Stadscollege over ‘Raciale identificatie en Herstelbetalingen’

7

Trefcentrum Wi Masanga organiseert op zondag 22 juni een speciaal stadscollege in Rotterdam, dat in het teken staat van Keti Koti 2014. De titel luidt ‘Raciale identificatie en Herstelbetalingen’ en de spreker is cultureel antropoloog dr. Artwell Cain(foto). Hij is directeur/consultant van Institute of Cultural Heritage & Knowledge. Tot augustus 2012 was Cain directeur van Nationaal Instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee).

Dr. Cain houdt een korte lezing over:
* slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen;
* de rol die ras en kleur spelen in het Caribisch gebied en Nederland;
* hoe mensen met een connectie met de Afrikaanse diaspora zichzelf identificeren.

Over het onderwerp ‘Herstelbetalingen’ zal met elkaar in gesprek worden gegaan over wat dit inhoudt en wat er zich momenteel rondom dit onderwerp afspeelt. Bent u op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied? En wat zijn uw gedachten over dit onderwerp? De gesprekleider voor deze dag is empowerment-trainer Mara Michels.

Zondag 22 juni van 16.30u – 18.30u in Trefcentrum Wi Masanga, Rauwenhoffstraat 39 te Rotterdam.


7 REACTIES

 1. Bouterse vergeeft Nederland voor slavernij, 2 juli 2013,

  “We hoeven niet steeds alleen maar achterom te kijken. Al waren het zware dagen, laten we die periode toch afsluiten. Wanneer de oude kolonisator (Nederland, red.) vraagt om vergeving, laten wij hen dan ook vergeven.”

  Na zijn oproep richtte Bouterse zich tot het publiek van enkele tienduizenden, met de vraag of zij ermee instemden dat Nederland wordt vergeven. De vraag werd met luid enthousiasme en gejoel onthaald!!!

  ,,,,zo, dus over & uit, en nu overgaan tot **herstel** van onze koffie/cacao/tabak/ en overige plantage’s middels hard werken,…of kunnen wij dat alleen als de zweep te pas komt,,,,

  ja he


  Maak melding

 2. Ik plaats deze never ending story in dezelfde categorie als het voortdurend geleuter over Zwarte Piet.
  Er komen van mijn levensdagen geen herstelbetalingen.
  Read my lips, mond my words.
  Dit is het speeltje van een handjevol mensen, dat er een heel goed leven op na houdt, dank zij het instandhouden van deze discussie !!


  Maak melding

 3. Verkoop Suriname en de Antillen en ga met het geld in Afrika zitten als je serieus bent over alle oude misstanden rechtzetten. De huidige slavernij hoor ik niemand over, alles draait bij activisten om henzelf, met onzichtbare effecten die kennelijk overerfelijk zijn. Voor de boot terug gaat: wel even terugbetalen wat de voorouders gekost hebben, met 200 jaar rente toch ook leuk voor de Nederlanders nooit een cent hebben gezien van die hele slavernij die we kennelijk allemaal bedreven. Slaven werden destijds legaal aangekocht bij hun zwarte broeders, anders waren de mannen sowieso afgeslacht en de vrouwen aan arabieren verpatst voor de seks ( boko haram zet de traditie voort). Dus waren jullie er niet geweest zonder de slavernij.
  Moeilijk; a. leven in een land waar elke Afrikaan die het kan betalen heen wil of b. nooit bestaan hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.