Functioneren gevangenisdirecteuren onder de loep

23

PARAMARIBO, 25 jun – Het functioneren van gevangenisdirecteuren wordt tegen het licht gehouden. Minister Edward Belfort van Justitie & Politie is alles behalve tevreden. Er gebeurt nog te veel binnen de gevangenismuren dat het daglicht niet verdraagt.

Nogal wat misdrijven vinden er plaats zonder dat er echt tegen wordt opgetreden. “Het gebruik van mobieltjes door gevangenen, oplichting vanuit de gevangenis, diefstal binnen de inrichtingen en seksueel misbruik van gedetineerden”, zegt Belfort tegenover de Ware Tijd. Daarom wordt nu een grondige evaluatie verricht van het functioneren van de leiding in de diverse gevangenissen. Erg is ook dat deze gevallen nergens worden gerapporteerd of vastgelegd.

Het heeft er zelfs veel van dat in de gevangenis een soort stimulerend beleid wordt gevoerd. “De mensen worden juist beschermd. En als je vraagt, komt er geen bevredigend antwoord”, aldus Belfort. Tijdens een recent politieonderzoek van de politie naar een drugslijn vanuit de gevangenis, bleek dat de directeur ging dwars liggen. Belfort heeft er schoon genoeg van en sluit maatregelen niet uit. “Het kan roulatie zijn, maar ook ontheffingen.”

23 REACTIES

 1. Wanneer wordt het functioneren van Belfort tegen het licht gehouden ? Die man laat ook een spoor van ellende achter.
  Onder zijn bewind hebben criminelen vrij spel in Suriname. Maar goed Bouterse wil Brunswijk niet voor het hoofd stoten. En daarmee houden deze bejaarden ze elkaar gegijzeld met als grootste verliezers de burgers.


  Maak melding

 2. Het functioneren van gevangenisdirecteuren wordt tegen het licht gehouden.

  Maar wanneer wordt het (functioneren) van het Kabinet DADA & Co. eindelijk tegen het (licht) gehouden?

  Nogal wat misdrijven vinden er plaats zonder dat er echt tegen wordt opgetreden.

  Alsof er geen (misdrijven) buiten Santo Boma plaatsvinden.
  Maar men durft nimmer daadkrachtig op te treden.
  Kijk ook om je heen minister BELLY.
  Heel wat criminelen & misdadigers zijn nog steeds buiten Hotel Santo Boma.

  En over het (stimulerend beleid) gesproken!
  Kijk en let ook op het (stimulerend beleid) van DADA & Co. naar de rest van het volk minister BELLY.

  Tijdens een recent politieonderzoek van de politie naar een (drugslijn) vanuit de gevangenis, bleek dat de (directeur) ging (dwars) liggen.

  Maar reeds geruime tijd wordt er (dwars) gelegen door DADA & Co. onder het toeziend oog van Steve Meye Wonder in SU.

  Dus nu wachten wij rustig af op het voornemen van minister BELLY, om tot “ontheffingen” over te gaan.


  Maak melding

 3. Maar dan, is de gevangenis dan niet de veiligste plek in Suriname zoals Belfort ons doet overkomen ?
  Belfort die ziet de Santo Boma jail toch niet als een gevangenis?!
  Neen toch,hij ziet het toch als een soort van rehabilitatie centrum voor de boeven[criminele studenten} en bovendien behalen de boeven in record tijd een ulo en computer diploma dankzij meneer Belfort !
  Hmmmmmmm….misschien is meneertje Belfort van plan 1 van zijn cum laude afgestudeerde crimineel student als hoofd te plaatsen daar,


  Maak melding

 4. bellie is een kontekusser…hy dient eerst de misstanden van zijn press en baas brunsie bespreekbaar te maken. Begin eerst bij het begin waar het probleem ligt maar hij verlegt het probleem naar anderen toe..
  Zijn baas strooit zand in de ogen van het volk maar bellie probeert ‘hem te overtreffen….bellie probeert awarra’s te strooien.

  Bellie…wie een kuil graaft voor een ander…….wordt zelf moe.

  .


  Maak melding

 5. Hoor wie het zegt !!!
  Belfort is zelf degene die schuldig is aan deze ontwikkeling.
  Hij heeft als minister het gevangeniswezen nooit goed kunnen managen en nu in het laatste jaar voor de verkiezingen komt hij met een paar maatregelen.
  Dat is wel heel erg doorzichtig.
  Er vinden gewoon teveel misdaden plaats onder deze minister en iedere keer als hij zegt er wat aan te doen, gebeurt er niets maar dan ook helemaal niets.
  Doorspoelen deze minister !!!


  Maak melding

 6. Het functioneren van Belly him self kan niet tegen het daglicht, vandaar dat hij de splinter in andersmansoog ziet , en dat K balk, in de zijne niet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. koos en ray
  so so kaka oeng e takie stront praten jullie net als soemita en somo .
  wat heeft santhoki gedaan toen hij aan de macht was ,geen bal heeft die taliban gedaan allemaal bla bla bla .koop je niets voor .
  het zelfde geldt voor soemita en somo die de javanen oproepen tot eenheid .de hindustanen doen het zelfde .de creolen maken elkaar af en de javanen en de tanthokies lachen in hun vuist .de creolen hebben meer dan 7 politieke partijen en zijn verdeeld en daar maken somo soemita en die santhokies dankbaar gebruik .ik hoop dan ook dat de creolen inzien wat er zich afspeelt ,en daarom zeg ik bouterse ga zo door .


  Maak melding

 8. @pero
  Sherif Shan is allicht van zo’n onbesproken gedrag dat hij uitgenodigd is om voorzitter te zijn van een grote internationale antidrugs organisatie in de VS. Hij is internationaal on omstreden en kan overal gaan waar hij wil. Hij wordt met evenveel respect ontvangen als de president maar in veel meer landen. Sherif Shan heeft geen enkele reisbeperking en sterker De president en zijn mede standers hebben bij hun aantreden wel heel erg duidelijk aangekondigd dat zij minimaal de helft van de VHP op zouden laten sluiten vanwege …… vermeende oneigenlijke handelingen in functie…..

  Tot op heden is er geen enkele klacht bij justitie ingediend en wordt er allen maar wat via de staatsmedia geroepen.
  Beste pero ondanks alle power van deze regering en haar minister van Juspol heeft men niets kunnen vinden om ook maar een enkele klacht te formaliseren. NIETS na vier jaar zoeken.


  Maak melding

 9. Pero :

  Zit je weer aan de fles ?????

  Het gaat hier om het functioneren van Belly him self en niet,

  van welke politieke partij dan ook !!!!

  Neem nog een shot,dan kan je misschien helder denken !!!!

  No spang,

  Law man Dja.


  Maak melding

 10. langa mang
  er is niets afte keuren aan belfort dus daar heb ik het niet over .
  ik heb het over het algemeen belang en niet over belfort .
  als ik moet gaan afkeuren zou ik de gehele front afkeuren dus breek mij de bek niet open mie mang .verbeter de wereld begin bij je eigen .


  Maak melding

 11. @Pero
  Pero,pero toch.
  Santokhi is de ere ex- voorzitter van de CICAD geweest.
  Santokhi heeft geen Amnestie nodig om zich te sterk te voelen of op reis te gaan.Hij wordt bovendien niet door de INTERPOL GEZOCHT,Heeft geen enkel vonissen op zijn naam staan.
  Hij is gewoon SANTOKHI de NEXT PRESIDENT van Suriname !!!
  O,ja je baasje probeerde hem een gevangenisstraf opgelegd te krijgen,maar je baasje kon zijn uit zijn duim gezogen verhaaltjes niet bewijzen en toen moest hij op zijjn handen en voeten kruipen en Iam Sorry zeggen tegen Santokhi !!!
  Dit allemaal gebeurde toen de rechters in Suriname niet bang waren en door niemand ,niet geintimideerd konden worden.
  Een ode dus aan de rechters van toen !Die van nu ,de hedendaagse rechters van nu dus,zijn de loopjongens van bouta !!!


  Maak melding

 12. jojo die man is naar amerika gegaan en is niet uitgenodigt dus lul niet dom .ik ken je niet maar ik proef dat je een hindustaan bent die weer gaat lopen opscheppen .amerika heeft geen problemen met suriname onthoud dat en suriname heeft geen problemen met amerika .wat die zoon van bouterse heeft gedaan is zijn probleem en geen probleem van de surinaamse natie .jou verbeelding dat amerika alleen om chandrika santhoki te doen is is gelul ze kennen santhoki niet in amerika onthoud dat opscheppen kun je goed .maar als er wat negatief over de hindustaan wordt gezegt discrimineert pero .opolong boy .wie is santhoki mijn god wordt wakker man wie is die onder minister van buitenlandse zaken van amerika .wie kent hem niemand .wij kennen kerry buitenlandse zaken en de zwarte minister van justitie holder in amerika .als santhoki met die mensen had gesproken had ik hem een pluimpje gegeven .
  dag jojo


  Maak melding

 13. @Pero
  Allereerst ben ik geen Hindoestaan. Ik kan zelfs regelmatig niet goed met ze door de deur. Maar dan is het een persoon met de eigenschappen die men graag op deze groep projecteert.
  Ik heb alleen de VS aangehaald omdat ik de naam van de instelling niet herinnerde.Ray heeft dat opgelost CICAD.

  U begint daarna over wie VS, Dino etc. . Daar is best iets tegen over te stellen. Vorig jaar zomer ging de president met veel kabaal en een geleend vliegtuig naar China voor een KEY NOTE speech aan een of andere instelling. Het bleek achter af geen staatsbezoek maar een werkbezoek. Probeert u ergens in de digitale wereld iets van dit bezoek terug te vinden. Ga aub wat de resultaten waren en vergelijk die met de kosten, de ophef etc.
  Kijkt u aub eens naar het filmpje van het laatste bezoek van de president aan Cuba, zijn ontvangst, zijn verfomfaaide kleding (net of er geen reserve hemt was) en zijn vraag aan de tolk waar ben ik hier voor (wat is de gelegenheid/ hoeveel jaar revolutie).

  Als u een stok zoekt om te slaan moet u wel een echte zoeken.

  Nogmaals in ben een wereldburger en doe niet aan etniciteit. Ik vind het leuk dat mijn schoonmoeder een chineese met kroeshaar was.


  Maak melding

 14. @Pero
  hallo pero hier een leuke artikeltje vooor jou,

  Tijdens de militaire dictatuur heeft de Surinaamse pers ernstige averij opgelopen. Het was niet alleen de censuurmachine die ernstige schade toegebracht heeft aan de kwaliteit van de media. De gebeurtenissen van 8 december waarbij er in een dag 2 radiostations en een aantal belangrijke dag- en weekbladen werden weggeschoten zijn desastreus geweest voor de ontwikkeling van de persvrijheid en de kwaliteit van de democratie na 1987 toen de militairen het politieke leven vaarwel zeiden.

  Een ander probleem dat nog steeds parten speelt is dat de nieuwe Surinaamse regeringen na 1987, niet in staat bleken een nationale dialoog te starten over de militaire periode. Men kon geen gemeenschappelijke (nationale) boodschap genereren om het volk uit te leggen dat de schuldenlast en het lichtzinnige monetair beleid gevoerd door de militairen het land naar de afgrond van het bankroet hadden gebracht. En omdat de mensen in de straat niet wisten wat er was gebeurd en waarom er geen economische verlichting kwam gaven ze de regering de schuld. Maar er was geen geld. Het geld was op en Suriname kreeg geen nieuwe leningen voordat ze elke cent terug hadden betaald die door de militairen en anderen was geleend. Suriname moest elke kredietlijn aangegaan door de BV Bouterse om auto’s en cement aan te schaffen terug betalen.

  Het lukte de regeringen van het Front en het Nieuw Front niet om de mensen te vertellen welke impact de jaren 80 hebben gehad op de economie en het sociale leven. Men mistte de overtuigingskracht om een politieke boodschap te formuleren die sterk genoeg was om nationale eenheid te smeden. De vraag is of de etnische partijen een dergelijke nationale boodschap wel WILDE formuleren, want samenhang en eenheid smeden zou immers diep grijpen in het bestaansrecht van de etnische politieke partijen!

  Er zijn twee zaken die spelen, ten eerste, slechts een handjevol mensen weet wat er zich in de jaren 80 afspeelde, en ten tweede, er waren teveel raciale issues die het nationale belang doorkruist hebben, juist tijdens de periode van transitie, toen er alle kansen waren om het kiesstelsel te hervormen en af te rekenen met de glazen-stolp mentaliteit .

  En omdat er in Suriname geen nationale dialoog kwam nadat de militairen het veld hadden geruimd, kon het gebeuren dat mensen met een discutabele reputatie zoals Ronnie Brunswijk, Desi Bouterse en Salam Somohardjo na alle conflicten en het geweld, straffeloos de politieke arena konden betreden en zichzelf konden presenteren als strong men. Salam Somohardjo wordt geschraagd door de Javanen, omdat hij hun taal spreekt en appelleert aan hun noden; De aanhangers van meneer Brunswijk zien de opmars van Bravo als een succesverhaal, ‘een van hen die de armoede en het bos is ontstegen’. Nu danst hij met Rick Ross en rijdt rond in een grote wagen’. Desi Bouterse dat is een verhaal apart; hij ging toen hij nog ambteloos burger was naar de mensen toe, en luisterde naar hun noden en beloofde hun wensen te vervullen……ze te bevrijden uit de Glazen stolp en ze weer hun trots terug te geven.

  De media en de diep verdeelde middenklasse zwijgen en kijken lijdzaam toe. Maar terwijl er binnen diepe en doodse stilte heerst, wordt er buiten de landsgrenzen luidop gesproken en gedebatteerd over de politieke situatie in Suriname. In Suriname spreekt niemand over de president. Meneer Bouterse lijkt ontastbaar. Niemand durft hem euvel te duiden. Iedereen is bang voor de toorn van de achterban, en mogelijk, repercussies vanuit een onverwachte donkere hoek. In het buitenland wordt de Surinaamse president verguisd en geminacht vanwege zijn aandeel in mensenrechtenschendingen en zijn vermeende criminele achtergrond.

  Er zijn drie heren met aspiraties om de volgende Surinaamse president te worden, en alle drie hebben ze een besmeurd blazoen. Twee van de drie hebben bloed aan de handen. Alle drie hebben ze in Nederland problemen met Justitie gehad; meneer Somohardjo heeft in Nederland mogelijk problemen met de fiscus en meneer Brunswijk moet een straf komen uitzitten. Meneer Bouterse heeft een advocaat in de arm genomen om zijn onschuld te bewijzen. Want hij is erin geluisd.

  Wat de Surinaamse media niet opschrijven is, dat er in de internationale media wel degelijk artikelen zijn verschenen die de Surinaamse president koppelen aan internationale misdaad. De Braziliaanse media schrijven sinds het aantreden van de huidige Surinaamse president over de mogelijke betrokkenheid in internationale criminaliteit. Net als de Amerikanen, overigens. De kwaliteitskrant O Globo schrijft dat het Surinaams presidentschap als een schild voor illegale witwaspraktijken wordt gebruikt die het hele continent beslaan, over de oceaan richting Europa, Azie en Afrika

  Bronnen die eens dichtbij de Surinaamse legerleiding stonden meldde dat de familie Bouterse een bezoek bracht aan Zwitserland na een staatsbezoek in Ghana. Ook de Libische leider Moamar Ghadaffi werd bezocht tijdens die bewuste reis. O Globo schrijft in 2011 over voorbeelden van witwaspraktijken die de afgelopen twee jaar (dus 2009) plaatsvonden en noemt daarbij expliciet de naam van de Surinaamse politicus Desi Bouterse, de latere president van Suriname.

  Het is onbegrijpelijk dat ondanks deze veelheid van bronnen de Surinaamse media nimmer notitie hebben genomen van deze berichten, en zelf een onderzoek startte om te kijken of de feiten inderdaad kloppen, al was het maar om de eer van de president te redden. De schokgolf die door de Surinaamse natie ging daags na de euforie van een mooi en prachtig Carifesta feest in 2013 toen Dino Bouterse gearresteerd werd spreekt boekdelen. Het is onvoorstelbaar dat men plotseling geconfronteerd werd met de berichten over de drugspraktijken van de BV Bouterse, want via de mofo-korantie zijn deze tories allang en breed besproken en uitgemeten onder brede lagen van de bevolking. Tenminste dat is het vermoeden.

  Maar die glazen stolp dempt de mofokorantie. De tories worden wel besproken maar in kleine clique, mensen die elkaar vertrouwen en deze gevoelige kwesties met elkaar delen. De media zwijgt of bericht braaf dat de president naar het WK afreist. Niemand die durft de schrijven dat de president vertrekt terwijl er mogelijk 1.100 mensen hun baan dreigen te verliezen. Niemand durft te melden dat de president met een heel groot gevolg afgereisde, mogelijk op kosten van een bijna lege schatkist.

  De Surinaamse media meldt ongegeneerd dat de Surinaamse president ere-gast is tijdens de opening van het WK in Brazilië. Zouden ze anders bericht hebben als ze wisten met welk een dedain de Braziliaanse media over de Surinaamse president schrijft?

  Zou de Surinaamse pers durven schrijven dat men de Surinaamse president rekent tot de internationale maffiosi? En dat zijn aanwezigheid tijdens officiële gelegenheden in Brazilië wordt gezien als een smet en niet als een eer of een verrijking? Zoals Fohlia Politico.org schreef: “De Braziliaanse regering heeft een drugsdealer uitgenodigd voor een Pauselijke Mis” . Maar in Suriname wist men kennelijk van niets en schreven de kranten braaf op dat de Surinaamse president de ere-gast was tijdens een mis opgedragen door Paus Benedictus.

  Het kan verkeren! Dat is duidelijk.

  Per, niet lullen ja,
  je moest eens geweten hebben hoe over je baasje gesproken wordt international.

  En ja ,de surinaamse journalisten die zijn allang blij dat ze mee Mogen reizen met je baasje want hey de staatskas betaald voor ze.
  Na terugkomst van hun reisje hoor je en lees je ‘het is een vruchtbare reis geweest, en baasje is moe en kan niet gestoord worden ,nu gaat hij slapen als een roos,goodnight.


  Maak melding

 15. En begrijp maar niet waarom de Braziliaanse tak van amnestie international geen werk van maakt met het bezoek van deze crimineel aan hun land.


  Maak melding

 16. @pero,

  Goed zo miemang, Preach!

  En zei iemand iets als Satantokis onbesproken gedrag? Die moordenaar. Ergens is er een blog gemaakt over deze meneer zijn verleden.
  Maar natuurlijk willen jullie dat niet horen…….@Ray en geboefte.
  Het front heeft de bevolking altijd voorgehouden dat wij niets kunnen en vooral niet zonder Nederlandse steun.
  Jarenlang het Surinaams volk dom gehouden en ons angst ingeboezem.
  Stem niet op Bouterse anders is Suriname verloren. Wij zullen internationaal geisoleerd worden.
  Nu is hun bek gesnoerd.
  Nu gaan ze het anders proberen. Zogenaam is meneer een groot figuur in Amerika. Hij is de zoveelste in de rij van miljoenen.
  Een ieder weet dat je voor die amerikanen pas goed bent als je naar hun pijpen dans. (Grootste genocide pleger in de geschiedenis)
  De vraag is welke deal Satantoki heeft afgesloten. Wat heeft hij verkocht?
  Zijn Ziel? Suriname?
  Men heeft Bouterse met alle middelen proberen te bevechten.
  HE IS STILL STANDING.
  Drugshandel? Pure leugens en dat blijkt
  8 december? nooit bewezen ondanks 15j front met alle medewerking van NL.
  En het slechte nieuws voor de anti Bouterse is dat zijn buitenlands beleid alom geprezen wordt.
  Binnenland? Teveel tegenwerking van bepaalde figuren. Ondanks dat doet hij het goed dat zelfst zijn felste tegenstander dat moet toegeven.


  Maak melding

 17. Ik vermoed dat onze @pero niet erg logisch kan denken, daarom een kleine test.

  Beste pero,

  Als een kip 20 eieren in een jaar legt, hoeveel eieren legt ze dan per dag?

  A) 1
  B) 0,055 (20/365)
  C) 20
  D) 0,5


  Maak melding

 18. Pero,

  Jij bent een racist van het allerergste soort.
  Wees blij, dat je in Suriname woont !!
  In veel Afrikaanse landen, waar veel van onze voorouders vandaan komen, zou je allang tot de doodstraf zijn veroordeeld.
  De manier, waarop jij over andere bevolkingsgroepen in ons land praat is walgelijk.
  Ik heb er geen andere woorden voor.
  Je hebt het IQ van een pingo, kunt je niet fatsoenlijk in het Nederlands uitdrukken en zou eigenlijk geweigerd moeten worden op dit forum.


  Maak melding

 19. rudinhhio
  als je nou hindustaan of wat dan ook bent wees jij blijh waar je nu zit .ik ben en blijf een surinamer die zijn land niet verlaat voor een uitkering .jullie jullen maar wat over suriname maar weten niets over suriname .ik ben een zeer en zeer trotse creool van surinaams komaf en als je mij afrikaan wil noemen prima maar met normen en waarden mie mang .roep miuj een racist prima maar pero slaat de spijker op de kop .wees jij maar blij dat je in nederland woont in suriname was je aan de bedelstaf mie mang ,niet voor niets zijn velen naar nederland gevlucht bang dat de creool ze zogenaamd zouden verkrachten als su anafhankelijk zou worden .zit nog vers in het geheugen hoor .wij zijn in suriname nog steeds en er zijn geen hindustaanse meisjes verkracht maar zie waar er werkelijk verkracht en vermoord wordt rudinhio jou soort in india en pakistan niet in suriname .en daarom ben ik blij dat ik een afrikaan ben .jullie zijn niet beter dan die afrikaan ,in tegendeel kunnen die afrikanen je leren hoe je een vrouw of meisje moet behandelen .
  ik zal je verdere leed besparen mie mang
  dag rudinhio denk er overna het is de waarheid .jullie moeten blij zijn dat je in su bent gekomen met die boot niet ik .


  Maak melding

 20. @pero,

  Wanneer de mannen in Afrikaanse dorpen van huis weggaan, naaien ze de schaamlippen van hun vrouwen dicht (met draad en naald). Denk je dat die mannen bang zijn (concurrentie) voor de honden, dat ze dat doen? Dit gebruik is jouw erfenis. Doe jij dit ook als je van Domburg naar Paramaribo gaat? Ye naai dubbel, pero mie mang!


  Maak melding

 21. Pero @ over welke afrika heb je het

  Source wiki—

  South African actress Andrea Dondolo on Table Mountain in Cape Town, as part of One Billion rising, to call for an end to violence against women and girls.
  According to the report by the United Nations Office on Crimes and Drugs for the period 1998–2000, South Africa was ranked first for rapes per capita.[3] In 1998, one in three of the 4,000 women questioned in Johannesburg was raped, according to Community Information, Empowerment and Transparency (CIET) Africa.[4] While women’s groups in South Africa estimate that a woman is raped every 26 seconds, the South African police estimates that a woman is raped every 36 seconds.[5]

  In Congo of CAR vind er een verkrachting elke seconde plaats.

  Dus laat je beter informeren.

  Elke verkrachting sexueel geweld is een teveel. In India komt dit nieuws direct in de pers maar in Afrika is verkrachting doodgewoon een epidemie waar niemand om omkijkt, de pers in Afrika heeft geen tijd voor verkrachting in hun kranten. Vele afrikanen geloven nog steeds dat met aids besmette mannen genezen worden als ze een maagd verkrachten.

  Dus kierie a torie gie djaso.

  Groeten, fijne weekend en tang boeng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.