Braziliaanse voetbalfans in Suriname

13

Ook in Suriname is gisteren met veel belangstelling gekeken naar de WK2014 wedstrijd tussen buurland Brazilië en Mexico. Op de foto enkele vrouwelijk voetbalfans die vol passie de verrichtingen van de gele kanaries volgen. Het team van Neymar bleef na 90 minuten spelen tegen Mexico steken op een 0-0 gelijkspel. Voor het voetbalgek land Brazilië is dat een grote teleurstelling.

Sel-3

Ook in Suriname speelt de handel gretig in op het voetbal wereldkampioenschap dat zich in Brazilië afspeelt. Terwijl fans zich dinsdagmiddag ergerden aan de gemiste doelkansen voor favoriet Brazilië, probeert deze hosselaar zoveel mogelijk truitjes, vlaggen en andere hebbedingetjes in de kleuren van het organiserend land te slijten:

Sel-1

Ondanks het teleurstellende gelijkspel gingen sommige fans toch de straat op om te vieren dat Brazilië een punt heeft binnen gehaald. Het feest bleef uit in het Noorden van Paramaribo waar de meeste Brazilianen wonen.

Sel-2

13 REACTIES

 1. Het Braziliaans voetbal is niet meer wat het was geweest.
  Al de spelers spelen in Europa , De speelstijl is ook Europees.
  Tiki taka Braziliaanse stijl is er niet meer.
  Denk ook niet dat ze in finale halen.
  Costa Rica daarentegen speelt nog de Zuid Amerikaanse stijl.

  ode aan Garrincha.


  Maak melding

 2. -Zolang een ieder respect heeft voor elkaar en in vrede leeft met elkaar, juich ik alle fans en feestende mensen een hart toe.

  Top en ik vind het hel erg leuk en prachtig.


  Maak melding

 3. Brazilië en Argentinië stellen op wereldniveau voetbal al jaren niets voor. Mocht de wk-voetbalbeker in Brazilië blijven, dan heeft dat met andere duistere zaken van de FIFA te maken, dan met de kwaliteiten van Neymar en andere Braziliaanse spelers of hun spelsysteem. Tactische en Strategisch individueel of als teamverband vind ik het niets. Een samen bij elkaar geraapt zooitje individualisten.
  Neymar vind ik een zeer matige speler. Er moeten in Brazilië veel betere onbekende spelers rondlopen.
  Engeland stelt met hun nationaal elftal evenals Portugal ook niets voor.
  Wat ik van de Amerikaanse landen, Afrikaanse, Aziatische landen en Australië zie, zal het mij niet verwonderen als de wk-beker voor het eerst naar Nederland komt, want die hebben tot nu toe van alle teams de meeste indruk gemaakt, zelf vanuit een achterstand van 1 – 0 terug komen. De strafschop was zelf onterecht. Triest dat de scheidsrechter daarin is getrapt en de Spanjaard niet een gele kaart gaf of vermanend heeft toegesproken. Dat zegt wel iets over de kwaliteiten, veerkracht en mentaliteit van Oranje. Vanavond tegen rugby krachtpatsers voetballers uit Australië spelen zal wel laten zien als ze lichamelijk wel een echte kanshebber zijn voor de wk-prijs.
  Duitsland een echte toernooi elftal als gewoonlijk doet het ook goed, alleen gewonnen van 10-Portugezen.
  Rusland daar ben ik ook over benieuwd, wat die ervan gaan bakken.
  Kanshebbers voor de beker tot wat ik nu gezien heb: Duitsland, Oranje, Ghana, Rusland


  Maak melding

 4. Whahahahahaha, de Braziliaanse shirtjes en ‘tierlantijntjes’, mogen nu op marktplaza.

  Untill the next WK 🙂 🙂 🙂 🙂

  Sjooooooo en nu, op naar de volgende overwinning………….

  Hup, hup, Hooiland!

  veel kijkplezier!


  Maak melding

 5. Wanneer komt SU aan de bak?? 100 jaren plan!! of EH mmm… laat deze generaties van Braziliaanse afkomst in SU opgroeien dan misschien wel!! wie weet!!


  Maak melding

 6. Had eerlijk gezegd gehoopt op een knalfeest in Paramaribo noord vannacht maar wat er niet was kan /zal nog komen !!!!!!

  Goed, ” CHAVÉZ ” groet u vanuit Parbo noord,SURMARBO.

  Hälsningar ! CHAVÉZ.


  Maak melding

 7. Die robben is een egoist, hij denkt dat hij Ronaldo of Messi is.
  Hij rent altijd als een blinde paard naar het doel zonder om zich heen te kijken naar medespelers die betere positie staan om te scoren. Hij echt is nep figuur, een klein tikje en hij ligt op de grond. Hij heeft oogkleppen op en in de studio doet hij alsof hij de man van de wedstrijd is geweest me mars noh.

  Louis van Gaal zei zelf Nigel de Jong was de man van de wedstrijd. Proficiat Memphis en Jermain jullie zijn heel goed ingevallen maar daar hoor je niets over in de pers.


  Maak melding

 8. Kameroen, Nigeria en Algerije stellen heel erg teleur. Ze hadden beter een team chimpansees kunnen sturen. Ghana en Ivoorkust doen het iets beter. Na de volgende ronde denk ik dat Afrika helemaal uit de wk ligt. Op resultaat spelen vereist discipline en dat is de euvel van de mens die het dichtst bij de aap staat.


  Maak melding

 9. Ik denk dat dat Guinee Bissau wereldkampioen wordt.
  Ze spelen heer erg goed, mooi technisch voetbal en vooral tactisch zijn ze heel erg sterk omdat ze geen blanke trainer hebben.

  Ze hebben een eigen afrikaanse trainer. Mark my words Guinee Bissau wordt wk kampioen 2014.


  Maak melding

 10. Chili , Costa Rica en Colombia hebben tot nu toe het meeste indruk gemaakt op het WK.
  Chili wordt in ieder geval groepswinnaar na de winst op oranje komende maandag, mark my words………want die hebben een veel beter en sterk team dan oranje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.