Blije Oranje fans in Suriname

26

Nederland heeft woensdag zijn tweede wedstrijd op het WK in Brazilië gewonnen. In een boeiende confrontatie werd Australië moeizaam met 3-2 verslagen. De mannen van bondscoach Louis van Gaal zijn door de winst van Chili op Spanje al zeker van de tweede ronde.

Ook in Suriname werd vol spanning naar deze wedstrijd gekeken. Oranje fans gingen uit hun dak toen de arbiter floot voor het einde van de wedstrijd.

Voor de wedstrijd werd op diverse plekken Oranje spullen verkocht:
oranje-spullen

Supporters door het dolle heen na het eerste doelpunt van Nederland:
Oranje_dol

Maar de vreugde was voor korte duur want Australië scoorde binnen een minuut de gelijkmaker:
Oranje_gelijk

En toen stond Australië ineens voor na het nemen van een strafschop:
Oranje_weer

Uiteindelijk kwam de gelijkmaker voor Nederland en het winnende doelpunt van Memphis Depay. De fans waren opgelucht:
Oranje_klaar

26 REACTIES

 1. Gelukkig zijn er(blije) fans in Su, want het is DiDiBrie, Liegin en de rest van de NDP boevenclub die ruzie heeft met Nederland, maar niet de Suries. Oranje (houwe)/ houden zo in ’t toernooi en win van alle andere clubs. Jullie hebben overal in de wereld fans. Jammer dat Su met voetbal …..NNNNIET op de kaart gezet wordt. Suriname die toen(VVVVOOR de jaren 80)nog van Costa rica won kan/moet alleen maar voor anderen juichen, dank zij de NDP rovers die het nu voor ’t zeggen hebben in Su. Alles is kapot geschoten. Suries let op; de Nederlanders betekenen veel meer voor ons dan de Brasjon (alhoewel deze mogen er ook zijn qua voetbal en hebben als Suries toch een beetje sympathie met voetbal) Any way wij gaan samen spelen, samen kijken, samen juichen. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. De Aussies hebben mij enigszins verrast met hun spel.
  Ze gaven zich niet zomaar gewonnen.

  Maar na de gewonnen wedstrijd (3 – 2) van de Aussies, werd er een leuke foto gemaakt van de spelers & officials in de kleedkamer met ….!!!

  http://www.telegraaf.nl

  En gelukkig geen foto opname van die criminele (gasten) in Zuid-Afrika uit 2010.
  Jullie weten wie hiermee bedoeld worden.
  Piet Wortel & Co.


  Maak melding

 3. Nederland heeft 2 keer geluk gehad. Tegen Spanje zijn ze ontsnapt aan een 2-0 achterstand en tegen Australia heeft de keeper de 3e goal toegelaten. Maar het geluk zal misschien nog een of twee keer helpen, daarna houdt het op.
  Nederland heeft geen enkele keer een actie laten zien waarbij een speler de achterlijn haalt en een (bruikbare) voorzet geeft. Ze teren op de dribbels van Robben, maar geef hem een schop op z’n hamstring en het is ook afgelopen. Dat is precies wat de eerstvolgende Zuid-Amerikaanse tegenstander (Chili) zal doen. Ik voorspel (als leek) dat Chili van Nederland wint en als eerste eindigt in de groep. Brazilie eindigt ook als tweede in zijn groep. Dus die twee ontlopen elkaar voorlopig wel.
  Het is wel opmerkelijk hoe vaak de Nederlandse verdedigers worden uitgespeeld. Spanje heeft minstens 4 keer en Australie ook minstens 4 keer dit klaar gespeeld. Van een land met een betonnen verdediging (Frankrijk en Duitsland) zal Nederland dus nooit kunnen winnen dit toernooi.


  Maak melding

 4. Bolle Willem was er als de kippen bij in de kleedkamer. Graag wilde hij zijn Tina uit Argentina laten zien hoe een winnende team eruit ziet. Zij had het idee dat misschien een enkeling een micro-kredietje kon gebruiken. Maar ging teleurgesteld weg.
  Bolle was erg onder de indruk: zijn Duitsen bloed en Spaanse onderdanigheid werden weer eens bejubeld.
  De 3 boerinnetjes Akalia, Azalia en Ahalia lagen waarschijnlijk thuis op hun rug (te pitten/te kijken?). Ze kijken vooral uit naar de eerstvolgende Duitse partij. Dan gaat het Duitsen bloed pas goed stromen.


  Maak melding

 5. Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden was op grond van statistische feiten bekend. Het 1,5,3,2-systeem van Oranje tegen de Aussies was in de eerste helft om te huilen. Gelukkig dat in de tweede helft van de strijd Louis van Gaal gekozen heeft voor het 3,3,4-systeem/totaalvoetbal van Oranje. Het speelveld breed houden en aanvallend te zijn. Het middenveld en de buiten voorspelers van Oranje konden nu ook deelnemen aan het spel tegen de Aussies.

  Er mag best gezegd worden en moet gezegd worden of het goed of slecht was. De eerste helft van Oranje tegen de Aussies was slecht. Oranje had wel geluk, want de Aussies hebben wel heel grote mogelijkheden gehad om Oranje te verslaan.

  Ze hebben gewonnen en zijn door naar de volgende ronde. Het is de vraag wat gaat Oranje doen tegen Chilie. Het 1,3, 5, 2-systeem lijkt hen op het lijf geschreven en beheersen dit veel beter dan Oranje.

  Oranje of Chilie gaan bij de volgende ronde Brazilie aantreffen als eerste wordt dezxe groep.

  Wil Oranje nu al Brazilië in eigen land verslaan en het hele land in een zware depressie brengen net in het verleden is gebeurd ?

  Oranje kan daarom beter tegen Chilie verliezen, waardoor die Brazilië de knock out geeft. De volgende ronde is KO. I not only believe in KO, but like KO!


  Maak melding

 6. @passant:
  Een goede analyse van jou.
  Maar een voetballer in het Nederlands elftal denkt er heel anders over.

  De Jong treft het liefst Brazilië

  Bron: Van onze Telesportredactie
  PORTO ALEGRE –

  Nigel de Jong sleepte de manschappen van het Nederlands elftal woensdag door de hectische slotfase heen en had op die manier een groot aandeel in de zege van Oranje op Australië.

  “Mijn rol in het team is ook om de jongens in de laatste twintig minuten te laten begrijpen dat het om een WK gaat.
  Als je dat niet doet, kun je zomaar verliezen”, aldus De Jong in gesprek met de NOS.

  “De euforie was natuurlijk groot na de overwinning op Spanje, dat is ook normaal na een 5-1 zege op de wereldkampioen, maar we wisten dat Australië een heel andere wedstrijd zou worden.
  Dat heb je vandaag ook gezien. Ze kletsten er bovenop en we kregen te maken met veel mentaliteit en stootkracht.
  Uiteindelijk zijn we er goed doorheen gekomen, maar het ging niet van een leien dakje.”

  Volgende ronde
  De Jong treft in de volgende ronde liever Brazilië dan Mexico of Kroatië.
  “Ik heb het liefst een grote tegenstander, met alle respect voor de kleinere landen. De kleinere landen vliegen erop en zijn het lastigst.”
  ‘Alles kan’
  De Jong weet dat Oranje met de juiste instelling ver kan komen op het WK in Brazilië. “Op een toernooi kan alles.
  Een toernooi staat op zich.
  Het is totaal iets anders dan een regulier seizoen.”


  Maak melding

 7. Heb lekker met heel mijn omgeving genoten van deze mooie match met de Aussies. Heb daarna met zijn allen geweest en lekker gegeten en niet te vergeten Oranje bitter gedronken en gedanst.


  Maak melding

 8. Jesse, toch wel fijn he, dat je hier op deze site leden van het Nederlandse koningshuis die zich niet kunnenverdedigen, hier anoniem kunt beledigen, held op sokken


  Maak melding

 9. @piet petit,

  De uitslag van de finale kan ik pas voorspellen wanneer ik de finalisten ken. Want ik denk dat er een aantal belangrijke spelers door blessures of gele/rode kaarten gaan uitvallen waardoor je heel andere wedstrijden krijgt dan verwacht.


  Maak melding

 10. @ BORA ,

  Wat jammer!.
  Je (glazen) bol is toch niet zo groot als ik dacht.
  had wat extra centjes kunnen verdienen .

  ik vraag het wel aan mijn buurman Barbamang die heeft een inktvis.


  Maak melding

 11. @hans, held op sokken,

  De beledigingen aan het adres van Bouterse zijn wel ok, maar opmerkingen over Bolle Willem, z’n Tina en de drie monstertjes Ahalia, Akalia en Azalia zijn heel erg? Wat voor een soort oelewapper ben jij?


  Maak melding

 12. Jesse, ik ben niet half zo”n oelewapper als jij, ik kan me nl. niet herinneren dat onze koning een moord op zijn geweten heeft laat staan dat door zijn toedoen een compleet dorp uitgemoord is, ook staat hij niet op de opsporingslijst van interpol, en geen van zijn dochtertjes zitten ergens in een gevangenis voor drugsgerelateerde zaken of wapenhandel, dus houdt die stompzinnige vergelijking tussen DDB en Koning Willem -Alexander gewoon maar voor je.
  Die geweldadige afgod met hoogmoedswaanzin van jou durft zich niets eens te verantwoorden in de assemble, laat staan dat hij de discussie aan te gaan met mensen met wel intelligentie


  Maak melding

 13. Hansje, domme gansje,

  Jouw koning buit eerst mensen uit in Afrika, waar hij paleisjes laat bouwen. Vervolgens buit hij ze uit in Griekenland, waar hij onder de mom van veiligheid, een prive steiger laat bouwen, wat de burgers van dat land niet eens mogen. Hij schrijft een brief waarin hij z’n schoonvader tracht vrij te pleiten van kennis over de moorden op burgers door de militaire regime. Een soort van Ích habe es nicht gewusst’ verhaaltje, maar dan geschreven door jouw koninkje, namens schoonpappa. De opa van jou koning is een van de meest griezeligste soort mensen die her en der vrouwen bezwangerde, veroordeeld is voor corruptie en het zou mij helemaal niet verbazen indien ooit blijkt dat hij ook moorden op z’n geweten heeft. Hij probeerde al z’n vrouw officieel gek te laten verklaren. Dus waar heb jij het over, blinde paard? Hol maar aan achter het Duitsen bloed en Spaanse verering. De Duitsers en Spanjolen hebben jullie soort al menig keer genaaid, maar blijkbaar vindt jouw soort dat heel lekker. Jij in het bijzonder.


  Maak melding

 14. Het lijken wel Surinamers he , met dat bezwangeren. en voorlopig hebben we Spanje al weer terug genaaid op het voetbalveld, voorlopig heb jij nog maar weinig reden om feest te vieren, de aanleiding van dit topic kunt alleen maar toekijken en lekker negatief doen , lekker zwartgallig


  Maak melding

 15. Hoppa : daar gaan we weer,ik dacht ff lekker relaxen en over de prestaties van de Boys in Brazong te lezen.
  Maar ja hoor, de Koning en andere figuren en over huizen, passeren de revue. Ben weer van mijn geloof afgedwaald, moet
  weer een slok dubbel black inschenken !!!!!
  Jongens oen hori a mang kezellig, unu no musu njungu njungu.
  Live is short : geen oude koeien uit de sloot halen, ( NDP .)
  Neen geen politieke partij, Njang Dringie Preserie dat is het motto!

  Odi odi
  Law mang.


  Maak melding

 16. @FER.E
  Ben jij voetbal aan het kijken??
  Moest jij niet de straat op met je “oranje knuppel” om asielzoekers het land uit te slaan???
  Of hebben de mensen niet massaal gevolg gegeven aan je oproep?


  Maak melding

 17. @SweetDaddy:

  Ik kijk ook naar alle voetbalwedstrijden hoor.

  En uit je reactie kan ik ook opmaken, dat je ook een (lezer) ben van andere Nederlandse dagbladen op (internet).
  Anders kan je het nimmer over öranje knuppel” hebben.
  Ik moest er zelf om lachen hoor!
  Maar ik gebruik het niet tegen asielzoekers.

  Maar gisteren heb ik wederom genoten van wat leuke voetbalwedstrijden.
  En blijf ook kijken & genieten met de overige (forumers) naar de voetbalwedstrijden in Brazilië.


  Maak melding

 18. Today’s registries are nothing more then wishlists for the bride and groom. Think of the times, when my parents got married they put down a toaster and some china as a gift. When I got married I put down the foremen grill and some power tools. Its almost a combination of modern times and a little greedy. Pick a gift thats in your price range, even if not on there list, and they should appreciate what you give. If not, well then send just cards for christmas.


  Maak melding

 19. On the lookout for sexy “NANNY”, rehabilitation girlfriend I hope to find and occasionally use a sexy female that could occasionally g mature lady uidance me watch my own (who will be teens, an african dating sites d might require a drive that will and from activities) after which it spend some “fun time” with me. All work rarely are play is tedious. Easy, fun, reliable. Over x, according to x yrs old please. nude chat married women looking Dravosburg


  Maak melding

 20. Hey Man,Thanks for the reply. I’ll try ReadPixels again, but had some strange results when i did before, specifically the displayed texture being offset. Is it possible to then save this texture as a png, because in the end i want to be posting these to facebook.Cheers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.