingparadijzen via Suriname, enz.

  Hard maar waar.


  Maak melding

 5. Ray,

  Je brult wel als een Nickeriaanse brulaap, maar als de VS zo geinteresseerd is in mensenrechtenschendingen, waarom pakken ze de Chinese leiders niet op? Waarom beschermen ze de koning van Saudi Arabie, een van de grootste schenders van mensenrechten? Waarom bestralen hun satellieten leiders van andere landen zodat die dood gaan aan bv kanker? Waarom leveren de VS dan oorlogsmaterieel aan Pakistan, die aanslagen pleegt op India ermee?
  Dus vertel je strontverhalen aan je kinderen, maar deel het niet mee met de grote wereld, want dan worden ze doorgeprikt.
  Dat de VS Dino oppakken, is omdat Dino (internationale) regels schond. Dat de VS niks kunnen doen tegen de Amnestiewet is omdat de VS gebonden zijn democratisch genomen besluiten te respecteren. Waarom heeft de VS met z’n enorme spionageapparaat de Amnestiewet niet weten te verhideren? Ze wisten toch dat het eraan kwam? En dat het een onrechtvaardige wet was? Denk je nou echt dat de VS is geinteresseerd in de belangen van Surinamers? Het is alleen en uitsluitend de eigen belangen die ze verdedigen!
  Dat de VS niet geinteresseerd zijn in onbekende individuen is ook een miscalculering. De VS beschikken over de data van 90% van de wereldbevolking (inclusief foto’s) en kunnen elk individu vroeg of laat uitschakelen, als ze dat willen. Dus als jou tegenstanders straks een VS ambtenaar weten om te kopen om jou uit te schakelen, dan ga je er aan, ook al denk je dat je niet interessant genoeg voor hen bent! Brul minder en denk na voor je wat zegt.


  Maak melding

 6. @Jesse

  Het belangrijkste voordeel dat de spionage aktiviteiten van de amerikanen voor de surinamers is …dat bouta geen executies meer kan uitvoeren !
  Als het aan bouta had gelegen zou hij bijna elke dag een aantal van zijn tegenstaanders voor het vuurpeleton plaatsen !!!
  Bouta kan hedendit niet meer doen omdat hij zich ervan bewust is dat AMERIKA HEM IN DE GATEN HOUDT !!
  Wees juist dankbaar dat de amerikanen enkele duistere figuren van Suriname bespioneren !! De amerikanen hebben mijn zegen zo te doen !


  Maak melding

 7. @Ray,

  Wees daar niet zo zeker van. De VS doen alleen dat wat in hun voordeel is. De VS heeft Narendra Modi, op basis van de Christelijke en Islamitische lobby, de toegang tot de VS ontzegd. Nu Modi premier van India is, inviteren ze hem om zaken te komen doen in de VS. Zo is dat land eenmaal. Kunnen ze Bouterse gebruiken voor hun doeleinden, dan wordt Bouterse hun beste vriend.
  Bovendien willen de VS dichtbij Kourou, Frans Guyana zitten om de raketlanceerinrichting van Europa te kunnen saboteren wanneer ze dat willen, bvb tijdens een oorlog wanneer Europa uit de hand zou lopen en ineens spionagesatellieten zou lanceren voor VS-vijandige partijen.
  Indien de VS echt tegen Bouterse zouden zijn, dan zouden ze ook niet de levering van die gepantserde limousines/cadillacs (wat ze ook waren) toegestaan hebben.
  Natuurlijk houden de VS Bouterse in de gaten, maar dat is meer vanwege zijn mogelijke drugssmokkel betrokkenheid dan vanwege mensenrechtenschendingen. Bovendien staan de VS het gewoon toe dat Suriname allerlei militair gevechtsmaterieel kan kopen tijdens de regime van Bouterse. Ook kunnen ze niet meer op tegen de Chinese invloed in Suriname. Dus ik geloof het verhaal niet dat de VS Bouterse weerhoudt van meer executies. Bouterse heeft geen echte opponenten in Suriname op dit ogenblik. Wie zou hij in hemelsnaam moeten laten executeren?


  Maak melding

 8. Linscheer. Op zijn Rotterdams gezegd: “Bewijs je eigen door de spionnen die komen spioneren in Suriname eigenhandig te vangen”. Wat denk je zelf. Suriname is een coca doorvoer land en we hebben een regering die een bepaalde zweem uitstraalt. Jullie trekken zelf spionnen aan. Denk aan de affaire Dino Bouterse. Als hoofd van de anti terreurgroep in Suriname had je dit moeten verwachten, anders ben je niet geschikt voor jouw functie.


  Maak melding

 9. @Jesse

  Oh ,ik had niet geweten dat je denkvermogen niet breed is

  Hier lees maar ik ga het 1 en ander voor je uitleggen,

  Bouta je vriend,zou nooit naar Amerika gaan als hij niet de lijder zou worden van Suriname.Zijn titel als lijder geeft hem immunisatie tegen alle misdaden die hjj heet begaan
  Nu er een verkiezing heeft plaatsgevonden dat is reden genoeg voor Amerika om bouta uit te nodigen ,ze zijn het verplicht zo te doen want zo zeggen de regels van de VN.
  Ahmedinedjad gaat ook naar de VN, I Scheldt de boel kapot daar en gaat weg zonder dat hij gestraft kan worden..Hij is/was president en geniet immunisatie netals bouta. Modi kon eerder niet afreizen naar Amerika omdat hem verweten wordt dat hij laksheid toonde tijdens een opstand waarbij vele doden te betreuren viel,maar omdat hij gekozen s door het volk rest Amerika niks anders dan hem uit te nodigen voor het doen van zaken. En laat mij je 1 ding uitleggen , gewoonlijk Scheldt Modi de amerikanen uit,nu er misschien een visa aan hem verstrekt t zal worden i s Modi net zo blij als een kind die een koekje heeft gehad. Vriend of vijand iedereen wil OBAMA ontmoeten. Ze denken dat ze dan een zekere waarde hebben als ze Obama ontmoet hebben.
  Hoe moeilijk is het geweest voor bouta om 15 prominente burgers dood neer te knallen voor een vuurpeleton ?
  Hoe moeilijk is het voor hem geweest om de gevangenis te ontsnappen?Hoe moeilijk is het geweest om Amnestie door te drukken? Precies hij heft helemaal geen problemen gehad zo te doen !!!Deze 15 burgers waren hooggeleerden ,je vriend bouta is een GROTE NUL.Je vriend dacht dat hij alle geleerden van Suriname zou vermoorden en dan zou volgens hem alleen de domste burgers overblijven die niet zouden durven zich uit te spreken. Wel je baasje heeft zich deerliijk vergist.
  Oh en die van China,omdat de bevolking daar ook niet in opstand komt tegen de diktatuur moet Amerika aannemen dat de bevolking de dictator daar heeft geplaatst,idioot begrijp jij deze theorie dan niet ?!!
  Zie je de DICTATOR van China naar Amerika reizen ?!!
  Neen toch daar gaat alleen de afgezanten namens de dictator regering!! De amerikanen hebben geen tijd om bouta te komen halen hier of de dictator van China in China.
  Ze wachten gewoon op deze 2 in Amerika .
  Hmmmmm….waarom gaan bouta en de dictator van China niet naar Amerika?!
  KIjk dinootje zit gevangen in Amerika,en je vriend die zegt doodleuk ik ken dinootje niet.
  Elk ander papa zou vechten voor zijn zoon en met zijn amnestie zou bouta het toch ook moeten durven ?!
  Die ‘arme’ vriend van je ,hij kan zijn criminele zoon niet eens kunnen bezoeken.zijn amnestie kan hem ook niet helpen en dat weet je vriendje heel goed.
  En de reden zal je straks vragen wel hier een uitleg,
  Je vriendje kan alleen afreizen naar Amerika als hij wordt uitgenodigd,al stelt hij niks voor,maar regels zijn nu eenmaal regels en daaraan houden de amerikanen zich heel strak.
  Zo als je vriend heden reist naar Amerika zonder een officiele uitnodiging gaat hij dan niet in de hoedanigheid van LIJDER maar gewoon als tourist.Zijn amnestie heeft dan geen waarde en immuniteit geldt op dat moment dus niet. En weet je wie hem komen ontvangen …ja de FBI EN INTERPOL.
  En ja zelfswanneer hij is uitgenodigd kan hij zijn dinootje niet bezoeken !
  Om een gevangene te bezoeken moet je een Amerikaanse ID hebben ,een greencard of een amerikaanse staatsburger zijn !!! Je vriend kan dinootje alleen zien als hij voor de rechter verschijnd in een rechtszaal voor verhoor.
  Ook dit is onmogenlijk voor je vriend !


  Maak melding

 10. @Ray,

  Wie zegt jou dat ik iets heb met Bouterse? Ik heb niets met die man. Ik zeg alleen dat de Amerikanen altijd als eerste punt en als tweede punt en als derde punt hun eigenbelang in de gaten houden. Is het niet in hun belang Bouterse of wie dan ook op te pakken, dan doen ze het niet, is het wel in hun belang, dan doen ze het wel. Alleen daarom doen ze het, niet om andere rdeenen. De Amerikanen hebben de meeste foute vrienden in de wereld, gevolgd door de Europeanen.

  Suriname zal zelf een manier moeten verzinnen om van ongewenste figuren politiek af te komen, want noch Nederland noch de VS zal het voor hen doen! Die hebben hun eigen winkeltje om op te passen.


  Maak melding

 11. @Jesse,

  Libi Ray; de toegevoegde waarde van reacties van Ray hier op deze site is equivalent aan dia-Ray.
  Voor hem is een ieder die met hem in discussie gaat een Bouta-aanbidder.


  Maak melding

 12. Logisch dat de US dit corrupte narco-staatje in de gaten houden.
  Een meervoudig moordenaar en drugsveroordeelde dictator als president en zijn criminele zoontje onderhoudt kontakten met terreurgroepen als Hezbollah.
  Lekker zootje bij elkaar…je zal in zo een land geboren worden, heb je helemaal niks aan je leven.


  Maak melding

 13. Als Linscheer en zijn Baas dezelfde mogelijkheden hadden als de Amerikanen, dan bespioneerden ze niet alleen mensen, maar ook pinguïns op de Zuid Pool en olifanten in India. Baas heeft toch zelf gezegd dat hij van alles, wat er binnen de NPS gebeurd, op de hoogte is. Het geklaag van Linscheer is een mooi voorbeeld van de pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 14. @Kotkotti

  Een vaderland liefhebbende gaat nooit een criminele lijder goedpraten !
  Wat zie jij dan in bouta dat goed te praten valt ?
  DEc moorden,coup 1980, telefoon coup,moiwana slachtingen,bouta amnestie,kogelbrief…zijn deze tragische gebeurtenissen olv je baasje goed te praten ?!Sinds wanneer dan ?!Laatst toen ik gecheckt had hoort deze man in de gevangenis vooraltijd.
  Kotkotti jij en jesse zijn LANDVRRADERS van het ERGSTE soort !


  Maak melding

 15. helaas als deze de mensen zijn die suriname gaan opbouwen dan verwacht ik dat het ergste nog moet komen
  niemand dan niemand zegd iets over ontwikkeling van suriname en de veiligheid ervan zo als roofmoorden
  het lijkt mij dat de meesten amerikanen zijn en buiten landers gezien de kennis over suriname tekort schiet


  Maak melding

 16. @Ray Papegaai,

  Dat er in Suriname geen heldhaftige mensen zijn probeer jij in mijn schoenen te schuiven? Wat bezielt jou, man?

  Is het niet waar dat de meeste Surinamers het in hun broek doen wanneer ze een eenvoudige kogelbrief krijgen of een zwarte auto met flitslichten langzaam langs hun huis rijdt?

  Denk jij dat echte democratie voor de zwakken van geest is weggelegd? Hoe komt het dat Surinamers niet op staan en proberen de daders van de 8 december moorden veroordeeld te krijgen? Wat is de reden geweest dat het Front geen werk heeft gemaakt van het oppakken van Bouterse en trawanten? Dat is allemaal mijn schuld zeker?

  Surinamers zijn gewoon zwakke mensen die zich door de eerste de beste dictator laten intimideren. Dat is de werkelijke waarheid. Probeer daar maar wat aan te veranderen.


  Maak melding

 17. @Jesse

  Enne ,laat me je 1 ding duidelijk maken !
  In een DEMOCRATIE grijpt niemand naar de wapens om politieke tegenstaanders van kant te maken !! Hierin geloven de meerderheid van de bevolking ook,vandaar dat niemand de wapens grijpt om je vriend bouta naar het hiernamaals te sturen.
  Je baasje leeft in zijn Eigen SCHIJNDEMOCRATIE !
  Hij heft een coup gepleegd,15 burgers genadeloos geexecuteerd ,verzend kogelbrieven,moiwana slachtingen ,bouta amnestie,etc..etc…
  Als er iemand in Suriname is die niet aarzelt om mensen van kant te maken is het je vriend bouta wel die het doen kan,
  De rechters zelfs zijn bang ,zij die boven bouta staan,wat laat jou dan denken dat wij als burgers niet bang hoeven te zijn voor bouta ?!


  Maak melding

 18. @Ray,

  Hoe je jouw oom Bouterse wil afzetten moet je zelf weten, maar via verkiezingen gaat het je niet lukken. Alleen enkele fanatieke hindoestanen zijn tegen Bouterse, verder is iedereen voor jouw oom. Vooral als hij met geld en kogelbrieven gaat zwaaien. Hindoestanen zijn eersterangs angsthazen, dus die kiezen het hazepad bij de eerste de beste waarschuwing. De rest van de bevolking heeft ook geen ‘moed en durf’ genen, dus van hen hoef je ook niks te verwachten. Het leger en de politiemacht zit vol met marrons en aanhangers van je oompje, dus uit die hoek krijg je ook geen steun. Ik kan alleen maar zeggen dat ik medelijden krijg met je, want niemand in Suriname is bereid jou/jullie te steunen in de strijd tegen je oom Bouta.


  Maak melding

 19. Wist dat het onderwerp bevuild zou gaan worden met het uitgekauwde Dada verhaal. Ik vind die gast een rat, daar gaat het niet om. De VS bespioneert zelfs de Duitsers, Dada is een kleine jongen voor hun. Met een knip laat Obama hem halen. Sur wordt al veel langer bespioneert, herinner de Wikileaks documenten en wat men over Vene schreef? Behalve vanwege Dada, wordt Sur ook bespioneert omdat er relatief veel moslims wonen, ook die documenten zijn te vinden. We worden bespioneert, ook gewoon, omdat we in hun achtertuin wonen. Willen het niet weten, maar het is zo.


  Maak melding

 20. Wat weinigen nog weten: na de Hezbolla-Dino geruchten is een Israelische Mossad eenheid (uit Brazilie) in Suriname neergestreken om eea hier in kaart te brengen. De Jews gaan natuurlijk ook uitgebreide plannen maken hoe de ex-legerleider met militaire precizie uit te schakelen, mochten ze dat willen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.