dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameStaatsolie blijft billion dollar company

Staatsolie blijft billion dollar company

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 30 jun – Staatsolie Maatschappij Suriname behoudt de status van Bill ion dollar company. Volgens de prestatiecijfers dit jaar is het behalen van deze grens verwachtbaar. Het wordt dan het derde opeenvolgende jaar.

Staatsolie blijft goed boeren in alle geledingen. “Vooral onze dochtermaatschappijen spelen een belangrijke rol in onze verdiensten, die minstens rond de één miljard dollar zullen uitvallen”, zegt Iwan Poerschke, financieel directeur van Staatsolie, tegenover de Ware Tijd. Dochtermaatschappijen als energiebedrijf Staatsolie Power Company en GOw2 met haar pompstations presteren optimaal. Ook het op Trinidad gevestigde Ventrin zorgt voor een flinke duit in de zak. Qua volume blijven deze bedrijven een belangrijke meerwaarde vertegenwoordigen.

De hoge olieprijs op de wereldmarkt staat garant voor de vette verdiensten. De vooruitzichten zijn al helemaal goed met het oog op de onrust in de Arabische wereld. De verwachting op korte termijn is een gemiddelde prijs per vat olie van honderd dollar. “Tenzij het helemaal uit de hand loopt in het oosten, waardoor de olieprijs nog scherper wordt. De groei in onze financiën ligt echt daar”, aldus Poerschke.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Zou graag willen zien dat Staatsolie hun winsten herinvesteren in duurzame bronnen, gewonnen op basis van zon, wind en water.

  Over 15 jaar zijn de oliebronnen in Suriname droog. Tot op heden heeft men daar geen antwoord op.


  Maak melding
 2. Dit hoor ik graag en gebeurd dankzij deze regering Bouterse.

  Ik weet niet onder welke steen of in welk hol Koos de Jong woont maar Staatsolie is druk bezig een ethanol project op te zetten in wageningen met een geschatte productie van 40 miljoen liter per jaar ! Verder zal er ook suiker worden geproduceerd.

  Vanaf Oktober dit jaar wordt de eigen olie raffinaderij geheel operationeel en zal er door state oil ook nog elektriciteit worden geproduceerd.
  Op dit moment zijn er verder 9 buitenlandse bedrijven bezig om naar olie te zoeken in ons territoriaalgebied dus de jackpot volgt binnenkort mijne mensen !!

  Er is bewijs dat er ergens heel veel olie voor de kust moet liggen en spoedig gaan we die zeker vinden.
  Ik vermoed dat over enkele jaren de meeste Surinamers zullen gaan zwemmen of ze dat nou wel of niet kunnen !
  Mensen; wij (gaan) zwemmen ! (door W.H Campagne)

  Wij gaan met z’n allen niet in water zwemmen maar in olie dollars en olie euro’s !!!

  President, we all love you !!!

  Respect !


  Maak melding
 3. Ik hoop dat Staatsolie genoeg reserveert om rotzooi (vervuiling) te kunnen opruimen, mocht dat nodig zijn. Ze kunnen ook asfalteer-projecten oppakken, want de grondstoffen ervoor hebben ze nu in overvloed.


  Maak melding
 4. @Milton Fleur, het ethanol project kun je bij de schroothoop zetten. Elektrisch rijden is de toekomst. Nog voor 2020 zullen de eerste zelfrijdende auto’s de markt betreden.

  Suriname heeft de plank misgeslagen met goudwinning en hetzelfde gaat gebeuren met olie. Het ontbreekt aan voortschrijdend inzicht. Het speelt niet goed in op de vraag van de consument en de mondiale milieu problematieken.

  Suriname wordt geregeerd door dementerende paarse bejaarden. Allemal old skool gangsters. Precies de reden waarom dit land geen millimeter vooruit komt.


  Maak melding
 5. koossssss
  mie mang koos je brult en brult en brult maar wat .
  je bent geen antwoord waard en daarom zeg ik tegen jou blijf brullen
  dankzij de regering bouterse bestaat staatsolie .
  bouterse heeft staatsolie een push gegeven en ook dankzij djarap .
  niet front vhp of nps hebben dit bewerkstelligt maar ja hoor bouterse toen .en daarom zeg ik als het aan de vhp of de nps lag hadden wij nooit staatsolie of bruggen over de suriname en koppename rivier .
  hadden vele plaatsen in het binnenland geen water en licht .de huizen die gebouwd worden ,hadden velen hun beschikking nog niet ja wat sommigen hier ook zeggen deze regering wordt beloont reken maar .


  Maak melding
 6. Koos, heb je wel hersenen jongen ???? Vraag; waar moet die elektriciteit van komen als je geen olie of ethanol hebt ???
  Hoe wil je dat al die elektriche auto’s gaan rijden zonder stroom ?

  De prijs van goud en oile doen het nog steeds heel goed op de wereldmarkt, en dit zal de komende 100 a 200 jaar nog zo blijven.

  Jij springt van de hak naar de tak met jou anti Bouterse praatjes, en haalt out of the blue ‘zelfrijdende’ auto’s aan !

  En wie zegt dat het land geen millimeter vooruitkomt ? Inderdaad als je geen hersenen hebt, kun je uiteraard niet bevroeden wat er allemaal om je heen gebeurd !

  En nu terug naar jou krocht waar je vandaan komt !


  Maak melding
 7. Milton Fleur, domme vraag misschien in jou ogen, maar heb je misschien wel eens gehoord van zonnecollectoren, zon is er toch genoeg in Su, en van windmolens, ook van dat laatste is er genoeg en beide voor niets, moet je toch als Surinamer wel aanspreken?


  Maak melding
 8. Oh heus,Staatsolie een Billion dollar Company ?!

  Waarom zien en merken wij dat niet dan ?!

  Is het echt dat M.Fleur en Pero dit alleen zo zien ?!
  Niet moeilijk te raden waarom deze 2 alleen en niet de rest !

  Hai Baja,
  wat helden aanbidding deze 2 laat doen …onbegrijpeli


  Maak melding
 9. @Milton Fleur, komende jaren zal de vraag naar fossiele brandstoffen verder afnemen. Met name auto fabrikanten investeren in schoner rijden. Dat is een feit.

  Productie ethanol is een aanslag op het milieu (uitstoot koolmonoxide). Verder nadelen:

  •De prijs van biobrandstoffen is vaak nog niet concurrerend met fossiele brandstoffen.
  •De verbouwing van de gewassen kan ten koste gaan van de voedselvoorziening.
  •Bij grootschalig gebruik kunnen Westerse landen te afhankelijk worden van landbouwgronden in andere landen.
  •Bemesting van gewassen draagt ook bij aan het broeikaseffect.

  Suriname wilde toch graag de voedselschuur van Caricom worden ? Op deze manier gaat dit niet lukken.

  Verder hoewel mensen bekend zijn met zonnepanelen op daken, realiseren mensen zich vaak niet dat dit principe ook kan worden toegepast op de grond, of meer specifiek: de snelweg. Die vele kilometers snelweg in Nederland kunnen in theorie ingelegd worden met zonnepanelen, zgn geleiders die in de asfalt gemonteerd kunnen worden. Auto rijden terwijl deze opgeladen wordt DOOR DE ZON ! Op dit moment experimenteert TNO hiermee al en ook dit zal uit eindelijk de toekomst hebben.

  Waar moet die elektriciteit van komen als je geen olie of ethanol hebt ??? Je vraag is meteen beantwoord DE ZON ! Lees goed, olie komt hier niet aan te pas.

  Volgens mij heb je je intellect gekregen bij een pakje bevroren vissticks in de bonus aanbieding. Verdiep je een keer in de materie i.p.v. lukraak iets de ether in te slingeren.

  Suriname is grondstoffen geil terwijl geciviliseerde landen vol op aan betaalbare alternatieven werken. Natuurlijk is er een toekomst voor Staatsolie. Men zal dan alleen beter op de vraag en de hedendaagse problematieken moeten inspelen. Ik merk daar weinig van. Wellicht dat wisseling van bestuur zode aan de dijk zet. Om te beginnen een nieuwe regering met een nieuwe president. 1 die wel visie heeft. Bij voorkeur een jonge president.

  Over Pero wil ik het helemaal niet hebben. Die heeft de mytylschool niets eens afgemaakt.

  Pero en Milton Fleur, alias Pepie en Kokkie, neem van aan mij laat jullie beiden je vandaag nog opnemen bij de eerste beste GGZ instelling. Doe je een hoop mensen plezier mee.

  Have a nice day ….


