‘Geen link Suriname met vertrek Alcoa uit Jamaica’

8

PARAMARIBO, 18 jun – Het is niet correct om in Suriname overeind te veren omdat multinational Alcoa uit Jamaica vertrekt. Dit stelt parlementariër Henk Ramnandanlal (Mega Combinatie/Palu). De situatie op het Caraïbische eiland kan niet vergeleken worden met wat n in Suriname gebeurt. Toch is het voor sommigen een teken aan de wand.

Er zou sprake zijn van een trend bij de multinational. Die zou productielijn en willen afstoten om zich te richten op een ‘verdunde’ basis. Deze mening lijkt niet te stroken met inzichten binnen de coalitie. “De situatie in Suriname verschilt, omdat Alcoa honderd procent aandeel heeft in Suralco (Surinaams dochterbedrijf, red.), alle inzichten heeft in de bedrijfsvoering en nog niet duidelijk heeft kunnen aangeven welke richting het op wil met Suralco”, zegt Ramnandanlal tegenover de Times of Suriname. De regering van Jamaica neemt zelf deel in plaatselijke operaties.

Die moet dus ook meer inzicht hebben in de bedrijfsvoering. De regering Bouterse – Ameerali heeft Alcoa gevraagd om een plan te presenteren. Suriname is niet op de hoogte van het interne reilen en zeilen bij Suralco. “Ik denk dat het daarom een correct standpunt is van de Surinaamse regering om Alcoa naar een toekomstvisie te vragen om te komen tot een reddingsplan voor Suralco. Op basis van een concreet reddingsplan en bijbehorend financieel plaatje kan verder gesproken worden”, aldus Ramnandanlal.

8 REACTIES

 1. Hahahaaaaaa….alsof Ameerali en Bouta visie hebben…..hahahaaaaaaa……zie maar hoe deze 2 idioten hun best doen om Alcoa de schuld te geven vam ALLES !!Het enige wat Alcoa nog rest te doen is BYE ,BYE te zeggen en weg zijn ze . Alcoa heeft niks te verliezen , straks is Suriname 700 werklozen riker dankzij Ali baba en bouta.


  Maak melding

 2. De heer Ramnandanlal is volgens mij ziende blind en horende doof.
  Binnen de top van Alcoa wordt al tijden gesproken over het afstoten van de productielijn in ons land.
  Als dat geen teken aan de wand is, moet de heer Ramnandanlal zo spoedig mogelijk ander werk zoeken.
  Op zulke prietpraat van een onnozele parlementarier zitten wij niet te wachten.
  Alsof wij idioten zijn, kom op zeg.


  Maak melding

 3. Ramnandanlal stelt :

  “Suriname is niet op de hoogte van het interne reilen en zeilen bij Suralco. “

  Dat is nou juist het kernpunt !
  Regering en pres hebben geen inzicht in de financiele-bedrijfs-economische situatie van een grote werkgever en key-leverancier van energie aan de staat !

  Bouterse en minister kunnen er inderdaad beter aan doen zich bezig te houden met het leiden van de padvinderij !


  Maak melding

 4. Het gaat wereldwijd niet goed met de aluminiumproductie.In alle aluminiumproducerende landen wordt de productie gehalveerd of teruggebracht. In Rusland, China, India, Australië, Brazilië is de productie afgenomen Indonesië heeft ook een verbod ingesteld voor de uitvoer van bauxiet.Alleen aluminium mag het land uitgevoerd worden.


  Maak melding

 5. Er zijn tegenwoordig zoveel betere alternatieven voor aluminium dat dit produkt misschien nog voor 20% gebruikt zal worden dan voorheen. Alcoa e.d. zijn zich al aan het voorbereiden op de andere mogelijkheden. Alleen als ze de bauxietwinning voor niks kunnen doen, zullen ze er mee doorgaan. Het zijn geen nutsbedrijven, maar zeer commerciele, door gierige aandeelhouders gestuurde bedrijven. Dus moet Suriname kiezen: hoeveel wil men betalen om de energiecentrale van Afobakka te behouden?


  Maak melding

 6. Suriname moet de Suralco gewoon weg jagen.
  Geen deal meer sluiten met deze gasten.
  Dit bedrijf is zeer onveilig en wat betreft de giftige stoffen die men elke dag moet inademen.
  Er gebeuren heel veel ongelukken in dit bedrijf en waar veel mensen van ziek worden.
  Zoek ander werk voor de mensen en laat de Suralco de 600 miljoen betalen en weg wezen met die gasten.

  Zins het bestaan van de Suralco zijn er problemen met dit bedrijf.
  Ik heb in het verleden daar gewerkt en daarom kan er over praten.


  Maak melding

 7. @ Sjang

  Suralco moet opdonderen, ja, en de regering moest allang hebben gezorgd voor alternatieve arbeidsplaatsen, wil zij dappere dodo spelen !

  Regering en pres zijn te laat, hebben zelfs geen idee hoe Sranang zijn energiebehoefte moet dekken, zonder de Suralco !

  Big shame !

  Lees aub de contracten die lopen met de Suralco !!


  Maak melding

 8. Volgens mij weten deze heren niet dat je alles kan vinden op het internet. Cursus volgen en googelen. Alles over alcoa is te vinden op internet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.