Parlementariër laakt WK cadeau NDP voor binnenland

23

PARAMARIBO, 11 jun – Parlementariër Ronny Asabina(BEP) kan de communicatieapparatuur die regeringspartij NDP aan het binnenland schenkt, niet goed plaatsen. Het heet dat de apparatuur gemeenschappen van Marrons en Inheemsen in staat moet stellen te genieten van het wereldkampioenschap voetbal. Doorgestoken kaart, vindt Asabina.

Communicatieapparatuur voor het binnenland beschikbaar stellen mag normaal gesproken niet het werk zijn van een politieke partij. Het binnenland klaagt al jaren over slechte communicatie met de rest van het land en de wereld. Daar is nu plotseling oor naar en worden in tientallen gemeenschappen grote antennes met televisie gedropt. “In plaats dat deze beschikbaar worden gesteld door de overheid, wordt het overgelaten aan de politiek. Dat hoort niet zo, ze doen het om te scoren”, zegt Asabina tegenover de Ware Tijd.

Populisme van het zuiverste soort dus, maar dat ziet niet iedereen zo. Volgens de NDP wordt slechts een helpende hand toe gestoken. In ‘slechts’ vijftig gemeenschappen zou apparatuur zijn geïnstalleerd. De overheid heeft nog alle gelegenheid om in te komen. Er zijn nog tientallen gemeenschappen die nog in het donker zitten. “Aangezien de overheid het niet heeft gerealiseerd, hebben wij vooruit gelopen”, zegt parlementariër Frederick Finisie (NDP).

23 REACTIES

 1. Weer een staaltje rechtlullen wat krom is, van deze F.F. die communicatie apparatuur had er dan ook allang kunnen en moeten staan en niet alleen omdat er nu een W.K. aankomt, gewoon een stuk ordinaire verkiezingspropaganda van de NDP, maar nu kunnenze dus wel zien hoe goed DDB weer in beeld is de grote weldoener gadverdamme


  Maak melding

 2. De marrons hebben geen high tech communicatie apparatuur nodig voor communicatie.

  Brunswijk is een itc-er hij heeft een eigen app gemaakt waardoor marrons wk voetbal live kunnen kijken om hun mobiel.

  De marrons zijn niet achterlijk meer.


  Maak melding

 3. Waarom willen de marrons van het binnenland naar het WK-voetbal kijken? Om Ghana en Kameroen te zien? Ik wist echt niet dat het WK zo leefde bij de marrons in het binnenland. Hoeveel kijkers trekt Inter Moengotapoe?
  Die Bolle Willem zal met z’n Tina from Argentina en de 3 als kool groeiende monstertjes Ahalia, Azalia en Akalia wel kijken komende vrijdag. Wat zal hij trots zijn op het gezang: ben ik van Duitsen bloed en Den (aftredende) Koning van Hispanje vereer ik tot in den dood.
  Waarom wordt de moderne Nederlander met oude rommel (volkslied dat buitenlandse mogendheden bejubelt) opgezadeld? Ik hoop dat een van de drie monstertjes er verandering in brengt, want van Bolle Willem kunnen en mogen we dat niet verwachte. Hij is te vastgeroest.


  Maak melding

 4. Typisch een paarse rattenval.
  Wanneer verjagen we die meervoudig moordenaar diep het oerwoud in tussen zijn soortgenoten die in de bomen leven.


  Maak melding

 5. De Nederlanders zijn een van de meest conservatieve soorten op de wereld. Kijk maar hoe hardnekkig ze blijven vasthouden aan niet meer functionerende dingen zoals Zwarte Piet, een verouderd Volkslied dat alleen de blanken inspireert, 4-4-3 systeem, geen excuses voor kolonialisme enz.
  Als je de bijbel moet geloven, dan zijn de Hollanders de duivels, want ze geven je altijd een preek over God om vervolgens alles wat Goddelijk is kapot te maken via commercialisatie.


  Maak melding

 6. Marrons in binnenland kijken naar Duitsland-Ghana. Zegt een van ze over een Ghanese speler: het is Seedorf. Die ander zegt, nee man, het is Rijkaard. Een ander zegt: het is Davids. Een ander zegt: het is Castelen. Nee, nee het is Schalken. Na verlies van Ghana zeggen ze allemaal: het was niks.


  Maak melding

 7. HAhahaaa, mhr ASABINA ga en zeg het aan de mensen want het is namelijk zo dat jullie het ook konden doen krijgen ze een beschikking of water of een huis of opslag kinderbijslag of wat dan ook alles is bij oppositie populisme waarom kan het nu en toen niet was het ook populisme dat wanneer er verkiezing in tocht was snel de goten ophalen en wat zoutevis uit delen want eerder zag je niks gebeuren dan geklets van wij gaan dit doen dat doen en puntje bij paaltje alleen op papier wat hebben jullie ooit zelf aan het binnenland gedaan of geschonken niks is goed bij jullie maar zelf aan de macht geen M uitvoeren en HENKES,RAY,HANS allemaal 1 pot nat alleen maar negatief terwijl ze niks van SU afweten dan stom gelul en Ben66 is van lager wal onder ik name durft hij van alles en nog wat te gillen ga naar SU en doe het of zet echte naam en foto kijken wie de boom in gaat bij soort genoten rast echte racist de laagste in zijn soort.


  Maak melding

 8. De binnenlanders mogen op 13 juni aanschouwen hoe Nederland met 3-1 wint van Spanje en op 13 juli wereldkampioen wordt. Of ze dan nog blij zullen zijn met hun schotel?


  Maak melding

 9. njang dringie presierie partij is druk doende met zijn kampagne met staats gelden/ volks geld propaganda te maken voor de verkiezing 2015..,

  voor de verkiezing van 2010 hadden ze de front fluink uit gescholden voor het verbrassen van staats gelden,,en nu nu doen ze niks minder..


  Maak melding

 10. @sempa

  Nederland heeft zich reeds tientallen jaren bewezen tot de wereldtop te horen.
  Wat stellen jullie helemaal voor op sportgebied, behalve schoppende, slaande, schietende en spugende bejaarde voetballertjes als Brunswijk.

  Dus ga jij maar lekker in die apentuin genieten van echte sport, ongeacht de resultaten.


  Maak melding

 11. ronnie brunswijk had CNN,Telfort, Ziggo, Upc en Lebara uitgenodigd om de wereld te laten zien dat de marrons in het binnenland als eerste volk draadloos internet heeft uitgevonden.

  Hij nam ze mee naar brokopondo en begon met een schep te graven hij en inderdaad je zag geen kabels onder de grond lopen. Hij zei zie je wel, dat wij marrons een hoog cumulatief IQ hebben, het is niemand op de wereld als eerste gelukt.


  Maak melding

 12. wat zijn wij toch een byzonder volk,,wij suris haten de hollanders en vreten onze nieren op van afgunst,jaloezie en toch,en toch likken wij de hollanders aan hun billen..

  wij blijven achter hun aanlopen zie maar hoe het land oranje gekleurt is..

  waarom geen afrikaans land sponseren,kraken..

  succes..


  Maak melding

 13. @sempa

  hebben ze in het binnenland ook gezien hoe Holland zijn tegenstanders opvreet.

  Dus hou jij je voortaan buiten discussies waar je geen kaas van gegeten hebt.

  Zaterdag gewoon weer in Moengo naar een zootje amateurs gaan kijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.