Verkiezingen op agenda bezoek ambassadeur VS

12

PARAMARIBO, 11 jun – De algemene verkiezingen volgend jaar zijn besproken tijdens een bezoek van de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Jay Anania, aan minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken, Biza. Het betrof een kennismakingsbezoek waarbij meerdere onderwerpen werd besproken.

Volgens de voorlichtingsdienst van Biza wees de diplomaat erop dat Suriname een goede naam heeft als het gaat om het organiseren van verkiezingen. Anania wenste Leilis ‘veel succes’ bij het organiseren van de verkiezingen, wat een aangelegenheid is van Biza. Leilis gaf de verzekering dat Suriname zich blijft inzetten voor eerlijke en geheime verkiezingen.

Ondersteuning is daarbij welkom. Elke vorm van hulp bij de organisatie van de verkiezingen is daarbij welkom. Tijdens het bezoek is ook gesproken over het Nationaal Archief dat valt onder beheer van het ministerie. Anania sprak zijn complimenten over de organisatie van het archief uit. Behalve voor de zwaardere issues was er ook ruimte voor luchtiger materiaal. De twee functionarissen lieten hun licht ook schijnen over het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië.

Archieffoto: President Desire Bouterse (l) en ambassadeur Jay Anania van de Verenigde Staten van Amerika bij hun eerste kennismaking in 2012.

12 REACTIES

 1. Dit was geen beleefdheidsbezoekje van de ambassadeur.
  De Amerikanen komen niet zomaar op de koffie.

  Eerder een waarschuwing voor deze regering. Sinds deze regering aan de macht is gekomen staat democratie onder druk en dat pikken de Amerikanen niet. Daarnaast heeft de Dino case ook kwaad bloed gezet bij de Amerikanen. Destijds werd Boerenveen ook vroegtijdig vrijgelaten onder mom van een waarschuwing, dont mess with us. Suriname heeft nog steeds niets geleerd.


  Maak melding

 2. Ik hoop dat de amerikanen dit keer ook achter gesloten deuren zullen staan want een geheime bijeenkomst tussen bouta,brunsie en wie weet,somo kan Suriname wederom Fataal worden,.20101 is dit reeds het geval geweest en de geschiedenis mag zich niet meer herhalen !


  Maak melding

 3. Tang tang tang Leilis, waarom heb je die ambassadeur niet de deur gewezen? Waarom heb je de ambassaduer niet gezegd dat hij brutaal is. Het gaat hem nix aan wat de ’t organiseren van de verkiezingen betreft in Su. Zeg tegen die Amerikaan dat DiDiBrie een eeeeeerlijk mens is, vandaar dat DiDiBrie zo heeeerlijk leeft…… Jongen no mik DiDiBrie nanga mevr. Silos atie brong, anders zwaait er wat voor je(resh…) DiDiBrie gaat je kwaaaaalijk nemen boi, (hadja-ka-sa) als DiDiBrie terug is, want de ambassadeu,r komt op een moment daar DiDiBrie er niet is. Nogmaals boi ding o fadong na joe skin. Leg DiDiBrie dan ook uit dat de Amerikanen niet de Surinamers(velen)zijn. De Amerikanen weten waar ze voor gaan en staan. Je verkoop de Amerikaan geen knollen voor citroenen. Su met DiDiBrie voorop jullie zijn gewaarschuwd.. Odiiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 4. Vertekende foto bij dit bericht. Wie zijn de personen die elkaar ontmoet hebben bij dit bezoek?

  Het zou correct zijn als er een foto van minister van binnenlandse Zaken Edmund Leiles en Jay Anania van de Verenigde Staten van Amerika bij dit bericht geplaatst was.


  Maak melding

 5. In februari werd dit soort gesprekken en uitspraken door de president als een niet gewenste inmenging in Binnenlandse zaken verketterd. De straf op zoveel indiscretie van een vertegenwoordiger van een vreemde mogendheid was toen “TAKE UP YOUR BUNDLE AND GO”.

  Er is veel veranderd in de tussen tijd.


  Maak melding

 6. De foto toont een opportunist in optima forma. Niet zo lang geleden sprak hij dreigende taal richting de ambassadeur. Desi beseft, dat het voor de VS een fluitje van een cent is hem op te komen halen.


  Maak melding

 7. Zie, hier dat de AMERIKANEN een GOD is voor deze achter uurwerk likkers huichelachtige slangen en dat RAY beslist hoe de verkiezing moet lopen met het AMERIKANEN achter de deur verkiezing gaat niet zo als in 2010 wel het volk bepaald en niet jij nog de AMERIKANEN wat jullie niet zeggen of zien is dat overal zij zich mee bemoeien oorlog verdeel haat vernieling met zich mee brengt in plaats van zogenaamde vrede noem er 1 op IRAK,AFGANISTAN,LIBYE wat is er vandaag de dag van geworden een ware hel en ISRAEL maar blijven doen wat ze willen niemand die zijn smoel open trekt .


  Maak melding

 8. @Boegroe

  Dankzij de amerikanen zit dinootje heden netjes achter slot en Grendel. In Suriname zou het noooooit mogelijk zijn geweest zo te doen,want dan zou het Dino amnestie zijn intrede doen,en na papa zou amnestie zoon dinootje de’troon’ opvolger zijn !
  Thanks to America ,die heeft een stop gezet aan de krankzinnigheid van je baasje !
  Nu de amerikanen gaan dit keertje hun ogen goed de kost geven en je baasje en zijn 2 partners in crime als schaduw achtervolgen.In 2010 heeft je baasje samen met deze twee de surinamers flink genaaid van achter en van voren !Wij willen geen herhaling van dit smerige scenario en daarom doen de rechtgeaarde surinamers een beroep op de amerikaanse waarnemers om een herhaling van 2010 te voorkomen !
  En reken erop dat de amerikanen elke move van je baasje volgen.Zij hebben al een plekje voor je baasje in Amerika,…hij wordt dino zijn celmaatje !
  Wat hebben wij te maken met een Israel,afghanistan,etc…?!
  Weet je wie deze landen om hulp vragen als ze een crisis meemaken ?!
  Nee,nee, geen Suriname,geen ACP land,geen Unasurland, geen Caricom…juist ze vragen AMERIKA om hulp !!!.


  Maak melding

 9. Bouterse gaat deze verkiezing niet winnen.Dat is mijn voorspelling.
  Hij is niet instaat Suriname goed te besturen.Daarvoor mist hij kennis van zaken.Ook Brunswijk kan het niet.Die moet terug gaan naar het bos.Het is jammer voor zo een mooi land dat het onbestuurbaar is.Die zakkenvullers hebben het land kapot gemaakt.


  Maak melding

 10. Boegroe,

  Jij hebt nog steeds niet in de gaten, hoe de hazen lopen.
  Al doet jouw baas Bouta nog zulke rare dingen, dan nog blijf jij achter hem staan.
  Het is hoog tijd voor een change man.
  Deze regering heeft zijn tijd gehad en heeft bijna alleen maar ellende over ons land afgeroepen.
  Wij staan financieel gezien aan de rand van de afgrond na al die leningen, die de afgelopen jaren zijn gedaan.
  Daarvoor hoef je geen econoom te zijn.


  Maak melding

 11. 12 juni 2014

  Het bezoek van de Amerikaanse ambassadeur aan Edmund Leilis van BIZA moet gezien worden als uitvloeisel van de klacht en gesprekken door Santokhi afgegeven en gevoerd in de USA, met de Amerikaanse regeringsautoriteiten.

  Maar intern bemoeien met de aankomende verkiezingen in Suriname? Neen, daar zal deze Amerikaanse ambassadeur niet aan (mogen) meewerken. Belangrijk is wel, dat de ambassadeur hiermee een sein afgeeft van een van de gevoerde gesprekken van Santokhi in de USA.
  Srika


  Maak melding

 12. Bouterse heeft nooit iets positiefs voor Su gedaan. Stelen moorden, drugsdealen zijn zn passie.Het wordt tijd dat deze criminele bende eindelijk plaats maat voor een nieuwe generatie.We hoeven geen tram of flyovers. Geef de mensen een stuk grond zodat ze stapvoets iets kunnen opbouwen.Kom niet met plannen van 18000 woningen want die kunnen gewoon niet door de gemiddelde burger betaald worden.Bouw sociale huurwoningen daar snakt het volk naar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.