WK2014: Oranjesupporters in Suriname

30

De spanning zit er duidelijk in voor deze fans van het Nederlands elftal. Het krioelde vrijdag van Nederlandse en Surinaamse Oranjesupporters in de verschillende kroegen in Suriname. Nadat Neymar donderdag de Braziliaanse fans in Suriname blij had gemaakt met de 3-1 op Kroatië, rustte de verplichting op Oranje om haar aanhang in Suriname ook gelukkig te maken.

Het Nederlands elftal heeft uiteindelijk op niet mis te verstane wijze revanche genomen voor de verloren WK-finale van 2010. In Salvador walste de verliezend finalist van Zuid-Afrika met liefst 5-1 over Spanje heen.

Oranje-3
Een supporter van het Nederlands elftal in #Paramaribo doet een gebedje nadat Nederland een penalty vandaag tegen kreeg in de #WK2014 wedstrijd tegen #Spanje. Uiteindelijk won Nederland met 5-1 van de huidige Wereldkampioen. Ook in #Suriname werd dit volop gevierd…

Oranje-penalty tegen-1
Oranje supporters in Paramaribo reageren op het doelpunt voor Spanje na een penalty…


30 REACTIES

 1. Oh….la..la,bravo jongens.Nederland heeft gisteren bewezen,dat ze geen ukkies zijn.Een grandiose en geweldige overwinning van 5-1 spreekt boekdelen op de wereld kampioen Spanje.Je kon op de gezichten van de spaanse spelers zien,hoe down ze waren. Ik zal zeggen “” Holland houden zo””. Proficiat !!!!!


  Maak melding

 2. Uitstekend en onverwacht resultaat, maar het is pas de eerste wedstrijd. We hebben nog niks. Beide benen op de grond en hoofd koel houden.


  Maak melding

 3. van Persie van persie wil je een spa?

  ja mang ik heb dorst!

  nee nee ik bedoel een dubbele natio

  volgend jaar

  hoezo???

  dan is oranje-olifant aan de macht 😉


  Maak melding

 4. Prachtig Oranje, wereldkampioen Spanje was compleet beduusd, entrenador del Bosque verliet lijkbleek het veld met net achter het netvlies een hoop waterlanders die hij met een dijk van oogwit kon tegenhouden. Nederland kan ballen als 1 vd beste ter wereld. Opnieuw getoond!

  Maar wij Surinamers hebben gelukkig ook onze overwinningen op telkens dezelfde landen Guyana, Frans-Guyana, Curacao en Aruba waar we decennia lang over kunnen kleppen!


  Maak melding

 5. Wat zijn dit voor foto’s na zo een geweldige partij voetbal van het allerhoogste nivo?

  Negatieve berichtgeving van WKT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Dit is wel een iets ander nivo dan een schoppende, slaande, bedreigende, schietende, scheldende en spugende voetballer (politicus) van Moengo.


  Maak melding

 6. Robin van Persie, The flying dutchman. Louis van Gaal zal Johan Derksen en andere betweters met dit systeem even de mond hebben gesnoerd en laten zien dat 3,4, 4 niet bij iedere tegenstander hoeft te worden toegepast.

  Om succes te hebben moeten ook andere systemen uit de kast worden gehaald en worden toepast al naar gelang de kwaliteiten van de speler/tegenstanders met hun systeem. Bovendien wordt je ook niet zo voorspelbaar met je enige eigen systeem.

  Spanje – Oranje/Holland, voetballiefhebbers around the whole wide world, de kop is er nu af. But is is a long way to Tipperary, it is a long way to go!, Oranje is coming, out!

  De tegenstanders hebben het Nederlands elftal met hun 1, 3, 5, 2 systeem gezien, individuele kwaliteiten van Robin van Persie, Arjen Robben, Wesley Snijder en de aanvallende midden velden, die ook verdedigen. Kompakt, de ruimte op hun eigen veldhelft klein weten te houden en het aanvallende ingestelde Spanje hun spel niet te kunnen laten spelen en gaan voor je kansen op het speelveld van de tegenstander en de spelers/spitsen hun individuele kwaliteiten maximaal te laten benutten en succes te laten hebben.

  WK-voetbal 2014 in Brazilie, Oranje gaat nog meer landen een poepje laten ruiken. De geur zal nog jaren in de wind blijven hangen, Spanje is het eerste land dat het aan de lijven heeft ondervonden.


  Maak melding

 7. nederland word wereld kampioen voetbal en ook de hoky team deze mooi land kleurrijk waar de wereld heel erg jaloers op word we worden kampioen 2014 en we hebben onze wraak gepakt tegen spanje dat ons 4 jaar terug was afgepakt door de scheidsrechter door vals te fluiten maar spanje heb op zen donder gekregen en onze helden zijn alle spelers maar van persie en robben we houden van jullie laat ons mooi land wereld kampioen worden mensen in suriname hebben ook gewonen want ik vind nederland en suriname is 1 land kijk maar zoo veel woon hier in nederland en zijn geboren en ook zoo veel woon in suriname en we zijn een gemix land en echte band met elkaar en alle spelers van voetbal elftal met de staf en van gaal blind kluivert dit is pas een eenheid in het elftal en kracht en van gaal je gaat het waar maken groeten aan alle lezers


  Maak melding

 8. Natuurlijk staan wij achter oranje, maar mijn droom is dat Suriname ooit een keer schittert op een wk. Winst of verlies maakt niet uit.


  Maak melding

 9. Fantastische voetbalavond beleefd.
  Dit soort wedstrijden zie je maar eens in de zoveel tijd.
  Nartuurlijk hebben veel Surinamers met afschuw naar deze wedstrijd gekeken (zie ook een paar bovenstaande postings), maar dat doet helemaal niets af aan de prestatie van Nederland.
  Ons land mocht willen, dat ze eens op een Wk actief konden zijn.
  Zover komt het echter nooit, dat kan ik nu al voorspellen.
  Wij zijn helaas gewoon bij lange na niet goed genoeg.
  Het voetbal in ons land bestaat nog veel te veel uit uit excessen, waar niemand baat bij heeft, maar die ons land wel op een heel nare manier op de wereldkaart zetten.
  Laten wij maar gewoon genieten van mooi voetbal, dat gespeeld wordt door andere landen, ook Nederland.


  Maak melding

 10. @barbamang

  en wat doe jij dan ??

  ned -bra 2-0
  ned-bra 1-1 wns bra
  ned bra 2-3
  ned-bra 2-1

  hoezo vloer aanvegen ?
  ken je feiten.!!

  you too my friend


  Maak melding

 11. Barbamang,

  Volgens mij heb je een bloedhekel aan Nederlanders en ben je een fan van Brazilie.
  Dat is je goed recht, maar lul niet uit je nek als je de (voetbal)geschiedenis tussen Brazilie en Nederland niet kent.


  Maak melding

 12. rudinho gedraag je niet als een ezel ben zeker fan van Brazil so what.
  kijk jij maar naar jou geschiedenis ik kijk naar de toekomst.
  Brazil wereldkampioen 2014

  Keep on dreaming


  Maak melding

 13. No Spang Er gaat een dag komen dat ook Suriname op een WK gaat spelen. En ze komen dan ook heel ver.

  En voor de gasten die nog even willen door dromen.

  Nederland wordt geen Wereldkampioen daar voor zijn te arrogant voor en met die houding het echt niet lukken.

  Er is nog Brazilie, Argertinie, Duisland.

  Je moet een hele toenooi winnen en als je maar een wedstrijd hebt gewonnen. hahah wordt je geen Wereldkampioen die Nederlanders hebben zo als altijd weer te veel gedronken.


  Maak melding

 14. @ barbamang
  altijd maar terug kijken op het verleden daar zijn hollanders goed in ….
  haha wie leeft er in het verleden??
  laatste wk wedstrijd ned-bra vergeten.?

  groetjes uit little Belem ( Tourtonne )


  Maak melding

 15. barbamang…

  Hollanders kijken alleen maar terug in het verleden????????

  Jullie janken gvd al meer dan 100 jaar, nog dagelijks over de slaventijd. HUILEBALKEN.

  Rot toch op met je lulverhaal, mafkees!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. Help democratie in Suriname cut en paste deze email naar

  imprensa@anistia.org.br (amnesty international brazilie)

  Dear Madam, Sir,

  At present the president, strongman and former army leader Desi Bouterse of Suriname is visiting Brazil for the world cup.

  This man is a convicted drug trafficker and human rights violator. He is personally responsible for the torture and killing of 16 of his opponents on December 8, 1982.

  He personally presided over several coup de etats, torture, illegal imprisonment and disappearance of his opponents.

  Please name and shame this evil man in a suit, have him declared persona non grata in Brazil or have him arrested and prosecuted in Brazil.

  Thank you.
  Thank you


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.