Suriname blijft slecht presteren in strijd vrouwenhandel

25

PARAMARIBO, 22 jun –Suriname blijft ondermaats presteren in de strijd tegen vrouwenhandel. Dit stelt het laatste Trafficking in Persons rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is het derde achtereenvolgende jaar dat Suriname op dezelfde ‘zwarte lijst’ wordt geplaatst.

Het betreft de Tier 2 wachtlijst. Op deze lijst komen landen voor die wel maatregelen treffen tegen vrouwenhandel, maar niet vergaand genoeg. Volgens het rapport worden vrouwen en ook meisjes seksueel worden geëxploiteerd. Vooral vrouwen van Guyanese, Braziliaanse en Dominicaanse vrouwen zouden in de Surinaamse seksindustrie terecht komen. Dat dan tegen hun wil in. Ook Surinaamse vrouwen behoren tot de slachtoffers, zij het in minder mate.

Surinaamse vrouwen worden vooral in buurland Frans Guyana ingezet voor seksuele diensten. Voor buitenlandse vrouwen zou het binnenland geen veilig oord zijn. Volgens het rapport betreft het vooral de gebieden waar naar goud wordt gezocht. Controle en toezicht van de overheid ontbreken vrijwel geheel. “De ernst van het probleem wordt dan ook niet opgemerkt en wordt er dus ook geen aandacht aan wordt besteed”, wordt opgemerkt.

25 REACTIES

 1. Goh wat een verassing. Suriname en de zwarte lijst, een onlosmakelijk fenomeen. Lijkt wel een life time marriage.
  Of het nu gaat om corruptie of kinderarbeid het land prijkt op alle (foute) lijsten. En maar afvragen waar de investeerders blijven.

  Vrouwenhandel is niets anders dan moderne slavernij. Suriname heeft niets geleerd van het verleden en dat maakt het extra pijnlijk.


  Maak melding

 2. Morguh Koos,

  Op hoeveel zwarte lijsten staat Suriname eigenlijk?

  Plus een president die op de internationale opsporingslijst staat van Interpol. Op die lijst staat ook Brunswijk als a.s presidentskandidaat…

  Somo heeft op kosten van de Surinaamse belastingbetaler de afgelopen 4 jaar 25 keer naar Indonesië gevlogen om zijn liefje te bezoeken onder het mom ‘op jacht naar investeerders’ Resultaat NIKS/NADA

  Na zijn benoeming tot president stonden volgens Bouterse de investeerde in rijen van 6 voor zijn deur. Blijkbaar is Hans Klok langs geweest want deze investeerder zijn met de noorderzojn vertrokken.

  Er is na 4 jaar nog steeds geen gouddeal en niet 1 van de tientallen megaprojecten is gerealiseerd.

  Maar de Amnestiewet is het grootste megaproject en die was er binnen 3 dagen…

  Is Suriname nu eindelijke wakker?

  Ik denk het niet…..


  Maak melding

 3. Beste Henk,

  Suriname stond ook bijna op de zwarte lijst van de Caribbean Financial Action Task Force (CTATF), omdat het zijn wetgeving niet had aangepast aan regionale en internationale standaarden, om het witwassen van gelden en de financiering van terrorisme tegen te gaan.

  Voor de buitenwereld hebben ze een wet aangenomen om dit onmogelijk te maken. Je denkt toch niet serieus dat Suriname deze wet strikt gaat naleven ? Bouterse wil zijn vriendjes niet voor het hoofd stoten.

  Inmiddels ben ik de tel krijtgeraakt op hoeveel lijsten Suriname staat. Het land telt minder inwoners dan een stad als Rotterdam en nog presteert men een klerezooi van te maken. Een land als Rwanda heeft haar zaakjes nog beter op orde. Te zot voor woorden.


  Maak melding

 4. is dit vrouwenhandel of ruilhandel??? tjek!!!

  Surinaamse vrouwen *actief* in Frans Guyana!

  Vrouwen uit naburige landen *actief* in Suriname!

  is hier sprake van ‘wat van ver komt is lekker’??
  hoe dan ook… deze tori is verwerpelijk, maar ie sabi tog

  DADA slaapt als een roos


  Maak melding

 5. Aai,,,,,baya,het is heel triest,dat de overheid geen harde maatregelen treft met zulke Criminelen.
  De huidige minister Belfort moet wakker worden om zulke onmenselijke handelingen in te dammen.Wake up!!!!


  Maak melding

 6. Sme zit niet alléén op zwart lijst, de hele bevolking zitten ook op zwart zaad ! Alléén de hoge heren niet ,die zorgen goed voor zichzelf en hun familieleden.
  Ai baja, sari tori.


  Maak melding

 7. De Gouden Toekomst is alleen voor Bouterse en zijn clan van 40 rovers.

  En alle alle Surinamers pikken dit maar.

  In elk ander land waar de bevolking een on zelfrespect heeft was men al lang de straat opgegaan om te protesteren tegen dit onrecht en de enorme corruptie.

  Niet in Suriname….. daar kan je ze op hun kop schijten en dan nog vinden ze het prima.


  Maak melding

 8. Kinderen krijgen seksuele voorlichting op school. Condooms worden gratis uitgedeeld. Waarom delen ze geen sekspoppen uit aan de gouddelvers.


