Surinamers en Nederlanders investeren in toeristisch project

24

PARAMARIBO, 27 jun – Surinaamse en Nederlandse ondernemers zijn van plan te investeren in een groot toeristisch project. Langs de Suriname rivier moet een oord ontstaan dat zeker negenhonderd toeristen kan opvangen. IDCS, investeringsagentschap van de overheid, doet mogelijk mee.

Wel wordt eerst een grondige studie gemaakt naar de haalbaarheid. “We doen het kritisch, maar niet omdat we onwelwillend staan tegenover de plannen. Juist omdat we als aandeelhouder mee gaan doen, moeten we goed onderzoeken hoe het zit. En als het goed zit, gaan we geen nee zeggen”, zegt IDCS-functionaris Imro San A Jong tegenover de Ware Tijd. Gemikt wordt op een minderheidsaandeel. IDCS zou dan inkomen met de grond.

Het betreft ongeveer driehonderd hectare domeingrond. Dit gebied ligt tussen twee andere vakantieoorden. “Omdat het beoogde terrein eigendom is van de staat en de overheid geen grond in eigendom geeft, kwam het voorstel van de overheid om de grond op naam te zetten van IDCS. Daardoor doen we mee, wat wel bijzonder is, want normaal doet een promotieagentschap niet mee aan investeringsplannen die het begeleidt”, aldus San A Jong.

24 REACTIES

 1. Het zijn niet de Cubanen, Venezolanen of Brazilianen die investeren in Suriname, maar gewoon Hollanders. Ben benieuwd wat de Nederland haters hierop te zeggen hebben.
  De band tussen Nederland en Suriname blijft onverminderd sterk en dat is maar goed ook. Zodra Bouterse opgehoepeld is kunnen we Suriname serieus weer opbouwen. Hopelijk gaan de mensen verstandig stemmen in 2015. Bouterse is één en al Bad News. De man is een reïncarnatie van Herman Goring.


  Maak melding

 2. Off topic: aaai Lonnie is boos …

  Met nog 10 maanden voor de verkiezingen wordt vanuit verscheidende hoeken de pers misbruikt om aan “politieke vuilsmijterij” te doen. Dit constateert de ABOP mede naar aanleiding van een bericht met als kop: “Voertuig Brunswijk op staatskosten geserviced”. Dit bericht klopt van geen kanten en wordt de informatie bestempeld als puur onzin, laster en smaad.

  Brunswijk, is niet te spreken over het feit dat zonder verificatie dit bericht is gelanceerd. GFC Nieuws publiceerde eerder in de week een artikel over dit voorval.

  “Ik heb nooit op staatskosten getankt en nog nooit een voertuig van mij op staatskosten laten servicen. Volgens het bericht heeft Brunswijk zaterdag op staatskosten zijn voertuig laten servicen. Het zou gaan om de gele Hummer van Brunswijk .

  Het bericht geeft verder aan dat de kosten voor rekening van het ministerie van Justitie en Politie zijn. Verder wordt melding gemaakt dat het niet de eerste keer is dat voertuigen van ABOP-toppers en hun familie op staatskosten worden geserviced. “Ik vraag me af waar ze met de informatie komen. Ik overweeg thans een rechtszaak tegen dit medium indien zij het bericht niet corrigeren en hun verontschuldigingen aanbieden”, zegt Brunswijk. De ABOP leider bevestigt dat hij inderdaad zijn voertuig is gaan servicen. Dit gebeurde afgelopen vrijdag.” Het heeft mij US$ 158.15 gekost. Dit bedrag heb ik per kas betaald”.

  Brunswijk geeft verder aan te weten vanuit welke hoek de aanval komt. “Politieke tegenstanders kennen wij niet. De ABOP is een gedisciplineerde partij die niet met vuil smijt. We kennen onze verantwoordelijkheid als regeringspartij” geeft hij aan. “Want ook al blaffen de honden de ABOP caravan trekt verder. De groei van de partij is volgens hem niet meer te stuitten”, meldt het mediateam van ABOP.


  Maak melding

 3. Ik denk erover een organisatie (bedrijf) op te richten die kundige en eerlijke bestuurders (ministers) aflevert aan allerlei landen. Nationaliteit van de bestuurders speelt geen rol. Dus een kundige Eskimo zou een minister in Suriname kunnen worden en een kundige Tanzaniaan een minister in Nederland. Bij de VN gebeurt dit al op een net iets andere manier. Ik denk dat je op deze manier een heleboel landen aan echt een heel goed landsbestuur (zonder corruptie en met aflgging van verantwoording) kan helpen. Zou dit iets zijn voor Suriname?


  Maak melding

 4. Ik denk, dat de Nederlanders na het bekend worden van de haalbaarheidsstudie snel afhaken.
  Joint ventures hebben in ons land geen overlevingskansen.
  Daarvoor moet er veel te veel geld aan allerlei strijkstokken blijven hangen.


  Maak melding

 5. Zijn het “Nederlanders” van Surinaamse afkomst ? Want de huidige generatie Hollanders heeft geen niks met Suriname. Suriname is voor velen een arm land zoals in Azie en Afrika. Niks bijzonder dus. Het is hard, maar wel de realiteit.


  Maak melding

 6. De staat van Suriname moet einedelijk eens ophouden met het weggeven van domeingrond aan wie dan ook. Want wij weten wie het krijgt.
  Als het land beschikbaar is moet het bij opbod in een openbare verkoping verkocht worden.
  Laat deze hoogbegaafde slimme rijke investeerders eerst met geld over de atlantiese ocean komen in plaats van een lege bedelkom en hele grote beloften.


  Maak melding

 7. Posters,

  Zolang deze regering aan de macht is, zal ons land geen buitenlandse investeerders meer aantrekken.
  Kan iemand mij vertellen, welke buitenlandse investeerder de afgelopen 4 jaar geld heeft gestoken in Suriname ?
  Ons land wordt armer en armer – lees de kwartaalberichten van de Centrale Bank Suriname – en iedereen zal dat beamen.
  Deze regering beloofde op te komen voor de armen, maar de armen worden steeds armer en de rijken steeds rijker.
  Bouta wil zich graag vergelijken met Chavez, maar Chavez was een intellectueel, die de nationale militaire academie com laude heeft doorlopen en Bouta is een vroegere sportleraar in Nederlandse militaire dienst (Hooghalen) en nog geen schaduw van Chavez.
  Chavez wist precies, wat hij deed en wilde en juist daaraan ontbreekt het onze president.
  Hij heeft geen visie en is een nobody.
  Hij gaat straks de geschiedenis in als de president, die mensen vermoord heeft, veroordeeld is voor drugshandel, alle processen daarover heeft gedwarsboomd en die niet in staat is geweest zijn beloften na te komen.
  In iedere klas zou je met zo’n rapport blijven zitten !!!


  Maak melding

 8. Gaan ze nou weer langs de oever bouwen van de suriname rivier??? De oevers mogen nooit bebouwd worden, dat is gemeenschaps bezit. 600 m vanaf de oever mag wel gebouwd worden. In paramaribo kun je tegenwoordig alleen maar naar de waterkant. Het verbaast me dat mensen in Paramaribo genoegen nemen met een klein stukje waterkant als ontspanning. Moet je kijken hoe groot die rivier is. Een stad die ademt en onstpant langs de oever van de rivieren en zeeen. In Suriname alleen snapt men dit nog steeeds niet !


  Maak melding

 9. hahahahahah sinds wanneer zijn Surinamers in Nederland Hollanders???? Hahahhaahha begrijpend lezen is ook een bezigheid,Krobia hahahah staat duidelijk SURINAMERS IN NEDERLAND.
  Ik lees nergens HOLLANDERS.


  Maak melding

 10. Maartje, als een voormalig Surinamer in Nrd.of Zd. Holland woont is het toch een Hollander en staat er in zijn of haar paspoort Nederlander, maar dat er ook van die groep er maar verrekte weinig zijn die willen of kunnen investeren in het huidige Suriname, of het zou voor eigen woongelegenheid moeten zijn, om hun oude dag te slijten, en helemaal niet investeren op projecten waar de titel domeingrond op rust, overgeleverd aan de willekeur an welke regering dan ook


  Maak melding

 11. hahahahahahahah krobia
  laat mij pero niet lachen mie mang .
  iedere investering is mee genomen ,maar wat jij hier zegt lijkt het wel alsof suriname afhankelijk is van nederland .je maakt je eigen hier belachelijk en dom .zijn jullie fronters zo vast geroest dat suriname niet zonder nederland kan funksioneren .vandaar dat nederland suriname een oude verroeste brug had verkocht voor een symbolisch bedrag van een gulden en waarvan suriname die verroeste brug zelf moest verschepen naar suriname .maar toen bosje aan de macht kwam zei hij dat nederland die brug kon behouden en ja hoor suriname bouwde twee grote bruggen en werden betaald uit eigen middelen krobia .jij krobia praat keka strot praat je .jij bent een echte fronter dat is duidelijk .15jaar hebben jullie op nederland geleunt wat is de uitkomst 0,0 waar zijn de grote werken van front .ik wil niet arogant zijn maar je ziet dat deze regering verder gaat zonder nederlandse steun .deze dombo doet alsof het de regering bouterse de nederlanders de deur heeft gewezen .het is de arogantie van de nederlandse regering die dacht het surinaamse volk te beinvloeden dat als ze op bouterse zouden stemmen zij geisoleerd zouden worden ,maar nee hoor wij bepalen wie president wordt en niet nederland en krobia .mensen als krobia hebben geen hoop ze leven van wt anderen hebben opgebouwd en dan naar toe gaan ,je bent zielig mie boy en velen van jullie zullen zielig blijven en daarom kan wilders jullie maken en breken omdat wilders weet dat hij mensen als krobia kan vernederen .mang lik krobia na niksoderm ze hebben niet na so so boto in holland .ze zijn met niets uit suriname gegaan en dachten in het paradijs nederland te zijn maar nu zijn ze er achter gekomen dat het niet makkelijk is maar terug naar su kunnen ze niet .poorlai na oenoe mie mang ,jij niet alleen maar velen van jullie .het is mij opgevallen dat vele surinamers terug willen maar niet kunnen vanwege doekoe maar er zijn er ook die terug zijn en die mensen die terug zijn hebben wat bereikt .krobia denkt dat als nederland vergaat suriname ook gaat vergaan nono mie mang joe ede krimpie blijf maar hopen op nederland ik blijf hopen dat wij ons best doen en vooruit komen al zal dat gaan met vallen en opstaan maar bouterse is de man reken maar hij is en blijft de sterke man van suriname .en wij het volk houden van hem dat zal jij krobia en nederland merken in 2015 ook de mamoet blok zal het merken .de ndp is de grootste partij van suriname misschien heb je geheugen verlies .


  Maak melding

 12. Zeer goede zaak. Even onderzoeken wie directeur is van IDCS: o juist IR. W. CALDEIRA. Genoeg bekend van PALU acties. Totale bosgebied platgebrand zonder een cent voordeel.


  Maak melding

 13. grondige studie naar mega-ziekenhuis Wanica…
  grondige studie naar trambaan Para…
  grondige studie naar groot toeristisch project…

  blablabla…etc etc……resultaat ZERO, en vervolgens oorverdovend stil.

  @pero,

  jij beticht andere mensen van geheugenverlies, maar ik stel nu vast dat jij aan ernstige vormen van Alzheimer lijdt.

  misschien dat jouw geindoctrineerde geheugen een opfrissertje nodig heeft.

  * nieuwe zeehaven,
  * fly-overs,
  * snelwegen naar Guyana en Brazilie,
  *18 duizend nieuwe woningen,
  * gouden kerst 2012,

  allemaal projecten waar geen flikker van terecht gekomen is, sterker nog, die criminele drugsveroordeelde, coupe-pleger,
  dictator en meervoudig moordenaar heeft de staatskas leeggeroofd. En jij met je paarse bril en je neus vol wit beseft nog niet dat de rekening volgt.


  Maak melding

 14. ben66
  wat mc de afgelopen vier jaar heeft bereikt zal front in 15 jaar niet kunnen bereiken ondanks dat ze hulp kregen van hun messias nederland .het belangrijkste is dat het volk weet waar ze aan toe zijn met de mc vooruitgang ondanks dat er missers zijn geweest .


  Maak melding

 15. @Pero
  U gaat steeds voorbij aan de feiten.
  NF heeft tussen 1980 en nu (2014), totaal 34 jaar, een periode van 5 jaar en 10 jaar geregeerd.
  De eerste periode kwam na 10 jaar revolutie en binnenlands conflict. Na enorm verlies van maatschappelijke investeringen (o.a. Palmolie). Let wel toen er in 1987 weer “burger”regeringen tot stand kwamen hebben ook die regeringen hulp vanuit Nederland ontvangen. Nederlands hulp die groot en deels in een bodemloze put gedumpd is.
  De 1ste periode NF van 5 jaar was nodig om het herstel weer op gang brengen en dat is enigszins gelukt.
  Daarna heeft 5 jaar Wijdenbosch en co voor enorme economische kaalslag gezorgd, super inflatie en op de pof doen van investeringen.
  Ik heb reeds menig maal de link

  http://www.indexmundi.com/g/g.aspx?c=ns&v=65&l=nl

  ingevoegd hieruit kunt u afleiden dat de groei in US dollars tussen 2000 en 2010 van US Dollar 1,5 naar 4.71 miljard/jaar steeg. Niet slecht terwijl de schulden van Wijdenbosch afgelost zijn en er nieuwe plannen in uitvoering gegaan zijn en gerealiseerd (oa formele goudmijn als vervanger van de aflopende bauxiet), oost west verbinding, asfalt tot aan Atjoni etc. Dit terwijl de restanten van de verdragsmiddelen beperkt waren tot ongeveer euro 40 miljoen per jaar.

  Uit de ingevoegde link ( jaar plan 2013 van de huidige regering)

  http://www.gov.sr/media/655705/jp2013_final.pdf

  blijkt dat de huidige regering in 2011 met 33 % meer giften en schenkingen rekende dat in 2010.

  Beste Pero dit zijn getallen van de huidige regering in haar eigen planning. Ofwel Bouterse rekent met 33% meer schenkingen en giften dan Venetiaan.

  Het zou correct zijn de feiten onder ogen te zien.

  Met alle respect. In US dollars is het BNP na 2010 niet meer gestegen, zeker niet per inwoner. Groei in SRD is niet relevant omdat de SRD in het buitenland niets waard is.
  Geen een enkele van de projecten die aangekondigd zijn is gerealiseerd behoudens de weg geef projecten die de economie uithollen omdat er geen nieuwe verdien capaciteit gecreëerd wordt. Denk hierbij aan het meest simpele de cassave fabriek (een gift) of de dijkenbouw die reeds in uitvoering was.

  Beste Pero er wordt te veel geroepen maar te weinig gepresteerd. Zie de brug bij Carolina. De eerste Ballast Nedam oplossing kwam in de problemen omdat de aanbestedingsregels met voeten getreden zijn en het te duur ($ 32 mio) was terwijlde overeenkomst werd te laat ontbonden en de president bleek de afkoopsom reeds getekend te hebben.
  Ballast Nedam was nadien plotseling de aannemer van alle beton werk voor de uitbreiding van de Raffinaderij (nooit iets over kenbaar gemaakt).
  Nu bouwt het in regie (dus niet prijs vast) voor $ 19 miljoen (excl. de aansluitende wegen) een aanzienlijk kleinere brug (300 meter korter). Totaal zal deze brug dus veel duurder gaan worden vanwege MANIPULATIE.

  Zet deze aanbestedingen Raffinaderij en Brug Carolina van 10 talen miljoenen US dollars eens af tegen de aanbesteding van het Politiebureau (euro 2 mio) waar men nu moord en brand over schreeuwt.

  Beste Pero, waren het niet de NDP voorgangers die in 2010 luid aankondigden 50% van de VHPers op OW op te laten sluiten voor malversaties. Er is na 4 jaar nog niets hard gemaakt. Over een paar maanden zullen de beschuldigingen wel weer toegaan nemen. Het gaat echter om de feiten. Feiten waar ook u voor weg kijkt en alleen maar roept en maar nooit iets onderbouwd.
  Wordt het geen tijd een echt onderzoek te doen naar Ballast Nedam te weten de gelden die Rob A claimt afgedragen te hebben, de blunders rond om de aanbesteding van de eerste brug, de boete clausule afhandeling, de aanbesteding van de betonwerken van de raffinaderij, de aankoop van generatoren en de aanbesteding van de huidige Carolina brug. Het laatste zijn maar een paar dingen die boven komen. oa ja waar is de Strukton studie met betrekking tot de tram naar Zanderij en waar is de Chinese woningbouw fabriek ondertussen gebouwd.


  Maak melding

 16. Pero,

  Onder de regering Bouterse zijn de armen alleen maar armer en de rijken alleen maar rijker geworden.
  Misschien is dit 1 van de missers, die je in je posting noemt, maar het is dan wel een heel vervelende misser van iemand, die heeft beloofd, dat onder zijn leiding de armen het beter zouden krijgen.
  Jammer genoeg is het tegendeel waar.


  Maak melding

 17. rudinho
  in elk land zal je armen hebben begin in jou nieuwe land nederland dan zal je zien dat er veel armoe is terwijl nederland een rijk land is .
  zelfs het rijke amerika zijn er armen .jij blijft dom lullen en mensen als jou moet ik eigenlijk negeren .geven jullie toe dat het jaloezie is en dat deze regering niet jou regering is ,zoals elke fronter deze regering haat en komen ze met leugens .maar no spang ,bouterse is en blijft de sterke man van suriname zolang mensen als pero achter hem staan en zolang wij het surinaamse volk dat willen .2015 nadert en wij maken ons op maar eerst gaan wij op een rijtje zetten wat wij voor het surinaamse volk hebben gedaan .
  godzij dank dat wij niet leven in de tijd van vene .


  Maak melding

 18. Pero,

  Ik kan jou blijkbaar niet aan het verstand brengen, dat ik geen Nederlander ben, maar een Surinamer in hart en nieren.
  Niet iedereen, die het met jou oneens is of met datgene, dat de regering Bouterse doet, is per definitie een Nederlander of een Hindoestaan.
  En als we het over dom lullen hebben, waarvan jij mij beticht, zou ik zeggen: leer eerst zelf eens fatsoenlijk in het Nederlands te formuleren.
  Aan jouw postings is soms geen touw vast te knopen.
  Dat noem ik dom lullen.


  Maak melding

 19. Als de Hollanders komen nemen ze alle gebied langs de Surinamerivier in bezit voor zichzelf en elkaar. Kijk naar Curaçao.
  De lokale bevolking heeft geen stuk strand meer. De gehele kuststrook is ingenomen door Albert Hein Hollanders.
  Hoog ommuurde ressorts zijn er gebouwd, alleen voor witte mensen.
  De zee kun je op dat eiland nauwelijks meer zien. Je zal over hoge muren moeten klimmen.
  En dan beweren dat de apartheid is afgeschaft. Ammehoela!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.