zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisMortieren 2e Wereldoorlog gevonden in Suriname

Mortieren 2e Wereldoorlog gevonden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/PARA, 10 jun – In het district Para zijn achthonderd mortieren gevonden. Dit meldt de Times of Suriname. Het betreft vermoedelijk de inhoud van een wapendepot uit de Tweede Wereldoorlog.

De mortieren zijn gevonden tijdens graafwerk in het woonressort Rijsdijk. Het graafwerk geschiedde in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Gelukkig deden zich geen calamiteiten voor. Volgens de politiecommandant van Para, Robby Ramjiawan, is de vondst gemeldt bij de politie. De bommenbrigade van het leger en het rampenteam NCCR zijn ingeschakeld. Vermoed wordt dat het gevaarlijk goed deel uitmaakte van een gelegenheidsvoorraad.

Daar zijn tientallen van aangelegd tijdens de oorlogsjaren. Aangesproken werden voorraden nooit echt. Na de oorlog zijn de meeste opgeruimd en zijn enkel kennelijk vergeten. In het Gongrijpbos is enkele jaren terug een flinke voorraad ammunitie gevonden. Evenals Rijsdijk ligt dit cultuurbos niet ver van Suriname’s enige internationale luchthaven. De ammunitie is toen onschadelijk gemaakt met hulp van buitenlandse deskundigen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Zou DDB nu ook een vooraan-staande-positie bij het opruimen opeisen??? In dat geval hoop ik dat hij gelooft-in-eigen-kunnen en van dichtbij de werkzaamheden van het CTU bij het opruimen aanschouwt. 😉 😀 😆


  Maak melding
 2. Jammer dat zoonlief er niet bij kan zijn, zijn Hezbollah vrienden zouden er vast voor willen betalen, dat oude spul is namelijk uitermate geschikt om er zelfmoordaanslagen mee te plegen.


  Maak melding
 3. Gevonden in een woonresort?
  Zou dit woonresort niet onmiddellijk ontruimd moeten worden?

  Btw, moet wel lachen om die suritrade, reclames: “blanke gozer zoekt exotische vrouw zonder leeftijd”, en zestig jarige vrouw is op zoek….”,arggghhhhhh, whahahahahaha, oeps… sorry.

  Beetje sneu voor die mensen, mss minder prominent op de frontpage!


  Maak melding
 4. Laten wij zien wie deze voorraad gaat opeisen,,,
  Bouta en bende…Dinootje en de ctu….brunsie met zijn jungle commando….de Tucajana amazons olv


  Maak melding
 5. Laten wij zien wie deze voorraad gaat opeisen,,,
  Bouta en bende…Dinootje en de ctu….brunsie met zijn jungle commando….de Tucajana amazons olv Thomas Sabajo.
  Och en hoe kan ik deze vergeten..de groep van aanmelden criminelen olv Belfort….
  Spannend,heel spannend….


  Maak melding
 6. Deze wapendepots waren om de bauxiet industrie in Suriname tijdens WO-II te beschermen. Suriname was dus niet altijd op de hoogte waar deze depots zich bevonden ? Wel toevallig dat dit nu in de media komt. Misschien is het om de historisch belangrijke bijdrage van bauxiet aan de vrije wereld te onderstrepen. Hoe het met Suralco ook afloopt, we mogen als Surinamers best wel trots zijn voor onze positieve bijdrage tijdens WO-II. God zij met ons Surinamers !


  Maak melding
 7. Oud nieuws!

  En al die pochers hier, onthoudt 1 ding goed: Allemaal gaan wij vroeg of laat precies op deez aardkloot voor de bijl. Niet te vroeg juichen over wat wie dan ook overkwam.ff overkomt!


  Maak melding
 8. Deze mortieren had brunswijk onder de grond verstopt want wanneer hij minister president zou worden van de republiek Suriname, gaat hij deze mortieren gebruiken je weet wel waarvoor??????


  Maak melding
 9. Begrijp, niet al die onzin die mensen kunnen uitkraaien echt om het praten niet om wat te zeggen echt zielig en het zijn zij die mensen dom noemen wat heeft BOUTERSE OF BRUNSWIJK hiermee te maken hebben jullie niks te zeggen waarom dan niet mond dicht jullie adem verziekt de atmosfeer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES