Ramadan voedselpakketten van Islamic Relief voor Suriname

19

Dit weekend begint voor moslims over de hele wereld, dus ook in Suriname, de vastenmaand Ramadan. Islamic Relief, een wereldwijde humanitaire hulp- en ontwikkelingsorganisatie, die opgericht werd in 1984 zal zich ook dit jaar inzetten om kansarme mensen te voorzien van voedselpakketten in de heilige maand Ramadan.

Tijdens deze Ramadanactie deelt de organisatie voedselpakketten uit onder de meest behoeftigen waaronder weduwen, weeskinderen, ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en ontheemden en slachtoffers van humanitaire rampen. Naast het uitdelen van voedselpakketten verblijden zij kwetsbare weeskinderen met cadeaus.

De Nederlandse tak van Islamic Relief was onlangs op werkbezoek in Suriname om de Ramadanactie onder de aandacht te brengen. Dit jaar zullen zij ook in Suriname Ramadan voedselpakketten uitdelen. Dat meldt de directeur van Islamic Relief Nederland in hun nieuwsbrief.(Foto: Islamic Relief Nederland)

19 REACTIES

 1. Heel hartelijk dank voor deze humanitair geschenk van de organisatie van Islamic Relief in Nederland !
  Ik ben er zeker van dat de Islamic Relief organsatie van de arme ACP landen en unasur en caricom landen niet in staat zijn zulke geschenken te doen !


  Maak melding

 2. Natuurlijk een prachtig gebaar echter het staat haak wat de huidige regering beloofd had, namelijk welvaart voor iedere Surinamer. Kennelijk lukt het de regering niet Suriname tot grotere hoogtes te leiden.


  Maak melding

 3. Ik vind niet dat we in Suriname deze paketten nodig hebben. Waarom sturen ze de paketten niet naar landen waar ze noodzakelijk zijn.Ons land ie geen bedelland.Weg met deze stomme paketten!


  Maak melding

 4. Suriname is wel degelijk een bedelland, helaas.
  Of de regering rekent op donaties of er wordt weer geleend.

  Om een lang verhaal kort te maken Suriname heeft deze giften kennelijk nodig.


  Maak melding

 5. Correctie: eer ik voedsel at.

  NED-MEX 2-1. Op 13 juli: BRA-NED 0-3. Misschien kan die vereniging alvast wat voedselpaketten bewaren voor 13 juli a.s.


  Maak melding

 6. Wees maar niet bang Cees, moslims zegen hun eten niet in. Het zijn geen Katholieken.
  Deze voedselpakketten zullen met levensmiddelen van lokalehandelaren gevuld zijn. Hopelijk zitten er geen overjarige koekkes uit Nederland in of ingeblikt paardenvlees.


  Maak melding

 7. Bad Santa,

  Ik meen dat ze het ‘halal’ noemen. Ze laten een imam spreuken uit de Koran opzeggen in nabijheid van het voedsel. Zelfs fabrikanten in Nederland die exporteren naar het Midden Oosten (m.n. naar Saudi Arabie), laten die imams toe in hun fabrieken. Veel voedingswaren in de Nederlandse supermarkten zijn halal ‘gezegend’. Zonder dat wij het weten of beseffen! Heb jij enig idee hoeveel halals je al in je buikie heb gestopt zonder dat je dit door heb?


  Maak melding

 8. Hahahaha Ceesie.
  Dan zit je buik vol halal vreten. Een krop sla, kommers aardbeien etc uit de kassen zijn ook halal en ik weet zeker dat daar geen imams rondoopen om het eten in te zegenen.

  Er hoeft geen trowens geen imam bij de voedselproductie aanwezig te zijn om het voedsel halal te noemen.
  Je moet je beter laten inlichten en minder naar je blonde vriend in DH luisteren.

  Nb. Saudi Arabie boycot toch spulletjes uit NL?


  Maak melding

 9. Bad Santa,

  Dan zal Nieuwsuur het allemaal wel bij het verkeerde eind hebben gehad. Man, zelfs een blikje sardien wordt halal bespreukt. Misschien wel 5 keer per dag.

  Die Costa Ricanen stellen zwaar teleur. Griekenland is veel beter in de verlenging.


  Maak melding

 10. @ Jaco :

  Jij vindt dat Sme zulke pakketten niet nodig heeft,who the f.ck you think you are ??? Jij hebt het niet nodig misschien, maar een ander kan het best gebruiken,dus je kraait onzin uit je nek man !!!!!!! Sme is bedelland in jou ogen,maar dat heeft degene die de pakketten hebben gestuurd ook niet beweerd.

  Halal voedsel !!!!!

  Dit allemaal is gewoon een Hype geworden,dat heeft gewoon te maken omdat één of andere Idioot, vindt dat je alles wat je consummerd moet zegenen !!!!! Maar die zelfde Idioot, naait je vrouw als hij de kans voor krijgt en daar, zit nou de clou !!!!!
  Ik ben een gelovig mens,ik respecteer alle individu ongeacht zijn-/haar geloofsovertuiging.Geloven in de Heer of wat dan ook, doe je persoonlijk,en niet door de tussenkomst van de Imam Pastoor Pandiet en nog meer van die soort figuren. Hoeveel kinderen zijn niet Misbruikt door de pastoor, en die soort figuren ??? Je geloof in de Schepper of niet,daar heb je geen Imam Pastoor of Pandiet voor nodig.


  Maak melding

 11. Ik heb gehoord dat steeds meer djoeka’s in Suriname de islam gaan aanhangen. Wie kent een djoeka die moslim is geworden?
  Kan Bouterse een moslim worden? Ik zou het doen als ik hem was, want dan kun je altijd vluchten naar een moslimland. Zoals Idi Amin enz. dat deden.


  Maak melding

 12. @ Dongkaw.

  In veel Afrikaanse landen zijn er, een heleboel die de Islamitische geloof hebben. Niks mis mee, maar ze vechten tegen de anders gelovigen,dat is niet goed.


  Maak melding

 13. Pure naakte schande aan de regering een bedelcultuur die zich voortzet. We hebben echt geen buitenlandse pakketten nodig maar een gegarandeerde minimum inkomen.
  Vorig jaar gaf Turkije een gift van levend rundvee aan Suriname, in plaats daarmee de locale vee mee te verbeteren en deze als fokdieren te gebruiken, slachten ze het en eten het op. En gaan we dit jaar en nog vele volgende jaren onze handen openhouden. Oosterse spreuk is geef een man/vrouw een vis en voed ze voor een dag ,leer ze vissen en ze kunnen zichzelf hun hele leven voeden maar daar kan niet op tegen de surinaamse bedel mentaliteit.


  Maak melding

 14. @ Ram Singh.

  Het zit bij sommige al in de genen,te lui en gemakzuchtig allemaal.
  En als je ze erop attent maakt dat sommige dingens anders kan, dan zeggen ze: ” Yu kemoto na Holland, dan yu dinkie dat yu sabi ala sani.” Dat heb ik zelf ondervonden toen ik pas remigreeede,dus ik schrijf geen onzin. Bij de Hindoestanen gaat er anders aan toe, ze denken aan morgen en ook aan de toekomst van hun kinderen. En daar heb ik respect voor deze mentaliteit. Niet alléén ( NDP, ) njang dringie en presirie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.