  Maak melding

 9. beste mensen de vrouwen handel is heel erg over al in d wereld en hier moet zeker wat aan gedaan worden en heel snel het is heel erg en voel mee met de vrouwen die nu als hoer werkt en gedwongen door de barbaar duivels denk deze niet hun heb ook een dochter wij allemaal in de wereld en nu suriname wees op hoede en pak de daders en geef ze de dood straf wat in amerika gebeurd de daders in dit wereld zijn heel veel ik hoor ook van mij koerd vriend en marokaan vriend dat zuidie arabie heel veel meisjes en vrouwen laten ontvoeren en dan word hun voor sex gebruikt en ook worden ze eerst flink verkracht en ook als hun een hart nodig hebben deze arabieren wat ze nu ook de luxe dubai noemen zijn slechte duivels en geloof mij want het is waar en heel veel knappe meisjes en vrouwen worden ontvoerd kijk maar in de wereld wat nu gebeurd zuidie arabie geef en gaf geld aan de isis groep om de operatie uit te voeren in naam van islam deze groepen zijn bekend ook de schijnheilig turken die doet dit ook dan met af persen van de vrouwen en meisjes beesten ik zou deze duivels met plezier zen kop ar af schieten d wereld weet dit landen weet dit maar durf niks te onder nemen neem wel maar voorzichtig mensen laat we wakker worden en suriname word wakker politie pak dit goed aan voor het heel suriname de duppe van word want deze duivels heb geen respek voor vrouwen ze neuken kameel deze hufters en koop vrouwen en vernietig hun leven maar aan alles kom een einde wacht maar god is met alle vrouwen in de wereld en zal hun beschermen alle vrouwen ook islam vrouwen want die worden ook ontvoerd in maroko wat ik zeg is de waarheid kijk om je heen wat er in de wereld gebeurd maar iedereen hou zen mond kom een einde er aan heel snel vrouwen verdien veel respek ze is de moeder en vrouw tegelijk en zonder vrouw is de wereld niks een vrouw die moet met respek behandelt worden groetjes aan iedereen die dit lees


  Maak melding

 10. @roberto,

  Ook toen God’s zoon leefde (Jezus) werden vrouwen verhandeld hoor. Dus reken er niet op dat God er iets tegen gaat doen.

  Vrouwen zijn zelf deels schuldig, omdat een deel van hen flink de seksuele lusten van de man aanwakkert. Want dat levert hen geld op. Kijk maar eens ’s nachts op de Nederlandse commerciele zenders. De ene na de andere vrouw roept je toe om een vrouw te ‘bellen’. Schandalig dat het niet verboden wordt.

  Over Giod gesproken: aangezien hij onzichtbaar is, was het geen kunst voor hem om op onzichtbare manier de maagd te bezwangeren. Ja, soms heeft onzichtbaar zijn zo z’n voordelen.


  Maak melding

 11. je kunt alles over hem zeggen..

  toch wordt hij aan beden door vele vele suris lees buitenlanders..

  je weet toch eigen belang eerst..

  en verder slaapt hij als een pop,ook-al staat parbo in de brand
  heeft hij zelf gezegd hoor..


  Maak melding

 12. @Rudinho,

  Waarom ziekelijk? Velen beweren dat Giod een Alien was en dat de mens door Aliens is geschapen. Aliens die hun genen mengden met die van dieren (apen) waaruiot de mens ontstond. De mens moest als werkpaard van de Aliens dienen. Maar de vrouwelijke mens-Alien-apen waren zo mooi dat de Aliens met ze paarden en de mens daarna Alien-eigenschappen kreeg. Dit verhaaltje wordt ook ergens in de bijbel verteld. Dat de Goden verliefd werden op de mensenvrouwen en met hen paarden, zo wordt er in de bijbel bericht.


  Maak melding

 13. Beste Henk Molenaar,

  De afgelopen tijd hebben we genoeg paupers langs zien komen maar M. spant wel de kroon. Dat komt er nu van als je aan de paddo’s zit.

  Aliens ?? Over Giod ? gesproken: aangezien hij onzichtbaar is, was het geen kunst voor hem om op onzichtbare manier de maagd te bezwangeren. Ja, soms heeft onzichtbaar zijn zo z’n voordelen ???

  Whahaaaaa, verslik bijna in mijn koffie ….


  Maak melding

 14. Is er trouwens nog nieuws over de rechtszaak tegen Dino, de voorgenomen toekomstige president van Suriname.

  De man die zijn vader beschouwde als ‘best man for the job’ en toen als leider van de CTU Suriname te schande maakte door de CTU faciliteiten te gebruiken om een wapen- en drugshandel op te zetten en Suriname als trainingskamp voor El Qaida in de uitverkoop te doen terwijl zijn vader zogenaamd van niets wist.

  Alleen in Suriname…….


  Maak melding

 15. Hoe gek die M. ook is hij geeft zonder het te weten wel ongeveer weer hoe ook de kromme gedachtenwereld van een heleboel kerels is, nl. als een vrouw wat bloot laat zien en een beetje met haar borsten en billen wiebelt moet je haar pakken of ze wil of niet want zij is hun optiek de oorzaak dat hij zijn hormonen niet in bedwang kan houden , de stompzinnige primetievelingen, en de crimineken de aanleiding geeft om er maar geld uit slaan


  Maak melding

 16. @hans,

  Raak jij opgewonden van mannelijk bloot, soms?
  Waarom moet een vrouw al haar putjes laten zien? Normaliter stoppen ze de groeven in het gezicht vol poeder om het glad en egaal te laten uitzien.
  Overigens, die God van jullie is geld he? Jaja, ik heb het door hoor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.