zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGevangenen verlangen hoger dagloon

Gevangenen verlangen hoger dagloon

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 jun – Bewoners van gevangenissen willen meer vangen voor verrichte arbeid. Dit meldt de Times os Suriname. Wat nu betaald wordt voor meestal in gevangenschap geleerde arbeid, is niet om over naar huis te schrijven. De gevangenen staan op hun strepen.

Ze voel zich mens en willen ook als zodanig bejegend worden. In een brief aan het ministerie van Justitie & Politie wordt het met zoveel woorden gezegd. Gevangenen hebben ook uitgaven en weten wel degelijk onderscheid te maken wat betreft de arbeidsmarkt. “We zijn intelligente arbeiders en kunnen goede souvenirs vervaardigen. Er zijn gevangenen die harken, wieden en muren schoon vegen. Ook zijn er die heel goed het eten klaar kunnen maken”, stellen de gevangenen in hun brief. Niemand zou zulk werk goedkoop doen.

En al helemaal niet voor twee Surinaamse dollar en veertig cent (ongeveer vijftig eurocent) per dag. Daar komt niemand mee uit. Volgens de morrende gevangenisbewoners kunnen ze er nauwelijks toilet artikelen en levensmiddelen van kopen. Het is dan zowaar een geluk dat niet voor logies en kost betaald hoeft te worden. Want anders waren de mopperaars pas echt in de aap gelogeerd. Nu hoeven ze maar een verdubbeling te vragen van het dagloon. Het ministerie heeft er wel oor naar. Bekeken wordt hoe het loon op te nemen in plannen voor beter resocialisatie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Deze ‘inmates’ hadden hun leven beter op orde moeten hebben en ook de wet te respecteren, dan hadden ze recht van spreken.
  Ze moeten op dit moment allemaal hun kop houden en op de plaats rustig blijven (voor 50 euro cents per day) !

  Indien ze meer willen vangen moeten ze maar eerst uit het gevang zien te geraken hun attitude beteren en dan gaan werken om meer te verdienen. Echter, kost en inwoning is dan niet meer gratis want voor die uitgaven moeten ze dan zelf gaan betalen.

  Wat een sukkels en paupers zijn al deze jongens in de ‘djari’ en dan willen ze ook (nog) meer geld !

  Wat een stel mafketels !


  Maak melding
 2. Dus de gevangenen,criminelen,zien de gevangenis als een soort van werkplaats?! Snappen zij dan niet dat zij in de gevangenis zijn beland vanwege hun criminele aktiviteiten?!Ze hebben slachtoffers gemaakt,mensen beroofd,vermoord,verkracht en of opgelicht en nu willen ze een flinke salaris gaan verdienen in jail?!
  Ah,dit hebben we te danken aan Belfort die de criminelen niet als criminelen ziet maar als ‘perfecte’ burgers die een ulo diploma ,en computerlessen verdienen ipv STRAF !!
  Hoeveel werk verzetten deze criminelen dan in de gevangenis?!
  Sjeesjes elke gevangene in welk land dan ook verdiend een salaris voor het werk die ze doen binnen 4 muren, Ze verdienen geen riante salaris ,for the love of God, ze zijn in de gevangenis om hun straf uit te zitten en niet om fikse salarissen te verdienen. De salaris die een gevangene verdiend is 10 cent of 50 cent per dag. Met die salaris kopen ze zeep,shampoo,etc voor een eenmalig gebruik.Ze werken als barbier ,koks,etc niet voor de buitenwereld maar voor de criminelen onder elkaar. Het dubbeltje of kwartje die ze verdienen is om ze te leren op een nette manier aan je geld te komen en als je geen dubbeltje of kwartje wil verdienen dan moet je maar zorgen dat je geen criminele
  Wat hebben de criminelen toch goed in Suriname,je wordt lijder van het land,ambassadeurs,ministers en een Eigen goudmijn staat de criminelen te wachten, en alsof dat niet genoeg is willen de boeven ook nog een flinke salaris ontvangen in Jail.
  Dit is allemaal mogenlijk gemaakt door Belfort die een liefde heft voor de criminelen !!


  Maak melding
 3. Ik hoop dat de mensen die ze kwaad hebben gedaan ook de mogelijkheid wordt geboden, om via een gerechtelijk procedure die zelfde gevangenen het geld afhandig te maken!!!


  Maak melding
 4. wat hebben ze met de spullen en geld gedaan die ze van eerzame burgers met geweld hebben gejat.

  water en brood is meer dan genoeg.
  buiten de bajes de grote jongen uithangen en nu janken als een baby.


  Maak melding
 5. Weet de belastingdienst dat ze een loon krijgen? Hebben ze al belasting geind? Wat about hun pensioen. Kunnen ze die ook opbouwen en ook waardevast.

  Hebben ze al bijgedragen aan de proceskosten, politie auto huur,overwerk van de ambtenaren etc. Cel huur etc.

  ze moeten geen geld krijgen hoor.dat is mijn mening.


  Maak melding
 6. Niet te geloven!

  Deze criminelen worden uitbetaald met het belastinggeld van de slachtoffers.
  En nu eisen ze meer geld, anders…….
  Wat gaan ze doen als het niet lukt, staken? whahahahahahahaha.

  Trouwens waarvoor heb je het geld nodig? Om cipiers om te kopen, drugs, een gun????

  Het enige wat oké is in mijn optiek, is studeren of een vak leren.
  Das nou resocialiseren.


  Maak melding
 7. deng foefoeroe beest claimen meer geld maar zijn vergeten wat voor leed ze hebben aangericht/verricht. Laat de familie maar voor ze zorgen anders mogen ze daar creperen.
  Ze hebben NIETS te claimen, boekoe brede nanga watra moeten ze vreten/drinken.


  Maak melding
 8. Het zijn waarschijnlijk noord afrikaanse types die meer geld willen vragen omtrent hun werkzaamheden in een “”5″” sterren hotel.


  Maak melding
 9. Familie moet voor de gevangenen zorgen. Ik dacht het niet. Als ik daar een broer zou hebben zoekt hij het lekker zelf uit. Eigen broeknophouden. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat mijn broer eventueel uitspookt. Als ik miljonair ben oké.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES