dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidJustitie Suriname onderzoekt mogelijke orgaanhandel

Justitie Suriname onderzoekt mogelijke orgaanhandel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jun – Er komt een justitieel onderzoek naar de mogelijke handel in menselijke organen. Dit meldt de Ware Tijd. Aanleiding is een advertentie in de krant waarin donornieren worden aangeboden.

Vanuit politieke hoek was al aangedrongen op een grondig onderzoek. De politieke partij Doe stond er in een verklaring op dat de zaak niet blauwblauw werd gelaten. Volgens de Ware Tijd is ene Rodney R. opgeroepen door de afdeling Trafficking in Persons van het Korps Politie Suriname. Rodney R. blijkt de advertentie te hebben geplaatst. Hij gaat er vanuit niets verkeerds te doen. Zijn advertentie is eenvoudigweg verkeerd begrepen.

“We zijn bezig te kijken wat deze is. Het Openbaar Ministerie gaat na of het mensenhandel betreft of een oplichtingscase”, zegt Judith Dragtenstein, hoofd van Trafficking in Persons. Rodney R. zegt niets anders te hebben bedoeld dan nagaan of er een markt was voor donororganen. Bovendien ging het er niet om donoren te werven. Uitgekeken naar patiënten die niet meer geholpen kunnen worden in eigen land. De opdrachtgever is een transplantatiecoördinator in de Verenigde Staten van Amerika.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Steeds als we denken dat we alles gehad hebben,komt er nog iets bij dat we voor onmogelijk gehouden hadden in Sur.We hopen dat het dit keer maar loos alarm is.


  Maak melding
 2. Rodney R. zegt niets anders te hebben bedoeld dan nagaan of er een markt was voor donororganen!!!

  op een bevolking amper een 1/2 miljoen???

  ai boi,…


  Maak melding
 3. Orgaanhandel is al eeuwen legaal. Ook in Sr en Nl.
  Mannen steken hun orgaan toch in de orgaan van vrouw tegen betaling? Dit is ook orgaanhandel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES