zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname houdt bauxietcrisis buiten conferentie

Suriname houdt bauxietcrisis buiten conferentie

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – Gastheer Suriname is niet van plan de bauxietrode vuile was buiten te hangen. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen vindt het geen geschikt onderwerp voor de internationale mijnbouwconferentie Surimep. Over Suralco wordt wel gesproken, maar dan in ander verband. De crisis zelf, waarbij sommigen vermoeden dat het dochterbedrijf van Alcoa wil opbreken, blijft onaangeroerd.

Hoewel, menigeen zou denken dat het wel een geschikt onderwerp is. De regering ziet het meer als een strikt interne aangelegenheid. “We zijn niet van plan dit in-house probleem mee te nemen in deze internationale conferentie”, zegt Hok. Dat het een echt probleem is, blijkt uit de reacties na de laatste toespraak van president Desiré Bouterse in het parlement.

Zoals het werd uitgestreken, zijn Suralco en Alcoa investeringsmoe. Na bijna honderd jaar economische activiteit wordt nu het handje opgehouden voor de Surinaamse regering. Dat is dus niet wat Hok zijn gasten uit ook het buitenland wil voorschotelen. Of het zou de andere kant van de medaille moeten zijn. Per slot is bijna een eeuw relatie ook niet niks. “Het is wel belangrijk voor de wereld te weten dat we in staat zijn om op een behoorlijke manier om te gaan met onze investeerders.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Wie investeert in wie. Volgens mij investeert Suralco al een poosje niet meer in Suriname. De cash investeringen in Surgold en IAM gold voor de uitbreidingen moeten door Suriname in gebracht worden.

  Wie bedot wie. Denkt de mini ster dat de investeerders en mijnbouwers geen kranten lezen en google nog niet ondekt hebben.

  De hele wereld weet hoe Suriname er voor staat en van geen enkele investeerder een stuiver krijgt ten zij zij 2 stuivers per omgaande terug geeft.

  Wie houdt wie voor de gek


  Maak melding
 2. Indien je mijnbouwbedrijven wilt aantrekken, dan zul je aannemelijk moeten maken dat het land meer biedt dan de concurrenten. Wat biedt Suriname meer?


  Maak melding
 3. Investeren is Su is slechts mogelijk als er voor de zittende mafia voldoende aan de strijkstok blijft hangen.Er wordt bij onderhandelingen geen kennis ingezet maar een boerenlul als Boerenveen. Dan weet je wel genoeg


  Maak melding
 4. Wij zijn het kleinste landje van Zuid Amerika.
  Toch trekken onze ministers, inclusief de president, regelmatig een te grote broek aan en te grote broeken passen niet.
  Het is deze regering zelf, die het grootste obstakel vormt voor het aantrekken van buitenlandse investeerders.
  Die zijn er echt wel, maar passeren ons land links en rechts, omdat niemand wil dealen met de regering Bouterse.
  De redenen laten zich gemakkelijk raden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES