Regering wil ‘versnelde ontwikkeling’ private sector

5

PARAMARIBO, 16 jun – De regering streeft naar een ‘versnelde ontwikkeling’ van de private sector. Dit zegt minister Andojo Rusland van Financiën. Ook moet er meer variatie komen in soorten bedrijven. Om dit allemaal gedaan te krijgen is een nieuw belastingplan op tafel gelegd.

De uitvoering begint direct. Het plan voorziet in kortingen op invoerrechten voor meer bedrijven dan slechts producenten. “De nieuwe maatregel is bedoeld om ondernemerschap, maar voornamelijk het klein bedrijf, de dienstensector, nijverheid en duurzame sectoren, zoals toerisme, te stimuleren”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. De korting gold tot voor kort alleen voor de agrarische sector en andere producenten. Nu mogen dus ook andere bedrijven profiteren van korting op invoerrechten bij het binnenhalen van werkmateriaal.

Verwacht wordt dat het voordeel tot uiting komt in verruiming van economie en bruto nationaal product. Zoveel mogelijk sectoren worden meegenomen om succes te garanderen. “Ook de nijverheid, het klein ondernemerschap en de duurzame sectoren willen we stimuleren. Het beleid is om zo breed mogelijk ondernemerschap te bevorderen”, aldus Rusland. Bij het commentaar van deskundigen en politici op de crisis in de bauxiet industrie worden de pijlen ook gericht op Suriname’s enge economische basis. Ook de huidige regering zou daar niets aan hebben veranderd.

5 REACTIES

 1. Toerisme?

  Begin met de prijzen te laten zakken van guesthouses, binnenlandse trips en vliegreizen naar Suriname. Lagere aanbodsprijs, meer vraag.


  Maak melding

 2. als leek zou ik de minister willen adviseren eerst behoorlijk werk te maken van de publiekrechtelijke sector! die kan dan faciliteren voor de private sector. het is niet andersom bij het ontstaan van de private sector.


  Maak melding

 3. Rusland Poetin hou je bezig met je eigen land en Ukraine.
  Je probeer Ukraine ook te privatiseren maar blijf af van ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 4. eidelijk wordt er wat aan gedaan op domburg als het om de markt gaat en de waterkant .hoera hoera hoera dit kan alleen onder de mc
  leve de huidige regering leve suriname leve domburg de plaats waar er vorderingen worden gemaakt als het tot een stukje ontwikkeling gaat .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.