Demonstranten verstoren nationale herdenking slavernijverleden

96

Tijdens de nationale herdenking van het slavernijverleden heeft een groep van zo’n 20 personen vanmiddag geprotesteerd. Ze lieten van zich horen vlak voordat vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher een toespraak wilde houden.

Volgens AT5 kwamen de betogers in ontbloot bovenlijf en deden zich voor als geketende en geboeide slaven. Ze droegen een bord bij zich met de tekst: ‘Nog steeds geen excuses’. ‘Lodewijk Asscher vertegenwoordigt de Nederlandse regering, dezelfde regering die de zwarte gemeenschap respectloos behandelt’, riepen ze. Ook probeerde één van de jongeren het podium te beklimmen, maar hij werd tegengehouden door de bewaking.

Volgens Het Parool begon Asscher daarna alsnog met zijn speech. Hij zei daarbij: ‘Ik ben dankbaar dat ze hun woede en emotie uiten, je moet van je hart geen moordkuil maken.’ Volgens de minister missen ze echter de kans op verzoening. ‘Als je boos bent en pijn hebt, schreeuw het uit, maar realiseer je dat onze toekomst gezamenlijk is.

Bekijk de foto’s op de site van AT5.

96 REACTIES

 1. Eindelijk worden er ballen getoond. De tijd van langa taki is voorbij.
  Vieze premier asscher, die praat tijdens de overheid. Een overheid die zegt, zwarte piet is zwart, en zal dat blijven. Wat heb jij op onze herdenking te zoeken? Wegwezen. Heft in eigen handen.
  Deze jongeren durven, en ik denk niet dat dit een domme impulsieve handeling was. Chapeau!


  Maak melding

 2. Kijk eens aan.Ze vinden het spijtig dat hun voorouders uit Afrika gehaald zijn zij nu in het rijke westen wonen.Asscher zijn voor ouders zijn er niet meer om ze nu terug te sturen.Spijtig.


  Maak melding

 3. @Nami
  Wanneer doet u uw mobiel weg want in uw mobiel zitten aardmetalen die door slaven uit bergen in Congo gehaald worden.

  Voor dat ik verder ga. Slavernij of het wederrechtelijk ontnemen van vrijheden vindt een misdaad tegen de menselijkheid. Discriminatie keur ik af maar al dat gedoe over excuses en herstelbetalingen van iets van 151 jaar geleden is meer dan HYPOCRIET.
  Herdenken en bewust zijn van hoe salvernij de of delen van de maatschappij gevormd heeft en nog vormt is goed. Ken uw roots. Nog geen 80 jaar gelden had je ook in de Nederlandse veenkolonieen nog vormen van slavernij. Zie de plaggenhut in het openluchtmuseum, maar hoor je de mensen uit Drente over hun grote achterstand en over herstel betalingen.

  Het is zaak de zaken van toen (hoe gruwelijk ook) in de tijd van toen te bezien en de dingen van nu in de tijd van nu. Wees blij dat het u nu “beter” gaat.
  Dus beste NAMI doe aub u cellulair en laptop weg en koop geen goedkope Aziatische textiel ect. want die dingen kunt u alleen maar kopen dankzij slavenarbeid (in Congo, Myramar, Bangladesh, China en nog wat landen). Heeft u wel eens een swetshop gezien waar de werkers 12 uur werken en naast het open riool en de raten onder hun naaimachine moeten slapen zonder airconditioning bij 35 graden plus.

  Het is zaak ook eens te kijken naar wie er ooit op slaven jaagden voor dat u iedereen in west Europa de “zwarte Piet” (sorry voor deze incorrecte beeldspraak) toe speelt. Dat waren geen blanken, het waren broeders met de zelfde achtergrond die hele rijken gebouwd hebben op basis van het jagen op slaven en deze te verhandelen aan zwarte mensen, Arabische mensen en witte mensen.
  Hoe het ook overkomt wat Asscher gezegd heeft, raakt waar het omgaat. Als je niet verwerkt doe je niet mee aan de maatschappij en ontneem je jezelf een volwaardige plaats in de MAATSCHAPPIJ. Dat doet de rest niet dat doet men zelf als men blijft hangen in het verleden (doet mijn moeder ook, zij heeft alleen een verleden en geen toekomst).

  Hoe pijnlijk het ook kan zijn als iemand discrimineert zegt dat meer over die persoon dan over het SLACHTOFFER. Dus wees wat sterker en verover de wereld, wees geen slachtoffer van iets dat 151 jaar geleden is afgeschaft. Maak je groot.


  Maak melding

 4. Geen cent nederlandse belastinggeld voor herstelbetaling voor iets wat meer dan 150 jaar geleden is gebeurd. Deze zgn bedelaars weigeren om te werken en te leren. Stelletje hyena’s. Deze mensen hebben geen eigen waarde. Alleen maar handje ophouden kunnen ze


  Maak melding

 5. @Jacobus, It’s payback time ! Onze voorouders hebben hun bloed en leven gegeven waardoor jullie vandaag zo ‘rijk’ zijn geworden dus willen wij nu ook een stukje van deze rijkdom hebben, want daar hebben wij recht op.


  Maak melding

 6. @Milton, wil je nog even aan herinneren dat jouw Afrikaanse broeders ook meegewerkt hebben aan deportatie van slaven. Zijn jullie ook mans genoeg om daar de rekening na toe te sturen ? Deze Keti koti schreeuwers zijn hypocriet.

  Rijkdom kun je alleen verwerven door hard te werken. Zelfs als Nederland over gaat tot herstelbetaling dan is het geld binnen 3 jaar verbrast. Surinamers kunnen alleen eten, drinken, feesten en het adoreren van bejaarde politici. Verklaard waarom het land nauwelijks vooruit komt. 1 grote bende.


  Maak melding

 7. @Milton

  ik kan dus gevoeglijk van je aannemen dat je graag in Afrika geboren was en al die toestanden aldaar met plezier zou mee willen maken.Niet zo slim.


  Maak melding

 8. @Koos en Jocobus, stel jullie nou eens een wereld voor (met name Europa) zonder de Afrikaanse slavenhandel en slavernij !

  Hoe zou Europa zich er vandaag de dag er uit hebben uitgezien zonder input van de slavernij met name uit Afrika ! Maak er een voorstelling van en laat me weten !

  Misschien was Afrika niet de ’top of the line’ zoals Europa nu voor jullie is, maar dit continent zou de wereld rulen !

  Hebben jullie wel eens nagedacht hoeveel slimme en intellectuele Afrikanen zijn gestorven tijdens deze zwarte genocide naar de Amerika’s !

  Er zijn 200 tot 300 miljoen van jullie voorouders gedeporteerd door de witte mannen (waarvan zeker 60 a 70% het niet hebben gehaald) en nog praten jullie dit recht !

  In de 2e wereld oorlog zijn er totaal ca 6 miljoen Europeanen gestorven, maar tijdens de zwarte genocide waren dat er ca 165 miljoen Afrikanen.

  You fools, Jacobus en Koos !


  Maak melding

 9. En als er geld uitbetaald wordt,gaan ze het geld toch niet goed kunnen gebruiken.
  De balata bleeders en vroegere goudzoekers wisten ook niet wat ze met hun verdiende geld moesten aanvangen.Vaak genoeg rolden ze tabak in een biljet van honderd en rookten dat op!


  Maak melding

 10. Deze gasten met het slavernijsyndroom vergeten, dat de voorouders van onze zwarte broeders in Afrika onze voorouders gevangen hebben genomen en voor kraaltjes en spiegeltjes aan de slavenhandelaren hebben verkocht. Wel gefrustreerden, de garantietermijn is reeds lang verstreken en de uitkeringen, die jullie opstrijken is voldoende voor het zogenaamde ondervonden leed te verzachten..


  Maak melding

 11. Milton: “Hoe zou Europa zich er vandaag de dag er uit hebben uitgezien zonder input van de slavernij met name uit Afrika ! Maak er een voorstelling van en laat me weten !”

  Milton denkt echt dat de rijkdom en kennis die door Europa is vergaard is opgebouwd met input van de slavernij….

  Wat een gek.


  Maak melding

 12. Milton: “Hebben jullie wel eens nagedacht hoeveel slimme en intellectuele Afrikanen zijn gestorven tijdens deze zwarte genocide naar de Amerika’s !”

  Ik schat allemaal gezien het niveau van de Afrikanen dat nu Afrika tot een hel maakt eb tot het verloren continent.

  Beste Milton: noem eens een Afrikaan die iets uitgevonden heeft waardoor de wereld beter werd….


  Maak melding

 13. @Milton
  Allereerst praat ik niets recht. Het wordt tijd dat u de eens wat gaat lezen. Ik raad u aan: Anton de Kom en een Boek dat heet “Why nations fail” ofwel “Waarom sommige landen rijk zijn en andere niet”. Nog iets Duitsland (as natie ontstaan na afschaffing van de Slavernij) heeft nooit slaven gehouden maar is wel een economische Wereldmacht

  Dan zult u zien dat kolonosatie zeker iets te maken heeft met de welvaart in sommige delen van de wereld. U getallen over 200. tot 300 miljoen afgevoerde slaven zijn rijkelijk overdreven en wel ongeveer 30 voudig. Dat is nog steeds respectabel en misdadig. Voor de goede orde ongeveer 25% van deze slaven gingen naar Arabië.

  De winsten van die tijden zijn allang door inflatie en het vergaan van de macht van de betreffende landen allang verdwenen. Amsterdam, Hoorn, Enkhuizen en Zeeland waren rijk van de handel overzee’s echter in de 17de eeuw.
  In de 18de eeuw stelde Nederland niets meer voor. De Surinaamse plantages waren niet alleen van Nederlanders maar ook van Engelsen, Fransen, Portugezen, Joden etc. Elke plantage is zeker 1 maal failliet gegaan etc.

  Ik wil hier mee zeggen; ga aub eerst lezen voor dat u onzin uit kraamt (zeker qua getallen) . Kijken mag ook er is namelijk ook een goede DVD serie over de Slavernij waarin Roue Verveer zijn roots zoekt en uit eindelijk op bezoek gaat bij een nazaat van de plantage eigenaren waar diens voorouders als slaaf gehouden werden. Roue is welvarender en beter af dan de nazaat van de Plantagehouder.

  Het is beter u bij de feiten te houden dan te luisteren naar wat iedereen roept


  Maak melding

 14. @Milton, adviseer je een goede geschiedenisboek door te nemen. Met name de Gouden Eeuw boeken zijn interessant. Geeft een hoop antwoorden op je vragen.

  Kort samengevat Nederland was voor de slavernij al een welvarend land.

  Voor dat je weer met beschuldigingen komt, ik ben tegen iedere vorm van misdaad, dus ook tegen de mensheid en racisme.

  Have a nice day


  Maak melding

 15. Als jullie willen weten waarom witte mensen vol met haat zitten moeten jullie eens op youtube zoeken naar THE ICEMAN INHERITANCE. Als je dat hebt gezien of gelezen zul je de beweegredenen van die melaats gekleurden zoals Koos, Jacobus en Henk beter begrijpen. Waarom komen ze hier elke dag trollen als ze zo superieur zijn? EYEOPENER


  Maak melding

 16. =Ik merk dat die trauma van kind op kind wordt overgebracht.

  =Waarom is er geen monument in Suriname dan wel in Nederland? Hoe zit het eigenlijk in elkaar???

  =Zunder zou zich diep moeten schamen en zou moeten vechten voor een eigen monument. O, nee eerst uitbetaling van dat geld door Nederland.
  =Het hele gedoe klopt niet, omdat ik heb kunnen lezen dat men alleen Nederland wil aanschrijven voor herstelbetaling, terwijl er nog meer landen zijn die hieraan hebben meegewerkt.

  =Het onderwijs moet op de schop, maar tot heden studeren vele in het buitenland en als er deskundigen gehaald moeten worden zijn ze in Nederland te vinden.

  -Bouterse heeft een geschiedenisboek afgekeurd vanwege zijn verleden die was opgenomen in dat boek.
  Moet men wel van de slavernij gaan bestuderen???????

  HYPOCRIET ALLEMAAL

  -Ik blijf mij afvragen of dat geld de leed van de nazaten zal verzachten.
  Ik kies niet voor dat geld, maar voor een goede toekomst en om vrede met elkaar te leven.


  Maak melding

 17. Henk Molenaar schreef: “Beste Milton: noem eens een Afrikaan die iets uitgevonden heeft waardoor de wereld beter werd….”

  Beste Henk Molenaar, dat zal Milton waarschijnlijk niet kunnen, niet omdat er nooit een Afrikaan is geweest die iets heeft uitgevonden waardoor de wereld er beter van werd, maar omdat zo’n uitvinding niet op naam van een Afrikaan staat, als het vroeger in de koloniale tijd gebeurd is, staat die uitvinding zeker op naam van een Europeaan, als de Europeanen Chinese uitvindingen als het kompas, buskruit, boekdrukkunst, zeilen waarmee je tegen de wind in kan zeilen enz, enz. enz. claimen als Europese uitvindingen, hoe denk je dan dat er een uitvinding van een Afrikaan, op naam van een Afrikaan staat? Professor Barnard de Zuid Afrikaan die de eerste harttransplantatie uitvoerde, had dat niet kunnen doen zonder de hulp van zijn Afrikaanse assistent, maar wisten we daar iets van? Nee, die Afrikaan mocht tijdens het apartheidsregime niet eens genoemd worden, hij werd niet eens als een mens gezien.
  Een Afrikaanse stam in Tanzania kon eeuwen voor de Europeanen al staal produceren, maar dat procedé draagt de naam van een Europese uitvinder, die het overgenomen/gestolen heeft van die Afrikanen (gelezen in het tijdschrift KIJK) en zo zullen er nog een heleboel uitvindingen van Afrikanen op naam van Europeanen staan. Afrikanen hebben zeker ook bijgedragen en dragen nog steeds bij om de kennis van de mensheid als geheel te vergroten, ook onder Afrikanen heb je mensen met een creatieve geest, niet zo lang geleden dachten mensen als jij dat Japanners ook alleen maar Europeanen konden na-apen en niet zelfstandig technieken en uitvindingen konden realiseren, nu weten we intussen wel beter. Henk Molenaar, door te suggereren dat Afrikanen niet origineel kunnen denken en geen waardevolle uitvindingen kunnen doen, geef je er blijk van racistisch te zijn.


  Maak melding

 18. Koos, Jacobus, Henkie Molenaar, etc. stel je nou eens de verenigde staten van Amerika voor zonder een verleden in de slavernij cq slavenhandel en discriminatie !

  Het is jammer dat onze zwarte lobby in Europa niet zo sterk is al de NAACP in Amerika, maar indien er een soortgelijke organisatie in Europa was geweest had de witte man in Nederland een totaal andere kijk op de donkere bladzij uit hun verleden zoals men het noemt.

  Durven jullie je onzin op Waterkant.net ook aan de NAACP te vertellen ? Misschien dat we deze discussie met de zwarte movement beweging in Amerika moeten aanzwengelen, zijn jullie daar toe bereid ??
  Laat het weten want ik zou deze mensen graag in een debat zien, met een stel redi musu’s uit Holland die van toeten nog blazen weten.

  Let wel, mijne mensen. De slavernij en slavenhandel hebben voor het multiplier effect in Europa en Amerika gezorgd waardoor er andere economie-en en bedrijvigheden zich hebben ontwikkeld die voor de huidige welvaart hebben gezorgd.

  Inkomsten uit de slavernij hebben niet direct gezorgd dat de Shell of Ahold bestaat, maar hebben wel een basis en voedingsbodem gelegd tot het ontstaan van deze bedrijven.


  Maak melding

 19. hans
  geen excuus en toch verlagen de fronters zich voor deze nederlanders .de mesias van de fronters zijn de nederlanders .
  hier in suriname hebben wij het voor het zeggen dus surinamers in nederland wees bewust .ze zeggen dat ze de mensen een uitkering geven maar ze vertellen niet het hele verhaal .ze vertellen in hun voordeel en dat had ik van de week nog gezegt en zie ingezonden komt met het zelfde verhaal hoe smerig ze het spelletje spelen .
  ik heb geen wrok tegen de nederlanders ik heb wrok hoe nederland denkt het spelletje te spelen en dat je van die redimusus hebt die achter deze mensen lopen .ik hoop dan ook vurig dat wij in suriname geen millimeter toegeven om de ambassade te heropenen.wij willen respect en respect gaan wij afdwingen buigen of barsten .wij van de mc laten ons niet klein krijgen door dit nederland .die arrogantie stopt nu of nooit maar zolang desi het voor het zeggen heeft is het ijdele hoop .


  Maak melding

 20. Alle volkeren zijn door de eeuwen heen slaven geweest.Als laatst zijn dat de Afrikanen geweest.En als pijn en vernederingen van generatie op generatie in bloedlijn over gedragen is geworden dan zouden alle volkeren dat moeten voelen.
  Maar als de pijn niet over gedragen kan worden via geboorte dan van waar heeft onze huidige generatie de pijn vandaan?
  Zij die ballen hebben getoond tegen de meesters zijn de bossen in gevlucht.En van hun nazaten zien we wat er geworden is.Een exponent daarvan is Lonnie.
  Als het gaat om het leed van onze voorouders dan hebben we daarvoor de gran tata ceremoniën om onze voorouders te danken voor wat zij voor ons gedaan hebben dat wij vandaag zo gerieflijk mogen leven.
  Vermoedelijk hindert het de huidige generatie dat zij wel in het midden leven van de witte man en even vrij zijn maar door de witte man emotioneel niet geaccepteerd worden.Behalve dan voor een ‘black experients’.gebruikt en weggegooid.


  Maak melding

 21. OK, dan nog maar een beetje olie op het vuur.

  Welke staten waren het die slavernij hebben afgeschaft en er voor geijverd hebben dat dit wereldwijd het geval zou moeten zijn?

  O ja, da’s waar, dat waren Europese staten.


  Maak melding

 22. Jacobus, Koos de Jong en Henk Molenaar zijn blank en posten ook reacties op de site van stormfront. Het is maar dat jullie dat weten. Discussies met deze diehard racisten is onmogelijk en het beste is ze volkomen te negeren. Eens een pedo altijd een pedo!


  Maak melding

 23. Billie, heb jij je ook eens afgevraagd waarom de machtigste staten van toen, die de slavernij in de Amerika’s ingevoerd en eeuwenlang in stand gehouden hebben, in staat waren de slavernij af te schaffen en dat de kolonies van toen daartoe niet in staat waren? Wie moesten volgens jou de slavernij op wereldschaal afgeschaft hebben, hadden Suriname en b.v. de geplunderde Afrikaanse landen dat volgens jou moeten doen of het voortouw daartoe moeten nemen?

  En de bedrijven uit de ‘heilige’ Europese staten van nu maken nog steeds gebruik van goedkope arbeidskrachten in Bangladesh, Pakistan enz. om Europese markten te voorzien van goedkope consumptiegoederen (schoenen, textiel, kleding, elektronica enz.), Westerse landen hebben dus nog een hoop werk te doen om de (moderne) slavernij voor goed uit de wereld te bannen. Jij hebt als Europeaan helemaal nog geen reden om je op de borst te slaan, misschien in de toekomst, maar zolang er mensen in Azië en Afrika een hongerloon verdienen en creperen omdat gebouwen instorten, waarin ze producten voor Nike, Philips en andere westerse bedrijven produceren, heb je slechts reden je te schamen.


  Maak melding

 24. henkes
  “Jij hebt als Europeaan helemaal nog geen reden om je op de borst te slaan”
  Ik geloof ook niet dat ik dat doe.
  Wat ik probeer is -weliswaar wat provocatief- een zeker nuance aan te brengen, omdat ik een beetje ziek van wordt dat blinde gepik op de boze witman.

  En ik begrijp donders goed dat het alleen de Europese staten waren die dit voortouw hadden kunnen nemen.
  Maar ze hadden het ook gewoon kunnen laten zoals het was.
  En gelukkig hebben ze dat niet gedaan.

  De (te beperkte) aandacht die er tegenwoordig is voor abominabel arbeidsomstandigheden is overigens ook weer geïnitieerd vanuit het Westen. En ook dit is geen borstklopperij, maar realiteit.

  Richt je pijlen eens op ware onderdrukkers en moderne slavenhouders in Afrika en Azië.

  Bovendien, ik besef terdege dat de transatlantische slavenhandel een walgelijk gebeuren is geweest, maar bedenk wel dat slavernij velen malen groter (en [nog!] lelijker) is dan deze 350-jarige periode.


  Maak melding

 25. @Milton
  “Het is jammer dat onze zwarte lobby in Europa niet zo sterk is al de NAACP in Amerika…”
  Maar dat is toch hartstikke logisch.
  We hebben hier toch nauwelijks slaven gehad?!
  Wij hebben er geen burgeroorlog over uitgevochten

  Toevallig vond ik trouwens een interessant artikel over het Amerikaanse Tweede Amendement (recht om wapens te dragen) dat zijn definitieve vorm heeft gekregen om te voorkomen dat de milities die slavenpatrouilles hielden, zouden moeten worden opgeheven.
  http://truth-out.org/news/item/13890-the-second-amendment-was-ratified-to-preserve-slavery


  Maak melding

 26. Geachte redaktie WKN,
  Ik snap niet waarom u de negatieve reacties van super racist Henkie Molenaar toestaat.
  Meneer is volgens eigen zeggen wel 2 keer per jaar in ons land.
  Wat heeft hij eigenlijk hier te zoeken?


  Maak melding

 27. Beste mensen,

  Slavernij heeft alle volken op de wereld meegemaakt niet alleen het continent afrika.
  Aziaten hebben ook slavernij meegemaakt tijdens de Europes overheersing maar de aziaten hoor je nooit klagen, ze gaan door met hun ontwikkeling en zie hoe ver ze zijn gekomen en nog steeds doorgaan.

  Zelfs in Afrika hoor je ze niet klagen daarover maar de afstammeling klagen nog steeds dat ze een trauma hebben overgehouden aan de slavernij. Gedenken is een hele goede zaak maar blijf vooral jezelf ontwikkelen. Als je geen stap vooruit zet kom je geen meter vooruit.

  Opoh yu eye no kantie dong.


  Maak melding

 28. Kotkotti: “Kotkotti

  Geachte redaktie WKN,

  Ik snap niet waarom u de negatieve reacties van super racist Henkie Molenaar toestaat.
  Meneer is volgens eigen zeggen wel 2 keer per jaar in ons land.
  Wat heeft hij eigenlijk hier te zoeken?”

  Iedereen mag hier van alles roepen over blanken maar zodra er iets wordt gezegd over een bepaalde groep Surinamers wordt direct de ‘racisten troefkaart’ getrokken. Ik ben zelfs gepromoveerd tot superracist.

  Wat ik hier te zoeken heb? Vraag ik dat ook aan de 300.000 Nederlanders van Surinaamse afkomst in Holland.

  Waterkant is trouwens een Nederlandse website voor mensen die belangstelling hebben voor Suriname.


  Maak melding

 29. Pero: “wij van de mc laten ons niet klein krijgen door dit nederland .die arrogantie stopt nu of nooit maar zolang desi het voor het zeggen heeft is het ijdele hoop

  Zolang Desit het voor het zeggen heeft, blijft Suriname de corrupte bananenrepubliek waar moordenaars en drugsdealer vrij uit gaan.


  Maak melding

 30. Pero en Milton:

  toonbeelden van Paarse Neerslachtigheid. Niks presteren en het handje ophouden. Als ik ze zou vragen naar hun opleiding kunnen ze hun veterdiploma overhandigen als het hoogste wat ze ooit hebben bereikt.


  Maak melding

 31. Na W.O. ll lag heel Europa in puin met Nederland als zwaarst
  getroffen land.
  Vervolgens hebben alle Europese landen het puin geruimd en niet meer achterom gekeken. Blik op de toekomst en de handen ineen geslagen is er een rijk en sterk economisch Europa ontstaan.

  Kwestie van mentaliteit en niet in het verleden en slachtofferrol blijven hangen. Gewoon, handen uit de mouwen en aan het werk. Zo simpel is het.


  Maak melding

 32. EYE-OPENER,

  Zijn ze nog steeds bezig met deze case?
  Laat die zogenaamde nazaten hun stem laten horen m.b.t.

  Boko Haran= die ZWARTE man uit ZWART Nigeria die ZWARTE meisjes van 12 jr. ontvoert onder valse voorwendselen, en door de ZWARTE leden worden verkracht, geestelijk kapotgemaakt.
  ZWARTE mensen onderdrukken ZWARTE mensen,
  ZWARTE mensen hebben ZWARTE mensen verkocht als slaaf.
  ZWARTE Idi Amin, ZWARTE Charles Taylor en andere ZWARTE leiders hebben hun eigen ZWARTE bevolking, gemarteld, verkracht, verminkt enz….
  en dit is nog maar een deel van de duistere kant van de ZWARTE geschiedenis.

  De ZWARTE Surinaamse president heeft 15 ZWARTE onschuldige landgenoten gefolterd, verminkt en standrechterlijk vermoord.

  Dit is geen ZWARTgallige opsomming van misdaden door de ZWARTE gepleegd, maar een korte samenvatting van feiten.


  Maak melding

 33. Het is toch van de zotte dat discriminatie steeds weer als excuses wordt gebruikt. En maar blijven wijzen met het vingertje naar Nederland. Dezelfde mensen die ook wonen, werken/uitkering van Nederland ontvangen.

  Ik heb het al eerder gezegd als Nederland je niet bevalt, graag je paspoort en huissleutels inleveren. Er zijn genoeg vluchtelingen die een moord zouden doen om Nederlander te worden. En die mensen zijn wat mij betreft welkom. Wij hebben geen behoefte aan zeurpieten. Het glas bij die lui is altijd halfvol.

  Nederland heeft wereldoorlogen meegemaakt en toch is het land is weer bovenop gekomen. Japan werd door de Amerikanen plat gebombardeerd en toch is het land weer boven op gekomen.

  Bouterse pleegt een coupe en schiet de politiebureau in puin. Ruim 30 jaar later staat er nog niet eens een fatsoenlijke politiebureau in Suriname. Succes naar rijkdom is hardwerken en daar is helemaal niets mis mee. Surinamers hebben geen gevoel voor eigenwaarde. Het is een schaamteloze volk.

  Overal op de wereld gaan ze de straat op voor meer vrijheid en democratie. In Suriname knuffelen ze een bejaarde dictator.


  Maak melding

 34. @ Ira,

  Het is goed dat je hier zegt dat we in vrede met elkaar moeten leven; maar doe jij dat ook werkelijk? Je hebt namelijk eeuwig wat te lullen over Bouterse en over creolen. Kun je dan niet in vrede leven met Bouterse en creolen? Hoe hypocriet kun je zijn? Jij bent de grootste hypocriet dus.


  Maak melding

 35. @Louis Farrakhan
  Hoe komt u er bij blanke mensen (generiek) te betichten vol haat te zitten. Onder alle soorten mensen heb je lieve en haatdragende mensen. In ieder mens zit goed en kwaad ( in verschillende mate) in besloten. Leest u wel wat u opschrijft.
  Wie is er hier vol haat door anderen zo weg te zetten.

  @KotiKotti
  Ik ben het ook vaak niet eens geweest met de stijl van Henk Mollenaar. Echter hij loopt op zijn eigen benen in zijn eigen sloten. Dat recht heeft hij en waarom zou hij niet in Surinaamse sloten mogen lopen. Hij zaait geen haat zoals u dat doet. Er is altijd nog wel een argument en een verwijzing naar feiten.

  beste Pero
  Lees aub de eigen geschiedenis en het wordt wellicht duidelijk dat Nederland als land nooit rijk geworden is van de Zuid Amerikaanse koloniën. Nederland was in de 19de eeuw straat arm. Suriname heeft indivuele Nederlanders en Ondernemingen wel wat opgeleverd. Echter de staat heeft steeds bijgepast als er grote verliezen waren. Vergeet ook niet dat Suriname al ruim 60 jaar een eigen regering heeft die het beleid maakte en dat Nederland elk jaar het tekort aanzuiverde.

  Nederland had voor de slaventijd als handelsland en ontmoetingsplaats (protestantisme) een aantal rijke steden (het was geen land zoals we dat nu kennen).

