zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOndernemers hekelen idee autoloze dag

Ondernemers hekelen idee autoloze dag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 jun – Ondernemers zijn alles behalve gelukkig met de voorgenomen autoloze dag in de binnenstad van Paramaribo. Het stoort vooral dat er geen overleg vooraf is geweest. De geplande datum blijkt in een ‘gevoelige’ periode te vallen.

De autoloze dag, onderdeel van een milieucampagne, is vastgesteld op twee en twintig september. Dat is midden in een periode van inkopen voor het nieuwe schooljaar. De ondernemers voelen zich overvallen, omdat ze niet gekend zijn. “Een dief in de nacht”, zo beschrijft ondernemers Shyam Binda het idee tegenover de Times of Suriname. Als voorzitter van de Associatie van Kleine & Middelgrote Ondernemingen in Suriname, Akmos, eist hij bezinning.

De districtscommissaris van Paramaribo, Mohamed Kasto en de Boyscouts Suriname hadden moeten afstemmen. Als organisatoren van de autoloze dag hebben zij zich vrij egocentrisch opgesteld. Nu zitten de ondernemers met de gebakken peren. Gevreesd wordt voor minder klandizie. Geldtransport van bedrijf naar bank of omgekeerd, is ook niet mogelijk. Binda vindt dat het bedrijfsleven al genoeg kopzorgen heeft aan onder meer de overdaad aan nationale vrije dagen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Idd gros van de nationale vrijedagen kunnen geschrapt worden.
  Zoveel vrije is van de zotte. Potentiele investeerders zien dit ook. Regelrechte ramp.


  Maak melding
 2. Wat een flauwekul argumenten dat van die inkopen vooer het schooljaar, schriften pennen etc. hebben ze toch nodig dus kopen ze die de dag ervoor of erna wel, als het aan de ondernemers alleen lag, zaten er 8 dagen van 25 uur in de week met het idee meer te verkopen, bullshit natuurlijk, geld kun je maar 1 keer uitgeven of dat nu in 5, 6 of 7 dagen gebeurt, op is op, maar een dag opofferen voor het milieu is er niet bij,. de materialisten


  Maak melding
 3. Autoloze dag, wat een onzin. Alles wat er in Nederland gebeurt moet ook in Suriname gebeuren, mensen van Suriname, jullie zijn toch onafhankelijk, dus kom dan ook met eigen ideeën.
  Er gebeurt veel te veel wat de Bakra’s ook doen in Nederland.
  Autoloze dag is helemaal niet nodig in Suriname of wel? Het lucht is lang niet zo erg vervuild als in het buitenland, dus hou a.u.b. ermee op. En als jullie zo nodig zo een dag willen, dan maar beter communiceren met een ieder die eronder komt te lijden. Niets verplichten. Nonsens!!!


  Maak melding
 4. Als ex ondernemer weet ik hoe belangrijk inkomen is maar inderdaad tijd genoeg om school spullen te kopen en wat moet dat een mooie dag zijn 22 september om dit te doen, veilig en gezond met je kind de stad in die dag!!

  Maar het echte milieu invde binnen stad is het weren van de bussen! Ongelooflijk milieu onvriendelijk zijn ze.

  Suriname en ondernemer er is werk aan de winkel!!


  Maak melding
 5. Ik stel voor dat we om het millieu te sparen, allemaal op 26 december a.s. niet poepen en plassen. Wat een besparing aan water, bomen (toiletpapier), zeep etc.


  Maak melding
 6. Beste Janssen, Nederland en Suriname maken deel uit van de aarde. Als Nederlanders hun milieu vervuilen hebben ze ook ons milieu vervuild en omgekeerd, milieuvervuiling stopt niet bij de landsgrenzen, b.v. de atmosfeer is een geheel, de luchtvervuiling stopt niet bij de grens. Als Nederland een maatregel treft om het milieu te beschermen is er geen enkel reden te bedenken dat wij dat in Suriname niet overnemen en omgekeerd. Denk je dat het een goed idee is om pas maatregelen in Paramaribo te treffen wanneer de lucht boven Paramaribo even vuil is als boven Rotterdam, het is toch verstandiger om het in Suriname nooit zo ver te laten komen als in Rotterdam.
  Wanneer wij (de hele mensheid) Moeder Aarde vernietigd hebben, is er geen andere aarde waar we naartoe kunnen gaan om verder te leven, dan pas zullen we er achter komen dat al het geld van de wereld niets voorstelt, maar dan is het te laat.


  Maak melding
 7. Reageerders, odi odi.

  Ondernemers in Paramaribo & omstreken hekelen idee autoloze dag in Switie Sranang.

  @JAN JANSSEN, je dient ook bewust te zijn van het ‘milieu’.

  Autoloze dag aanzet milieubewust Suriname (waterkant.net)

  En zijn ze echt milieubewust in SU.?

  Sinds 2006 steekt kwikproblematiek steeds de kop op.
  Inheemsen lijken vruchteloze strijd te voeren tegen kwikgebruik porknokkers en garimpeiros.

  Totale mijnbouw zorgt voor hoge kwikuitstoot

  Petflessen hopen zich op in dorpen en rivieren in het binnenland.
  Districtscommissaris Naana trekt aan de bel.
  Maar ook in alle districten en Paramaribo.

  http://www.scholieren.com/werkstuk/10638
  Milieuvervuiling:
  Een leuk werkstuk voor de jongeren om eventueel zelf te raadplegen.

  Alleen fietsers en mensen die zich te voet voortbewegen, zullen worden toegelaten.
  Dan zullen wederom ontheffingen worden verleend door DADA & Co. op 22-09-2014 voor de
  eerste officiële autoloze dag aan zijn ………!!!

  Ik hoop dat het KPS. op 22-09-2014 alle strategische punten in en uit Paramaribo, scherp in de gaten zullen houden.
  Want die Rovers en andere Criminelen zullen extra hun best doen om hun slag te slaan.

  En voor (pero & sra) heb ik wat beeldmateriaal.

  Ook toen was er een klein probleem met het (milieu)!
  Dan kunnen ze zich alvast voorbereiden voor een autoloze dag in Suriname.

  Ze kunnen die dag gebruikmaken van hun fietsen of muilezels.
  http://eeuwvandestad.nl/archives/3662
  Nieuws uit de West: Paramaribo.


  Maak melding
 8. Fer Odi odi

  ken je deze nog?

  da mo tek wang lijn elf (te voet verder gaan)!

  en idd een mooie dag om te fietsen, en voor de betere gesitueerden zoals cowboy Lonnie ….paardrijden, voor onze mattie @sra de ezel!


  Maak melding
 9. Van Surinaamse politici hoeft je geen rationeel denken te verwachten. Ze wouden meedoen met de wereld dus moest autovrije dag komen. Zonder enkele studie die ze wel in andere landen doen, meeste landen doen het op een zondag wanneer alles toch al gesloten is. Maar Suriname is puru broeku weri broeku.


  Maak melding
 10. Wat zou het fijn zijn om een reclamevrije dag te hebben op de tv. Van al die reclames om de 20 minuten, die maar niet ophouden en al die reclames in de rust van de voetbalwedstrijden kan een mens gestoord raken. Dus doe ons milieu een groot plezier en stop reclame op TV en Radio helemaal op een bepaalde dag van het jaar. Eindelijk eens tv jijken zonder die eeuwige prikkels om iets te kopen.


  Maak melding
 11. Deze ondernemers moeten worden heropgevoed. De overheid moet hen ter verantwoording roepen en hen ook te laten inzien dat er nog grotere belangen zijn dan alleen aan centen te denken.

  Deze ondernemers zijn waardeloos en hebben de consumenten, de Surinamers, kinderen, enz niet veel aan.


  Maak melding
 12. Misgien mensen het niet so sien, maar op 13 juli, fienaledag voetbal, dan gaat heel wereld 2 uur lang niets doen, alleen tv kijken. Dit is heel erg goed voor mieljeu. Moeder Aarde krijgt rust 2 uur. Eindelijk.


  Maak melding
 13. Wat mij betreft mogen er nog meer autoloze dagen komen en autoloze wegen.
  Neem bijvoorbeeld de Tourtonnelaan, waar er op zondag langs de weg een leuke markt wordt gehouden. De kraampjes staan zowat op de asfaltweg. Je moet er echt langs schuifelen met één been op de weg, terwijl het verkeer voorbij raast alsof er niets aan de hand is. Een ongelooflijk gevaarlijke toestand.
  De kraampjes staan aan weerszijden van de weg. Vanwege de plassen die er liggen ben je soms genoodzaakt over de weg te gaan met alle toeterende auto’s die je passeren en scheldende chauffeurs.
  Ik vind dit zo’n achterlijk, ongeciviliseerd fenomeen dat ik mij er eigenlijk voor schaam.
  Ik zou heel hard willen roepen: “Sluit de Tourtonnelaan op de zondagochtend af voor het verkeer” maar ik ben bang dat niemand mij hoort. Surinamers zijn lui om te lopen, ze rijden je liever het ziekenhuis/ mortuarium in.
  Zelfs de verkeerspolitie is blind voor deze levensbedreigende toestand.


  Maak melding
 14. Ondernemers gaan over lijken!
  Ze dulden niets wat hen zogenaamd in de weg staat om geld te maken.
  Milieu is voor hen een vies woord en groen de verkeerde kleur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES