Nationale Partij Suriname opent Informatie en Registratie Centrum

28

Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname heeft op 20 juni een Informatie en Registratie Centrum geopend te Meerzorg in het district Commewijne . Met voorzitter Rusland waren de hoofdbestuursleden Melvin Mackintosh, Jerrel Pawiroredjo, Hesdy Pigot, Rubriëlla van Hekelen, Rafiek Chiragaly, Ronny Oemar en jongerenleider Sheriza Lieuw On aanwezig.

Voorzitter Marlon Budeke informeerde de voorhoede van de NPS in Commewijne over het beleid dat de partij heeft uitgestippeld op weg naar de aanstaande algemene verkiezingen. Er werden duidelijke instructies gegeven over de te volgen werkwijze en opstelling van de partij. De zaal werd op het hart gedrukt te waken voor duistere figuren, die vermomt als NPS’ers tweespalt trachten te zaaien binnen de gelederen van de NPS. ‘No mek’ sma bruya yu.’

De intentieverklaring die naast de Frontpartijen door de politieke partijen Broederschap en Eenheid in de Politiek, Kerukunan Tulodo Prenatan Inggil en Pertjajah Luhur werd getekend werd beschreven als een solide basis om het ongunstige politieke- en economische getij in Suriname te keren.

28 REACTIES

 1. ‘No mek’ sma bruya yu.’

  maar wat te doen met *vreemde doksie in de bijt*??

  …op de vlucht…..nee tog, dit is zijn ding
  …kogelbrief…. nee tog, dit is nog steeds zijn ding
  …vijand v/d staat…nee tog, dit is Steve Meye zijn ding

  wij gaan ze verwelkomen!! 😉


  Maak melding

 2. NPS heeft nog nooit in Meerzorg/Commewijne een zetel gewonnen. De aanhangers van deze partij kunnen daarom hun stem uitbrengen voor Kandidaten van de mamoetblok, waarin ook de NPS is, die daar wel zetels halen.

  Hierdoor gaan deze stemmen niet verloren.


  Maak melding

 3. Ik denk dat de NPS dit informatie punt op maandag a.s. gelijk weer kan sluiten, want er zal weinig tot helemaal geen animo hiervoor zijn. Weg met de NPS !!!!

  Wanneer ik bv lees dat die koekebakker van de NPS (Tjin A Tsoi) stampij maakt omdat de mijnbouwrechten volgens hem ‘onrealistisch’ zijn verhoogd door de huidige regering, dan heb ik het helemaal gehad met deze man en z’n partij !

  Op dit moment betalen mijnbouwbedrijven in Suriname ca 2,5 euro cent per hectare aan rechten, en dat wil deze regering optrekken naar ca 25 euro / ha (per jaar) !!!!
  Let wel, meneer Tjin A Tsoi wil dat (buitenlandse)bedrijven slechts 2,5 euro cent aan rechten betalen voor het jaarlijks mijnen van 10000m2 Surinaams grond.

  Wat heeft deze man c.q. NPS’er in z’n hoofd zitten ? Meent hij het wel met Suriname ? Heeft hij misschien een rode muts in z’n achterzak zitten die hij alleen in grun djari (samen met z’n makkers) op z’n kop heeft.

  Vandaar dat de buitenlanders ons vaak uitlachen want die weten dat ze hele goede zaken kunnen doen enkel met die sukkels van de NPS.


  Maak melding

 4. Milton kan mij niet herinneren dat een topman van een multinational content was met oud Pres. Venetiaan. Bouterse omarmen ze maar al te graag want Bouterse heeft geen verstand van zaken. Hij is nog dommer dan het achterwerk van een varken. Dat zegt toch al genoeg


  Maak melding

 5. “De zaal werd op het hart gedrukt te waken voor duistere figuren, die vermomt als NPS’ers tweespalt trachten te zaaien binnen de gelederen van de NPS. ‘No mek’ sma bruya yu.’”

  “Ik zal geen namen noemen, maar ik bedoel districtscommissaris Pollack.”


  Maak melding

 6. Koos, kan jou vertellen dat ex Suralco CEO. Warren Pedersen wel erg contant was met regering Venetiaan 2, want wat was deze man blij toen El Vene de BHP Billiton uit Suriname liet vertrekken.

  Cambior was maar al te blij met Venetiaan toen ze de NPS zover kregen om maar voor 5% royalties te tekenen.

  Wat een sukkels zijn die NPS’ers, en dan willen ze nogmaals regeermacht. I don’t think so !


  Maak melding

 7. koos de jong, ik denk dat je verstand lager is dan die van een aap je moet je diep schamen om de president van de republiek van suriname zo te beledigen . foei toch!! je bent een gefrustreerde aap


  Maak melding

 8. Jacob,

  Ik denk, dat Koos de Jong gelijk heeft.
  Als je je geschiedenis kent, weet je hoe vaak Bouterse is gepiepeld.
  Als er al zaken worden gedaan met de regering Bouterse, dan is Suriname altijd het kind van de rekening.
  De bevolking betaalt het gelag van alle beloften, die deze regering de bevolking heeft gedaan en waarvan maar zo weinig van is gerealiseerd.
  Deze regering zorgt vooral heel erg goed voor zichzelf en heeft maar weinig oog voor de bevolking.
  Een voorbeeld: verreweg de meeste goudconcessies zijn in handen van mensen, die of deel uitmaken van de regering Bouterse of daarmee annex zijn.
  Deze mensen krijgen het over de ruggen van de Surinamers heen steeds beter.
  Je hoeft geen helderziende te zijn om dat te doorzien of begrijpen.


  Maak melding

 9. Zet ‘m op jongenssssss(girls) wij gaan ervoor. De NPS ,moet en zal groeien. De ontevredenheid van de kiezer(s) is niet beloond/ bevredigd geworden door de andere partijen zoals de ndp, Ronnie met zijn abop tak mie dja. Ze hebben helemaal niks gedaan voor de mensen(volk). Ding regel soso ding srefie als of ze iets tekort kwamen. Ai mie gado en toch durven mensen te zeggen dat DiDiBrie zijn best doet…… ai srananmang oeng no tang brinnie, oeng no broeja. In elk geval Su a partij NPS o opo baka en wo doro baka, en wie o bondroe baka. Wij gaan weer gezamenlijk de strijd aan tegen alles dat NIET, NIET, NIET het FRONT is. Wo stop a corruptie foe a ndp-regering diesie, wo stop het niets doen foe a ndp-regering diesie, wo stop het niets doen voor het Su volk., wo stop a afbraak foe Su. En mik oeng kong tranga baka met NPS in de voorste linie samen met haar partners. Volk van Su no mik grap op 25 mei 2014; stem ndp WWWWWWWWeggggggg. En stem masssssaaaal op het NIEUW FTONT. Odiiiiiiiiiii.
  Glenny


  Maak melding

 10. van de week zag ik niemand minder dan rusland in de stad hij zat in zijn grijze auto en zij toen tegen hem dat de nps al dood is ,eerlijkheids halve begon hij te lachen toen ik dat zei .toch vindt ik hem een vriendelijke man maar hij heeft de charisma niet om dit land te regeren nog santhoki .de juiste man op de juiste plaats is desi delano bouterse en dat zal bewezen worden .mc heeft echt geen mamoet blok nodig ,zeker weten .wat deze regering heeft gedaan zal zich vertalen in verkiezings winst in 2015. kwestie van afwachten .vele projecten worden uitgevoerd in nog geen vijf jaar als ik die 15 jaar van front moet gaan vergelijken .


  Maak melding

 11. nps dede kaba!!!!!!!!! ding mang lssie voe vadong ma ding dede keba schrijven jullie het op .het worden minder dan vier zetels .de ndp is in opmars ze leveren prachtig werk .bruggen wegen infrastructuur alles loopt op dit momeny op rolletjes .de propaganda machinne van de ndp is nog niet op stoom .alles op zijn tijd .eerst presteren dan de boodschap overbrengen .voorlopig worden projecten uitgevoerd .domburg is in opmars leve para leve wanica leve domburg .


  Maak melding

 12. @Pero, welke projecten worden er uitgevoerd ? Je lult maar wat de ether in. Er wordt niets uitgevoerd omdat er geen geld meer is.

  De paarse roversbende hebben de Surinaamse schatkist leeggeroofd enkel om hun eigen gerieven veilig te stellen.

  Je bent maar al te trots dat Bouterse wederom op de troon mag zitten. In geen 1 fatsoenlijke democratie kom je een president tegen die een drugs- en moordverleden heeft. In Suribabwe kan alles. Zelfs een malloot als Brunswijk ambieert het presidentschap. Het laatste zetje wat Suriname nodig heeft. Zo de afgrond in.

  Aaah baja jullie paarse malloten adoreren maar al te graag bejaarde politici. Met name bij het NDP zijn ze stuk voor stuk seniel. En Suriname koopt er niets voor, alleen een hoop ellende.


  Maak melding

 13. De politieke en Economische tij te keren naar de tijden 2005 2009 vraag me af wie terug wil naar die tijden terwijl de mensen juist vooruit willen kijken grappen makers in 15j niks en dan eigen en partij belang wie eerlijk is ziet dat het niet is wat het moet zijn maar zeker beter dan toen dus en duistere figuren zijn juist mensen die er toen waren en nu weer willen komen vraag me af wat ze nu kunnen doen dat ze al die tijd niet gedaan hebben wie gooit een kapot schoen weg om het later weer te halen .


  Maak melding

 14. De NPS moet gewoon een “merger aangaan met de VHP. De VHP is toch groter maar de H in VHP zit onsmakelijk met grote groepen. De NPS zelf kwam maar op 4 magere zetels en ligt nu in coma op life support. De nieuwe nationale partij NP wordt onmiddellijk de grootste partij deze partij heeft ten miste nog wat leden met verstand die de grootste problemen van ons land kunnen oplossen terwijl ndp misbaksels grootste probleem nu is dino’s vakantie in NY, stevo’s gebeden die maar niet werken en weinig van die beloften maar waar komen. In elk geval veel succes!


  Maak melding

 15. Ini PALU oso …..NDP na basi en dat meg noooooooh?
  Ini B.V.D oso ,,,,,NDP na basi no probleem ha ha haa. Mag wel
  Ini ABOP oso …..NDP na basi Amafo no mang beweeg,moi man
  Ini D.N.P oso …..NDP na basi. A verrader trong adviseur, toch?
  Ini KTPI oso …..NDP na basi Soemita wangsabisarie broko
  Ini alla oso NDP wan de basi en dat mag nnnnnoh? Mmmm maar na 25 mei 2014 a kaba.
  Da wie(volk/FRONT) sa trong basi ini Su. Na 25 mei 2015 a NDP missie kaba. Neks no fout. Odiiii
  Glenny.


  Maak melding

 16. koossssss mie mang ik lul maar wat is jou antwoord .koos zit rustig op je ballen en begin maar af te tellen want deze president blijft ook na de verkiezingen omdat wij gaan winnen .het volk beslist .jullie droom van front en holland is en zal een droom blijven dat deze president weg moet .er is vooruitgang en daarom gaat het volk op de mc stemmen ,het is geen bluf het is geen arrogantie het is realiteit mie mang .bouterse is en blijft de sterke man van suriname nu en in het heden geen bluf .de prestaties die deze regerin levert werpt zijn vruchten af .de vele projecten in vier jaar tijd die de mc het land bezorgen baart de fronters zorgen .ze zijn bang dat de prestaties die deze regering levert het volk ze gaat belonen en terecht .


  Maak melding

 17. Foei toch Rusland van de NPS:
  1. NPS moet altijd zaken recht trekken had moeten zijn: NF met name VHP moet rotzooi opruime’. Dus ook van NPS

  2.Beleid NDP koerst regelrecht naar 2000:

  Vergeet even periode voor 1975: NPS is in staat geweest om de 3.5 miljard ontwikkelingshulp te verkwanselen in 5 jaren. Zelfs de bauxiet, hou, aardolie inkomsten zijn verdampt. Het volk is er geen cent op vooruitgegaan. De koopkracht werd steeds minder minder minder. Gevolg: Militaire Coupe

  3.or 1975: Tai hori libi dé en Wees gerust alles komt terecht. Denk aan Tienjarenplan en RTC.

  Rusland: de jeugd voelt zich thans betrokken bij het sociaal economisch beleid. WAT HEBBEN JULLIE STRAKS TE BIEDEN bij verwerving regeermacht. Laat dat eens horen. VHP Vision 2030 is prullenbak waard.

  Wil je mijn stem en van mijn 60.000 kinderen: wat heb je hen te bieden.


  Maak melding

 18. er heerst paniek in de mamoet blok.ze bedenken alle soorten benamingen maar ik zeg u lood om oudijzer .zie de naam vhp verenigde hindustaanse partij hebben ze gemaakt van verenigde hervormings partij maar de mensen weten dat het een hindustaanse partij is .zelfs een ezel weet dat het de partij van hindustanen zijn hokjes mentaliteit mensen weet wat je stemt .15 jaar aan demacht wat voor grote projecten zijn uit de grond gestampt .niets in vier jaar tijd kijk wat bouterse heeft gedaan zonder nederland en dat is een ware prestatie .denk je dat dit volk weer gaat stemmen op front .dang na ding stongvoetoe foe nps en vhp gaat weer op die partij stemmen ,maar niet de verstandige surinamer .heb geloof in deze regering ik pero ben trots op ze ,ik ben een domburger en een zeer trotse domburger omdat wij eindelijk wat hebben aan een regering die wat doet .zie hoelang de markt op domburg in verval is zie hoe het water de kade wegspoelt en front was jaren en nog eens jaren aan de macht .zie ook waterkant in paramaribo .als het aan front lag was het nog steeds niet gemaakt .en ze zaten meer dan 50 60 jaar in het macht centrum .dankzij de ndp is het beter geworden met al deze plaatsen .ook nickerie wordt aangepakt en ik zeg het nogmaals zonder nederlandse steun gaan wij voort .op dit moment wordt er ook een stukje werk gelevert op de hoek van de saramacca straat en de zwartenhovenbrug straat waar het oude politie post was .beter kan het niet .het volk moet weten dat er geen betere regering is in al die 60 jaren die de oude garde had geregeert .vhp ,nps opdoeken die partijen jullie zijn een sta in de weg voor dat land .


  Maak melding

 19. @ Dre, deze luttele mijnbouwrechten zouden ook in (US)dollars, real, yuan renminbi, peso’s or whatever uitgedrukt kunnen worden. De moraal van het verhaal is dat de huidige mijnbouwrechten nergens op slaan en schijtbedragen zijn waar het land niets aan heeft.

  Het NF geeft de mensen in Commewijne oude olievaten om hun drinkwater op te slaan, terwijl de MC deze bewoners aansluit op het leidingnet van de Waterleiding.


  Maak melding

 20. @Pero
  “15 jaar aan demacht wat voor grote projecten zijn uit de grond gestampt .niets in vier jaar tijd kijk wat bouterse heeft gedaan zonder nederland en dat is een ware prestatie”

  Pero:
  1) u doet net of het 15 jaar aan een stuk was. Dat is niet zo. Het was 5 jaar na 1991.Ofwel na de vernietigingen vanwege de revolutie en het binnenlands conflict. Er is toen een helemaal vermorzeld land aangetroffen door Venetiaan I.
  2) het waren 10 jaren opbouw na super inflatie door Bosje en co. Ook toen waren er alleen schulden.
  3) in 1991 was er nog 1,3 miljard Nederlandse guldens waar van Bosje er ook heel wat verbrand heeft.
  4) na 2000 waren er nog een paar honderd miljoen over. Bij lange na niet genoeg voor de schulden van Bosje
  5) Tussen 2000 vanaf nul is er gewerkt vanaf een BNP van 1.500.000.0000 naar een BNP van $ 4.500.000.000 en de deviezen voorraad is toegenomen van nul maar ongeveer $ 900.000.000.
  6) Het geweldige voordeel van de goudprijzen explosie is eerst in 2009 ontstaan.
  7) Kort gezegd de regeringen Venitiaan II en III hebben het niet zo slecht gedaan (bruggen afgelost, wegen aangelegd, raffinaderij gepand en gefinancieerd en de economie op poten gezet.
  U vraagt regelmatig respect voor de huidige president.De vorige president heeft een track record dat er wezen mag als men naar diens start posities kijkt.
  U mag hem verwijten dat hij niet dynamisch is een het charisma van een oude krant maar hij heeft (helaas voor hem) nooit iets belooft wat zijn regering niet kon na komen.

  Nu de grote prestaties van deze regering:
  1) de gerealiseerde projecten zijn meer en deels projecten van de vorige regering.
  2) de nieuwe projecten: highway naar Pengel, brug Carolina, havens, snelweg naar Brazilie, tram naar Zanderij, ordening Goud sector, meriankreek concessie, Gouden toekomst, ziekenhuis Albina (kado van Frankrijk), Ambassade Parijs en Berlijn, Ziekenhuis Wanica, sanering Belastingdienst, 18.000 woningen, export van woningen zijn na 4 jaar nog steeds plannen en reclame borden.
  3) Gerealiseerde projecten zoals ziektekosten, na schoolse opvang etc. zijn financiële fiasco’s en een molen steen voor de financiering van de staat.

  Beste Pero ik heb u al een aantal malen aangeraden leest u aub het meer jaren ontwikkelingsplan 2012 – 2016 en zie wat er van deze plannen uitkomt anders dan dat ze nu in een volgende regeer periode weer op de agenda geplaatst zullen gaan worden.

  Beste Pero. Zie hoe minister Rusland het begrotingstekort met dromen reduceerde door allerlei lasten verzwaringen midden in het begrotingsjaar als nog aan te kondigen. Een dergelijke manier van begroten en regeren heet in de rest van de wereld DROOMDENKEN.
  Beste Pero u bent rationeel genoeg om de feiten onder ogen te zien. Ja DDB is een veel charismatische leider als Santhokhi maar met DDB krijg je er wel gratis bij Brunslijk, Amafo, Panka, Miesikaba en heel wat ander verwarde politicy.


  Maak melding

 21. JoJo, je vergeet nog een belangrijk ding, voor de laatste regeerperiode was de koers van de srd. net een jojo, de regering Venetiaan heeft voor een redelijke financieele rust gezorgd, en stabiele prijzen, Bouterse was nog geen jaar aan de macht en ik hoorde tijdens ons jaarlijkse bezoek aan Su iedereen steen en been klagen over de als maar stijgende prijzen en daar is sindsdien weinig verandering in gekomen, je kunt in ieder geval elk jaar minder met je euro doen, dan in de periode voor DDB., ik heb wat dat betreft met de Surinamers te doen, rondkomen met relatief minder geld dan wij hier in Nl. gemiddeld gezien dan. Nog een punt is de verbetering is de verbetering van het wegennet, waar de huidige regering goede sier meemaakt is het gewoon voortborduren op de plannen en het verder uitvoeren van wat uit de koker kwam van De regering Venetiaan, wel heel makkelijk scoren, maar wat is er nu eigenlijk van al die luchtballonen en wilde plannen van DDB. en consorten terechtgekomen, weinig tot niets. Leuke uitstapjes en dienstreisjes naar het buitenland die niets opgebracht hebben, goed investeren noemen ze dat. ammehoela, wanbeleid is ook beleid


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.