  Eerst na dat er in Indonesië olie gevonden werd (het nederlandse deel van Shell) en Indonesië echt veroverd wordt (eind 19de eeuw) is de economie weer sterk geworden en gegroeid naar wat het nu is. Dat Nederland de 17de economie ter wereld is, is pas na de slaventijd ontstaan door haar ligging en haar band met Duitsland. Het meer en deel van de Nederlande economie is afhankelijk van Duitsland. Zodra Duitsland verkouden is heeft Nederland griep.
  Duitsland is als Natie pas na 1872 ontstaan (Bismark), dus na de slaventijd

  Ja er is door individuen geroofd in Indonesië en Suriname.

  Beste Pero
  Ga aub de feiten na en besef dat men zich alleen maar kan verontschuldigen, excuses aan kan beiden en schade kan vergoeden indien men iets fout gedaan heeft en schade toegebracht heeft.
  Nederland heeft rijkdomen vergaard in wingewesten. Nederland is echter pas een grote economie geworden ver na de slaventijd. Shell (de Bataafse Petroleum Maatschappij), Biliton, DSM, Unilever, Philips, ASML, IHC, etc zijn niet ontsproten uit Surinaamse activiteiten en jaren na de slaventijd opgericht. Deels door de exploitatie van Indonesië. Indonesie heeft in de jaren 50 echter alle Nederlandse bezittingen genationaliseerd. Suriname heeft alle Nederlandse activiteiten failliet laten gaan (Pattamaca, Pheadra, Victoria, Marienburg, Wageningen, etc.)

  Elke stap voorwaarts moet men zelf zetten, te veel achter omkijken vertraagd u.


  Maak melding

 36. Om even aan te geven hoe ongelofelijk dom de Paarse Kakkerlakken zijn zoals onze ” @Louis Farrakhan die de blanken beschuldigt van reacisme. Lees onderstaande en huiver.

  Top 10 craziest quotes by Louis Farrakhan

  10. “You are not now, nor have you ever been a citizen of America. You are a slave to white America.”

  9. “America is in trouble, and I say God is about to wipe this nation from the face of the Earth. I’m not crazy, I’m not drunk, how long do you think a nation can do evil and not face the wrath of god?”

  8. “Qadaffi’s a revolutionary, he’s my friend, he’s my brother. And I would never deny him because you don’t like him… I love him.”

  7. “My god will wipe this country (America) from the face of the earth.”

  6. “You see everybody always talk about Hitler exterminating six million Jews. That’s right. But don’t nobody ever ask what did they do to Hitler.”

  5. White people are potential humans – they haven’t evolved yet.

  4. On on the Jewish people: “You are wicked deceivers of the American people. You have sucked their blood.”

  3. On Hezbollah: “They call them terrorists, I call them freedom fighters.”

  2. “The Jews don’t like Farrakhan, so they call me Hitler. Well, that’s a good name. Hitler was a very great man.”

  1. “The Mother Wheel is a heavily armed spaceship the size of a city, which will rain destruction upon white America but save those who embrace the Nation of Islam.”

  Follow Cliff on Twitter @Cliff_Sims


  Maak melding

 37. Met wrok heeft de mensheid nog nooit iets bereikt, sterker nog het is een bron van conflicten (zie ook de postings hierboven).
  Er zijn sinds het ontstaan van de mensheid veel vreselijke dingen gebeurt, waarvan de slavernij er een was.
  Al die vreselijke dingen zijn niet goed te praten, maar er komt volgens mij ook een moment, dat je verder moet kijken, dan alleen naar het verleden.
  De Engelse schrijver John Osborne heeft daarover een mooi boek geschreven: Don’t look back in anger.
  Gedenken is goed, heel goed zelfs, maar de toekomst ligt niet in het verleden, maar voor ons en daar moeten wij met zijn allen ongeacht kleur of ras iets van proberen te maken en dat is al moeilijk genoeg.


  Maak melding

 38. Smatje, ik heb mijn waarde en normen en zal Bouterse en Brunswijk nooit accepteren als leider.

  -Ik ben niet blank en zit ook niet in een slachtofferrol zoals velen dat doen. De waarheid is soms hard om aan te horen.

  -Ik reageer op berichten en geef de feiten weer aan, dus vraag ik mij af waarover jij het heb om aan te geven “dat ik steeds wat te lullen heb over de creolen”.

  =Zie jou taalgebruik maar als men praat over waarde en normen en zie maar van wie het komt.


  Maak melding

 39. Smatje, wij zullen nooit een massamoordenaar als president accepteren. Weet niet van welke planeet je komt. In vrede leven met Bouterse? Je bent ziek en goed ook.


  Maak melding

 40. Henkie Molenaar,

  “Waterkant is trouwens een Nederlandse website voor mensen die belangstelling hebben voor Suriname.”

  Kom dan eens een keer met opbouwende kritiek over Suriname als je zo’n belangstelling hebt voor dat land.


  Maak melding

 41. =Deze zijn de woorden van meneer Zunder:::::::::

  “Wij moeten beginnen met een one drop of blood policy”, zegt Armand Zunder, voorzitter van de Commissie. Volgens hem moeten nazaten van slaven stoppen met uitspraken als ‘ik ben half-Joods, een kwart Chinees of gemengd’. “Yu na wan Afrikan”, riep Zunder zijn gehoor toe.

  =Als ik nu een halfbloed ben en mij meer aangetrokken voelt tot de ander ras is het ook niet goed, ik moet altijd zeggen dat ik een afrikaan bent.

  -Wie is Zunder om dit te bepalen voor een ander??? Is hij soms vergeten dat je gevormd wordt door ouders en de plaatst waar je opgroeit en met welke waarde en normen?

  =Een halfbloed hoort nergens thuis, omdat deze groep mensen geen vaste vlag hebben en zij kunnen ook niet kiezen.

  Zunder ga jij maar terug naar Afrika!!!!


  Maak melding

 42. Nou Ira, je spreekt jezelf tegen en kan dus niet in vrede leven met wie dan ook. Vergeven komt niet in jouw woordenboek voor, hypocriet.


  Maak melding

 43. Beste mensen al decennia’s schelden Surinamers Nederlanders uit we zijn uitgebuit !!!!!.

  Maar wie buit Suriname nu uit ¿¿¿¿¿¿¿¿

  Laten we eerlijk als je in Suriname naar een overheidsinstantie gaat wordt je als een beest behandeld.
  In Nederland wordt er eerst gegroet goede morgen/middag.
  Je wordt keurig geholpen.

  Ga maar naar het ziekenhuis in Suriname je wordt behandeld als een stuk vuil.


  Maak melding

 44. Pinas,

  Volgens mij ben jij goed ziek. Een massamoordenaar is iemand die genocide pleegt, net zoals de vader van M. (Argentinië). Ik zal moorden nooit goed praten, maar het zou wel goed zijn als SU verder gaat met ontwikkeling vooruit en niet telkens blijft hameren op hetgeen gebeurd is. Dat is pas ziek.


  Maak melding

 45. Billie,

  Niemand heeft de Europeanen naar Afrika gelokt om daar slaven te gaan verhandelen. Dat hebben de Europeanen uit zichzelf gedaan, zonder enige aansporing of enig bevel. Met geweld hebben ze de Afrikanen ontvoerd uit hun omgeving. Tevens hebben ze de opperhoofden misleid met kraaltjes en whatsoever om hun eigen dorpsgenoten aan de Europeanen te verkopen. Niemand heeft Europa naar Afrika geroepen. De eerste stap werd door Europa gezet. En dat kunnen velen niet begrijpen. Dat ergens iets is ontstaan in het brein van de Europeanen om mensen massaal te gebruiken en te misbruiken en ze tegen hun wil te ontvoeren naar Amerika en Zuid-Amerika en ook delen van Europa.


  Maak melding

 46. Smatje, het is onvoorstelbaar dat Suriname kiest voor iemand als president die verdacht wordt van moord op 15 critici van het militaire bewind in 1982 en de man die verantwoordelijk was voor de slachting van ten minste 50 burgers in het marrondorp Moiwana in 1986.

  Er is zeker een verschil tussen een massamoordenaar en iemand die genocide pleegt.

  Massamoordenaar:

  Een bloedbad, slachting of massamoord is moord op meerdere personen in een incident. Doorgaans zijn de slachtoffers van een bloedbad onschuldige burgers, of anderszins personen die ongewapend zijn of zich niet kunnen verdedigen

  Genocide:

  één van de volgende handelingen, gepleegd met de bedoeling om een nationale, etnische, godsdienstige groep, dan wel een groep, behorende tot een bepaald ras, geheel of gedeeltelijk als zodanig te vernietigen: ‘het doden van leden van de groep; het toebrengen van ernstig lichamelijk of geestelijk letsel aan leden van de groep

  Conclusie: Bouterse is een massamoordenaar

  Eens Suriname moet verder gaan echter na dat de nabestaanden gerechtigheid hebben gehaald. Zo werkt dat in een rechtstaat. Misdadigers moeten altijd worden gestraft. Volgens mij kent Suriname nog de passieve doodstraf. En daarom zegt Pinas maak voor Bouterse een uitzondering en gewoon uitvoeren die hap. Voor zulke schoften is er geen plaats in Sranang.


  Maak melding

 47. Beste Mbeki: “Laten we eerlijk als je in Suriname naar een overheidsinstantie gaat wordt je als een beest behandeld”

  Klopt als een zere vinger. Die ambtenaren vinden het prachtig om je van het kastje naar de muur te sturen. Ze zitten de hele dag uit hun neus te vreten en als je informatie wilt kijken ze je aan met ene blik van ‘val me niet lastig, ik zit hier niet om jou van dienst te zijn’

  En opvallend is dat het altijd personen zijn van een bepaalde bevolkingsgroep die het heerlijk vinden om even macht over je uit te oefenen. En owee als je er van wat durft te zeggen van hun luiigheid en onverschilligheid.

  Let op: ik heb de specifieke bevolkingsgroep niet benoemd maar iedereen weet over wie ik het heb. Degene die midden op een werkdag een bak bami naar binnen werken en je met volle mond te woord staan.


  Maak melding

 48. een overduidelijke mening van deze mevrouw in het wit!!!!

  op de vraag waarom zij zich nog niet bevrijdt voelt????

  tjek het filmpje op… Bekijk de foto’s op de site van AT5.

  ai boi….na soso show e tja moesje naar parijs


  Maak melding

 49. Demonstranten verstoren nationale herdenking slavernijverleden.

  Zijn dat niet de 20 (werkloze) demonstranten die binnenkort ontboden zullen worden door het CWI?

  Want ze moeten straks ook aan de slag in de Land- en Tuinbouw.
  CWI heeft ze reeds geruime tijd in beeld.
  En foto’s alsmede videobeelden zijn thans toegevoegd in hun dossiers door het CWI.


  Maak melding

 50. Beste Fer.E

  je moet eens opletten. Het is altijd hetzelfde kleine groepjes Surinaamse beroepsdemonstratie die bij dit soort gelegenheden voorop lopen. Afkomstig uit Amsterdam Zuid Oost en nog nog een dag gewerkt en maar zeiken over herstelbetalingen.

  Als we een balans opmaken van de herstelbetalingen en de uitkering die dit soort lapzwansen al jaren opstrijken dan heeft Nederland nog geld te goed….


  Maak melding

 51. Henk , zijn dat ook niet de mensen uit die bevolkingsgroep, die op Zanderij met een pet op en een band met MP geweldig lopen te spelen, maar zonder die pet eigenlijk maar weinig voorstellen


  Maak melding

 52. pina
  het is onverstelbaar dat jullie in nederland zitten en de regering zitten te veroordelen en het surinaamse volk .als je deze president niet wilde hebben zouden jullie hier moeten zijn om hem weg te stemmen .je land ontvluchten geen enkele bijdrage leveren en nog een grote smoel opzetten .oeng no e sjing .de nederlanders hebben hun land opgebouwd en jullie gaan er naar toe,maken gebruik van al die sociale regelingen en zitten op je droge en kammen suriname af .oeng no e sjing no schamen jullie je niet .wilders heeft gelijk met jullie .,gaan jullie je land opbouwen inplaats kritiek leveren .deze redimusus zijn en zullen van die bakras afhangkelijk blijven .geen enkele bijdrage kunnen ze leveren al zou frond de verkiezingen winnen .het is alleen maar bla bla bla bla .zelf hebben ze geen moer ding mang na so so boto nixoderm .vragen jullie niet wat je land voor je kan doen maar vraag wat je voor je land kan doen ..de nederlanders zijn een mooi voorbeeld voor deze redimusus hoe je opbouwende kritiek kan leveren en tegelijk een bijdrage kan leveren ,maar deze redimusus zijn te lui om de klauwen uit de mauwen te steken .na so wo tang .steeds het hebben over de december moorden terwijl hun leiders vene en santhoki aan de macht waren om orde op zaken te stellen om bouterse op te pakken .grote smoel hebben ze allemaal .al die jaren politiek bedrijven met de nabestanden en liefst 15 lange jaren .als front het zo zeker wist dat bouterse heeft gemoord waarom hem dan niet oppakken in al die jaren ,jullie hadden de kans toch samen met nederland .nu dat het volk deze man kiest blaffen ze op een ondemocratische manier van leugens tegen deze regering .van alles proberen ze maar niets lukt .wij gaan weer stemmen en gaan stemmen voor de opbouw van suriname .zien jullie wat voor vies spelletje jullie geliefde westen speelt wat betreft het goudprijs tegen de arme landen .deze redimusus zijn daarvoor blind .zien jullie wat voor vies spelletje nederland speelt tegen de mensen met hun aow en kinder bijslag .ze zijn niet dom ze pakken het slim aan en die redimusus lopen achter die gasten aan .ook die kinder bijslag .
  wat voor bijdrage leveren ze aan suriname ,niets maar wel onwaarheden vermelden in kranten dat ze bijdrage leveren .oppolong .


  Maak melding

 53. @Henk Molenaar

  Wat is je bijdrage aan je land, behalve dat je misschien voor jezelf werkt ? Belasting betalen doet iedereen, dus iets concreets.


  Maak melding

 54. @Zunder

  Hr Zunder verkllaard alle zogenaamde half-boed/kwart etc tot “afrikan” !! Wel wel Sranang o wini, tok ?

  Nieuwe rassentheorie/identiteitstheorie in Sranang door etnoloog/pedagoog/socioloog/subsidioloog/indelingsspecialist multiculturele samenlevingen/specialist herstelbetalingen getraumatiseerde burgers/wintipriester Zunder !

  Vergeet niet dat de “Moordenaar” van onze democratie en van tientallen ongewapende onschuldige landgenoten een afstammeling van de ZEEUWEN is, GEEN afrikan !

  Daarom ook die BAKRA-coup met hulp en ondersteuning van de Hollanders !

  Voor de MEGA-schade die deze coup Sranang heeft gebracht moet Zunder ook herstelbetalingen vragen !


  Maak melding

 55. Mijn voorouders zijn ook slaven geweest, dat is 151 jaar geleden afgeschaft ! Ik zeik er niet over,ik werk gewoon en verdien mijn kost en ben gezond basta.Dingen in het verleden zijn gebeurt kan ik niet terugdraaien,en van herstelbetalingen wil ik niks horen. Het leven is kort en gezellig, ik ga me niet druk maken over het verleden. Voor degene die behoefte aan hebben om over de slavernij te praten,heeft mijn zegen !


  Maak melding

 56. Wat een negatieve houding tov de blanken. Voor mij alleen nog maar blanke mannen. Dit is precies de reden waarom ik surinaamse mannen links laat liggen. Ze gedragen zich als kleuters


  Maak melding

 57. @ Milly S.

  Niet iederéén over een kam scheren het is jou keus, en daar kan niemand iets aan doen. Ik hou van alle vrouwen,en dat is ook mijn keus !!!!!!

  Gr;

  law man dja.


  Maak melding

 58. Henk Molenaar, wat je zegt over de Surinaamse ambtenaren hun gedrag zal ik niet ontkennen, inderdaad zijn veel Surinaamse ambtenaren niet het toonbeeld van klantvriendelijkheid. Maar als je met vooroordelen de ambtenaren van een bepaalde etnische groep tegemoet treedt, vergroot je de kans dat ze je onheus gaan behandelen alleen maar. Heb je nog nooit van een ‘self-fulfilling prophecy’ gehoord? Als je met je stomme (blaka?Bakra?) kop een houding aanneemt van ‘ZIJ zullen me weer eens niet snel helpen’, moet het je niet verbazen dat ze je daadwerkelijk gaan pesten en je heel lang laten wachten.


  Maak melding

 59. Pinas – okay, begrepen.

  Pero – er zijn wel degelijk SU-Neds en SU-VS-ers die een constructieve bijdrage willen leveren aan de opbouw van SU maar daarbij onnoemelijk worden tegengewerkt door hun eigen mensen. Wat de klantvriendelijkheid betreft: het wordt gelukkig steeds beter en men wordt steeds professioneler en klantvriendelijker in SU.


  Maak melding

 60. Henk Molenaar,

  Je hebt wederom je oor te luister gelegd bij je lul. Je moet iets minder naar je piemel luisteren en iets meer naar je rechter hersenhelft.

  Het gaat over 20 protestanten die protesteren tegen de onwil van de Nederlandse regering om excuses voor de slavernij aan te bieden en jij slaagt er in om bij Surinaamse ambtenaren uit te komen. Het zit ingeprogrammeerd in jullie om de issues en topics altijd te omzeilen. Maar vooral geen schuld bekennen. Neen, de slavenhandel was opgezet door de Indianen die vonden dat zwarten voor blanken moesten ploeteren. Zo was dat toch?


  Maak melding

 61. Henk Molenaar, je hebt gelijk dat je netjes geholpen wil worden, maar je hebt geen gelijk als je zegt dat alleen de ambtenaren met een bepaalde etnische achtergrond zich niet netjes gedragen (eufemistisch uitgedrukt). En waarom noem je die etnische groep niet bij naam, nu laat je het aan de lezer over om dat in te vullen, hoe weet de lezer dan dat we het over dezelfde etnische groep hebben? In Nederland waren de weinige keren dat ambtenaren mij niet vlot/niet correct hielpen, het meestal mensen van een bepaalde etnische achtergrond, als ik het aan jou overlaat om in te vullen wie ze waren, kom je er ook niet uit omdat niet al die mensen uit die groep zich schofterig gedragen. In Suriname heb je onder alle bevolkingsgroepen mensen die onbeschoft, lui en niet klantvriendelijk zijn. Als je me zegt welke etnische groep je meestal niet vlot geholpen heeft in Suriname, vertel ik je ook welke etnische groep me niet vlot wilde helpen in Nederland, dan kunnen we erover gaan nadenken en misschien komen we er dan achter waarom ze zich zo opgesteld hebben.


  Maak melding

 62. Als je in Suriname je zaak/winkel naar de kloten wil helpen moet je personeel in dienst nemen.

  Verhaal van Nederlandse Surinamer die pas terug is uit Suriname.

  Hij wil een winkel in, staat daar in de deuropening een verkoopster die met haar mobiel aan het bellen is waardoor hijmet moeite naar binnen kan. Eenmaal binnen lacht hij naar een andere verkoopster en groet haar vriendelijk. Geen reactie. De man vraagt: ‘waarom zegt u mij als klant ook niet vriendelijke gedag?’

  Verkoopster antwoord: “Waarom zou ik dat doen, ik ken u niet,

  Waar gebeurd.


  Maak melding

 63. Het andere uiterste is dat hier de Kka-sierres gedrild worden om elke keer bij de kassa te vragen: hebt u alles kunnen vinden?

  Ik neem al de moeite niet meer om deze zeer irritante vraag te beantwoorden.


  Maak melding

 64. Heb ook wat nare ervaringen gehad met winkelpersoneel en ook met personeel bij Telesur voor wat betreft mijn tweelandensimkaart. Voor een simpel iets laten ze je gerust drie uurtjes wachten bij Telesur. Maar over de gehele linie bekeken, kan ik wel zeggen dat de klantvriendelijkheid in SU gelukkig steeds beter wordt en de aanpak wordt steeds professioneler in SU.


  Maak melding

 65. @ Henk Molenaar.

  In Nederland zijn ze bepaald ook niet vriendelijk tegen zwarten in de Winkels/Warenhuizen.Ben laatst nog geweest bij een Supermarkt ( AH) ik zei goede morgen dame,maar ze keek me aan alsof ik uit een andere planeet komt ! Terug groeten ho maar,dus ik reken af bij de kassa en dacht stilletjes, mens zakt eens door je…………en liep ook weg zonder te groeten !!!!!
  Dat is mij in Su ook overkomen,het schijnt dat de winkel personeel van tegenwoordig niet weet wat groeten is.
  Ze moeten eens gaan beseffen dat de( klanten )hun salaris betalen,en niet hun werkgever.( Geen klanten geen salaris. )


  Maak melding

 66. Henk Molenaar, ik weet trouwens ook, hoe het persoon of personen er uitzien , die ons al die minnetjes toe bedelen, de zielepieten, het zijn trouwens wel de figuren de het verzieken voor de wel normaal reagerenden


  Maak melding

 67. Carcamel
  Henk Molenaar bezoekt Suriname alleen maar om zijn pedofiele neigingen te bevredigen. En natuurlijk is de man blank.

  Beste Carcamel

  is dit nu echt de beste reactie die je kunt geven….. Zo afgezaagd.

  Als je de kranten in Suriname goed leest zie je niks anders dan rechtszaken van ooms, broers en stiefvaders die hun 12-jarige nichtje, zusje, stiefdochters seksueel misbruiken. Dus do’t even go there….


  Maak melding

 68. Rio
  Nederland moet maar gauw over de brug komen. Wij Surinamers willen ons zuur verdiende geld eindelijk eens terugzien.

  Ik pies bijna in mijn broek van het lachen……..

  Wij??? Wie is wij?


  Maak melding

 69. Beste Henk, laat ze maar hun gang maar gaan , ieder normaal mens kan ze op die manier niet serieus nemen.

  Het is niet zo erg als een land domme politici en een president heeft, wal is het erg voor het land dat er steeds nog domme mensen zijn die op hun stemmen


  Maak melding

 70. Als Nederland haar excuses zou aanbieden en herstelbetalingen heeft voldaan. Zou men dan pas keihard gaan werken om Suriname op te bouwen?

  En zou men doorgaan om steeds de slavernij de schuld geven omdat de ontwikkeling van de nazaten van slaven stagneert?

  Kijk naar andere volkeren die buigen als een rietstengel maar breken niet af. Ze komen weer overeind.


  Maak melding

 71. Beste Hans,

  Met een broodje pom en een Parbo is iedereen te lijmen in Suriname. Het land is stinkend rijk aan grondstoffen maar er wordt geen euro geïnvesteerd in infrastructuur, onderwijs en economie. Het is één grote luchtbel. Als over 20 jaar het goud en olie op zijn wordt Suriname het armste land van Zuid Amerika. De helft van het arbeidspotentieel heeft een zinloze baan als spookambtenaar.

  En het land wordt geregeerd door corrupte politici die er alleen maar op uit zijn om zo snel mogelijke hun eigen zakken te vullen.

  De worst van herstelbetalingen houdt het domme volk nu bezig maar is zinloze exercitie.

  Suriname en Surinamers moeten aan het werk , zo simpel is het.


  Maak melding

 72. Beste Lotez,

  “En zou men doorgaan om steeds de slavernij de schuld geven omdat de ontwikkeling van de nazaten van slaven stagneert?”

  Dan verzint men weer wat anders om het eigen onvermogen te verklaren. Tegen die tijd is Suriname overgenomen door de Chinezen en Brazilianen die wel bereid zijn in zich zelf te investeren en keihard te werken.


  Maak melding

 73. @ Henk Molenaar.

  Kijk dat is nou het probleem bij jullie Blanken,het is wel menselijk hoor, maar jullie zijn gauw geneigd om mensen in hokjes te plaatsen.
  Neem nou maar deze uitspraak : ” Met een broodje pom en een Parbo is IEDEREEN te lijmen in Suriname.

  Dan zeg ik weer op mijn beurt het volgende :

  Pleur eens lekker op : dat is niet zo, in Nederland gebeurd het ook zo !

  Daarom worden de Klokkenleiders de deur uitgezet ?????????
  Het gaat hier om miljoenen,en niet om een broodje haring en een Heineken !!!!!

  Ik ben niet boos, maar schrijf gewoon wat ik van jou mening denk !!!!


  Maak melding

 74. De paarse kliek in Paramaribo heeft haar censuur machine weer in ere herstelt. De rode minnetjes vliegen je om de oren. Anti koloniale retouriek wordt vorstelijk beloond maar onder die dikke laag paarse saus verschuild de waarheid. Suriname is op en top een bananen republiek met een massa moordenaar aan het hoofd. Die idioot van een Zunder kan ook aan het gas. Kennelijk zijn de woorden eigen waarde en hard werken vieze woorden in suriname. Suriname kan hoog of laag springen er gaat geen cent herstelbetaling naar Paramaribo.


  Maak melding

 75. Neem nou maar deze uitspraak : ” Met een broodje pom en een Parbo is IEDEREEN te lijmen in Suriname.

  Dan zeg ik weer op mijn beurt het volgende :

  Daarom worden de Klokkenleiders de deur uitgezet ?????????
  Het gaat hier om miljoenen,en niet om een broodje haring en een Heineken !!!!!

  Ben het helemaal eens met Law mang dit soort praktijken komen overal voor. Als je het ziet sta er ook voor open, en als je het niet ziet misschien even langs hans anders!!!!!!


  Maak melding

 76. Law mang.Dja, van jou ook heel menselijk, maar doe jij nu ook niet hetzelfde, mensen in hokjes plaatsen, met de uitspraak “kijk dat is nu het probleem met jullie blanken “, is ook wel behoorlijk generaliserend. ik ben ook niet boos hoor, als ik de in het algemeen positieve inhoud van jou postings lees, valt me dit tegen, ik wil geen onderscheid maken tussen mensen van verschillende rassen of (geloofs) overtuigingen, maar soms……als ik hier ongenuanceerde, badinerende, beledigingen lees dan…brrrr


  Maak melding

 77. Hans je hebt gelijk in deze, ik had het anders moeten formuleren. Ik heb het specifiek tegen H.Molenaar zijn mening en niet van het Blanke ras in het algemeen !
  Bij deze hoop ik dat het voor jou, en eventueel van H.Molenaar voldoende is, om mijn excuses aan te bieden.

  Law man dja.


  Maak melding

 78. Ik hekel het feit dat de Nederlandse regering en de heer Archer doen alsof hun neus bloed. Men weet precies wat men doet en zich beroepen op eulanden ,dus Suriname valt niet onder Eu.,deus het houd op volgens hen. als je in Nederland woont dan merk je het wel.Laten wij met zijn allen meer respect tonen voor onze voorouders en de 1000 de jaren trauma’s , die bij ons kwaadheid teweeg brengen. ook daarvoor is er weinig respect vanuit nederland en dat moet gaan veranderen en dit gedrag moet begeleid worden.Een beziningvolle Manspasie .ook voor de intellectuelen tussen ons en de politiek.Sranang sa Winiee


  Maak melding

 79. Henk Molenaar, Koos de Jong en Hans

  doen net alsof de blanken superregeerders zijn. Nou luitjes, de blanken hebben toch tijdens het koloniale bewind laten zien wat ze kunnen? Ja, ze kunnen efficient regeren, maar dan alleen ten bate van hun eigen volk! Niet-blanken misbruiken om welvaart te cre-eren voor blanken. Dit zijn feiten heren, feiten die jullie met geen mogelijkheid kunnen ontkennen. Dus kom niet met kletsverhalen als zouden de onderdanen van Bolle Willem, dikdij Tina en brulaapjes Akalia, Azalia en Ahalia het zo goed doen in Suriname. Zet een paar blanken aan de macht en binnen no time heb je weer kolonialisme. Zoals in heel Latijns Amerika het geval is. In al deze landen besturen de Nazi-vluchtelingen deze landen en overal hebben ze een blanke klasse en een niet-blanke klasse gecreeerd.
  Jammer dat Henk, Koos en Hans het hier nooit over hebben! Maar van blinde paarden mag je ook geen waarheid verwachten.


  Maak melding

 80. Beste Jesse,

  We zien nu hoe de landen in Afrika worden geregeerd door gewetenloze zwarte dictators die hun eigen bevolking bestelen, vermoorden en verkrachten.

  “Maar van blinde paarden mag je ook geen waarheid verwachten”

  De zwarte onderdrukken zijn 20 x zo erg als de witte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.