Nationale Partij Suriname: Ramadan zuivert

31

PARAMARIBO, 27 jun – “In de gezegende maand Ramadan verheffen en versterken alle moslim broeders en zusters hun zielen en vervullen zij hun plicht tegenover Allah, de barmhartige. Het doel is zich te behoeden voor het kwaad.” Dit stelt de Nationale Partij Suriname, NPS, in een boodschap aan de vooravond van de vastenmaand der moslims.

Ramadan is een goed moment voor bezinning. “In de gezegende maand Ramadan verheffen en versterken alle moslim broeders en zusters hun zielen en vervullen zij hun plicht tegenover Allah, de barmhartige. Het doel is zich te behoeden voor het kwaad. Allah geeft alle moslim broeders en zusters in deze heilige maand de gelegenheid om zich te versterken tegen de zwakheden, die de zielen zijn binnengeslopen. Door het vasten worden zij genezen van zulke zwakheden.”

“De partij gaat tezamen met u in bezinning en gebed tot Allah, om ons allemaal gezondheid en kracht te geven en om de strijd aan te gaan tegen armoede en moreel verval”, aldus de NPS. “Het zou goed zijn als wij allen deze maand beschouwen als een gelegenheid om in onze harten te kijken en te zien waar onze zwakheden liggen. Laten we trachten deze te verwijderen, door Allah te vragen om Zijn vergeving en bescherming en ook te bidden om Zijn nabijheid te verwerven.”

31 REACTIES

 1. Is dit een handreiking van de NPS naar Somo?Of is het een vingerwijzing naar DC Pollack van Commewijne om zijn zonden te overdenken? Beseft de NPS niet, dat zij hiermee mensen van zich vervreemdt? De oproep tot de Jihad wordt uit naam van de ‘barmhartige’ gedaan. Allah is wezensvreemd voor de NPS, zoals een hoer dat voor een homo is.


  Maak melding

 2. De NPS zou beter moeten weten. In een seculier Suriname, waarin kerk en staat dus gescheiden zijn, zou het logisch zijn om andere culturen vanuit hetzelfde gezichtspunt te bekijken. Maar bij de islam wordt dat al moeilijk. De islam is niet alleen een religie, hij is een politiek systeem en heeft de drang in zich om onder alle omstandigheden uit te breiden.

  De koran wordt als eerste en laatste, en daarmee onveranderlijke, uiting van Allah begrepen. Vanuit deze onveranderlijkheid volgt het verbod van de islamkritiek, het verbod om je te bekeren tot een andere geloof evenals de eigenaardige kijk van moslims op andere mensen: ieder mens is in principe moslim. Zij die dit niet zijn, hebben zich op onrechtmatige wijze van Allah afgekeerd. Daarom zijn ze minderwaardig. Ook de zorgeloze toepassing van geweld tegen “ongelovigen” vindt hier zijn oorsprong. Op ettelijke plaatsen in de koran wordt ertoe opgeroepen de vijanden van Allah te doden.

  Dankzij de socialisten, de christen democraten en liberalen, die weigeren in te zien dat de islam, een vijandige fascistische ideologie is, woekert deze pest door. En haal het niet in je hoofd om als ongelovige of Christen, Hindoeist of Boedist een kerk/tempel te bouwen in Saoedi Arabië, Koeweit, Bahrein of een andere Arabische staat. Zo lang er geen wederzijds respect is kan de Islamitische geloof in de huidige vorm aan het gas. Daar ben ik inmiddels wel achter gekomen.

  Met andere woorden de scherpe kantjes moeten er van af.


  Maak melding

 3. Vanuit Nederland wensen ook wij alle moslims in Suriname een gezegende maand Ramadan toe. Moge Allah (swt) jullie goede daden belonen en zowel jullie kleine als grote zonden vergeven, allahuma amïn !

  Polder Dawah Centrum


  Maak melding

 4. Polder Dawah Centrum,

  Als onder grote zonden ook moorden worden verstaan, die moeten worden gegeven, dan ben ik daar falikant op tegen.
  Zo zou je het bericht van Polder Dawah Centrum kunnen uitleggen.
  Op die manier kun je met de naam Allah alles goedpraten en dat kan toch niet de bedoeling zijn.
  Overigens ben ik het volledig eens met Paulus.
  NPS blijf bij je leest.


  Maak melding

 5. Nationale Partij Suriname: Ramadan zuivert!

  Wat bedoelt de N.P.S. hiermee?
  Ik hoop niet dat er een paar (figuren) stilletjes Suriname zijn binnen geslopen met een (toeristenkaart) en via een achter deur de N.P.S. beginnen te beïnvloeden.

  Dit mag de N.P.S. ook nimmer over het hoofd zien.
  En ze dienen dit ook duidelijk met hun ‘Ramadan zuivert’ verhaal te zeggen.

  Leider Boko Haram en zijn bendeleden op zwarte lijst VN

  Terdoodveroordeelde vrouw Sudan weer vrij
  KHARTOEM – SUDAN
  De Sudanese vrouw die de doodstraf had gekregen omdat ze weigerde zich tot de islam te bekeren, is weer vrijgelaten. Dat heeft haar advocaat bekendgemaakt. De vrouw is vrijgelaten op voorwaarde dat ze in Sudan blijft.

  Christenen in Irak op de vlucht!
  MOSUL – Honderden christelijke families zijn in Noord-Irak op de vlucht geslagen voor de extremistische Islamitische Staat in Irak en al-Sham (ISIS). Dat hebben Koerdische bronnen donderdag gemeld.

  Dus NPS: Zo ‘zuiver’ zijn ze weer niet.
  Of zit die (schijndood SOMO) & SOEMITA hierachter?

  Aan de voorzitter van NPS & Co.
  Voor (geld) kan je ook een schijnvertoning op nahouden.

  Nederlandse werknemers van Rusch bekeerd tot islam voor grote klus

  Gepubliceerd: 25 juni 2014
  De werknemers van de Nederlandse kranenbouwer Rusch moesten zich voor een klus in Mekka bekeren tot de islam.

  Alleen moslims mogen in de buurt van de Kaäba, het kubusvormige heilige zwarte gebouw in Mekka, werken.

  Een bouwbedrijf van Saoedi-Arabië kreeg de opdracht om een galerij rond de Kaäba in Mekka te slopen. Het enige wat het bedrijf had was echter een sloopkogel, wat niet zo veilig is vanwege de vele gelovige die enkele meters verder om de Kaäba lopen.

  Moslim met Nederlandse nuchterheid
  Daarom riep het bedrijf de hulp in van de Nederlandse kranenbouwer Rusch, die ervaring heeft met het slopen op bijna onmogelijke plaatsen. De sloopmachines die Rusch leveren moeten echter door gekwalificeerde mensen bediend worden.

  Het bouwbedrijf uit Saoedi-Arabië kon zo snel geen gekwalificeerde moslims vinden, daarom vroeg het bedrijf of de Nederlandse monteurs zich wilden bekeren tot de islam om de machines bij Mekka te kunnen bedienen.

  Twaalf Hollandse (boeren) jongens boden zichzelf aan tegen een vergoeding van ruim 10.000 euro per maand.

  Na het behalen van een certificaat werden ze omgedoopt tot moslim. Het grote voordeel voor de mannen, ze mogen vijf keer per dag het werk neerleggen tijdens het gebed. Toch blijven de Hollanders er nuchter over. “Eentje is daar zelfs op zijn klompen heen gegaan”, zegt Ruud Schreijer, eigenaar van Rusch.

  Zo meldt het Financieel Dagblad.


  Maak melding

 6. De Ramadan is eigenlijk niks. Het is geen echte opoffering. Het is gewoon een verplaatsing van het eet- en drinkgedrag van dag naar nacht. Hoe je hier zuiverder van wordt is mij een raadsel.

  De Echte God houdt helemaal niet van leed en zeker niet van zelfkastijding. God is de Opperste Gelukzaligheid en dat is wat Hij geeft en graag ziet aan en voor elke wezen.

  Indien de bedoeling van de Ramadan was om moslims socialer te maken, dan lukt dat in ieder geval niet op inter-etnische en inter-religieuze basis. De (gedwongen) bekeringen gaan gewoon door.

  Moslims en Christenen zijn de meest verwarde en gestoorde gelovigen. Bijna alle christelijke sectes, zoals Jones secte en Waco Texas secte, die zelfmoorden plegen zijn christelijk. Bijna alle secten die genocide plegen, Boka Haram, Taliban, ISIS, zijn moslim.

  Weet waar je Heil dus (niet) ligt!


  Maak melding

 7. Hé Rudinho, bedankt voor je reactie. Als antwoord daarop kan ik zeggen dat moord (is iets anders dan dood door standrechtelijke executie etc.) een van de grootste zonde is die iemand kan plegen, de vergelding op moord is de doodstraf wat middels een juridische procedure wordt opgelegd indien iemand schuldig wordt bevonden. Daarnaast zal degene die een moord heeft gepleegd gestraft worden met een verblijf in het eeuwige hellevuur, meer informatie over wat er vanuit de Islam over moord wordt gezegd kan je lezen op onze pagina in het artikel ‘Wat is het oordeel over het vermoorden van een mens volgens de Islam?’.

  http://polderdawahcentrum.wordpress.com/2014/04/16/wat-is-het-oordeel-over-het-vermoorden-van-een-mens-volgens-de-islam/


  Maak melding

 8. Nadat de VHP was gekomen met een Here Jezus verklaring betreffende Pasen en Pinksteren kan de NPS niet achter blijven met een Ramadan verklaring.
  Op 12 Juli is Guru Purnima. Welke partij komt met een Guru verklaring?
  Op 17 Augustus is Shri Krishna Janma Ashtami. Welke partij komt met een Krishna verklaring?
  Op 29 Aug: Ganesh Jayanti. Welke partij zegt iets over Lord Ganesh?
  DD 6 Dec: Bhagvan Dattatreya Jayanti. Komt er een verklaring?

  Afgelopen 14 mei: Buddha Jayanti. Geen enkele partij kwam met een verklaring over de quest to peace van Lord Buddha.

  Dus vanwaar deze overdreven aandacht voor christenen en moslims?


  Maak melding

 9. You know who, degenen die op zo een manier aan Ramadan meedoen hebben niet begrepen hoe het wel moet (informatie over Ramadan staat ook op onze pagina). En zelfkastijding zoals ze in Iran doen is niet van de Islam, het zijn dan ook shiïeten die wij niet als moslims erkennen (know the difference). Zowel door Boko Haram, Taliban als door ISIS wordt er geen genocide gepleegd, Boko Haram is er te klein voor en die houdt zich voornamelijk bezig met hit-and-run acties waarmee ze zich niet echt geliefd maken bij de bevolking, de Taliban welke grote steun onder de bevolking geniet is sinds 1996 de legitieme regering in Afghanistan en ze strijden momenteel tegen een bezettingsmacht (de zoveelste) die op het punt staat zich volledig terug te trekken waarmee ze hun verlies nemen en de Taliban weer verder kan gaan waar ze in 2001 waren gebleven en ISIS geniet ook grote steun onder de bevolking van Irak waar ze bezig zijn met de orde herstellen en de shiïetische milities te bestrijden welke de afgelopen jaren onze broeders en zusters onderdrukt hebben waarbij door de shiïeten ook duizenden van hun gevangen genomen zijn of zelfs (na gemarteld te zijn) vermoord.


  Maak melding

 10. Zojuist de facebook pagina van de Polder Dawah Centrum bekeken. Daar lusten de honden geen brood van. Wat een foute figuren. Wat mij betreft grijpt de overheid vandaag nog in.


  Maak melding

 11. Quincy er staan mijns inziens geen vreemde dingen op en van de overheid hebben we de afgelopen twee jaar ook geen bezoek gehad dus het zal wat dat betreft reuze meevallen maar wellicht kan je je antwoord nader toelichten?…


  Maak melding

 12. Polder Dawah Centrum,

  Kunnen jullie mij uitleggen, wat het verschil is tussen moorden en standrechtelijke executies ?
  In beide gevallen gebeurt het namelijk met voorbedachte rade en naar – let wel – Westers recht is moord gelijk aan een standrechtelijke executie.
  In vind dit wel een heel vreemd onderscheid, dat jullie maken.
  Over de situatie in Irak, Iran, Pakistan en Syrie laat ik mij niet uit, anders, dan dat in die landen gewoon een stammentwist wordt uitgevochten en dat gaat al eeuwen zo.
  De een is niet beter, dan de ander.
  Ik heb overigens een bezoekje gebracht aan jullie site en wordt daar bepaald niet enthousiast van.


  Maak melding

 13. Rudinho, moord wordt gepleegd met voorbedachte rade en een standrechtelijke executie kan, bijvoorbeeld tijdens een oorlog, als straf vanwege de moord uitgevoerd worden op de moordenaar. Verder worden standrechtelijke executies gebruikt om deserteurs, helpers van de vijand, spionnen, onderdrukkers etc. te executeren, een executie is het uitvoeren van een vonnis. En waarom wordt je niet bepaald enthousiast van onze deugdelijke site?


  Maak melding

 14. Ik wens ook al mijn moslim broeders en zusters een goede Ramadan !

  @Armand,

  Waarom? Wenst Polder Dawah Centrum iemand ooit een prettige kerst of geluukig Holi of goede Pesach toe?
  Je hoeft niet heiliger te doen dan de paus hoor.


  Maak melding

 15. Polder Dawa Centrum,

  Het feit, dat jullie standrechtelijke executies verdedigen, werp ik verre van mij.
  Ik ben opgevoed met het absolute, maar dan ook absolute beginsel, dat het niemand gegeven is iemand anders van het leven te beroven.
  Zo hoort dat ook te zijn in een beschaafde samenleving.
  Verder heb ik niets, maar dan ook helemaal niets met de islam.
  Als je de brandhaarden in de wereld ziet, dan zijn het vooral islamtische stammenstrijden, die elkaar naar het leven staan.
  Ga zo door zou ik zeggen, want eens houdt het op !!!


  Maak melding

 16. nps wordt voetoe boi van vhp en pl reken maar wat pero zegt .wie weet wordt rusland moslim en kan de achterban van rusland ook moslim worden .in iedergeval zal de ndp nooit onder doen voor zowel vhp als de pl .
  de ndp is op de goede weg en je ziet dat rusland in paniek is .
  hij weet niet welke kant hij op moet gaan met zijn weinige aanhang .
  nps dede kaba maar ding mang lissie voe vadong ,ze lopen op hun laatste krachten het spel is uit voor ze .ze hebben tot op heden nog steeds niets gebakken van wat somo ze heeft aangedaan .ze denken dat de creolen dom zijn .vhp pl gaan samen en die nps gaat achter ze aanlopen !!!de tijd zal het leren dat de nps haar les niet heeft geleerd .ze willen kosten wat kost gaan regeren ,princiepe hebben ze niet dat ontbreekt aan rusland .polak heeft het allang ingezien en daarom die overstap .
  polak weet dat de nps op haar laatste beentjes loopt dat mik a mang long .het zal mij niet verwonderen als er nog meer mensen volgen die weg lopen van de nps,wie weet misschien worden de overgebleven kopstukken van de nps moslim of wordt de nps samen gevoegd in de pl of vhp .
  wij van de ndp zijn op de goede weg .bouterse is en blijft de sterke man van suriname nu en in de toekomst rekenen jullie maar .hoe meer jullie op mc schelden hoe meer wij bemest worden .


  Maak melding

 17. Aan de ene kant wordt dit bericht op waterkant door tata’s gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten, en door 1 of andere moslimorganisatie gebruikt om even aan te geven dat bepaalde enge moordorganisaties goede dingen doen. Trieste gewaarwording.

  Volgens mij is de positie van de islam in Suriname nog altijd van een hele andere orde dan de situatie in bepaalde Europese landen, om het maar niet te hebben hoe het nu in de islamitische wereld vergaat.

  Laten zij die in Suriname ramadan vieren, lekker ramadan vieren….en hou je frustraties over elkaar lekker binnen je eigen muren.


  Maak melding

 18. hans
  ik heb liever dat mijn president zieltjes wint dan dat hij voor pedo wordt uitgemaakt ,of dat hij hulp verleent om een pedo partij in dit suriname op te richten .jij hebt het steeds over suriname maar tijd om in eigen huis te kijken in wat voor ellende de mensen leven in nederland .is het jou niet opgevallen dat er veel surinamers terug keren naar eigen land .ze zien het niet meer zitten hans .waar is het paradijs .paradijs met voetsel banken en hoge werkloosheid discriminerende opmerkingen overal .het zijn geen incidenten hans wilders heeft een behoorlijke aanhang probeer daar wat aan te doen .wij zijn niet rijk maar eten drinken rijden mooie autos
  ,dat komt je toe als jij je best doet hans .in mijn land kan je bereiken wat je wil als jij je best doet .ik heb bouterse niet nodig ik heb front ook niet nodig maar bouterse is voor velen de juiste man op de juiste plaats .en ik vindt het prima dat er geen ontwikkelings geld meer is en wij zitten niet te wachten op geld .iedere bijdrage is mee genomen maar met wederzijts respect .het is geen grootspraak het is geen arrogantie maar het is de realiteit en dat bewijst deze regering dat zij nederland niet nodig hebben als zij denken dat zij gaan bepalen wie president wordt .front is misschien afhankelijk van nederland niet de mc .


  Maak melding

 19. Allah is aan niets en niemand verbonden helemaal niet aan politiek het zweren in allah bij aannemen van een taak is om de mensheid in dwaling te brengen na het zweren en aanname van een betrekking word direckt gezegd allah en politic gaan niet zamen wereld kundig wie houd wie voor de gek


  Maak melding

 20. Pero , dat SuriNeds terug keren naar suriname heeft er voor een groot deel mee te maken dat ze met wat ze met wat ze overhouden van hun uitkering W.A.O of A.O.W of de Remigratieregeling uiteindelijk netto meer overhouden dan in Nl. in ieder geval plezieriger onder de tropenzon in het land van afkomst en daar geef ik ze groot gelijk in.Op dat oeverloze geblaat van jou over pedo,’s en voedselbanken ga ik maar niet meer in want jij sluit toch je ogen en oren voor de wantoestanden op dat gebied in Suriname, ontiegelijke paarse cassaveboer


  Maak melding

 21. hans je hebt geen weerwoord mijn antwoord staat hier boven .loop te dromen dat het mensen met een uitkering zijn ,het zijn mensen die hard hebben gewerkt .beledig mijn landgenoten niet ongeacht als ze fronters of mc zijn .zelfs familie van mij die terug zijn en hard hebben gewerkt of een zaakje beginnen .denk jij dat die wao die jullie steeds inpikken van die buitenlander een vet pot is .zelfs dat gunnen jullie die buitenlanders niet die hard hebben gewerkt in nederland .vertel je poep aan rutte of die fronters .hans.


  Maak melding

 22. Rudinho, standrechtelijke executies komen over de hele wereld voor dus zo vreemd is dat niet en waar jij en/of ik mee zijn opgevoed daar hebben anderen geen boodschap aan.


  Maak melding

 23. Polder Dawah Centrum,

  Het feit, dat standrechtelijke executies overal in de wereld plaatsvinden, wil nog niet zeggen, dat ik het daarmee vanuit mijn eigen principes eens moet zijn.
  Ik ben tegen alle vormen van standrechtelijke excuties, omdat niemand het recht heeft om iemand anders van het leven te beroven.
  Wij zullen het daarover nooit eens worden, omdat Polder Dawah Centrum standrechtelijke executies verdedigt en dat blijkbaar de gewoonste zaak van de wereld vindt.
  Ik denk daar ander over.


  Maak melding

 24. @ Pero.

  Zit je weer aan de drank ????

  Kapt ermee, misschien krijg je een beetje verstand man.

  Alles van jou gaat over politiek, erger nog : yu no abi no wan verstang over politiek,dus yu é L..l kewoon !!!!!!!!

  Na mi taki, Dja dja Man.


  Maak melding

 25. Politiek en geloofsovertuiging gaan niet samen,er wordt gemoord onder de mom van het geloof. Dus kort samen gevat :
  NPS zit gewoon te ouwe hoeren, en probeert zo zieltjes te winnen, i.v.m de komende verkiezing !!!!!
  Ding allamala kang njang mie……………..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.