Minister Lackin voor Suriname in Nairobi

15

Van 16 tot en met 20 juni 2014 vindt in Nairobi, Kenia de 99ste Sessie van de ACP Raad van Ministers en de 39ste Sessie van de ACP-EU Raad van Ministers plaats. Op de foto Minister Winston Lackin van Suriname tijdens de ministeriële consultaties op de eerste dag van de ACP Raad van Ministers. Lackin heeft de vergadering met betrekking tot grondstoffen (katoen, bananen en suiker) voorgezeten.

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Suriname bestaan er grote verschillen tussen wat de ACP wil en wat de EU doet en aanbiedt. “Dit wordt niet verwacht van het partnerschap tussen de ACP en de EU dat is begonnen met de Lome conventies en reeds 39 jaar bestaat”, schrijft het ministerie in een persbericht.

15 REACTIES

 1. De Keniaanse president Uhuru Kenyatta gaat snoeien in de lonen van de politieke gezagsdragers in het Oost-Afrikaanse land. Hijzelf en vicepresident William Ruto leveren elk 20 procent in, de ministers in de regering elk 10 procent. Volgens Kenyatta gaat het om een maatregel die de openbare financiën moet helpen in orde brengen.

  Kenyatta en Ruto zullen door loon in te leveren zeker geen honger lijden. De familie van de Keniaanse president behoort tot de rijkste van het Afrikaanse continent en Kenyatta zelf zal toch nog altijd een slordige 8.250 euro per maand blijven verdienen. Ondanks zijn inlevering blijft vicepresident Ruto ook een van de rijkste mannen van Kenia.

  Kenyatta roept ook op om de lonen van de Keniaanse parlementsleden te verminderen, ****die tot de beste betaalde parlementairen van Afrika behoren****


  Maak melding

 2. Raila Amolo Odinga is een Keniaans sociaaldemocratisch politicus. Van 13 april 2008 tot 9 april 2013 was hij premier van Kenia.

  Deze man, schaamt zich werkelijk nergens voor.

  Kenia is nou niet bepaald het rijkste land, getuige het schrijnend lage bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking à 1746 dollar.

  Echter, Raila Odinga, de minister-president van dit land, ligt er absoluut niet wakker van dat hij ruim 245(!) keer zoveel verdient. Ieder jaar vult hij zijn zakken met 427.886 dollar, verkregen over de rug van zijn van armoede creperende landgenoten.


  Maak melding

 3. Mark Rutte – Minister President van **arm** Nederland
  Jaar: € 144,108.

  Désiré Delano (Desi) Bouterse – President van **super rijk** Suriname
  Jaar: € 112,890.00

  en dan onze pres van de Su bank Gillmore..ai mi gado 20.000 euro p/maand

  wat een feest


  Maak melding

 4. Aaai baja, clown Lackin is in Afrika. Njang Dringie en Priserie.
  Al deze meetings hebben tot op heden Suriname niets opgeleverd. Sterker nog het heeft alleen maar geld gekost.


  Maak melding

 5. Hopelijk weet Al Shabab hem te vinden en hem met een bom aan het schrikken brengt.Eénmaal terug in Sur.,reist de Lackin nooit meer.Elke baardige brengt hem daarna aan het beven.Ook zijn baas en de kabouter die de vieze pres.uithangt.


  Maak melding

 6. Kijk toch eens hoe belangrijk we zijn.
  Helemaal niet dus.
  Dit soort reizen levert helemaal niets op, omdat Suriname Nairobi niets te bieden heeft en Nairobi Suriname niet.
  Waarom dit soort reizen naar Afrikaanse landen wordt gemaakt, is mij een raadsel.
  Het is iedere keer hetzelfde liedje.
  In ons land wordt alles duurder en de president en ministers maken er maar snoepreisjes op los ten koste van de belastingbetalers.
  Geen wonder, dat het steeds slechter gaat met onze economie !!!


  Maak melding

 7. Het ging over bananen, katoen en suiker.

  Bananen doen de Belgen tegenwoordig in Suriname.
  Katoen wordt niet geteeld in Suriname.
  Suiker wordt er niet verbouwd.

  Een heel nuttige reis dus.


  Maak melding

 8. als een nederelandse hoge ambtenaar naar het buitenland land afreist,dan neemt deze een delegatie mee,die voor miljarden aan orders mee te rug nemen naar Holland..

  echter als onze lijders afreizen waar dan ook op deze aarde,nemen ze niets mee terug voor het land sme..,,

  dus so-so las monie gie á condré..

  wij volk staan erbij en kijken ernaar..en we schreeuwen maar,,yé yé yé pres na mang..


  Maak melding

 9. La King zou vele malen effectiever zijn als hij kouseband zou gaan promoten op de Albert Cuyp. In zijn diplomaten bagage kon hij nog altijd een beetje “make-up” poeder meenemen want hij hoeft niet door controle te gaan.


  Maak melding

 10. Wat moet deze idioot in nairobi zoeken.
  Wat heef Suriname daar uberhaupt te zoeken in Afrika.
  Wat stelt afrika voor in de wereld?
  Misschien kan hij voortaan in een korjaal vanuit paramaribo in oostelijke richting varen in een rechte lijn dan komt hij uit in een voor hem bekend land. Zijn voorouders zei ook tegen mi boi kon hesi baka.
  Is soso bigi ting. In eigen land kunnen ze geen moer doen.


  Maak melding

 11. SuriTrade

  Amadu Juliana van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo geeft twee vertegenwoordigers van de Japanse oliemaatschappij Teikoku een rondleiding op de kinderafdeling van de instelling. Teikoku heeft donderdag apparaten ter waarde van US$ 106.000 geschonken aan het ziekenhuis. Daarmee kan het AZP de gezondheid van de pasgeborenen beter garanderen.

  Dit bedoel ik nou, reizen op kosten van de belastingbetaler naar een zomaar land in Afrika waar geen interesse in is wereldwijd.
  Buitelanders die schenken apparatuur aan Suriname.


  Maak melding

 12. @Mbeki,

  Een omkoopsommetje van $1 ton door de Japs? Ook nog eens een oliemij? Alvast goodwill en afhankelijkheid kweken?
  Japs gaan Chinos verdringen in Sur? Binnenkort overal sushi restaurants, rijstewijn en wasabi? Kankantrieboom gereduceerd tot Bonzai formaat? Kersenbloemen aan de waterkant? Hoop gloort man! Nu nog een Toyota assemblagelijn in Saramacca en we schiten echt op.


  Maak melding

 13. dit corrupte paarse dievengilde en roversbende maken die reizen alleen maar om hun financien veilig te stellen in die primitieve kokosnootlanden.

  Geen enkel staatshoofd uit de geciviliseerde wereld heeft een drugs- en meervoudig moordverleden.
  Dit soort praktijken bestaan alleen maar in zuid-amerikaanse bananenrepublieken.

  Europese landen zijn hun staatshoofden aan het vervangen door jonge mensen en in Su. wandelen ze als slaafse, domme, geindoctrineerde ganzen achter een coupe-pleger, dictator, moordenaar, drugveroordeelde en dementerende bejaarde aan.


  Maak melding

 14. Hopelijk dat hij daar in de Sahara tussen de leeuwen verdwaalt en de weg naar Su niet meer kan vinden!! De SU’s zullen meer zuurstof hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.