maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Volk raadplegen voor schrappen doodstraf'

‘Volk raadplegen voor schrappen doodstraf’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 jun – De doodstraf schrappen uit het Surinaamse wetboek van strafrecht gaat niet zonder meer. Dit stelt Harish Monorath(foto), parlementariër (Mega Combinatie/Nieuw Suriname). De mening van de samenleving zal moeten worden mee genomen. Weliswaar verkeren voorstanders van het afschaffen nu haast al in een feeststemming.

Het nieuwe wetboek van strafrecht kent geen doodstraf. Het wetboek moet nog worden aangenomen door het parlement. De Wereld coalitie tegen de doodstraf heeft Suriname zelfs al gecomplimenteerd. Toch is het oppassen geblazen. “De parlementariërs die tegen de doodstraf zijn, moeten niet denken dat zij zonder het volk te raadplegen daarmee stemmen zullen winnen”, zegt Monorath tegenover de Ware Tijd. Hij is ook deken van de Orde van Advocaten, maar weet dat de samenleving verdeeld is.

Als het op de afschaffing komt van de doodstraf, is lang niet elke Surinamer voorstander. Zelf heeft Monorath ooit tienduizenden handtekeningen verzameld voor behoud van de doodstraf. Dus kan hij het weten. Hij weet nu bal dat zijn politieke partij Nieuw Suriname tegen het afschaffen zal stemmen in het parlement. Toch heeft het er nu al veel van dat de afschaffing doorgaat. Kamer breed is er voldoende steun. Het wordt bovendien moeilijk terugkrabbelen nu Suriname al complimentjes krijgt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Nu kan DiDiBrie rustig wandelen naar Boxel, ook zij die vonden dat ze van de verdachten(dec 1982 moord) lijst geschrapt moest(en)worden. DiDiBrie no frede jij wordt niet gedood. Je krijgt dus geen doodstraf, terwijl DiDiBrie jij verantwoordelijk bent voor het feit dat zelf anderen zijn vermoord/gedood. Lafbek DiDiBrie go dok, want a amnestie foe joe é blijk wang flop. Su volk maak ze af op 25 mei 2015, oeng sit a FRONT baka. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 2. @Broeder Glenn Pengel, wat mij betreft gaan vandaag nog alle hoofdrolspelers van de coupe en de binnenlandsoorlog op het schavot. Iedere vorm van een eerlijke proces hebben ze van het begin getorpedeerd. Daarmee hebben ze hun rechten verspeeld.

  Trouwens iedereen die veroordeeld is voor meervoudig moord moet de strop krijgen. Voor deze beesten is er geen plaats in de samenleving. Een levenslange opsluiting is een aanslag op de portemonnee van de belastingbetaler. Opruimen is de goedkoopste en de beste oplossing.


  Maak melding
 3. Met de afschaffing van de doodstraf op dit moment wordt er een verkeerd signaal gegeven.In een tijd van toenemende criminaliteit kan er niet van verzachting van strafmaatregel gesproken worden.Zij die voorstanders zijn van afschaffing zijn niet in aanraking geweest met de zware criminaliteit of maken weinig kans daartoe.De meesten zijn toch omringd door lijfwachten.Zij zullen nooit ervaren hoe het aanvoelt om geliefden te verliezen door criminelen.
  Monorath heeft in deze gelijk om de slachtoffers en de toekomstige slachtoffers te vragen of ze eens zijn dat de doodstraf niet zal bestaan in Sur.Zo kan de regering weten of er draagkracht voor is.


  Maak melding
 4. De doodstraf werd gehanteerd op 8 Dec 1982. De Dec Beul loopt heden rond met Amnestie genoemd naar zijn naam BOUTA AMNESTIE ! En de rest van de criminelen heden….ach zij worden uitgenodigd om een ULO diploma en Computer diploma te behalen in Santo Boma Jail in NO TIME,spoed diploma dus zodat zij na een week weer de boel kunnen terroriseren !Net een opleidings instituut voor de criminelen dankzij belfort de beschermheer van criminelen !!
  Het volk werd tevens NOOIT geraadpleegd voor Het bouta amnestie ding,het werd ons letterlijk door de keel gedrukt !!!


  Maak melding
 5. De anti Bouterse kliek schreeuwen (Koosje, Glenn Pampa-engel en Reetje) hier het hardst.

  Als vandaag nog een referendum zou worden uitgeschreven voor invoering van de slavernij zou Suriname in rep en roer zijn.
  De doodstraf is barbaars. Wij hebben geen middeleeuw achtig toestanden nodig in Suriname.

  @Ray, de revolutie was nodig om bepaalde elementen in de samenleving te elimineren. Zij waren een gevaar voor de staat.
  Zij stonden hervormingen in de weg. Wanneer ga je dat eens begrijpen. Onze president verdiend een standbeeld daarvoor.

  Lang leve Bouterse, lang leve Suriname.


  Maak melding
 6. Parbo,

  Over de decembermoorden zijn de nodige boeken verschenen.
  Als je de moeite zou nemen om ook maar 1 zo’n boek te lezen, dan zou je begrijpen, dat wat jij zegt maar een heeeeeeeeeeel klein deel van de waarheid is.
  Ik vraag mij ook al of jij die periode wel hebt meegemaakt, ik in ieder geval wel.
  Jij zegt, dat destijds bepaalde elementen in de samenleving moesten worden geelimineerd.
  Dat had toen ook op een heel andere, meer beschaafde manier, gekund, maar dat is helaas niet gebeurd.
  Heel veel Surinamers vinden, dat wij nu geregeerd worden door elementen, die eigen moesten worden geelimineerd.
  Een aantal van onze politieke kopstukken heeft allemaal een dubieus verleden en wil koste wat het kost voorkomen, dat zij daarvoor worden gestraft.
  Dat zal voor jou waarschijnlijk een heel gewone zaak zijn, omdat je een fanatieke aanhanger van Bouta bent, maar voor mij niet, omdat ons land heeft te lijden onder deze regering.
  Deze regering komt beloftes niet na, slaagt er niet in om buitenlandse investeerders aan te trekken, wordt voortdurend gepiepeld door die paar multinationals, die we nog wel hebben en is er de reden van, dat alles voor de bevolking steeds duurder wordt.
  Daarom vind ik het volgend jaar hoog tijd voor a change.
  Deze regering heeft zijn kansen gehad, heeft ze niet gepakt en verdient het niet te worden herkozen.


  Maak melding
 7. @Parbo

  In de eeuw waarin wij leven en jij vindt dat de doodstraf afgeschaft moet worden kan je terb informative doorgeven dat het idd je baasje bouta is geweest die de doodstraf heft toegepast op 15 burgers van Suriname die hun mening durfde te uiten die je baasje niet leuk vond ! en toen werden zij voor het vuurpeleton geplaatst.Jij bent in de stenen tijdperk blijven hangen met je slaven en slavernij gedoe.
  Rudinho heeft je een advies gegeven, ga de boeken DE NACHT VAN DE REVOLUTIE OF DE OORLOG VAN DE SERGEANTEN LEZEN !
  Daarin staat stuk voor stuk vermeld dat je baasje uit EIGEN voordeel een coup wilde plegen en niet in slandsbelang. Als coupplegen een goed ding was zou op iedere dag van het jaar een coup gepleegd worden elders in de wereld en misschien ook in Suriname. Coup en Amnestie zijn geen HELDENDADEN ,alleen LAFAARDS doen begerig over deze 2 dingen. Je baasje is nergens welkom in de wereld waar er geen sprake is van een coup.je baasje is alleen maar maties met een handje vol coupplegers en dictators. die NIKS voorstellen. .Je baasje is zelfs een GROTE NUL .Ik noem hem de SERIAL KILLER VAN SURINAME .


  Maak melding
 8. @Armand
  Klopt, zoals je beweerd hoort de doodstraf niet in een beschaafde wereld .
  In welke wereld woon jij ?!In de wereld waarin wij leven heeft je baasje de doodstraf toegepast op 15 prominente burgers van Suriname en nu loopt je baasje te pronken met Amnestie !!


  Maak melding
 9. Doodstraf afschaffen, maar koeien, schapen, geiten, eenden, kippen enz. wel naar de abattoir leiden. Durf dan ook om moord (doodstraf) voor alle wezens te veroordelen.


  Maak melding
 10. @paules, @ Rudinho @Ray, @Jacobie, @Koos en andere kabels; ik ben het helemaal met jullie eens. Ze kunnen zeggen wat ze willen we gaan/blijven gewoon door gaan, ook als ze dat schreeuwen noemen(terwijl wij schrijven) hahahahaaaa. We blijven voor de rest de ndp aanhang wijzen op wat die zaka-zaka DiDiBrie heeft gedaan met da landt Su en volk, waar hij zegt zoveel van te houden. Hij heeft ons gemarteld; Bimbo heeft ons gemarteld en doodgegooid met leugens over THE DJA DJA MAN PRESIDENT VENETIAAN. nu zijn wij aanzet. Oeng foe ndp kang tang tikkie. De ndp zeurt maar kan dat land niet regeren of leiden naar grotere hoogte oeng BEEST . Kabels wij gaan gewoon rustig door met de ndp baksen. Odii
  Glenny.


  Maak melding
 11. suriname is ook tegen het uitvoeren van alle overeenkomsten die suriname ooit is overeengekomen met alle landen over de hele wereld a France Guyana b naderland c amerika d interpol
  e het niet uitvoeren van bestaande doodstraf maar wel afschaffen wat is ons land sur geworden. een wild west land


  Maak melding
 12. @Armand :

  Onder verantwoordelijkheid van de huidige machthebbers zijn vier ONGEWAPENDE mannen, die VERDACHT zouden zijn van het plegen van een overval, doorzeefd met kogels door politie en CTU.
  Vier DOODSTRAFFEN zonder dat er een rechter aan te pas is gekomen !

  En iedereen ZWIJGT, inclusief de pres die van het VOLK houdt !

  WELK VOLK ?????

  Resultaat diepgaand onderzoek naar deze moorden nog niet boven water, SARI TORI in de NEP-rechtsstaat Sranang !


  Maak melding
 13. Wi na Wang,

  Weet jij eigenlijk wel, wat je schrijft.
  Volgens jou kan een aantal van ons zich verhangen !
  Dat is niet mijn manier om een verschil van mening te bestrijden.
  Ik wens niemand dood, ook jou niet.
  Jij bent een extremist onder de posters op dit forum en er de reden van, dat mensen in ons tegen tegen elkaar worden opgestookt.
  Denk eerst eens na zaka zaka, voordat je iets post.


  Maak melding
 14. vijay
  wat denk je van de vrowen en meisjes in india en pakistan die worden opgehangen nadat ze verkracht zijn .
  jij hebt het over koeien varkens en kippen .sluit de ogen niet wat er gebeurt met de vrouwen en meisjes in die landen mie boi .ook ray moet zijn ogen openen .hopelijk komen jullie in aktie .
  bouterse nog steeds de sterke man van suriname .


  Maak melding
 15. Pero houdt je eens bij de les, of wou jij soms naar Inia om die lui daar af te straffen, richt je vertroebelde blik maar eens op de situatie in Suriname, een land waar de regering of wat daar voor doorgaat de doodstraf af wil schaffen met een president die moorden op zijn geweten heeft, wat een zooitje ongeregeld bij elkaar


  Maak melding
 16. Doodstraf niet afschaffen, bij misdrijven zoals roofmoorden en verkrachtingen mag de doodstraf voor mijn part toegepast worden. Alleen als men de daders terplekke heeft aangehouden.


  Maak melding
 17. hans
  die nederlanders zijn de laatste die over mensen rechten moeten praten .begin met die pedofielle nederlanders die overal op de wereld kinderen misbruiken in die arme landen .begin die priesters in nederland te veroordelen die nog vrij rondlopen en waarvan de nederlandse staat het in de doofpot stopt .begin met die hoge aivders met name heining of hoe hij heet waarvan opstelten hem probeert het hand boven het hoofd wil houden .jullie moeten je schamen .in turkye de kleine jongens misbruiken met nog drie andere hoge pieten .smeerlappen zijn jullie .jij bent de laatste die over mensen moet praten .in suriname moet men die priesters in de gaten houden .neem bekker bijvoorbeeld .al deze gasten moeten ze screenen .in die arme landen worden de kinderen misbruikt door deze priesters .praat niet over bouterse praat over jullie misbruik van kinderen en over jullie problemen .suriname is niet bezig met holland wij hebben geen tijd voor holland wij bemoeien ons met onze zaken .begin naar die ellende in nederland te kijken .speel hier geen echte man .speel het voor juo rutte .speel het voor jullie carremans die 8000 moslims heeft laten vermoorden .bangeschijters zijn jullie .waar zijn de normen en waarden van jullie .vuile boeler vuile pedofiel .als jullie kinder opvang in arme landen beginnen mogen de mensen hun wenkbrauwen beginnen te fronzen .poorlai geen zuivere coffie.


  Maak melding
 18. Pero,

  Ik praat helemaal niets goed, want ik vind het vreselijk, dat de dingen, die jij beschrijft gebeuren, maar ook in ons land lopen pedofielen rond, ook in ons land vindt kindermishandeling plaats (vooral binnen het gezin) en ook in ons land lopen moordenaars nog steeds vrij rond.
  Ik hoef dan alleen maar te verwijzen naar een aantal politici, dat nu ons land bestuurt.
  Jouw posting bewijst weer eens te meer, hoe jij Nederland haat, terwijl datzelfde Nederland tientallen miljoenen euros ieder jaar overmaakt naar familie in ons land.
  Jij doet alsof ons land de hemel op aarde is, maar jammer genoeg is het tegendeel waar.
  Ook op Suriname valt heel erg veel aan te merken en daaraan ga jij helemaal voorbij.
  Een beetje meer objectiviteit was op zijn plaats geweest.


  Maak melding
 19. Pero je probeert elke keer maar weer te wiizen naar de misstanden in andere landen, als het maar niet over de zaken in Suriname gaat, toch gaat dit topic hier echt wel over, de doodstraf staat hierin ter discussie, niets meer en niets minder, probeer eens niet als bliksemafleider voor DDB en zijn handel en wandel te functioneren. Als je problemen hebt met misstanden in andere landen zoek dan de daaarvoor bedoelde site’s en lucht daar je hart, maar vervuil hier de boel niet met een taalgebruik waar de honden geen brood van lusten je verlaagt je nog lager dan diegenen waar jij je pijlen op richt, mij persoonlijk raak je niet hoor, ik kan wel een stoot van een ezel verdragen


  Maak melding
 20. laat het volk zelf beslissen door een ,,referendum,, voor te leggen aan het volk.

  we hebben ons mond vol van demo-cratie,elk vier jaar stem recht en nu er een groot besluit genomen moet worden,

  dan kan je het niet laten aan de poppenkast,waarbij de meeste leden bijna ongeschoold / partij gebonden zijn..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES