dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijGeen belet homopartners in Surinaamse pensioenwet

Geen belet homopartners in Surinaamse pensioenwet

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 jul – De voorstel voor een nationale pensioenregeling maakt geen onderscheid qua seksuele geaardheid. De formulering is zodanig dat ook homoseksuele partners in aanmerking komen voor nagelaten pensioen. Niet alle parlementariërs zijn er even blij mee.

Het meest uitgesproken is Ronnie Asabina (BEP). Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in het parlement gaf hun onomwonden uiting aan zijn weerzin. Asabina vindt het niet kunnen dat het wetsvoorstel het niet specifiek heeft over een mannelijke en een vrouwelijke levenspartner. In het wetsvoorstel is sprake van ‘levenspartners’. Asabina wil weten wat onder levenspartners verstaan moet worden. Andere parlementariërs, onder wie Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS), vinden niet dat er gediscrimineerd mag worden.

Ook homokoppels moeten aanspraak maken op een goede pensioenregeling. Deze regeling maakt deel uit van de bijzondere wetgeving die de regering wil invoeren. Het moet een opstap zijn naar het realiseren van een sociaalzekerheidsstelsel. Volgens parlementariërs hapert er nog veel aan de pensioenregeling. Het zogenaamde samenlevingscontract tussen partners bijvoorbeeld, behoeft een steviger legale basis. Volgens het voorstel wordt volstaan met een notariële akte.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

8 REACTIES
 1. Die Asabina lijkt wel een aasgier. Wat heeft hij nou te maken met wie wat aan wie achterlaat? Het is toch niet zijn geld dat iemand aan een ander wil doorgeven? Waar bemoeit die man zich mee?


  Maak melding
 2. Mensen als Asabina, die zo mordicus tegen homo’s zijn, hebben vaak zelf homoseksuele neigingen. Als morgen een zoon of dochter van Asabina, in tegenstelling tot hun vader, openlijk ervoor uitkomt homo te zijn, zal Asabina anders piepen.


  Maak melding
 3. Welkom in de 21ste eeuw, Suriname. Hoe je het ook wendt of keert, deze zaken zijn in heel veel landen al geregeld. We weten dat Asabina een homofoob is. Toch zal hij dit soort zaken moeten accepteren. Tegenhouden kan hij het niet. Ook ‘andersgeaarden’ hebben rechten. Dit is er een van.


  Maak melding
 4. Geen belet homo- lesbopartners in Surinaamse pensioenwet

  Is die ASABINA weer bezig de zaak te dwarsbomen?
  En of hij een ‘aasgier’ is.
  Toen (BRAVO) met geld strooide, hoorde je ASABINA niet.

  Hij weet bliksemsgoed wat er in het achterland/binnenland van SU. gebeurt.
  De geheime hutten van ASABINA!

  En dit gaat hij misschien binnenkort ook persoonlijk meemaken.

  http://www.telegraaf.nl/vrouw/mama/kinderen/22814022/__De_emotionele_ontmoeting_tussen_twee_vaders_en_hun_zoontje__.html


  Maak melding
 5. je zou denken dat er in Sur van alles belangrijker is dan de sexuele geaardheid van een ander, maar nee hoor. Laten we (Asabina) de aandacht afwenden van alles wat er toe doet en ons hierop richten. Pensioen is geld waar men zelf voor gewerkt heeft, dus tengels af!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES