Van dromer naar eerste burger van Commewijne

20

PARAMARIBO, 10 jun – “Deze dag is het begin van de realisatie van dromen, plannen die ik persoonlijk al jaren koester. Jammer, maar niets komt voor zijn tijd.” Dit zei nieuwbakken districtscommissaris van Commewijne, Remy Pollack, op zijn eerste werkdag. De voormalige secretaris van oppositiepartij NPS voelt zich als een vis in het water.

Nog niet zo gek lang geleden was het langs de kantlijn toezien. Het bestuur van zijn ‘geliefd district’ moest worden overgelaten aan anderen. “Er is heel veel commotie geweest over mijn besluit om de functie van districtscommissaris te aanvaarden. Dat betreur ik ten zeerste. Ik ben er om te werken. Ik ben op de eerste plaats Surinamer. Je bent op aarde om iets te betekenen voor elkaar en al het andere is ondergeschikt aan het algemeen belang”, zei Pollack.

Binnen de NPS, de Nationale Partij Suriname, is er weinig begrip. Als deel van het Nieuw Front heeft de partij het beleid van de huidige regering radicaal afgewezen. Ondersteuning in welke vorm dan ook, is dan ook niet gepast. Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling wil dat de burgers in Commewijne Pollack ‘kritisch ondersteunen.’ Commewijne staat voor grote uitdagingen. De ervaring van de pedagoog en sociaalwerker komt dan ook van pas.


20 REACTIES

 1. Voor Remy Polo geldt alleen een gebod; doel heiligt middelen. Verraad en zich laten manipuleren en omkopen zijn principes waar zelfs Judas later spijt van had gekregen. En zo zal het ook polo gedijen na de volgende verkiezingen.

  Maar een ding is zeker hij is een echte mooimang in die koloniale uniform die wij bijna 40 jaar na onafhankelijkheid nog niet kunnen opgeven.


  Maak melding

 2. Excellentie,

  U moet vooral in Marowijne en met name te Moengo, Albina en Papatam uw kritische oog laten werken. Het afgelopen weekend heb ik op alle drie de plaatsen een waar mesthoop aangetroffen. Wat eerder modelstadjes waren zijn verworden. Te Papatam prijkt op nog geen 40 meters afstand van de toegangsweg een ongecontroleerde vuilnisbelt met een enorme stank, vliegen en aasgierenplaag. Op Moengo was het niet je Nani om een openbaar toilet voor reizigers te vinden. Het wildplassen is er dan ook schering en inslag.


  Maak melding

 3. Waarzegger

  Voor Remy Polo geldt alleen een gebod; doel heiligt middelen. Verraad en zich laten manipuleren en omkopen zijn principes waar zelfs Judas later spijt van had gekregen. En zo zal het ook polo gedijen na de volgende verkiezingen.

  Maar een ding is zeker hij is een echte mooimang in die koloniale uniform die wij bijna 40 jaar na onafhankelijkheid nog niet kunnen opgeven.
  ——————————————
  Aldus een “waarachtige” Surinamer?
  Het is geen wonder dat uw schip met de dag verder in het slijk raakt.


  Maak melding

 4. hmm, bedoelt hij dat hij zijn eigen visie kan uitdragen of die van de NDP regering? opportunisme is de weg van de minste weerstand kiezen en doen alsof je geen principes hebt. dwz dat je geen eer hebt dus geen respect voor jezelf.

  maar ja, indien je respect voor jezelf hebt, dan ben jij de enige die het weet. een opportunist is tenmisnte bij iedereen bekend, dus wat je wilt.


  Maak melding

 5. Beste “waarachtige” Surinamer Paraman.
  Remi Pollack is de DC van Commewijne. Moengo, Albina en Papatam liggen nog steeds in Marowijne. Als het goed is krijg je Aardrijkskunde op de lagere school in Suriname. Kan ik hieruit opmaken dat je de lagere school niet heb afgemaakt????


  Maak melding

 6. Deze man loopt te hard van stapel:de rol die een DC heeft is een bescheiden en dienende,maar in zijn enthousiasme denkt hij dat hij de wereld kan veranderen.Over een paar maanden is hij uitgeraasd en zal hij tot inkeer komen.Als dat niet gedeurt,zal hij rijp zijn voor LPI.


  Maak melding

 7. 10 juni 2014

  Wat een hoop negatieve begroetingen voor Remy Pollack !!!

  Deze man heeft voor het district Commewijne gekozen, en niet voor zijn geliefde politiek. Vergeet niet, dat een deel van de leerkrachten van nature idealisten zijn.

  Maar beste Remy, om realistisch te blijven in al jouw goede bedoelingen, als district-commissaris, moet je kunnen beschikken over een goed uitgeschreven districtsplan, participatie van de bewoners en voldoende financiële middelen voor beoogde ontwikkelingen.

  Jouw ervaring als pedagoog en sociaal werker zal dus niet voldoende zijn om succesvol te zijn in Commewijne. Succes!!
  Srika


  Maak melding

 8. @Paramang

  Zat jij niet elke dag op de koffie bij je geliefde “excellentie”,
  om verslag te doen over de wkn participanten?????

  Sang p’sa, ben je gedegradeerd……. , whahahahahahahahaha


  Maak melding

 9. De grootste uitdaging van het distr. Commewijne is de natuur, de Suriname rivier.
  Deze pedagoog en sociaal(bruin)werker heeft geen kaas gegeten van watermanagement.
  Het enige wat telt, zijn de suri dollars en een krabbeltje op zijn ceevee….

  Maar goed, niets nieuws onder de zon. Business as usual, typical ndp-strategie.
  “De koei bij de horens pakken”, zoals jullie pres verkondigd……………


  Maak melding

 10. Poco ik weet jij bent raketwetenskapper, ik niet naar skool gekaan, maar waar leez jij marowijne, aalbina enn moengo in mijn skrijven. Ik niet zopeel geleerd als jij. Keen skool in Storkoe. Als je weet waar dat is.


  Maak melding

 11. Paraman, stuur help mijn boot zit vast in de Matapicca tussen Bakkie en de Oceaan, te veel bomen in het water. En land aan de Matapicca is weggevegen aan de miljonair militairen die geen raad mee weten maar wachten op de hoogste bieder.


  Maak melding

 12. Remy Pollack heeft gekozen voor “roem” en geld..
  De wolf heeft met succes een dode awarie voor zijn neus gehouden …en hy heeft gehapt, geen landsbelang maar puur eigen belang. Tevens zorgt de wolf voor verdeeldheid binnen de NPS.

  Bij de NPS “ontving” hy veel en veel minder.. tevens bent u op de 1e plaats een aasgier.
  Elk normaal weldenkend persoon (normen en waarden) is op de 1e plaats een MENS..


  Maak melding

 13. 10 juni 2014

  De grootste uitdaging van het distr. Commewijne is de natuur, de Suriname rivier.(Bron Esmerald)

  Hallo Esmerald,

  Als je vanuit Carolina (yu lobi presi), langs de Suriname rivier, richting Paranam kijkt, zie je aan de overkant van de rivier wel de grens met Commewijne.

  Maar dat is maar een klein stukje van Commewijne, vanaf Nieuw Amsterdam tot de lijn net boven Carolina (wel aan de overkant).

  De Commewijne rivier vindt Srika belangrijker. Deze loopt dwars door Commewijne en door vele ecosystemen.

  Een extra opmerking op Remy Pollack: Als hij een goede organisator en bouwer is en hij ruime financiële middelen ter beschikking krijgt, kan hij straks veel voor elkaar krijgen. En dan ook het waterprobleem.
  Srika


  Maak melding

 14. Polak gaat alleen maar zijn zakken vullen punt uit.Al die indianen verhalen ten spijten. Het is goed de de NPS hem heeft bedankt.
  Het is gewoon verraad aan je partij.Wie ook zo een figuur is Henk Herrenberg.Die gasten zijn onbetrouwbaar punt uit..


  Maak melding

 15. Als ik er maar van zou dromen om districtscommisaris te worden onder leiding van Bouterse zou het voor mij niets anders dan een nachtmerrie zijn, laat staan dat ik in wakende toestand op het idee zou komen om onder zijn leiding districtscommisaris voor een jaartje te worden. Ik zou nog liever van de Commewijne kant van de Wijdenbosch brug springen.

  Onze Remy, die slechts het belang van Commewijne voor ogen zegt te hebben en helemaal geen rekening houdt met zijn zielige eigenbelang en dat van zijn vrouw, begon zijn loopbaan als districtscommissaris door meteen na zijn benoeming voor een maand op vakantie te gaan, d.w.z. dat hij een maand van het jaartje dat hij heeft als districtscommissaris gewoon opofferde aan zijn eigen pathetische belang en dan wil deze charlatan ons doen geloven dat hij het belang van de bewoners van Commewijne voorop stelt? Remy, give me a break!


  Maak melding

 16. Vandaag is het Remy Pollack dag!

  @Waarzegger: Yu e kiri mi dja mang. Soso lafu.
  Ik kom gewoon niet meer bij van het lachen.

  Soms is het ook nodig n.a.v. diverse (reacties)!

  I Have A Dream‎ for Commewijne.
  How Long? Not Long!


  Maak melding

 17. @Srika,
  Hallo, vandaag heb je gelijk, ik bedoel de Commewijne rivier.

  Btw, ik ben nog nooit naar Carolina geweest! Dat heb ik eerder aangegeven.
  Vermoed dat het van huis uit, een ‘no go area’ was.

  Blauwdruk ‘diehard’ Lyceïst, 🙂 🙂 🙂 ….
  Dus…..conclusie, je kent me niet.
  Mss mijn moeder, die zat ook in het onderwijs, whahahahahahaha.

  Baja, doe jezelf een lol en spoor die vrouw op, want naar het schijnt, zit je verdriet, erg diep!

  Suc6


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.