  Maak melding
 10. ray
  ik weet dat je het niet gaat begrijpen.
  die vhp van jou heeft nooit wat betekent voor suriname omdat ze in hokjes denken .je moet niet in hokjes denken als je in een multiculturele samenleving bent .de vhp verenigde hindustaanse partij heeft haar naam zogenaamd verandert in verenigde hervormings partij .lood om oudijzer dus .tigrie ouroe maar a no e las ing pinnie .andere naam zelfde gedachte .
  dag ray


  Maak melding
 11. Eindelijk kunnen de artsen,ziekenhuizen,buschauffeurs en dergelijke betaald worden.En vooral de achterstand op de kinderbijslag inlopen.Dankzij deze kennen we ook de tiener moeder.


  Maak melding
 12. Aaai baja de fascinatie voor grondstoffen nemen in Suriname bizarre vormen aan. Werkelijk iedere stukje land omgeploegd.
  Beetje bij beetje veranderd het mooie Suriname in een maan landschap. Zon, wind en water is gratis.Idd gratis dat moet bij de gemiddelde Surinamer tot orgasmes oproepen of niet dan ?


  Maak melding
 13. @Pero
  De partij VHP houdt de bevolking niet vor de GEK .
  Ze zijn realistisch bezig.
  Een vierbanen weg,,een snelweg naar brazilie,een tramlijn richting nergens,18000 woningen , enz..enz….dit alles heeft toch nooit de VHP beloofd ?
  Staatsolie een billion dollar company deze ongeloofwaardige verklaring komt toch niet van de VHP?!
  Als de staatolie een billiondollar company zou zijn , dan zou de gehele bevolking in luxe leven,er zou geld genoeg zijn voor iedereen al zou je niet werken,Niemand zou staken ,ook niet de dokters ,de leerkrachten,kinderbijslag zou hoger liggen dan een 30srd, ja toch.
  Pero je moet leren niet alles vanuit een racistische basis te bekijken..En please neem het domme gedrag van je baasje niet klakkeloos over. Ga eens REALISTISCH denken netals de VHP .
  Hmmmmmm…als staatsolie een billion dollar company is waarom leent je baasje elke dag geld van China en het IMF……
  Denk na en geef antwoordt okay pero,
  doeiii


  Maak melding
 14. Staatsolie heeft onlangs een nieuwe plant (= boorplatform/raffinaderij) opgericht, in Paramaribo. Het is goed om te weten dat Staatsolie veel winst maakt en nieuwe investeringen doet in SU. In alle bedrijven die je binnentreedt van Staatsolie in SU bemerk je een professionele uitstraling c.q. bedrijfsvoering. Ga zo door Staatsolie.


  Maak melding
 15. Pero er zijner maar 2 die jou misschien een klein beetje kunnen begrijpen, nl. de psychiater en de pycholoog, de rest zal van dat onsamenhangend gebazel geen goed garen kunnen spinnen, heb jij toevallig een klap van een (wind)molen gehad.


  Maak melding
 16. Ik blijf er bij dat Staatsolie zich op de juiste weg bevindt door de Surinaamse natuurlijke hulpbronnen te kapitaliseren, en de opbrengsten investeert voor ontwikkeling van het land.

  Geen ‘wishful thinking’ or ‘land of make believe’ toestanden in Su, maar met beide benen down to earth en al hetgeen dat mama Sranang ons heeft gegeven exploiteren en de inkomsten goed besteden voor ons nageslacht.

  @Ray, noem mij eens 1(één) project uit de koker van, uitgevoerd door en ge-implementeerd door de VHP ?
  Wat heeft de VHP in haar ruim 60 jarig bestaan concreet voor het land Suriname gedaan ?
  Noem mij eens een paar concrete wapen feiten of zaken die nog tastbaar, zichtbaar en in het belang zijn van alle Surinamers !

  Kijk uit naar jou reactie !


  Maak melding
 17. Wel ik hoop dat Staatsolie weet wat hij doet, want uh die stank van al dat zwavel en alle andere schadelijke stoffen dat zich daar op Dijkveld en omgeving verspreidt, is………..!!!!


  Maak melding
 18. Milton Fleur en Pero, het mag waar zijn dat Staatsolie opgericht werd tijdens de Revo periode, niet door Bouterse zijn inzichten maar door die van Jharap, Bouterse wist en weet waarschijnlijk niet eens het verschil tussen kokosolie en aardolie. Het is ook waar dat Bosje/Bouterse dit zelfde bedrijf voor een appel en een ei wilden verkopen aan een paar Koreanen, als de bevolking, door massaal de straat op te gaan, daar geen stokje voor gestoken had, was Staatsolie nu niet meer in handen van Suriname.
  En als het van Bouterse afhing dan ging ook de ethanolfabriek niet door. Waarom Bouterse nog steeds alle ‘grani’ krijgt wanneer jullie het hebben over het succesverhaal Staatolie begrijp ik eerlijk gezegd niet.

  Koos de Jong, denk je dat een zelfrijdende auto (d.w.z. zonder chauffeur) op niets rijdt? Als je dat denkt dan ben je geen haar beter dan Bouterse, die denkt ook steeds luchtkastelen te kunnen bouwen zonder dat hij weet waar dat van moet gebeuren. Luchtkastelen bouwen kost niets, zelfrijdende auto’s rijden op niets, een potje maken van het landsbestuur heeft geen consequenties, zo redeneren mensen met als levenshouding ‘Alle problemen lossen zich vanzelf op’ of op z’n NDP’s ‘Neks no Fout’.

  Koos, ik had je vervolg reacties nog niet gelezen.

  De mensen die roepen dat Suriname alleen moet focussen op Zonne energie en wind en water omdat die gratis zijn en de toekomst hebben, die mensen wil ik er even op wijzen; de installaties om ze te benutten zijn zeker niet gratis, ik heb vanwege het steeds uitvallen van stroom geïnformeerd wat een zonne-installatie kost, ik viel haast achterover, een zonneboiler is ook niet te betalen voor de gemiddelde Surinamer. Niet Suriname zal bepalen of die technieken echt van de grond komen, als er in de toekomst geen benzine auto’s meer gemaakt worden, zal Suriname wel moeten overschakelen als men er auto’s wil blijven rijden,

  Staatsolie onder beheer van Surinamers verder ontwikkelen lijkt me geen slechte zaak, Surinamers leren daardoor een heleboel technieken die we eerst niet in huis hadden. Om alle snelwegen van Nederland met zonnepanelen te bekleden gaat miljarden kosten, om maar te zwijgen over de rest van de wereld, arme landen als Suriname, mogen er ook naar streven natuurlijk, maar net als de trambaan, snelweg en diepzeehaven, zie ik het zo snel nog niet gebeuren in Suriname, vooral niet onder deze regering die consumptie (Caricom feest, duur vliegen van hot naar her enz) als prioriteit heeft.

  Grondstoffen zullen we als mens altijd nodig hebben, je kan niet iets van niets maken, Suriname zou dom zijn om zijn grondstoffen niet te ontginnen (op een verantwoorde manier natuurlijk), Nederland laat zijn aardgas toch ook niet onaangeroerd. Daarnaast zou het verstandig zijn om de zo verkregen opbrengsten aan te wenden om andere sectoren van de economie ook te ontwikkelen, ik denk dan aan landbouw en industrie.


  Maak melding
 19. @Milton Fleur
  De staatsolie electriciteit opwekking is reeds onder de vorige regering begonnen.
  De planning, contratering, werkvoorbereiding en financiering van de uitbreiding van de raffinaderij is ook reeds door de vorige regering gestart net als de uitbreiding van de elektriciteitsopwekking.

  U claimt het succes van de vorige regering.

  Het is niet de verdienste van de regering dat er olie is en dat deze olie gewonnen wordt.
  Het is wel het probleem van deze regering dat de winsten van staatsolie verdwijnen in steeds grotere consumptieve gaten.


  Maak melding
 20. Suriname is qua natuurlijke hulpbronneen een van de rijkste landen ter wereld. Dit zijn de verborgen schatten van Suriname.
  Maar als deze verborgen schatten niet ontgonnen worden dan zal Suriname voor altijd een arm land blijven die afhankelijk is van giften van andere landen. Vele landen in het Midden Oosten zijn schatrijk omdat ze hun natuurlijke hulpbronnen (o.a. olie) ontginnen. Staatsolie is op de goede weg en vele jonge Surinamers zijn bereid verder in onze natuurlijke hulpbronnen te investeren. Een tip voor mensen die in Suriname zijn of wonen; bezoek de United Business Fair op 4,5 en 6 juli a.s op het KKF terrein. Vorig jaar is deze Fair ook gehouden en met succes. Vorig jaar ben ik er geweest en als Surinamer ben ik zeer trots dat er zoveel jonge Surinamers zijn die in hun land geloven en daar ook in willen investeren.
  Deze Beurs is zeer professioneel opgezet. Echt de moeite waard.
  Staatsolie is een goed voorbeeld hoe het moet. Eddy jharap had ooit een droom en die droom is uitgegroeid tot een Staats bedrijf dat heden ten dage een miljard dollar omzet maakt.
  Het is goed dat de regering jonge mensen stimuleert en ondersteunt die bereid zijn hun land op te bouwen.
  Vorig jaar werd Suriname in de The Wall Street Journal zelfs genoemd als een van de opkomende landen. De verwachting is dat er tussen 2020 en 2025 meer nieuwe Surinaamse bedrijven zullen ontstaan die de economie van Suriname een enorme push zullen geven.
  Dat geeft hoop voor de toekomst!


  Maak melding
 21. hans
  ik weet dat jij mij pero niet gaat begrijpen maar toch moet het tot je door dringen dat jullie kampioen zijn wat pedofilie betreft .
  de wereld kijkt verbaast hoe het mogelijk is dat er een pedopartij geboren is in nederland en pas na jaren wordt het verboden .
  en daarom verwondert hij velen niet dat de nederlanders lichtzinnig omgaat met pedofielen .nederlanders staan erom bekent dat als ze in het buitenland zijn ,ze kinderen misbruiken en velen staan op de opspringslijst maar men heeft geen tijd voor deze smeerlappen om geld vrij te maken en ze te laten oppakken in het buitenland .
  ik kan best begrijpen hans dat de waarheid hard is maar het is niet anders iemand zal toch de waarheid moeten en dat doet pero .als je het nou leuk vindt of niet .de nederlanders zijn in de voorhoede als het om mensen rechten gaat toch .
  laat ze in eigen huis kijken .de pastoors in europa en met name nederland hebben ook heel veel op hun kerfstok maar de kerk zwijgt ,laatstaan in de arme landen .vaker heb ik geroepen dat ze de nederlandse paters in suriname moeten screenen .wolf in schaaps kleren zijn er velen .dit soort smeerlapperij vindt je overal maar er wordt tenminste opgetreden in die landen maar nederland reageert laconiek en dat is betreurens waardig .oeng tap ede jullie zijn de kampioen der kampioenen om anderen de les voor te lezen maar zie jullie zelf .hans verbeter de wereld begin bij jou land nederland .met bouterse aan het roer heeft de nederlandse ambassade geen schijn van kans om ambassadeur te worden .ze vragen om het te openen maar de president beweegt niet en terecht .die hollanders wilden bouterse niet als p[res dus ondernamen ze allerlei akties om hun doel te bereiken maar tevergeefs .ze dachten dat ze bouterse financieel zouden treffen maar nee hoor .mc hodt stand en dat vind ik goed .wij moeten ons niet gaan verlagen voor die paar miljoen euros .ze hebben het zelf nodig voor die voetsel banken en die grote werkloosheid .en zelfs die wilders komt in opstand tegen buitenlanders .hoeveel hoogwaardigheids bekleders in nederland zijn beschuldigt van pedofilie .het zijn er nogal wat dus hans jullie hebben huiswerk .begin met die en dan pas suriname .
  dag hans .


  Maak melding
 22. ray
  die etnisch denkende hindustaanse vhp heeft genoeg bedondert anders zaten ze in de regering maar het volk wees ze af .
  die nps is voetoeboi van de vhp en pl laat dat duidelijk zijn .maar ik zeg je het volk weet wat zich afspeelt .spa pl ktpi nps da91 deze mamoet blok gaat niets opleveren voor de vhp .de creolen gaan niet op de nps stemmen als ze dat doen plegen ze verraad zeker weten .een verstandig mens heeft niet veel nodig om in te zien wat zich apspeelt als je ziet de vhp ,pl ktpi.pero is niet achterlijk als dat zo is prima maar ik durf het hard op te zeggen .
  dag ray dag taliban ray


  Maak melding
 23. Pero, wat hebben die lulverhalen van jou nu in vredesnaam met energiewinning en staatsolie te maken, blijf eens bij de les en raadpleeg eens van die zieleknijpers, misschien dat zij in staat zijn je van die Nederland obsessie af te helpen, je lijkt wel een autoreverse cassettespeler, ik wist niet dat cassave zo’n invloed op je verstand had


  Maak melding
 24. Ik vind het prima om te lezen, dat het met Staatsolie goed gaat !
  Of dat nu de verdienste is van buitenlandse expertise of van Suriname zelf vindt ik eigenlijk niet zo interessant.
  Feit, is dat Staatsolie als een van de weinige Surinaamse bedrijven goed boert en ook innovatief is.
  Ik ben het wel met sommige posters eens, die stellen, dat het wel vreemd is, dat de Surinamers zelf zo weinig merken van deze positieve ontwikkelingen.
  Onze benzine is zo ongeveer de duurste in het hele Caraibisch gebied.
  Dan betekenen andere landen met rijke bodemschatten (Rusland, Nederland en Noorwegen met gas en de Midden Oostenlanden met olie) toch veel meer voor hun eigen inwoners.
  Ik zou zeggen: goed voorbeeld doet goed volgen.


  Maak melding
 25. Goedemorgen Rudinho,

  Staatsolie is zoals ieder ander bedrijf een commerciële instelling. Dat Surinamers weinig merken van de groei van dit bedrijf verbaasd mij niets. Staatsolie heeft ambities. Ieder verdiende SRD wordt direct geïnvesteerd in het bedrijf. Op termijn zal de bevolking er wel iets van merken, dat kan niet anders.

  De brandstofprijs wordt tegen marktwaarde in Suriname verkocht. Nu is dat het geval met de geïmporteerde brandstof.

  In de huidige prijs zijn de kosten voor het transport per boot mee gerekend. Die kosten vallen weg als Staatsolie zelf produceert. Destijds was daar sprake van. Te goedkoop verkopen zal overigens ook binnen de kortste keren smokkel in de hand werken. Denk zelf dat er weinig ruimte is voor goedkopere brandstof. Het ligt aan de regering te bepalen of ze wat aan de prijs wil doen. Je ziet nu al dat de regering geld tekort komt. Er worden leningen op leningen afgesloten op de tekorten op te vangen. Goedkope brandstof kan alleen als de regering jaarlijks financiële meevallers heeft.


  Maak melding
 26. Koos,

  Het gaat mij eigenlijk veel meer om het economische principe, dat als het aanbod groot is, de prijs daalt.
  In ons land is met de invoering van de government tax op benzine precies het omgekeerde gebeurd.
  De Surinaamse regering heeft het product benzine aangegrepen als een soort melkkoe om ons nog meer te laten betalen.
  Overigens ben ik het wel met je eens en het is ook goed, dat Staatsolie winsten in innovatieve ontwikkelingen steekt.
  Ik heb in ons land echter vaak de indruk, dat veel van de winst in de zakken van mensen verdwijnt, die het toch al goed hebben.


  Maak melding
 27. @Rudinho,

  Je hebt een punt. En daarom pleit ik al langer voor invoering van BTW (belasting over de toegevoegde waarde). De fiscus moet ook beter de multinationals gaan controleren. Ook goudzoekers moeten belasting gaan afdragen. Suriname is voor deze groep een paradijs. Suriname telt slecht 500.000 inw.
  Ze hebben minder inwoners dan een stad als Rotterdam.
  Ipv geld uit te geven aan Caricom feestjes kan de overheid beter de belastingdienst professionaliseren. Anno 2014 kan dit gewoon niet meer. Scheelt ook een hoop leningen.

  Op deze manier wordt de overheid toch voorzien van inkomsten en wordt brandstof niet gezien als de eeuwige melkkoe.


  Maak melding
 28. @pero,

  Ga je als de donder melden als lid van de VHP. Als je dan afgewezen wordt, dan heb je alle reden om je gal te spuwen, maar tot dan moet je geen onzin uitkraaien. Of ben je soms een zwarte kraai?


  Maak melding
 29. sera,

  Uitstraling? Surinae IS een derdewereldland. Wanneer je bauxiet niet zelf kunt omzetten in aluminium dan ben je een onderontwikkeld land. Wanneer je het enige wat je met je grondstoffen kunt doen is ze te verkopen, dan kun je niks.


  Maak melding
 30. @Pero

  Hallo, de NDP regering is niet door het volk gekozen ,achter gesloten deuren werd een afspraak gemaakt tussen de drie misketiers van Suriname.Somo kreeg Djakarta, brunsie werd uitgeroepen tot parlementarier en bouta de lijder Een verstandig mens zou deze 3 nooit als lijder willen hebben maar dan heb je de ANDERE’ verstandige’ mens zoals een pero,die de kwaden en de goed niet gescheiden kan houden.
  Een Taliban ben ik niet , in Suriname ken ik 1 Taliban groepering en dat is de NDP-TALIBAN !
  Ga maar na, de lijders van deze ndp Taliban hebben veelvuldige moorden op hun naam staan ,bovendien prijken ze als no 1 op de opsporingslijst van de Interpol,van vader tot zoon,van bouta tot dinootje ! Ze zijn snuivers en waoen en coke dealers.
  Mujrim heeft het juist gezegd,ga proberen lid te worden van de VHP,en je kraait echt als een heleboel NONSENS uit.
  Dag NDP Taliban lid pero,
  doei


  Maak melding
 31. @Ray, noem mij eens 1(één) project uit de koker van, uitgevoerd door en ge-implementeerd door de VHP ?
  Wat heeft de VHP in haar ruim 60 jarig bestaan concreet voor het land Suriname gedaan ?
  Noem mij eens een paar concrete wapen feiten of zaken die nog tastbaar, zichtbaar en in het belang zijn van alle Surinamers !

  Kijk uit naar jou reactie !


  Maak melding
 32. ray
  het is bekent dat de vhp voor eigen belang gaat maar niet staats belang en jullie kennen mijn standpunt .de vhp is een hokjes partij geboren onder lachmon en tot op heden wordt dat voort gezet door zijn opvolgers .ik heb die vhpers nooit vertrouwd .ik generaliseer niet maar het zijn nog al wat .geef die partij een andere naam je bent in suriname niet in zuidazie ,jullie zijn in een multiculturele samen leving .verenigde hindustaanse partij wordt verandert in verenigde hervormings partij wat is dat .die gedachte blijft het zelfde hokjes denken .vene is een slecht voorbeeld voor de creolen .bouterse heeft de verkiezingen van president gewonnen respecteer dat vene en geef mijn president de hand .jullie zijn surinamers oeng na negre .niet verwonderlijk dat hij vier zetels heeft gekregen .de hindustaan lacht in zijn vuist dat er zoveel creoolse partijen zijn .ik pero was nps maar sinds vene de belangen van de creolen heeft verkwanselt ben ik over gestapt .
  niet voor niets vier zetels vene .rusland mag van uitgaan dat de creolen hem niet gaan steunen hij zal minstens twee tot drie zetels halen omdat de samen werking met somo wordt voort gezet .de nps kan beter opgaan in de ndp .sommigen hebben dat voorzien en zijn al overgestapt .de enige echte man die suriname vooruitkan helpen is desi delano bouterse .het wordt bewezen en zal wederom bewezen worden in 2015 dat de ndp de grootste partij wordt van suriname .front en nederland willen koste wat kost de verkiezingen winnen maar het gaat moeilijk worden voor ze .wij zijn baas in eigen huis en als front komt is nederland de baas front kan niet zonder nederland ze willen geld en nederland een vinger in de pap .dan ben je niet onafhangkelijk ,je bent dan afhangkelijk .zie de grote projecten zonder die nederlandse steun en van daar leer je dat je het zelf moet proberen , en het lukt de mc aardig .komen jullie een kijkje op domburg nemen over een aantal maanden .water en vuil ophaal prima .para wanica in opmars .de markt op domburg en de kade worden prachtig .zou het front dat durven doen vraag ik mij af .ray zou de vhp dat doen en nederland .zouden zij die bruggen bouwen ,zouden zij staatsolie kunnen oprichten.bedenk dat als de ndp er niet was geen van deze projecten gerealiseert zouden worden door front en holland .allemaal kwamen ze met mini projecten waarvan de vhp aannemers profiteerden .weg met die gedachte van hokjes denken ,je moet nationaal denken ray maar dat doen fronters en vooral de vhp niet .het volk gaat beslissen in 2015 .
  voorlopig is en blijft bouterse de sterke man van suriname en niet front of nederland .


  Maak melding
 33. @pero,

  De allergrootste hokjesman ben jij. Jij deelt hele gemeenschappen in hokjes in. In welke hok heb je jouw vrouw eigenlijk ingedeeld? In welke hok heb jij jezelf ingedeeld? In het negerhok? Uncle Tom’s cabin?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES